Euroleague Women 8. Hafta | Famila Schio 64-70 Galatasaray

İşte bu be ! Takım yeni yeni ritim bulmuşken avrupa'ya veda etmek cok yazık olurdu ! Helal olsun ekrem memnun ... Şimdi bu moralle alir yürürüz !

Bir an nizhny novgorod maçına dönecek diye korktum açıkcası ama kazanmasını bildik bravo kızlar.
Unutmadan Jelena bu takımın kalbi uzun yıllar kontrat yapılmalı kendisiyle Alba gibi olursa çok üzülürüz.

Valla maçın ikinci devresinde falan acaba 17 yi geçer miyiz diye düşünüyordum. Olsun gene de çok önemli galibiyet tebrikler takıma ve Ekrem hocaya

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Isler biraz kotu gitmeye baslayinca takim parkede alinik tavuk gibi kosusmaya basliyor. Oyuncular setlerde tartismaya giriyor, herkes birbirine telkinde bulunuyor ama setler çorba oluyor. Buna karsilik kimse sorumluluk almiyor Duba/Loyd disinda, fakat Duba hariç (Loyd dahil) herkesin eli titriyor, bos sutlari sokamiyoruz, saçma sapan paslar vermeye basliyoruz.

Dezavantajli çiktigimiz ikili averaj hesabini kapatacakken maçi kaybetmedigimize sukreder olduk.

Ekrem hoca mola konusunda Ergin hocaya ozenince laflar hazirladik ama dogruyu soylemek gerekirse son 3 dakikada Bahar'i tepede destek olarak kullanmasi, 17 sayidan verecegimiz maçi tekrar bize kazandiran hamle oldu ve kendisini kurtardi. Bahar'a kimin çikacagi belirlenene dek kisalarin penetrelerinde eslesme hatasi yakaladik ve bunu Loyd/Dubljevic iyi degerlendirdi. Zekice fakat riskli bir hamleydi, yurekli olmanin kaymagini yedi hoca.

Fakat ben yine de ilk gozlemimle noktalayacagim: takimin son dakikalari oynama konusunda nereden nereye geldigini gormek uzucu. Buna ragmen oturdukça iyi olacagiz diyeyim ama bugun 26 dakika kusursuz basketbol oynadigimiz halde buralara gelmek kapasitemiz hakkinda soru isaretleri olusturmuyor degil.

Kizer geldigi günden beri en etkili oyununu oynadi diyebiliriz . ( Agü macini saymazsak) Nevriye gibi orta mesafe şutlarini yüzdeli sokuyor ... Fiyat performans bakımından iyi transfer . Petra'da hücumda birşeyler koysa keşke .. Macin bir bölümünde pick sonrasi Loyd'un attıgı pası, kucagında bomba gibi karşıladi ve fastbreak yedik .. Maalesef Galatasaray seviyesinde degil .. Mesele sadece savunma yapmaksa genc oyuncumuz inci güclü var.

53-36'dan sonra geriye düştüğümüz halde kazansak da nefes alışım normale dönmedi. Buradan başlayarak, artık kabak tadı veren bürokratik bekleyişin de sonuç vermesiyle birlikte bir hikaye yaratmamız lazım. Aksi türlü Edirne'nin üstüne bu geceki halimi kolay unutmam. :)

Öncelikle takımı ve hocayı tebrik ederim,maça gelince rakibe maç içinde 17 sayı fark atarak öne geçtik dahada fark atarız ve olası sıralamada ikili averajı ele geçiririz derken saçma sapan oyunla,hatalarla,savunmayı beceremeyerek ve hücumlardanda boş dönerek rakibi maça ortak ettik heleki Sottana'yı ve Yacoubu'yu kahraman yaptık,bazen Ekrem hocada aynı Ergin hoca gibi yenilen seriyi izliyor ve takım dağılmadan mola almıyor bu akşamda böyle oldu ama can sıkıcı sıkıntılarla boğuştuğunu düşünerek İnsan laf edemiyor.:)

Yinede ele geçirdiğimiz sayı farkını koruyamadığımız için İnsan hayıflanmadan duramıyor çünkü bu sayı farkını gruptan avantajlı bir konumda çıkmak açısından umarız aramayız yada arayacağız gibime geliyor.

