Euroleague Women 5. Hafta | Uniqa Sopron 60-76 Galatasaray

2014 Euroleague şampiyonu Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Euroleague Women A grubu 5. hafta maçında Macaristan'da Sopron'a konuk oluyor.12 Kasım Perşembe günü saat 19:00'da oynanacak olan mücadeleye Novomatic Arena Sopron ev sahipliği yapacak.
Geride kalan 4 haftada 2 galibiyet-2 mağlubiyet elde eden Sarayın Sultanları uzun rotasyonunun hali hazırda tamamlanamamasının iç-dış dengesini ve haliyle kısa rotasyonunu aşağı çekmesinin sancısını yaşıyor.Lynetta Kizer ve Nevriye Yılmaz'ın planlanan süreler paralelinde oynayabilmesiyle görüntünün olumlu anlamda değişeceğini ve Ekrem Memnun'un yerleştirdiği kültür çevresinde ilerleyen Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın Euroleague Women ve TKBL'nin yegane belirleyicisi olacağını öngörüyoruz.
Sarayın Sultanları'na Sopron deplasmanında başarılar diliyoruz.

QWnDkZ.jpg

a0A94Q.jpg

Skorer oyuncu eksikliği yaşadığımız için net bir şey söyleyemiyorum ama içimden kazanacağız diye geçiyor.

Takıma bir an önce şutör alınmalı.Onun haricinde Kizer milli macını oynadıktan sonra maçlarımıza katılacagı icin bu mactada olmayacak.Nevriye sakatlıktan cıktıktan sonra tam olarak toparlanamadı.Yinede her seye rağmen bu macı kazanmamız lazım.Haftaya evimizde Perfumerias ile karşılaştıktan sonra üst üste 3 deplasman macımız olacak..Bu arada Ekrem hoca bu takımı Euroleague şampiyonu yapmadı mı 2 sezon önce ? Son iki sezondurda ligimizde şampiyon yapmadı mı ? Normalde takımlar başarlı oldukça büyürken bizim bayan basket takımımız habire küçülmeye gidiyor..Bu Galatasaraylı olarak beni asırı sinir ediyor.Sürekli Ekrem Memnundan şapkadan tavsan cıkarmasını beklemek ayıp değil mi biraz ? Her neyse başarılar kızlara ve koç Ekrem Memnun'a..

Grubun görece karışık hali ilk 2 için kimi mağlubiyetleri tolere edebileceği gibi ara sonrası fikstürümüzü psikoloji itibariyle zorlu bir hale de evirebilir.Sakatlıklar sebebiyle eksik bir kadroyla çıkarsak kaybedebiliriz.Haftasonu da AGÜ deplasmanına gidiyorken 2/2 pek mümkün gelmiyor bana.Umarım en azından Macaristan'dan galibiyetle dönebiliriz.Kasım'ın sonundaki Fenerbahçe derbisinden itibaren rotasyonun tamamlanmasıyla zihinlerde canlanan görüntümüzün somutlaşacağını düşünüyorum.

Nuria takımdan ayrıldı mı ? Umarim ayrilmistir . Gecen yıl Nuria - Aysegul guard rotasyonuyla sampiyon olduysak bu yıl Isıl-Aysegül rotasyonuyla hayli hayli oluruz . Nuria'nin yerine şutu olan bir kısa en dogru şey şimdilik.

Karşı takım çok zayıf idi.
Umarım diğer pota altı yabancı oyuncumuz iyi çıkar , Petra pota altından boş atışları bile kaçırıyor.
Birde kesinlikle Nuria yerine 2-3 oynayabilen skorer lazım takıma.
Nevriye kısa sürede takıma iyi katkı verdi.
Bahar, Lyod ve Jelana ya nazar değmesin.
Işıl çok durgundu , maçın başından beri . Savunma da çok adım kaçırdı.

Kizer'ın gecen sezon bir kac macini izledim . Size olarak cok kalıplı ve agır bir oyuncu . Hücumda etkili ama savunmada cabuk faul problemine giriyor .. Ekrem hoca bakalim neler yapacak .

Skor takibinden görebildiğim kadarıyla 74-47'nin üstüne son 3 dakikada 13-0'lık bir seri yedik ve Loyd'un basketiyle maçı noktaladık.Böyle bakınca maç skorunun bize yansıttığından daha da rahat bir galibiyet aldık.
Nuria tahminimce sakatlığı sebebiyle oynayamadı.Nevriye'nin resme dahil oluşu eksiklerin tamamını gidermese de en azından temel beklentiler çevresinde hücum edebilmemizi sağlayacak.Euroleague'deki aranın sonrasında Kizer'ın da rotasyona eklenmesiyle geleceği daha net görebiliriz diye düşünüyorum.

Diğer grup ile alakalı olarak, Ekaterinburg'da dün Taurasi 36 sayılık bir resital sunmuş.Bu arada Alba sakat mı? 2 maçtır kadro da göremiyorum.