Euroleague Women 2020-2021 Sezonu

Gruplar belirlendi, fikstür de gün içinde yayınlanır. Bu numaralar fikstür şablonunda takımların aldığı numaralar.

2 sezon aradan sonra Avrupa kadın basketbolunun zirvesine dönüyoruz. Belki 2 takım hariç zaten "seed"ler içinde "keşke bu gelseydi" diyebileceğim takım gelmedi.

Bakalım ya...

elkura.jpg
 
IMG_20200917_210748.jpg

FIBA Euroleague Women'da normal sezon maçları, 4 ayrı grupta oynanacak.

Grup maçları iki ayrı maç döneminde tek salonda olacak ve her takım bu bölümde üçer maç oynayacak.

İlk bölüm: 29 Kasım - 5 Aralık 2020
İkinci bölüm: 17-23 Ocak 2021
 
Kadın basketbol takımımız, takımdaki koronavirüs testi pozitif çıkan oyuncularımız olması sebebiyle 1-4 Aralık tarihleri arasında oynanacak olan Euroleague maçlarına katılım sağlayamayacak. Maçlar ile ilgili son kararı Fiba genel kurulu verecek. (Erteleme,hükmen mağlubiyet vb)

(via@YenilmezArmadaa)
 
Asena, Pelin, Cansu Covid-19; Meltem'in de eli kırık.

21 Kasım'da İzmit deplasmanı öncesi Asena'da çıktı virüs. İzole edildi kendi evinde. O maçtan sonraki testlerde rakibin 4 oyuncusunda çıktı. 25 kasım'da İstanbul'da Hatay ile maçı öncesi bizde vaka çıkmadı, Hatay'da Abdelkader sanırım pozitif çıktı. Maç sonrası testlerde de Pelin ve Cansu'da çıktı malesef. Hatta sanırım Pelin'de çıktı, takım tekrar taramadan geçince Cansu'da da çıktı. Cansu arada nişan töreni gibi bir şey yapmıştı sanırım, umarım oradakilere de bulaşmamıştır. İlk lig maçı 9 Aralık'ta, yaklaşık 10 gün var. O güne kadar takımın net olup olmayacağı bile bir acaba virüs bakımından. 4 Aralık'ta tekrar toplanıp testten geçecek takım, temiz çıkarsa çalışmalara başlayacak tekrardan.

Devam edilseydi bu süreçte 2 seyahat ve 3 maça çıkacaktı takım. Kadro eksikliği vs. bir kenara insan sağlığı açısından çok büyük risk olacaktı. O bakımdan yapılması gereken yapıldı. Artık Fiba Avrupa'da top, ne karar vereceklerini bekleyeceğiz. İzmit de zaten katılamayacağını açıkladı, Fenerbahçe de milli ara öncesi aynı durumdaydı, tekrardan bir vaka haberi çıkmadı...
 

Üst