Euroleague ve Galatasaray

Bence tamamen olur da Galatasaray gibi mali yönden sorunlu bir takım finale kalır da almak zorunda oluruz diye alınmış bir karar.Ama bu kararı gelipte İstanbul'da almak tam bir meydan okumadır.En önemli sponsorlar bizde yani top bizim ama bizi oynatmıyorlar.Ayrıca Euroleague yönetiminin ne kadar tutarsız olduklarınıda görmüş olduk.Takımlar sezon öncesi alınan kararlara göre hedef belirleyip motive olmuş ama sen dere geçerken at değiştiriyorsun.UEFA'da böyle kararlar alındığında bir sonraki sezondan itibaren başlatılır ki sezon içinde karışıklık olmasın.Bu şekilde gayri ciddi yönetirseniz kar edememeniz normal zaten.Sırf takımlarınızla ilgi çekebilen sıfır organizasyon pespaye bir yönetimsiniz.Kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş ama gerçek bu.Eurocup hakkımızı da 2 takıma indirdiklerine göre yarı finale çıkamazsak en iyi ihtimalle eurochallenge'dayız.Belki organizasyon olarak değil ama sportif açıdan son yılların en iyi sezonunu geçiren türk takımlarının başarısı da cezasız kalmamış oldu!
Evet bu açıdan da bakmak mümkün. EL'ye en büyük kaynağı aktaran Türkler, ama yıllardır dış kapının mandalı mamelesi gören de yine biz Türkler... Bu durum biraz da THY ve Efes gibi şirketlerin basiretsizliği...

NTvSpor.net'de daha detaylı bir haber girilmiş.

Turkish Airlines Euroleauge'de 2015-16 sezonuna katılım kriterleri değiştirildi. Buna göre Euroleague yönetimi, Türkiye Basketbol Ligi'ne verdiği B Lisansı'nı geri aldı ve Türkiye'den bir takımın özel davetiyeyle lige katılacağını açıkladı.

9 Temmuz 2014'te Euroleague resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Basketbol Ligi'nden bir takımın Euroleague B Lisansı alması kararlaştırılmıştı. Ancak yönetim kurulu toplantısından sonra sekiz B Lisansı’nın ikisinin Adriyatik Ligi'nde verileceği açıklanırken, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, Rusya ve İspanya'nın da birer lisans alacağı duyuruldu.

Açıklamada yeni sezon için dört özel davetiyenin bulunduğu, bu davetiyelerin dağıtımında da önceliğin Fransa, Almanya, Türkiye ve Britanya'ya verileceği duyuruldu. Buna göre TBL'de Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in haricinde bir takımın şampiyon olması bile o takımın Euroleague'e girmesi için yeterli olmayacak. TBL'den katılacak üçüncü takım, Euroleague yönetiminin kararıyla, 300 bin Euro'luk Wild Card ücretini yatırmak zorunda kalacak. Yeni kurala göre tüm TBL takımları, ligdeki durumuna bakılmaksızın özel davetiye için başvuruda bulunabilir.

Öte yandan, Euroleague yönetimi, Eurocup katılım kriterlerini de değiştirdi. Buna göre Eurochallenge finalisti Trabzonspor Medıcal Park'ın kazandığı Eurocup'a direkt katılım hakkı elinden alındı. TBL'den iki takım Eurocup'a direkt katılacak. Yönetim, Eurocup'a toplamda dört özel davetiye verileceğini açıkladı. Geçen sezon Beşiktaş Integral Forex, Eurocup'a özel davetiyeyle katılmıştı.

İspanya'da 4 takımın (Real, Barca, Malaga, Laboral) A lisansı vardı. Şimdi bir B lisansı daha mı verilecek? /:)

Malaga'nın A lisansı iptal oldu. O A lisansı yerine B lisansıyla bir takım katılacak. Wild card için İspanya'nın ismi geçmiyor.

Murat Özyer de konuyla ilgili açıklama yapmış.

Euroleague CEO ‘su Sn Jordi Bertomeu ‘nun kulübümüzle ilgili yaptığı belirtilen açıklamalar konusunda bugün kendisine ve yardımcısına bir mektup yazdım. Kendisinin böyle bir açıklama yapıp yapmadığını sordum. Yanıtını bekliyorum.

Eurolegue yönetiminin Mr. Jordi Bertomeu başkanlığında dün 6 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul’da yaptığı toplantıya katıldım. Ne toplantıda ,ne de sonrasında kendisi , “Finans” ile ilgili konularda herhangi bir kulüple ilgili yorum yapmadı. Kulüplerin ( hissedarların ) yönettiğini söylediği Avrupa’nın en önemli uluslararası basketbol liginin diğer unsurlara kapalı olarak yaptığı toplantıda paylaşmadığı konuları , kamuoyu ile paylaşabileceğini düşünmüyorum.

