Euroleague Women 7. Hafta | Fenerbahçe 57-56 Galatasaray

Son bölümde Nevriye yaptığı faullerle FB'yi çizgiye yollayıp sayı bulmalarına sebep oldu. Bu kadar iyi savunma yaptığımız bir maçı bu şekilde kaybetmek kötü oldu. Evimizde yine yerneriz. Hatta bir takviye yaparsak, geçen seneki gibi, ligde deplasmanda da yeneriz.

sorun kanimca nevriye'nin faullerinden ziyade (ki biri kesinlikle faul falan degildi) son 5 dakikada bir turlu oyun kuramamamiz. isil'in, diger oyuncularin yanlis dizildigi bir sette zorla topu bahar'a verdigi bir hucumumuz var mesela, top bahar'da çizgi gerisinde patladi, orada oyun kurucun veya en kotu 2 numaran ipleri eline alacak, ya kendi kullanacak ya da potayi zorlayarak sut/bos adam kovalayacak, o durumda sut sokamasan da, sureyi doldursan da bir sey demem ama bahar'a orada top çikarmanin mantigi yok. bu tarz hucumlari son 5 dakikada fazla gorduk. 51'er iken yapacagimiz bir akilli hucum maçi bize getirecekti, yaptigimiz bir faul onlara verdi.

bu arada enseyi karartmaya gerek yok, bu atmosferde, bu moral durumla olumlu yonlere odaklanmamiz lazim. bu takim bu sezonu her seye ragmen basarili sekilde bitirecek, bugun o irade parkede vardi.

Canları sağolsun Kızlarımızın 1 top ile kaybettik, Jelena 1-2 maçtır formsuz o kendine gelsin , Nuria sakatlığın etkisini atsın bizim sahada 15 sayı farkla yeneriz bu ezikleri

Dubleyeviç hırsında karakterinde bir yabancımız olsa maçı çok farklı bitirirdik. Geçen seneki martinezden eser yok bu sene. Son periyot iki hücum da topu rakibe teslim etti. Sonuç olarak yönetim Eurolig Şampiyonu kızlara sahip çıkabilseydi metro enerjide bir sayı ile yenilmez fb yine rezil ederdik. Ama şu kadromuz bile yaşanan onca olaya rağmen bir sayı ile yenildi. Helâl olsun size Sarayın Sultanları...

İki takımı da ben birbirlerine denk görüyorum açıkçası, maçlarda hep başa baş geçiyor zaten ama bir şutörle sanki daha rahat şampiyon olabiliriz..

Bu aksam macı kaybetsek bile yine aynı şeyleri yazacaktim ( Kazandıgımızı düsünüyorum ) Bazi maclar vardir cok kücük nüanslar sonucu belirlemesinin disinda ' skor ' olarak kaybederken aslında cok fazla şey kazanirsin .. Bu takım bu akşam parkede savaşarak Fenerbahce ' nin 4/1 bütceyle mücadele etmesine ragmen bu ligin Favorisinin kim oldugunu gosterdi .. Özellikle deplasmanda ortaya ne koyacagımızı merak edıyordum. Fazlasıyla tatmın edıcı bır oyun oldu ki son top macın galıbını belırledı .. Ligde alacagımız saha avantajı üc yil üst üste ücüncü sampiyonlugumuz anlamina geliyor .. Helal olsun Ekrem hoca ve kızlarımıza ... Bu arada macın kırılma anlarinda Loyd'un caylakligi sonucu yaptigi basit top kayıpları kırılma anlari olabilir.. Zamanla buralarda nasil oynanmasi gerektiginide ögrenecek . Gelecek yılda bizimle ...

Çok çok üzüldüm.Oyuncu alacağımıza dair bir duyumu olan var mı? Ya da Kizer oynayamazsa lig de bir planımız var mı?Grup aşamasından sonra 4 olursak ekatarenbur ile mi oynuyacağız?

Enseyi karartmamak lazim . Bu aksam gösterdigimiz mücadele beni fazlasiyla memnun etti . Macin karar anlarinda hücumda yaptigimiz basit bireysel hatalar sonucu belirledi . Özellikle Nuria hücumda 2-3 kez aynı şekilde top kaybederek potamizda kolay sayilara sebep oldu ; ki hücumdayken böyle sayilar yemek 4 sayı anlamina geliyor. Loyd ve Nuria daha iyisini yapacak kapasitede . Umutsuz vaka olayina gelirsek ; Petra kulichova .. İlk oynadigi Cum baba macinda notunu vermiştim .. Beden dili , jest ve mimik olarak kesinlikle inanilmaz negatif , takımdan saha icinde kopuk bir görüntüsü var . yetenek olarakda boş turnike atmaktan aciz bir görüntüye sahip. . Bilmiyorum kac para aliyor ama tamamiyle çöp transfer benim gözümde .

Edirne'de izlediğim takımın bu maça tutunmasının tek yolu Loyd'un inisiyatif üzerinden üretimiyle hücumu beslemesiydi. Az önce yüzdesini okuyunca inanamadım. Kizer'la, yani bu seviye ve Ekrem Memnun'un yarattığı kültür çerçevesinde pivot olarak adlandırabileceğimiz tek oyuncumuzla tam rotasyon dahilinde 3. maçımıza çıkabilmişken deplasmanda tek sayıyla kaybediyorsak takımın kültürüne saygı duymak lazım. Ortam daha gergin olamaz, rakip de kaybettikçe daha çok ittirilemez zira.

Malum kurul hukuk kurallarını biraz olsun uygularsa gerek ligde gerekse Avrupa'da bizim için herhangi bir engel göremiyorum. Derbi kaybedebiliriz, zaten rotasyondaki eksilmeye karşın sadece bu şartlarda kaybedecek noktaya geldik. Rakibin ağzıyla kuş tutsa 2014 sonrası psikolojimize etki etme şansı yok, bugünkü kutlama tarzları duyduğum kadarıyla oyuncularımızın Euroleague kupasını kaldırmadan önce verdikleri cevabın aynısıymış. :) Buralarda bir problem yok, hatta Abdi İpekçi'de hakemlerin devreye girmeye çalıştığı yerde Galatasaraylılar olarak reaksiyon göstermek gibi bir şansımız da var. Kritik nokta oyunun gerçekliğinin kaybolmaması. Şayet bu yaşanırsa takımlarımızın varlığının bir anlamı kalmaz zira.

ben açikçasi lig için daha endiseliyim. kizer olayi lehimize sonuçlandigi takdirde saha avantaji olsun olmasin favori oluruz, bu maç ve agu deplasmani bunu net olarak gosterdi ama turkiye'deki hukuki iklimi dusununce umudum yok oluyor. kizer'siz kadro kesinlikle yetersiz.

avrupa için ise bu takim birbirine alistikça oturacak, ben schio'yu yenecegimize inaniyorum.

Takımda kalitesiz oyuncu sayısı fazla olduğu gibi basketbol zekası yüksek oyuncu sayısı da bir o kadar az. O yüzden hücum ederken sürekli tıkanıklık yaşıyoruz, örneğin Loyd kaç defa arkadaşının içinde kaldı hücumlarda.

Kizer ve Kulichova 3.sınıf kötü oyuncular, Nuria biraz toparlıyor dedik ama o da maçın sonlarında yine eline yüzüne bulaştırdı. Loyd çok toy ve böyle maçları henüz kaldıramayacağı ortada. Hırsı ve bireysel becerisiyle Jelena birşeyler yapmaya çalışıyor ama o da gününde olmayınca kendi başına birşeyler yapma hırsı takıma zarar veriyor.

Yabancı kalitemizin bu kadar düşük olduğu bir takım ile, başında Ekrem hoca bile olsa çok fazla ileri gidemeyeceğimiz net bir şekilde görülüyor.

Sayın yöneticilerimiz rakibimin bütçesi bizden 4-5 kat yukarıda diye ağlayacaklarına biraz daha kaynak yaratıp en azından 3.sınıf değilde biraz daha kaliteli oyuncular alsalar keşke ki Ekrem hoca en iyilerini hak ediyor.

Takımda kalitesiz oyuncu sayısı fazla olduğu gibi basketbol zekası yüksek oyuncu sayısı da bir o kadar az. O yüzden hücum ederken sürekli tıkanıklık yaşıyoruz, örneğin Loyd kaç defa arkadaşının içinde kaldı hücumlarda.

Kizer ve Kulichova 3.sınıf kötü oyuncular, Nuria biraz toparlıyor dedik ama o da maçın sonlarında yine eline yüzüne bulaştırdı. Loyd çok toy ve böyle maçları henüz kaldıramayacağı ortada. Hırsı ve bireysel becerisiyle Jelena birşeyler yapmaya çalışıyor ama o da gününde olmayınca kendi başına birşeyler yapma hırsı takıma zarar veriyor.

Yabancı kalitemizin bu kadar düşük olduğu bir takım ile, başında Ekrem hoca bile olsa çok fazla ileri gidemeyeceğimiz net bir şekilde görülüyor.

Sayın yöneticilerimiz rakibimin bütçesi bizden 4-5 kat yukarıda diye ağlayacaklarına biraz daha kaynak yaratıp en azından 3.sınıf değilde biraz daha kaliteli oyuncular alsalar keşke ki Ekrem hoca en iyilerini hak ediyor.

Abi geçen seneki kadroya bakıyorum çok daha kötüyüz bence ama geçen sene sonradan açıldık yani takım geç oturdu sonra ezdik herkesi bu sene takviyeler geldi gidenler çok önemli değil Sancho dışında bence. Bence bu sene geçen seneye göre daha rahat şampiyon olacağız takımdaki yeniler oturmadı o kimya oluşunca yine silindire döneriz bence.