4.bitirirsek ekayla mı eşleşeceğiz

Evet UMMC liderligi kimseye vermeyecek gibi gozukuyor fakat su an bunu dusunmemek lazim.
Bence bu maç kritik bir esikti, bunu geçtik. Onumuzde Kursk deplasmani var, daha fazla silahi olan bir takim fakat Schio'yu duzenden çikardigimiz gibi Kursk'u daha da duzen disina itebiliriz zira oyun kurucu rotasyonlari daraldi Prince'in sakatligiyla. Augustus-Ogwumike-Jekabsone'nin hucum gucu kaliyor. Bunlari zor sutlara itersek sansimiz olur diye dusunuyorum.

Schio ile ikili averaji lehimize çeviremedik ama Kursk'la sayi hatta puan averajini almak mumkun, puan averajini alirsak zaten olasi 3'lu averajda da avantajli konuma geliriz. Yani ben hala 2.lik için umutluyum.

Deplasmanda oynayacağımız Kursk ile Avenida maçları öncesi son 2 maçımızı(Avenida-Famila) zor olsa da kazanmak ilk 2 için umutlanmaya teşvik etmeli...

Ekrem hoca mola konusunda Ergin Hoca'yo örnek alma gözünü seveyim.
Arkadaşıma maç sonucunu söylediğimde sevindi galibiyetten ötürü.
Ama maçın hikayesini anlatınca ikili averaj kaybettiğimizi duyunca da üzüldü.
Olsun kazanmak moral oldu.
Ama Edirne maçından sonra bu 2 oldu.
Biraz daha konsantrasyon takım..

Şunu hatırlatmak lazım. Grubu 3. bitirmek daha iyi 2. bitirmekten. Çünkü 2. bitirirsek eleme grubundan sonra yarı finalde UMMC ile eşleşiriz (grubu 1. bitirecektir diyorum) Ama 3. bitirirsek B grubunun 2.siile eleme grubunu oynayıp daha sonra A grubu 1.-B grubu 4.sü arasınd a oynanacak eleme grubu maçı sonucuna göre rakibimiz belli olur. Bu da bu şartlara göre FB olacak gibi gözüküyor.

Yarı finaller

A1-B4 ile A3-B2
B1-A4 ile B3-A2

Şeklind eolacak. Ben UMMC ile finale kadar karşılaşmama yanlısıyım:)

Şunu hatırlatmak lazım. Grubu 3. bitirmek daha iyi 2. bitirmekten. Çünkü 2. bitirirsek eleme grubundan sonra yarı finalde UMMC ile eşleşiriz (grubu 1. bitirecektir diyorum) Ama 3. bitirirsek B grubunun 2.siile eleme grubunu oynayıp daha sonra A grubu 1.-B grubu 4.sü arasınd a oynanacak eleme grubu maçı sonucuna göre rakibimiz belli olur. Bu da bu şartlara göre FB olacak gibi gözüküyor.

Yarı finaller

A1-B4 ile A3-B2
B1-A4 ile B3-A2

3.luk 3 maçlik serinin ikisini deplasmanda oynamak demek. Nadezhda veya AGÜ ile saha avantajsiz oynamak kolay olmayabilir. Ekaterinburg'u final four'da yari finalde veya finalde yenmek arasinda pek fark yok, sonuçta saha avantaji yok. Geçen sefer de yari finalde yendiydik :) Ustelik finali yine Fener'e karsi oynariz, fena mi? :)

Euroleague şampiyonluğundan sonra ilk yurt dışı deplasmanım oldu. Özlemişim takımı.

Maçın özellikle ilk yarısında makine düzeniyle müthiş sayılar bulduk, izlemesi çok keyifliydi. Tabi ki bunu bütün maça yansıtmak imkansız. Skor ne olursa olsun oyuncular kenara gelirken güvendikleri bir hocanın yüzünü görünce herşey bir anda değişebiliyor. Ekrem hocanın elindeki malzemeyle bundan daha iyi yapabileceği birşey yok.