Bunun yanında gelecek sezon Euroleague ve Eurocup liglerine katılmak isteyen takımların ön kayıtları için verilen süre 15 Mayıs 2015 ‘te bitiyor. Bu süre içinde bu liglere katılmak isteyen kulüplerin Euroleague yönetimine teslim etmesi gereken Kulüp Ön Kayıt Formu , Salon Özet Bilgi Formu , Mali ve Hukuki Yeterlilik Dökümanı gibi evraklar var. Bu süre dolmadan kulüplerin gelecekleri ile ilgili bir yorumun sağlıklı olmayacağını kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Başkanının bile sahiplenmediği, saygı göstermediği, küçümsediği bir şubeyi Euolig yönetimi ciddiye alır mı?

Mevcut yönetim Galatasaray'a resmen ihanet etmiştir. Kara leke sürmüştür !

Arkadaşlar merhaba Euroleague konusunda çoğunluğun karamsarlığa kapıldığını görüyorum. Yapmayın Allah aşkına evet üzgünüz, rezalet bir sezon geçiriyoruz, sorunların nerden kaynaklandığı kimlerin sebep olduğuda belli ( Ünal AYSAL'ın verdiği kararın yanlış olması ile birlikte gerekli olduğunu düşünenlerdenim.İşin iyi tarafından bakın T.Demirel artık yok !!! 17 Haziran duruşu olmasa düzen devam edicekti şimdi ise düzen bozuldu. Bunda kararın etkili olduğunu düşünüyorum ) ama nasıl bu hale geldik nasıl dibe vurduk göz ardı etmeyin.

En büyük sorunumuz sponsor olduğunu biliyoruz,bu firma aynı zamanda futbol takımının da sağlık sponsoru yani atsan atılmaz satsan satılmaz Aysal ve Yarsuvat yönetiminin burada eli kolu bağlı tamamen siyasi baskılarlar ile sahaya çıkmamayı bahane göstererek basketbola verdikleri parayı düşürdüler (Bizimkilerin anında anlaşmayı iptal etmesini bekleyebilirdik ama onlarda bu sefer futbol'dan çekilirlerdi ? Dışarda kalan iki fimayı düşündükçe yönetimin şuanki sponsor ile idare etme politaksına olumlu buluyorum ).

Bu sezon artık öyle veya böyle bitecek peki seneye ne olacak ? En önemlisi Duygun YARSUVAT olmayacak :) Şaka bir yana Dursun ÖZBEK başkan (İnşallah olacak) olursa sponsor büyük ihtimal ile ( Ünal AYSAL sayesinde ) Huawei olacak ( Türkiye sorumlusu kendisi söyledi düşünceleri olduğunu. Heleki futbolda 4.yıldızı takarsak Huawei nin iştahının daha da kabaracağını düşünüyorum. Futbolda tek göğüs reklamı demek ? Gerisini siz düşünün ve yanında tabiki basketbolda ana sponsorluk). Sağlıkçıda pek tabi aynı kalabilir no problem :) Diğer başkan adaylarının basketbola pek hayırlı olacağını zannetmiyorum.

Neyse Euroleague konusuna gelecek olursakta bu yazdıklarım gerçekleşirse yeni sistemin bize yarar sağladığını görüceğiz :) Zira kimse kusura bakmasın bu sene final yapmamız zaten mucize olurdu...Böylelikle ilk davetiyeyi bize vermemelerinde hiç bir engel olmaz.Sponsor'sa sponsor,seyirci ise seyirci (Dünyanın bir numarası) salon'sa salon :) Bu saatten sonra bizsiz yapamazlar ''rahat olalım arkadaşlar'' DAÇKA felan hiç şansı yok hatta Fb ile Ülker ayrılsın Fb nin de hiç şansı yok :) ( Ünal AYSAL ve Lütfi ARIBOĞAN direk olmasada dolaylı yoldan basketbola destek olacaklar ahanda buraya yazıyorum...Transfer kısmı AYSAL dan lobi kısmı ARIBOĞAN'dan) Bizler şimdi arkamıza yaslanalım basketbolcuların bu sezonki onurlu mücadelesini izliyelim (İmkanı olan salonda izlesin tabiki)...Zira güzel günler çok yakın (y)

Arkadaşlar merhaba Euroleague konusunda çoğunluğun karamsarlığa kapıldığını görüyorum. Yapmayın Allah aşkına evet üzgünüz, rezalet bir sezon geçiriyoruz, sorunların nerden kaynaklandığı kimlerin sebep olduğuda belli ( Ünal AYSAL'ın verdiği kararın yanlış olması ile birlikte gerekli olduğunu düşünenlerdenim.İşin iyi tarafından bakın T.Demirel artık yok !!! 17 Haziran duruşu olmasa düzen devam edicekti şimdi ise düzen bozuldu. Bunda kararın etkili olduğunu düşünüyorum ) ama nasıl bu hale geldik nasıl dibe vurduk göz ardı etmeyin.

