Euroleague Top 16 9. Hafta | Galatasaray 71-107 Real Madrid

Maçı seyrettikçe ilerisi için ümidimi iyice kaybediyorum. Resmen oynatacak oyuncumuz yok. Ihsan bayülken ne kadar doğru söz söyledi. "Yönetim sorun yokmuş gibi davranıyor. Önce sorunu kabul edip sonra çözüm aranmalı". Bu arada micov ve erceg resmen sahada yoklar

Fener maçına kaç kişiyle çıkıcaz çok merak ediyorum.
Ender (bomba)
Sinan (Takımı'n en iyilerinden)
Kerem (ihtiyar delikanlı)
Ege (Tecrübe eksik)
Micov (hayal kırıklığı)
Erceg (çok formsuz)
Carter ( idare eder)
Şuacan (?)
Focius (oynayacak mı?)

Ünal Aysal'ın hataları var elbet ancak bu yönetimle kıyaslanamaz. Şikeci hakemlere, tbf'ye karşı dik durarak şeref yoksunu Turgay Demirel'i canlı yayında ağlatması bile başlı başına bir olaydır.

Micov ve Ercegi seneye kadroda görmek istemiyorum. Oynamayi istemediler. Nikolov Kerem, Ender ve ozellikle Patric gecenin bizim adina öne çikanlari.

Micov neyse de, Erceg şut sokamadığı zaman evlat olsa sevilmeyecek türden bir görüntüye bürünüyor. Savunma yapmayı geçtim, rakip oyuncuların yolundan çekiliyor. Buyur geç diyor resmen... x-x

Hayatımda ilk defa bir maçı sinirimden erken terkettim. Çıkanları da gördüm. Utanması gereken biz miyiz yoksa bizi bu hale getirenler mi?

Ünal Aysal'ın hataları var elbet ancak bu yönetimle kıyaslanamaz. Şikeci hakemlere, tbf'ye karşı dik durarak şeref yoksunu Turgay Demirel'i canlı yayında ağlatması bile başlı başına bir olaydır.

Sonrada kaçıp gitti, madem yarı yolda bırakacaktın ona göre plan yapıp bıraksaydı Ünal, bunları yaptı, sonrada yarı yolda bıraktı. Madem bırakacaktın Eurolige niye soktun, onların hepsi şubeyi kapatmak için yalan dolandı, şubeyi kapatmak için bahaneler olarak görüyorum Ünalın yaptıklarını.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, "Gönül isterdi ki Arroyo, gurur ve onur mücadelesi yapabilseydi. Hepimiz aynı sıkıntıları çekiyoruz. Diğer oyuncuların Arroyo'dan bir farkı yok. Arroyo bir tercih yaptı ve gitti. Sinan Güler iyi duruma gelecek. Sinan'ı da kaybedersek nasıl olacak bilmiyorum. Bu kadar kötü bir dönemden geçerken, salona gelen taraftara teşekkür ediyorum" dedi.

Bizim 2 gündür dediğimizden ne farkı var Ergin hocanın açıklamalarının ?

Salondan eve yeni geldim takıma ve taraftara helal olsun diyorum. Bizi bu duruma düşürenler utansın Özyer önümden geçiyor sanki Şubeyi o kurmuş bir havalar.

Şu maçta Arroyo ve Pocius olsaydı farklı olurdu. Bu arada Erceg ve Micov bu akşam itibariyle krediyi tüketti seneye kesinlikle düşünülmemeli.

Ayhan Şahenk'ten Abdi İpekçi'ye geçiş yaptığımız 2009-2010 sezonundan beri ilk kez böyle bir maç yaşadık.Top 16'yı getiren Olympiakos galibiyeti mucizeviydi.Devamında ise grubun ilk 7 maçını -ani gelişmeyle iki guarddan birden yoksun çıktığımız Alba maçını da sayarak- kabul edilebilir görüntüyle,iyi oyun ve heyecanlarla bitirdik.Fakat devamında oyuncular cephesinde bıçak kemiğe dayandı ve Zalgiris maçındaki üzücü görüntünün üstüne ortaya bugünkü skor çıktı.
2012-2013 sezonunda Top 16 ilk kez 14 maça çıkmışken Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş'ın sergilediği üstün başarı ve bu paralelde kırdıkları rekorlar olmasaydı bugün pek çok kötü alanda tarihe ''ilk'' olarak not düşülecekti.Bu noktada Real Madrid'in futbol takımından aşina olduğumuz fütursuzluğun basketbol takımlarında da var olduğunu belirtmek lazım.Kopan maçın son 3 dakikasını 16-2'yle bitirme ve atılan sayılara ciddi şekilde reaksiyon verme refleksi dünya üzerinde sadece onların takımlarının karakteristiği muhtemelen.
Yönetimden devrenin son anlarında yaşadıklarından sonra ''Hükümet icraatları,Cemaat kumpasları,Türkiye'de laiklik'' alanlarında brifing bekliyorum.Bizim konumuz tam olarak bunlar zira.

Karşılaşmanın iki kelimelik özeti: Yönetim dışarı!

Basketbolcularımıza emekleri için teşekkürler. İkisi gencecik çocuk 8 kişiyle Real Madrid'e kafa tutmak imkansız. Hele Sinan da sakatlanınca...

Bazı sorunların çözülme ihtimali varken yönetime tepki gösterilince, en hafif tabirle verilen tepkiyi dindirmeye çalışanlar, takımın beyni gittikten sonra tepki veriyor. Oysa ki sezonu kapattık biz. Zamanında verilmeyen tepki, günah çıkartmaktan öte bir anlam ifade etmiyor ne yazık ki.

Maalesef kalp kıran bir mağlubiyet oldu, sonucu biliyorduk da farkın bu düzeye çıkması pek alıştığımız bir durum değil. Ancak bu noktada ne oyuncuları ne de teknik ekibi suçlayabilirim. Ergin Ataman´ın sezon başındaki oyuncu tercihlerini eleştirmek mümkün tabii ama farklı oyuncular gelse bile mevcut şartlarda o isimlerin kalacağının garantisi var mıydı, kalsa dahi iştahlı bir şekilde oynayacaklarının...

Sezonun kalan bölümünden tek beklentim var. Gelecek sezon Euroleague Yönetimi´nin karşısına elimizde bir kozla çıkabilmek. Kulüp yönetim anlayışı olmasa da bu taraftar Euroleague´i hak ediyor, Euroleague organizasyonu da bu taraftarı hak ediyor.