Euroleague Women 9. Hafta | Dynamo Kursk: 75 - Galatasaray: 60

Bu kalitede yabancılar ile belli bir seviyeye kadar oynarsin . İlk üc ceyrek iyi mücadele ettik ama bir yere kadar oynarsin bu rotasyonla.
Petra ve Kizer iyi niyetli mücadele etmeye calisiyor ama ikisininde cok büyük defolari var.
Petra'nin savunma gayreti vasat üstü olsada hücum facia . Kizer'de orta mesafe ve hücumu ne kadar iyiyse savunmasi korkunc
Şu macta Aysegül ve Cansu neden rotasyona dahil edilmez ?
Dublijevic'in de olmadigini düsünürsek .... Saglik olsun ..

Nuria ve Petra iyi takımlara karşı varlık gösteremiyorlar, Kizer için zaten yorum yapamayız ligde yok maç eksiği fazla, Ekrem hocanın ise gitmeyen sistemde bu maç ısrar etmesi farkı getirdi, kafa tahkim kararında kalmış..

Nuria facia kaç yıldır takımda tutuyoruz anlamıyorum nedenini gerçekten yerine Loyd gibi bir genç oyuncu alsak bundan kötü olmazdı kesinlikle.

Nuria'ya geldiğinden beri karşıyım. Hiçbir zaman bizim seviyemizin oyuncusu olmadı. Petra da öyle. Her sene aynın hikaye aslında Kadın/Erkek şubelerinde. Rezil yönetim, bulunamayan sponsporlar. Koçlara verilen rezil bütçeler. Hep koçların çabalamasıyla bir şeyler yapıyoruz. Bir sene zirve yapıyoruz (Avrupadan bahsediyorum) sonra bir kaç sene ortada gözükmüyoruz. Ne zaman adam gibi yönetilecek şu kulüp ya yeter artık. Şu fbye falan özendiriyorlar bizi her zaman. Yazıklar olsun ya

Ogwumike'nin hangi istatistiklerle oynadigi malum, onu durdurmak ilk amaç fakat normalin bile ustune çiktigi bir gunde ikinci faktor Jekabsone'yi mutlaka durdurmak lazim, bunu basaramadigimiz gibi Harding'in sezon ortalamalarinin 2-3 katina tekabul eden 10-5-4 gibi abuk rakamlara çikmasi bastan buyuk bir handikap doguruyor. Ikinci yarida oyuna bakinca ribaundlari neredeyse dengeledik, asistlerde onlar kadar top paylastik fakat yanilmiyorsam onlarin iki kati top kaybi yaptik. Maçin baslica anahtari burada.

Jelena olsaydi belki averaji vermezdik ama galibiyet için yeterli olmazdi.

Son periyot alakasız yerde alan savunmasına döndük kısalarıda oyunun içine dahil ettik. Sadece Ogwumike taşıyodu alan savunmasına döndük bütün kısaları sayı bulmaya başladı. Geçen yazı yazdım belki ağır gibi göründü ama olan bu yani her maç kısa olarak Loyd eline bakıyoruz. Çift guard oynasak ne yazar bizim ihtiyacımız olan şey o değil. Sorumluluk alıcak kısa lazımdı. Artık bu Kizer olayından sonra, hoca nasıl düşünüyo acaba uzun mu alıcak, yoksa kısa mı acaba. Kısa pozisyonunda sorumluluk alıcak oyuncu lazım uzun oyuncu olarakta savunmada atletik biri lazım savunmada bize zaaf yaşatmıcak. Bu maça gelene kadar euorlig en az sayı yiyen takımdık birinci sıradaydık. Ama her rakibide 60da tutamıyosun bizim sıkıntımız savunmada değil zaten özellikle euroligde hücumda. Sorumluluk alıcak kısa lazım kıta dışı veya avrupalı, uzun olarakta savunmada zaaf yaşatmıcak uzun lazım atletik bence.