En büyük sorunumuz sponsor olduğunu biliyoruz,bu firma aynı zamanda futbol takımının da sağlık sponsoru yani atsan atılmaz satsan satılmaz Aysal ve Yarsuvat yönetiminin burada eli kolu bağlı tamamen siyasi baskılarlar ile sahaya çıkmamayı bahane göstererek basketbola verdikleri parayı düşürdüler (Bizimkilerin anında anlaşmayı iptal etmesini bekleyebilirdik ama onlarda bu sefer futbol'dan çekilirlerdi ? Dışarda kalan iki fimayı düşündükçe yönetimin şuanki sponsor ile idare etme politaksına olumlu buluyorum ).

Bu sezon artık öyle veya böyle bitecek peki seneye ne olacak ? En önemlisi Duygun YARSUVAT olmayacak :) Şaka bir yana Dursun ÖZBEK başkan (İnşallah olacak) olursa sponsor büyük ihtimal ile ( Ünal AYSAL sayesinde ) Huawei olacak ( Türkiye sorumlusu kendisi söyledi düşünceleri olduğunu. Heleki futbolda 4.yıldızı takarsak Huawei nin iştahının daha da kabaracağını düşünüyorum. Futbolda tek göğüs reklamı demek ? Gerisini siz düşünün ve yanında tabiki basketbolda ana sponsorluk). Sağlıkçıda pek tabi aynı kalabilir no problem :) Diğer başkan adaylarının basketbola pek hayırlı olacağını zannetmiyorum.

Neyse Euroleague konusuna gelecek olursakta bu yazdıklarım gerçekleşirse yeni sistemin bize yarar sağladığını görüceğiz :) Zira kimse kusura bakmasın bu sene final yapmamız zaten mucize olurdu...Böylelikle ilk davetiyeyi bize vermemelerinde hiç bir engel olmaz.Sponsor'sa sponsor,seyirci ise seyirci (Dünyanın bir numarası) salon'sa salon :) Bu saatten sonra bizsiz yapamazlar ''rahat olalım arkadaşlar'' DAÇKA felan hiç şansı yok hatta Fb ile Ülker ayrılsın Fb nin de hiç şansı yok :) ( Ünal AYSAL ve Lütfi ARIBOĞAN direk olmasada dolaylı yoldan basketbola destek olacaklar ahanda buraya yazıyorum...Transfer kısmı AYSAL dan lobi kısmı ARIBOĞAN'dan) Bizler şimdi arkamıza yaslanalım basketbolcuların bu sezonki onurlu mücadelesini izliyelim (İmkanı olan salonda izlesin tabiki)...Zira güzel günler çok yakın (y)

Turgay Demirel Fiba Avrupa Başkanı oldu. Hazirandan beri ise illegal olarak başkan. Seçildikten 1 ay sonra seçime gidilmeliydi bir yıl oldu.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Seyirci ise seyirci derken. En son ne zaman bir sezonda 4 maç ceza vermişti EL yönetimi? Cezalar belki haksızdı ama EL yönetimi nezdinde biz sorunlu taraftarız.

Turgay Demirel Fiba Avrupa Başkanı oldu. Hazirandan beri ise illegal olarak başkan. Seçildikten 1 ay sonra seçime gidilmeliydi bir yıl oldu.

Biliyorum yeni görevini ama bize karşı kötü niyetli ise o mevkide yapacakları sınırlı kalacaktır...Yani Türkiye'de olduğu gibi bizim önümüzü kesemeyecektir :)

1 yıldır illegal olarak başkan olduğuna gelirsek 23 yıl tek adamdı kolay olması beklenemezdi :) Ayrıca 1 yıl önce bıraksa veya bırakmak zorunda kalsa kamuoyunda herkes 17 haziran Turgay Demirel'in sonu oldu şeklinde yorumluyacaktı ? Bunu siyasi irade dahil kimse istemezdi bir yolunu bulup sessizce bırakması gerekliydi...Onlar açısından en iyi senaryo gerçekleşti.Sonuçta günahları ve sevabı(Bize karşı galiba bir tane sevabı var oda şampiyonluk kupasını sahada bizzat kendisi verdi futbolda malum şahıstan sonra bu benim için görevini yapmış olsa bile sevap olarak kalacak<=-P) ile bir dönem kapandı. Harun ERDENAY yönetimi inşallah adil bir yönetim gösterecektir.

