Euroleague Women 9. Hafta | USK Praha 83-80 Galatasaray

Maç bitiyor Epoupa kenarda Merve oyunda inanılır gibi dğeil.

Bu maçı kazanırdık Quigley olsaydı. Prag'da cidden iş yok uzunları dışında. Kısalarda eskisi kadar iyi değiller. Amanda Zahui tek başına ezdi bizim kağıttan pota altımızı. Seneye mutlaka almamız lazım Zahui'yi. Aynı Kelsey Bone gibi boyalı alanda çok ciddi üstünlüğü oluyor.

Xargay Işıla dirsek açıyor faul yok, ardından Epoupa topu calıyor arkadan ceikiyor centilmenlik dışı faul yok!

Marina Maljkovic ve hakemler maçı USK Praha'ya vermek için her şeyi yaptı!

Elinde Işıl, Ayşegül, Epoupa, Dubljevic ve Gintare var, sen sürekli saçma sapan rotasyonlar yapıyorsun. Merve Uygül'e oynama garantisi verdin galiba hoca, anlıyorum seni!

Sahada son ana kadar elinden gelen her şeyi yapan oyuncularımızı tebrik ediyorum. Bu takıma 2 kıta dışı almayan Marina Maljkovic ve yöneticilere yazıklar olsun!

Yöneticiler acaba şu kızların maçlarını izliyorlar mı? hiç utanıyorlar mıdır çok merak ediyorum?
Epoupa inanılmaz enerji dolu ama hücumda çok yanlış tercihleri var. Son topu da 2 saniye kala gidip Işılın kucağına bıraktı keşke kendi üçlük deneseydi.

ZO4mXk.png

Sezon başından bu yana son saniyelerde kaybettiğimiz kaçıncı maç oldu çok iyi mücadele ediyoruz ama dominant oyuncu olmayınca takımda toplar rastgele kalıyor birilerinin elinde.
Quigley çok önemli oyuncu ama bütün takımı ona bağlamak saçma bir işti hocanın kurguyu düzgün yapması lazımdı herşey Quigley beklemek saçmalık.
Quigley sağlıklı olsaydı bile takıma 3 numara lazımdı kıta dışı olarak ve 4-5 oynıcak kıta dışı uzun.
Lig sıralamamız kötü Euroleague 5-6 bitirip Eurocup gitmek hayırlısı olur bu kadro yapısıyla.
Ligde sezonu ilk 3 sırada bitiremezsek final oynamadığımız sürece Eurocup gitmek zorunda kalıcaz mecburen.
Takıma kıta dışı oyuncular lazımken Kobryn-Tuğba transferini yapanlar bunun da önünü kapattılar heralde bütçe bırakmamışlardır tebrik etmek lazım.
Eurocup son 8 turunda katılırsak belki kupayı alıp tekrardan Euroleague yolunu açmış oluruz.

o6vvk9.jpg

EuroLeague Women A Grubu dokuzuncu haftasında USK Praha’ya 83-80 mağlup olan Galatasaray’da koç Marina Maljkovic ve oyuncularımızdan Gintare Petronyte mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu. Demeçler şu şekilde:

Marina Maljkovic:

“Takım olarak yaşadığımız sıkıntılardan bazılarını Ocak ayında takımımızı tamamladığımızda çözeceğimizi düşünüyorum. O zaman maçları tam takım olarak oynayacağız ve diğer takımların seviyesine çıkma şansımız olacak.”

Gintare Petronyte:

“Üçüncü kez 3 sayı fark ile kaybediyoruz. Son saniyelerde bu şekilde kaybetmek çok üzücü. Umarım gelecek maçlarda daha iyi oynayacağız ve bu duruma bir son vereceğiz.”

Twitter'a yazmıştım buraya da yazayım. Bu sezon bu takımın 20 sayıdan yırtına yırtına gelip son hücumda maçı vermelerini izlerken bir gün geberip gideceğim ekran başında heyecan ve kederden... Mezar taşıma kıta dışı uzunsuzluktan öldü yazın vasiyetimdir...

Hiç kimse takım mücadele etmiyor, savaşmıyor diyemez herhalde. Kaybettiğimiz maçlarda mücadele eksikliğinden değil, dar rotasyondan ve Maljkovic'in saçma oyuncu tercihleri sebebiyle kaybettik. Merve arada sırada beklenenden üst düzey oynuyor diye sen onu maçın son periyodunda sahada tutamazsın. Yeni alınan Kobryn'i gördük maçtaki tek yaptığı şey faul almaktı. Skorer atletik kısa ve skorer atletik pivot alacağımıza 10 maçta toplam 10 sayı atamamış Tuğba'yı falan almak bu şubenin ne rezil bir şekilde yönetildiğini gösteriyor. Umarım seçimde Can Topsakal ve Ömer Yalçınkaya hiçbir adayın listesinde yer almaz. Hayal satmaktan başka işleri yok. Ömer Yalçınkaya'nın GS TV'deki açıklamaları dinlerseniz sanki Euroleague favorisiyiz sanırsınız. O kadar iddialı konuşuyordu. Şimdi belki gruptan bile çıkamayacağız. Ha çıksak ne olur? 2. olsak bile karşıdan gelecek her takım bizim takımı eler maalesef.