Euroleague Women 8. Hafta | Galatasaray 73-75 Uniqa Sopron

Euroleague Women'da 8. Hafta!

Galatasaray - Uniqa Sopron

Tarih: 13 Aralık Çarşamba
Saat: 19:30
Salon: Ahmet Cömert Spor Salonu
Yayın: GS TV

Antrenörlüğünü Roberto Iniguez'in yaptıgı Uniqa Sopron sezona iyi bir başlangıç yaptı. Macar ekibi Euroleague Women A Grubu'nda oynadığı 7 karşılaşmada 4 galibiyet, 3 mağlubiyetle 2. sırada yer alıyor.

Uniqa Sopron'da Jelena Milovanovic, Yvonne Turner, Crystal Langhorne, Aleksandra Crvendakic, Zsofia Fegyverneky, Tina Jovanovic ve Angela Salvadores'de takımın önemli isimleri.

Uniqa Sopron'un Euroleague Women maçları:

1. Hafta | Uniqa Sopron 72-55 Galatasaray
2. Hafta | CCC Polkowice 70-73 Uniqa Sopron
3. Hafta | Uniqa Sopron 74-88 Dynamo Kursk
4. Hafta | ESBVA LM 73-83 Uniqa Sopron
5. Hafta | Uniqa Sopron 83-59 Castors Braine
6. Hafta | Uniqa Sopron 71-79 USK Praha
7. Hafta | Bourges Basket 76-65 Uniqa Sopron

Sarayın Sultanları'na Uniqa Sopron karşısında başarılar diliyorum...

Son düzenleme:
İlk maçta yaşadığımmızı yaşamayız umarım. Fena kilitlenmiştik...

Geçen hafta rakibi yenip sıralamada üstüne çıkmıştık, inşallah bu hafta da nasip olur...

Mutlak kazanmamız gereken maçlardan biri.Kazanacağımızı düşünüyorum ama şu kadın ve erkek takımlarımıza uzun alın artık.

Helal olsun takıma, 20 sayıdan gelip maça orta oldular. Gurur duydum utanmadım!

Takım elinden geleni yaptı, 20 sayıdan geri döndü, son topta kazanabilidik ama olmadı. Marina Maljkovic hariç tüm takımı tebrik ediyorum.

Ayşegül Günay'ın dönüşü günün tek iyi gelişmesi oldu bizim için, darısı Allie Quigley'nin başına.

İki kıta dışı hakkımız olmasına rağmen, üstelik takımın kısa ve uzun ihtiyacı gün gibi ortada olmasına rağmen, 35 yaşında Euroleague Women'ın en kötü takımı BLMA'da doğru düzgün oynayamayan Ewelina Kobryn'i alan Marina Maljkovic'i ayrıca tebrik ediyorum!

Son düzenleme:
Çok iyi geri dönmeyi başardık ama kaybettik yazık oldu Polkowice maçıyla birlikte bu maç yazık oldu sonuna kadar mücadele için helal olsun. Son hucum da keşke böyle savruk hucum edicegimize direk Dubljevic topu ulaştırıp Milovanovic üzerinden orta mesela atışını kullansaydık. Haftaya Usk Praha maçı var eğer olumsuz sonuç alırsak 5-6 bitirip Eurocup son 8 turuna gitmek daha hayırlısı olur. Lig sıralamamız kötü olduğu için ilk 3 sırada bitiremezsek ligde final oynayamadığımız sürece seneye mecburen Eurocup oynamak zorunda kalıcaz. Eurocup kalırsak son 8 turunda belki kupayı alabilirsek seneye tekrardan Euroleague de yer alabiliriz. Kıta dışı haklarımız halen boş ama 2 oyuncu gelmez heralde bu saatten sonra Euroleague de saha avantajı olmazsa eldeki kadroyla zorlamanın anlamı yok Eurocup devam edersek belki kupa şansımız olur.

nJBgNg.png

yzXlrk.jpg

“Kazanma şansımızı değerlendiremedik"

EuroLeague Women A Grubu sekizinci haftasında Sopron Basket’e 75-73 mağlup olan Galatasaray’da koç Marina Maljkovic ve kaptan Işıl Alben mücadelenin ardından Galatasaray Televizyonu muhabirlerinden İbrahim Demir’e açıklamalarda bulundu. Demeçler şu şekilde:

Marina Maljkovic:

“Bugün çok savaştık. Maç başında çok hata yaptık. Maçın son bölümlerinde kazanma şansımız geldi ama bunu değerlendiremedik. Ayşegül Günay’ın bu takım için ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Üstelik bugün çok hazır olmamasına rağmen ilk beş başladı ve sahada kaldı.”

“Önümüzde zorlu bir AGÜ Spor maçı var. Kayseri’ye biraz daha farklı bir takımla gideceğiz. Yeni transferimiz Ewelina Kobryn ve Ayşegül Günay’ı maçta kullanabileceğiz.”

“Ocak ayında daha farklı bir takım olacağız. Sezon daha çok uzun, umarım Ocak ayından sonra daha iyi bir takım oluruz. Sezonun geri kalanında yapacak çok işimiz var.”

Işıl Alben:

“Bu akşam taraftarlarımıza galibiyet hediye edemedik, bunun için üzgünüz. Maç boyunca savaşıp geri dönmeyi başardık ama o son topu değerlendiremedik. Önümüzdeki maçlara konsantre olacağız.”

Son düzenleme:
1 ay cezadan sonra herkese merhaba.

Bu maça özel olarak çok şey yazacaktım ama yazasım gelmiyor. Sadece az biraz bir şeyler yazacağım.

Öncelikle takımı son ana kadarki mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Sopron isim olarak belki zayıf takım olarak görülebilir ama kadroya baktığımız zaman bizden daha iyi oyunculara sahip olduğunu görüyoruz.

Bu maçı mutlaka yenmek gerekiyordu ilk 2'de olmak için ama evimizde yine yenildik. Birçok bahane sayabiliriz aslında. Quigley yoktu, takım iyi değildi vs. Ama Galatasaray gibi bir takımda bahane olmamalı. Koskoca Galatasaray Sopron diye bir takıma kendi sahasında yenildi. Bugün manşetlerde bu olacak, Quigley yoktu yenildi diye değil. Türkiye'ye bu branşı getiren, ilk yıllarında namağlup şampiyonluklar yaşayan, Euroleague kupasını ülkemize ilk ve tek getiren takım apoleti taşıyan bir takım bu ilgisizliği, bu vurdumduymazlığı haketmiyor. Şu takıma 1 milyon € vermek çok mu zor? Neden sponsor bulunamıyor? Galatasaraylı iş adamları nerede? Kulüp kendi içinden çıkaramıyor mu ya 1 milyon şu takıma? Bugün baktım Kobryn diye 35 yaşında emekli oyuncuyu almışız yine... 2 sene önce fenerden sezon ortasında kovulan oyuncu bu aynı zamanda. Bütçe var mı yok mu? Varsa neden bu çer çöplere hala harcanmakta merak ediyorum. Takımı izlerken gözlerim kanıyor o kadar kötü bir basketbol oynuyoruz. Bunda Maljkoviç hocanın da payı var diye düşünüyorum. 1,5 senedir bu takımda, Maljkoviç sayesinde bu maçı kazandık dediğimiz bir maç hatırlamıyorum. İnanılmaz kötü bir kadro planlaması var, yendiğimiz maçları da ıkına ıkına yeniyoruz 1-2 sayı farkla. Sezon başı da dedim bu takım geçen sezonki takımdan kötü. Geçen sezon Eurocup'da oynayan takım bu takıma 10 sayı fark atar.

Sorun Maljkoviç'de mi bilmiyorum ama öyleyse sezon sonunda hatta sezon ortasında gönderilmeli. Bütün bütçeyi sen 1 oyuncuya yatır, gerisi rotasyon oyuncusu kalitesinde olsun, aldığın oyuncular son demlerine gelmiş sen onlardan medet umuyorsun. 07-08 sezonundan beri takip ediyorum bu şubeyi ama gördüğüm en kötü takımlardan birini izliyoruz. Ve haketmiyoruz bir Galatasaray taraftarı olarak. Bir Çukurova da mı olamadı Galatasaray..?

2. yarının başından itibarenki 15 dakikada yapılan savunmanın hakkı 5-6 sayı öne geçmekti. O müthiş 15 dakikadan bile 7 sayı falan geride çıktık. Son 5-6 dakika kala takım bitmişti aslında. Ordan bir daha maç çevirecek hale gelmek resmem elektroşokla hayata dönen bir hasta gibiydi. Takm koşuyor, basıyor, uçuyor ama finiş çizgisini bir türlü geçemiyoruz. Bunu izlemek gerçekten iç acıtıcı hale geldi artık. Muhtemelen sezon sonuna kadar her maçtan sonra aynı şeyi yazıyor olacağım ama..

Quigley olsa da olmasa da oynayabileceğimiz oyun bu kadar hücum anlamında. Bir şekilde 73 sayı attık ama bu 73 sayının içinde normal şartlarda hücumun Quigley'de biteceği kaç pozisyon var ona da bakmak lazım. "Nasıl olsa Quigley var" rahatlığıyla asla denenmeyecek hücumlardan bulduğumuz sayılar da vardır illa ki. Son topta maçın gidişatına göre en mantıklısı Gigi üzerinden birşeyler denemek gibi görünüyordu ama tercihin o olmayacağı da bilenler için belliydi daha takım molaya giderken. Belki bir çılgınlık yapar Ayşegül'e bir son şut attırır dedim ama o da moladan döner dönmez dibe çakılıp kaldı. Epoupa'ya bire bir mi hazırlamaktı amaç yoksa iki rakibin arasında gömülmüş kaptana topu bırakmak mıydı o da bir muamma yani. Top elinden fırlayana kadar dönüp birine topu atacak beklentisi oldu ama kimse de hareketlenmeyince işte öyle gitti...

Bu arada Epoupa'nın reverse neydi öyle ya :eek:o

3.çeyreğin ortasından itibaren dönüş ışığını yakan takımda Meltem ve İrem Naz vardı ve özellikle Meltem rakibin en az 3 top kaybında baş roldeydi. İrem de basit faullerle rakibe sıkıştığı esnada sayı imkanı vermiş olsa da, onun da savunmadaki gayreti ve hızlı hücumda korkmadan potaya gidişi önemliydi. Son topa kadar getirip, orada moladan sonra pozisyon dahi üretememek üzse de, en azından ilerisi için umut hala var.

Işıl-Epoupa ikilisiyle sahada zaten fizik olarak çok da iyi durumda değilken yanlarında Merve'yi oynatmanın en ufak mantıklı bir açıklaması var mı acaba? Merve Uygül'ün bu takımda süre alıyor olması skandal, bir de Işıl ve Epoupa'yla birlikte sahada gördüğümde deliriyorum. Şu takımda Özge'nin alacağı süreyi Meltem; Merve'nin alacağı süreyi İrem ya da Eda alsın, sonuç ne olursa olsun hocaya tek kelime etmem. Verilen bütçe bu, bu kadarını yapabildi der geçerim. Ama hem geçen yılki, hem bu yılki kötü ve hatta anlamsız bazı transferler, hem kısıtlı olan bütçeden pay alıyor, hem de gençlerimizden en ufak artısı olmayan oyuncuların süre alması artık can sıkmaya başladı.

Bizden daha iyi oyuncuları vardı ve kazandılar gayet normal. Bu kadro ile Euroleague'e başlarsan olacağı buydu zaten.

Macin hepsini izleyemedim ama son topu nasil kullandigimizi burda videodan izledim. Topu kullanmamizdan dahada onemlisi mola donusu oyuncular birbiriyle konusuyor hala napmalari gerektigini anlatiyolar. Malkovicin hazirladigi seti tam annamamislar bile. Bugun videoyu izledikten sonra kuluptekilerden son topta malkovicin ne planladigini ogrenmelerini istedim. Malkovicin planladigi set perde yspip topu potaaltinda petraniteye verip rakibin hamlesine gore birebir oynayip basketfaul kovalayip ikili sikistirma gelirsede disari cikaracakmis. Biz daha perde yapamadik. Haftaya cekleri orda yenemezsek isimiz zorlasiyomus. Insallah cikariz gruptan.

Sonuc kotu olsada 20 sayidan son topa gelmek onemli. Gelenler gidenler netlesince biraz toparlariz ama gec olmaz insallah.

Son düzenleme:
Macin hepsini izleyemedim ama son topu nasil kullandigimizi burda videodan izledim. Topu kullanmamizdan dahada onemlisi mola donusu oyuncular birbiriyle konusuyor hala napmalari gerektigini anlatiyolar. Malkovicin hazirladigi seti tam annamamislar bile. Bugun videoyu izledikten sonra kuluptekilerden son topta malkovicin ne planladigini ogrenmelerini istedim. Malkovicin planladigi set perde yspip topu potaaltinda petraniteye verip rakibin hamlesine gore birebir oynayip basketfaul kovalayip ikili sikistirma gelirsede disari cikaracakmis. Biz daha perde yapamadik. Haftaya cekleri orda yenemezsek isimiz zorlasiyomus. Insallah cikariz gruptan.

Sonuc kotu olsada 20 sayidan son topa gelmek onemli. Gelenler gidenler netlesince biraz toparlariz ama gec olmaz insallah.

Jelena ilk perdeden sonra ikincisini yapmayı unutup dışarı kaçmış atış için.