Biliyorum yeni görevini ama bize karşı kötü niyetli ise o mevkide yapacakları sınırlı kalacaktır...Yani Türkiye'de olduğu gibi bizim önümüzü kesemeyecektir :)

1 yıldır illegal olarak başkan olduğuna gelirsek 23 yıl tek adamdı kolay olması beklenemezdi :) Ayrıca 1 yıl önce bıraksa veya bırakmak zorunda kalsa kamuoyunda herkes 17 haziran Turgay Demirel'in sonu oldu şeklinde yorumluyacaktı ? Bunu siyasi irade dahil kimse istemezdi bir yolunu bulup sessizce bırakması gerekliydi...Onlar açısından en iyi senaryo gerçekleşti.Sonuçta günahları ve sevabı(Bize karşı galiba bir tane sevabı var oda şampiyonluk kupasını sahada bizzat kendisi verdi futbolda malum şahıstan sonra bu benim için görevini yapmış olsa bile sevap olarak kalacak<=-P) ile bir dönem kapandı. Harun ERDENAY yönetimi inşallah adil bir yönetim gösterecektir.

Harun ve Lütfi farklı olmayacak. Hangisi gelirse gelsin. Lütfi Ülker Grubuna göbekten bağlı.

Seyirci ise seyirci derken. En son ne zaman bir sezonda 4 maç ceza vermişti EL yönetimi? Cezalar belki haksızdı ama EL yönetimi nezdinde biz sorunlu taraftarız.

Yoruma açık bir konu çünkü aldığımız cezalar seyirci profilimizle hiç alakası yok...

3 maç saha dışında olan hadiseden ki bunun oluş biçimi ( keşke hiç yaşanmamış olsaydı) hafızalarda artı bunu yapan adamların o günkü maçla ilgisi olup olmadığını bile bilmiyoruz.Öteki ceza da deplasmandaki Alba maçından orda da maçtan önce yaşanan bir hadiseden, maç oynanırken ve sonrasında bir şey oldumu Maccabi ve Kızılyıldız maçları dahil ? Yunan takımlarının sahasındave maç sonlarında neler oluyor neler sorun Recep ANKARALI'ya anlatsın neyse :)
Tabi yoruma açık olan kısımlar adamlar dışardaki olaylarıda bütün görüyor.

Ben gene söylüyorum en iyi taraftar bizde seneye yeterki basketçilerin parasını zamanında yatıralım Euroleague yönetimi davetiyeyi gönderir.

B lisans alındı Türkiye'den..Wid card olduğuna göre buna en yakın takım D.Doğuş'tur artı 300bin € katılım ücreti var wild cardın o ayrı bir sorun.
Şampiyon bile olsak bu sezon bize vermeyebilirler anlayacağınız veya Banvit'e atıyorum..Bence pek iyi olmadı..
Eurocup'da 2 tane B lisans hakkı vermişler artı 4 tane daha wild card hakkı varmış Euroleague yönetiminin ki bunlardan biri büyük ihtimal Türkiye'ye verilir.Geçen sene almıştı çünkü Bjk.
Tahmin ediyorum o takım bu sefer Trabzon olabilir..

Bugün NTVSpor'da İsmail Şenol Türkiye'nin B lisansı hakkının alınmasının amacı Euroleague'in gövde gösterisi yapmak olabileceğini söyledi. Türkiye, Fiba Avrupa başkanı Turgay Demirel'in ülkesi. Fiba ile Euroleague'in arası iyi değil. Fiba milli takım maçlarını sene içine yaymak, tüm organizasyonları kendine bağlamak istiyor Euroleague izin vermiyor. Fiba organizasyonu olan Eurochallenge'da finale kalan takımlar Eurocup'a direkt katılıyordu o kuralı da kaldırdı Euroleague.
Kısaca bizim taraftarlar olay çıkardı, seyirci cezası aldık, finansal sıkıntılar vardı gibi sebeplerle alınmadı B lisansı. Öyle olsa Panathinaikos başkanı her maç hakem odası basıyor, oyuncuları ailesini öldürmekle tehdit ediyor onların da lisansını alırdı. İşin arkasındaki olaylar farklı belki bizim bilmediğimiz çok şey var.

Bugün NTVSpor'da İsmail Şenol Türkiye'nin B lisansı hakkının alınmasının amacı Euroleague'in gövde gösterisi yapmak olabileceğini söyledi. Türkiye, Fiba Avrupa başkanı Turgay Demirel'in ülkesi. Fiba ile Euroleague'in arası iyi değil. Fiba milli takım maçlarını sene içine yaymak, tüm organizasyonları kendine bağlamak istiyor Euroleague izin vermiyor. Fiba organizasyonu olan Eurochallenge'da finale kalan takımlar Eurocup'a direkt katılıyordu o kuralı da kaldırdı Euroleague.
Kısaca bizim taraftarlar olay çıkardı, seyirci cezası aldık, finansal sıkıntılar vardı gibi sebeplerle alınmadı B lisansı. Öyle olsa Panathinaikos başkanı her maç hakem odası basıyor, oyuncuları ailesini öldürmekle tehdit ediyor onların da lisansını alırdı. İşin arkasındaki olaylar farklı belki bizim bilmediğimiz çok şey var.

Turgay Demirel 15 yıl önce bu organizasyon kurulduğunda Türk takımlarının katılmasını engelledi. Bize ve fenere teklif geldi Turgay bu uzun ömürlü olmaz Fiba ile arayı bozmayalım dedi. Bugün o davete yanıt verseydik kurucu üye idik.

Euroleague'den dün basında yer alan haberler için açıklama gelmiş.

Turkish Airlines Euroleague yönetiminden Galatasaray Liv Hospital ile ilgili resmi bir açıklama geldi.

Bazı basın yayın organlarında geçtiğimiz günlerde yer alan, Euroleague Başkanı Bertomeu'nun sarı-kırmızılıların gelecek yıl Avrupa'da olmayacağına dair sözlerinin tekzip edildiği metinde bunun doğru olmadığı belirtildi.

Jordi Bertomeu'nun açıklamasının tam olarak şu şekilde olduğuna dikkat çekildi: "Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumun bu sezonki rekabete zarar verdiği doğrudur. Bu tip şeylerin tekrar etmemesi için çalışmamız gerekiyor. Yürürlüğe girecek Finansal Fair Play Kuralları Düzenlemesi içerisindeyiz. Böyle bir uygulama bu sezon da işe yarardı. Eğer sorunlar hala sürüyorsa, gelecek sezon bu kurallarla başa çıkmaları zor olacak. Umarım böyle olmaz. Benzer şeylerin gelecekte olmaması için çalışmayı sürdüreceğiz" (Skorer)

Anlaşılan Bertomeo'nun sözleri çarpıtılarak haber yapılmış. Haber metinlerindeki "Darüşafaka Doğuş" vurgusundan bir şeylerin döndüğü belliydi.

Şube sorumlusu Özyer bayram yapacak neredeyse böyle bir açıklama yok diye. Yapılan tekzip yaşananları geçmişimizden silmiyor. Ne yazık ki yaşandı haberde bahsedilen tüm olumsuzluklar; parke dışında da, parke içinde de.

Umarım geçtiğimiz sezondan ders değil, dersler alırız.

Problem sadece para ödenemeyişinden kaynaklanmıyor. EL de çok daha düşük bütçeyle mücadele eden takımlar da var ve dahası, henüz iki yıl önce Khimki koca sene oyuncularına para vermeden çok da iyi mücadele ederek F8 e kaldı. Tüm suçu yönetime atarak işin içinden çıkamayız. Elbette bu sezon pek yönetildiğimiz de söylenemez.

Yeni yönetimin yaptığı sadece pilavcı liseli abilerle takımı daha da karıştırmak olsa da Ergin Hoca ve bazı oyuncuların El deki iplemez tavırları, tutmayan tercihler ve garip transfer politikası da çok kötü bir EL macerası yaşamamıza sebep oldu. Çok acayip hedefleri olmadığı halde her sezon kadroyu yap boz eden, finansal istikrarı olmayan, futbol kulübünün yancısı gibi addedilip kendi başkanı tarafından amatör branş ilan edilen bir takım görünümündeyiz. Başta kulüp başkanının zihniyeti olmak üzere pek çok şeyi değiştirmemiz ve en önemlisi de Ergin Hoca nın aklının saha dışına taşmasına mahal vermeyecek tarz cevval ve ciddi bir sportif direktöre-adı Murat Özyer olmayan bir adam-ihtiyacımız var.

EL istediği kadar yokuşa sürsün BBL şampiyonunu almama lüksü yok! DDoğuş goygoyu elbette yapılacaktır, havaları alınır elbet play off ta.