Euroleague Women 5. Hafta | Galatasaray 67-72 CCC Polkowice

Euroleague Women'da 5. Hafta!

Galatasaray - CCC Polkowice

Tarih: 22 Kasım Çarşamba
Saat: 19:30
Salon: Ahmet Cömert Spor Salonu
Yayın: GS TV

CCC Polkowice'nin antrenörü tanıdık bir isim. George Dikeoulakos'un çalıştırdığı Polonya ekibi Piestanske'yi iki maçtada mağlup ederek Euroleague Women'a katıldı. Euroleague Women'da oynadıkları dört karşılaşmada bir galibiyet aldılar. Bria Holmes, Elina Babkina, Weronika Gajda, Artemis Spanou, Temi Fagbenle ve Alysha Clark ön plana çıkan oyuncuları.

CCC Polkowice'nin Euroleague Women karşılaşmaları:

1. Hafta | ESBVA LM 65-60 CCC Polkowice
2. Hafta | CCC Polkowice 70-73 Uniqa Sopron
3. Hafta | USK Praha 72-66 CCC Polkowice
4. Hafta | CCC Polkowice 71-66 Bourges Basket

Sarayın Sultanları'na CCC Polkowice karşısında başarılar diliyorum...

Son düzenleme:
Ayşegül Günay kadroda, sezonu kapatma ihtimali var deniyordu. Aysegül'ün iyileşmesi iyi haber, Işıl Alben ve Allie Quigley'de en kısa zamanda takıma katılır inşallah.

Çok savruk oynuyoruz. Eksikler çok fazla hissediliyor. Yayının amatörlüğü ayrı dert gerçi GS TV'nin maçı yayınlaması bile büyük başarı.

Marina Maljkovic'in ne yapmak istediğini anlamak imkansız gerçekten. Topu eline alan oyuncumuz koşuyor ama nereye koştuğu belli değil, köşede bir yerde sıkışıp top kaybediyoruz sonunda.

Işıl Alben ve Allie Quigley'nin yokluğunda hücumda sorun yaşamamızı anlıyorum ama savunmada yenilen 47 sayıyı açıklayamazsın Marina Maljkovic hocam.

Sezon başından beri takımın en büyük sorunu Marina Maljkovic! Gereksiz rotasyonları (12 dakikada oyuna girmeyen tek oyuncu Ayşegül Günay'dı), Merve Uygül ısrarı ve geçen sezonki ön alanda baskıyla başlayan savunma sitemine bu kadronun uygun olmamasına rağmen ısrarla devam etmesi.

Tranferden önce Marina Maljkovic'in bir an önce toparlanması gerekiyor!

Marina Maljkovic hariç tüm takımı mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. Bir maçı daha sistemsizliğe ve Marina Maljkovic'in umursamazlığına kaybettik!

Eldeki malzemeye göre bence hoca çok iyi işler başarıyor.Erkek takımımız gibi kötü sonuçlarda bahanelerin arkasına sığınmıyor.Gençlere kadroda yer verip elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.Ben hocayı takdir ediyorum başka kim olsa bu yerli rotasyonuna sabredemez.

Yalnız bu ara ne yenildik be. Nereye baksan bir mağlubiyet, bir hezimet. Bu kadar çok branşta yarışıp hiçbirinde istikrarlı başarı sağlayamamak hakikaten büyük iş. İlklerin takımı Galatasaray.

Ya sinirden gülüyorum valla ama delirmemek için sinirden gülüyorum.
Son 7 saniye hucum ribaundu almıs neden faulü 4 salise kala yapıyorsunuz.Dalga mı geciyorsunuz ?

Onun haricinde bugun ''Şansımız ve Nefesimiz yetmedi''

3.periyot farkı 3 e kadar çektik fakat 2 tane üclük yedik üst üste ve fark 9 a cıktı.Ondan sonra bocaladık biraz.

Son periyot farkı 3 e kadar indirdik üstelik topu kaptık fakat artık sakinliğini koruyamamak mı diyeyim şanssızlık mı diyeyim bilemedim hızlı hucumda top kaybı yaptık.