Yarı finaller

A1-B4 ile A3-B2
B1-A4 ile B3-A2

Yalnız geçen seneden itibaren voleyboldaki sistem örnek alındı ve finalde aynı ülkeden 2 takımın karşılaşması engellendi.Bu yüzden iddialı 3 türk ve 3 rus takımı olduğundan karışıklıklar meydana geliyor.Örneğin geçen sene grubunu 2. bitiren 2 rus takımı top 8'de oynamak zorunda kaldı.Bu yılda şu anki sıralamalara göre Nadezdha ve kursk f4 öncesi oynuyorlar.AGÜ gruptan çıkarsa ya bizle ya fenevle oynamak zorunda.Şu andaki görünüm 3.sırada olduğundan fenevi gösteriyor.Bizede ekaterinburg kalıyor.A3 Baretta'nın B4 Prag'la eşleşmeside ayrı bir haksızlık olur.Geçen yıl A3 PRAG B3 Avenidia'yı eleyerek şampiyonluğa yürümüştü.Eğer biz grubu 2 bitirebilirsek AGÜ'nün ilk 3'te yer alması, 3 bitirebilirsek AGÜ'nün ilk 2'de bitirmesi durumunda kesin olarak onlarla oynuyoruz.F4'te de fenev olursa onlarla oynamak zorundayız.Hatta olmasalar bile 2 rus takımı olacağından finale kadar ekaterinburg'la oynamayız.Bu sistem rus takımlarıyla finale kadar oynamama ihtimalini arttırdığından geçen sene feneve yaradı ama kullanamadı.Bu yılda onlara yaramasını istemiyorsak f4'e kalmamız ve bunun içinde f8'de ekaterinburg'tan kaçmak şart oğlu şart.

Yalnız geçen seneden itibaren voleyboldaki sistem örnek alındı ve finalde aynı ülkeden 2 takımın karşılaşması engellendi.Bu yüzden iddialı 3 türk ve 3 rus takımı olduğundan karışıklıklar meydana geliyor.Örneğin geçen sene grubunu 2. bitiren 2 rus takımı top 8'de oynamak zorunda kaldı.Bu yılda şu anki sıralamalara göre Nadezdha ve kursk f4 öncesi oynuyorlar.AGÜ gruptan çıkarsa ya bizle ya fenevle oynamak zorunda.Şu andaki görünüm 3.sırada olduğundan fenevi gösteriyor.Bizede ekaterinburg kalıyor.A3 Baretta'nın B4 Prag'la eşleşmeside ayrı bir haksızlık olur.Geçen yıl A3 PRAG B3 Avenidia'yı eleyerek şampiyonluğa yürümüştü.Eğer biz grubu 2 bitirebilirsek AGÜ'nün ilk 3'te yer alması, 3 bitirebilirsek AGÜ'nün ilk 2'de bitirmesi durumunda kesin olarak onlarla oynuyoruz.F4'te de fenev olursa onlarla oynamak zorundayız.Hatta olmasalar bile 2 rus takımı olacağından finale kadar ekaterinburg'la oynamayız.Bu sistem rus takımlarıyla finale kadar oynamama ihtimalini arttırdığından geçen sene feneve yaradı ama kullanamadı.Bu yılda onlara yaramasını istemiyorsak f4'e kalmamız ve bunun içinde f8'de ekaterinburg'tan kaçmak şart oğlu şart.

Ciddi kafa yormuşsunuz, yorulmuşsunuz. Ancak unutmamak gerekir ki sporda sonuçlar gerçekten kağıt üzerindeki gibi olmuyor hiç. Şampiyon olduğumuz sene hem finaleight grubumuz zorluydu hem de sonrasında yarıfinalde en büyük favoriyi sürklase etmiş ve finalde fenerbahçeyi yenmiştik.
Demem o ki şampiyon olmak için herkesi arkanızda bırakmanız gerekiyor. Birilerinden kaçmak yerine nasıl güçlü oluruz, nasıl güçlü kalırıza konsantre olmak daha doğru olur kanaatindeyim. Belki de özgüven kazanmak açısından güçlü takımlarla ön turlarda oynamak daha iyi bile olabilir.