Herşeyi geçtim fark 17 sayı ve maçın bitmesine 1 dk 5 sn var, Ekrem hocam Petra'yı yeniden niye oyuna alırsın, al genç bir oyuncuyu oynasın, Hocanın da şirazesi kaymış yönetim sayesinde belli oldu..

Ekrem hoca'nin basin toplantisindaki goruntusu hiç hayra alamet degildi. Genellikle sorunlara "çalisacagiz" cevabi getiren hoca açik açik sezonun geri kalani için "we are struggling to reach the paly-offs, we'll see" tarzi konustu. Caktirmadan rotasyona da degindi fakat bizim yonetimden zaten kimse izlemedigi için mesaj verdi de diyemeyecegiz. Kursk hucumda bizden daha yetenekli bir takim ama biz en iyi savunma takimi olarak bugun standadimizin altinda berbat savunma yaptik dedi. Son olarak Jelena bu hafta sonu idmanlara baslayacakmis.

Bakalim, biz yine de pesinizdeyiz :)

62-55 kazandığımız ilk maçta Nevriye oynamadı. Bugünkü maçta 17 sayısı var. İlk maçta 21 sayı atan Dulijevic de bugünkü maçta yoktu. Diğer oyuncular iki maçta da 40 sayı civarı skor ürettiler.

Aslında takımda hücum anlamında değişen pek birşey yok... Ama savunmamız gününde değildi. Bu durumu, bu maç özelinde yorgunluğa veya deplasmana bağlayabiliriz. Ancak genele bakarsak, özellikle pota altımız üst seviye basketbol için zayıf görünüyor. Kizer'in orta mesafe dışında bir artısını göremiyorum. Savunmada yeterince caydırıcı değil... Pota altındaki bitiriciliği de yetersiz... Petra da benzer şekilde, savunması zayıf ve bitiricilik sorunları yaşıyor. Kısa rotasyonunda da Loyd dışında potaya giden oyuncumuz yok...

Hedeflere ulaşabilmek için bu takıma bir uzun, bir de kısa takviyesi lazım. Ama yönetim bunu başarabilir mi, bilemiyorum.

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, geçen gün formasına 4. sponsorunu aldı. Ligdeki şampiyonluk yarışından yıllardır uzak olan, Eurocup'ta oynayan bir takım sponsorlar bulabilirken, bizim hala sponsorumuz yok... Çünkü ülkemizde büyük takımlar söz konusu olunca, şirketler lokomotif branşa, yani futbola bakıyor. Futbolda işler düzgün giderse, yönetimin eli güçleniyor. Yönetim güçlenince, camia da güçleniyor. Sponsorlar da işte bu güçlü imaja geliyor. Biz geçen sene futbolda şampiyon olduk ama yönetim tarafında kriz yaşayınca bu imajı veremedik mesela... Yakın gelecekte de verebilecek gibi durmuyoruz.

.İyidir kötüdür o konuya girmeyecegim ama Ünal Aysal dönemi kulubun Asya pazarindan avrupa'ya hafta bir sponsorluk anlasmasi imzaladigini hatirliyorum..
Vizyon cok farkli bir olgu ... Dursun özbek ve vizyon ?
Bu arada Besiktas 3 yil icin 2 milyon TL 'ye anlasma saglamiş güllüoglu ile ..Gecen hafta 42 sayi fark attigimiz takim dördüncü sponsoru ile imzaldi .

.İyidir kötüdür o konuya girmeyecegim ama Ünal Aysal dönemi kulubun Asya pazarindan avrupa'ya hafta bir sponsorluk anlasmasi imzaladigini hatirliyorum..
Vizyon cok farkli bir olgu ... Dursun özbek ve vizyon ?
Bu arada Besiktas 3 yil icin 2 milyon TL 'ye anlasma saglamiş güllüoglu ile ..Gecen hafta 42 sayi fark attigimiz takim dördüncü sponsoru ile imzaldi .

Yaşar bey, sezon öncesi bizde iyi bir paraya iyi bir sponsor bulmuştuk da ''saygıdeğer'' yöneticilerimiz çok ''ilgili'' davrandığı için olmamıştı o iş.