Bu arada Işıl Alben'i çok elestiriyorum fakat kız Abd'li olsa ve biraz hızlı olsa Epoupa'ya 10 basardı net..
Öte yandan her mac aşırı top kaybı yapıyoruz.Bu kadar top kaybı ile maç kazanamazsın..
Rakibede gelince 4 tane fena olmayan oyuncusu var.Holmes-Babkina-Clark ve Spanou.O yüzden zaten aldıkları sonuclarda ortada.2 galibiyetleri var sadece.

Sonuc olarak Hatay bizi kücümsedi belkide acıdı bizlere fakat elin takımı acımaz.Bu kadar basit..

Sezon basından beri Galatasaray sayfalarında Marina hocayı çok elestiriyordum.Marina hocanın bazı işleyişlerinden bende memnun değilim fakat Işıl ve Quigley varken elestirmeyenler onlar yokken hic elestirmezler diye düsünüyordum.
Fakat yöneticimiz mükemmel şekilde eleştirmis.
Tebrik ederim.

lb8EYb.jpg

“Önemli oyuncularımızın eksikliğini yaşıyoruz”

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın EuroLeague Women A Grubu beşinci maçında CCC Polkowice ile karşılaştığı mücadeleden 72-67 mağlup ayrıldığı maçın ardından koç Marina Maljkovic ve oyuncularımızdan Özge Kavurmacıoğlu Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Açıklamalar şöyleydi:

Marina Maljkovic:

“Meltem, İrem, Merve gibi oyuncularımız için EuroLeague seviyesinde bu kadar süre almak kolay değildi. Önemli oyuncularımız eksik ve bunun sıkıntısını ciddi şekilde yaşıyoruz. Umarım bu sıkıntılı durumu en kısa sürede çözeriz.”

“Bugün buraya gelen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Onlar da ne kadar sıkıntılı bir durumda olduğumuzun farkındaydı ve büyük bir destek verdi. Onlara bir dahaki sefere daha iyi bir maç izletmek amacında olacağız.”

Özge Kavurmacıoğlu:

“Sonuna kadar mücadele ettiğimiz maçı kaybettik ancak bundan sonra da mücadeleye devam edeceğiz. Buraya gelip bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum."

Son düzenleme:
Bu kadro, sonuna kadar değil, sonunun sonuna kadar mücadele etse de; ne ligde ne de Euroleague'de, kolay kolay takım yenemez. Hiç kimse, Quigley'in dönmesini beklemesin! Belki döner; ama bize değil, doğru kankasının olduğu takıma (YDÜ) gider.
Esas benim kafama takılan şu: Maljkovic, hem yönetimi hem bizi mi kandırıyor? Ya da Maljkovic'le yönetim bir olup bizi mi kandırıyor? Yoksa, Maljkovic, yönetimi; yönetim de, Maljkovic'i kandırmaya çalışıyor, arada olan bize mi oluyor? Neticede, kötü kandırıldık beyler...!!!

Bu kadro elinden gelenin fazlasını yaptı sağ olsunlar .,emeklerine sağlık.
Quigley konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşsalar da biz de öğrensek , herkes bir şeyler ima ediyor biz de anlamaya çalışıyoruz anlayamıyoruz?

Seckin Beye katilmakla beraber simdi Quigley sakat mi yoksa klubu mu terketti ? ima yapmadan dolayli yoldan degil, dogruca konuyu bilen arkadaslar aydinlatirlarsa seviniriz.

"Bu kadroyla bu kada"r bu maç için geçerli sebep olabilir ama sezon başında elindeki bütçeyi saçmasapan harcayan da maalesef hoca. Elde Işıl ve Moriah varken gidip Epoupa almak hatta Ayşegül filan hoca kendine ihanet etti resmen. Moriah'ın sakatlanması resmen bir şans olmuştu bence. Takıma uzun takviyesi yapmamak filan hoca büyük çuvalladı şuana kadar.

Quicley parasi odenirse donecekte bu kadroya takviye sart. Yedek kulubesinde 2. ligden gelen merve aylardir sakat aysegul ve altyapidan meltem inci gizem varken mac kazanamayiz tabi ki. As kadrodada 11de 2iyle oynayan altyapi oyuncusu irem ve kontenjandan gelen ozge var. Isin asli 3 yabanci haric topcu yok takimda

Son düzenleme: