Eurolegue Yayın Hakkı Digiturk'e Geçti

NTV Spor bünyesinde Türk basketbolseverlerle buluşan THY Euroleague maçları platform değiştirdi. Lig TV‚ organizasyonun yayın haklarını 5 yıllığına aldı. Her hafta 1 Türk takımının maçı açık kanalda.Avrupa´nın kulüpler bazında 1 numaralı turnuvası olan THY Euroleague´ın Türkiye´deki yayın hakları el değiştirdi. NTV Spor bünyesinde yer alan organizasyon‚ Lig TV´ye geçti. Lig TV‚ yayın maliyetleriyle birlikte yıllığı 3 milyon eurodan 5 sezonluk anlaşma yaptı.Böylelikle önümüzdeki 5 yıl‚ THY Euroleague karşılaşmaları Lig TV´de olacak.Anlaşmanın şartları da belirlendi.Buna göre 3 Türk takımı THY Euroleague´de yer alırsa her hafta 1 maç açık kanaldan yayınlanacak. NTV Spor bünyesindeyken kanal bu hakkını Anadolu Efes maçlarından yana kullanıyordu. Ancak yeni sözleşme gereği F.Bahçe Ülker veya Türkiye Ligi´nde sezonu şampiyon tamamlayacak takımın maçları da açık kanal üzerinden yayınlanacak.Son 16 gruplarına tek Türk takımı kalması halinde 1 hafta maç şifreli‚ gelecek hafta ise açık kanaldan naklen ekranlara getirilecek.

Kaynak : 3puan.com

Aynı terane devam ediyor. Basketbol maçlarıda artık şifreli. Fikrimce bu iyi oldu. Digiturk ve Dsmart aynı anda tuzlu oluyordu. Haftada 1 maç açık verilecekmiş. ya Fenerbahçe ya BBL'de şampiyon olacak takımmış. İhşallah Şampiyon oluruz.

Fenerbahçe Ülker üst üste şifreli yayınlanınca maçları Ntv ile görüşecek maçların şifreli olması konusunda şeklinde haberler vardı,buradan anlıyoruz ki olumsuz cevap almışlar ve çareyi LigTv ile görüşerek bulmuşlar,LigTv de şampiyon olursanız bütün maçlarınızı açık kanalda yayınlarız diye garanti vermiş olsa gerek,bunu tamamen haberin doğru olduğunu düşünerek yorumluyorum,değilse zaten geçeriz.

Açıkçası iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum,NtvSpor en azından Türk takımları haricindeki 2 maçı da yayınlıyordu,LigTv'nin bunu yapacağını sanmıyorum.

Fenerbahçe Ülker üst üste şifreli yayınlanınca maçları Ntv ile görüşecek maçların şifreli olması konusunda şeklinde haberler vardı,buradan anlıyoruz ki olumsuz cevap almışlar ve çareyi LigTv ile görüşerek bulmuşlar,LigTv de şampiyon olursanız bütün maçlarınızı açık kanalda yayınlarız diye garanti vermiş olsa gerek,bunu tamamen haberin doğru olduğunu düşünerek yorumluyorum,değilse zaten geçeriz.

Açıkçası iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum,NtvSpor en azından Türk takımları haricindeki 2 maçı da yayınlıyordu,LigTv'nin bunu yapacağını sanmıyorum.
Açık kanaldan kasıtları herhalde skytürk'tür.Tabii havuz medyasında kim nereyi aldı tam bilmiyorum.Tutanın elinde kalıyor kanallar.Netice olarak ntvspor bir spor kanalı olduğundan daha fazla maç verme imkanı vardı.Bunu ligtvden beklemeyin.Bu durumda ntvspor sac ayaklarından birini kaybetmek istemeyecektir.Beko basketbol liginin anlaşması ne zaman bitiyor bilmiyorum ama ligtv beko liginden vazgeçip euroleague'e geçmiş olabilir.nba yayın hakları anlaşmasıysa bu sezon bitiyor.Belki ntv d-smart ortaklığı burda devam eder ve ntvspor smart hd ile ntvspor'da nba izlemeye başlarız yine.Ancak hiçbiri olmazsa ismail şenol ceketini alır çıkar.Murat Kosova'da ise 2010'da ayrılmasına da neden olan küslük benzeri birşey uzun zamandır var zaten.NTV kurulduğu günden beri demirbaş listesinde olmasına rağmen kendisini olması gerektiği posizyonda görmüyor anlaşılan.Herhalde bizim çocuk ses çıkarmaz dediler.O da kendini ekren arkasına verdi.Bir bakıma pasif posizyon denebilir.

Birde şöyle birşey var. Doğan grubu Digiturk'u satın almak için bir kaç teklif sundu. En son teklif'i 879 milyon Tl ama TMSF kabul etmedi. Malum Digiturk Çukurova'nın borçlarından ötürü TMSF'ye devredildi. Malumunuz üzere Erdoğan diğer medya kuruluşlarını istediği gruba satıyordu. Son olaylardan sonra hayatta Doğan'a vermez Erdoğan Digiturk'ü. Yine de en yüksek teklif Doğan'da şuanda. Dsmartta, NBA, Formala 1, Şampiyonlar Ligi ve UEFA var. Digiturk'te SüperLig, Premier Lig, BBL var. Doğan grubu alsa Digiturk'u alsa bence iyi olurdu. Hem tüm spor dallarını bir platformdan izlemiş olurduk hemde iki gruba para vermekten kurtulurduk.

Murat Murathanoğlu özelliklede İsmet Bademin sesinden Eurolegue izlemek işkenece olacak.

Eğer böyle bir durum olursa heralde İsmet Badem olmayacaktır ve alternatif planları vardır Digitürk'ün!

Umarım digiturkplay EL maçları için premium üyelik haricinde ekstra ücret talep etmez.

Niye Galatasaray veya şampiyon olan takımın maçları şifresiz yayınlanacak değil de Fenerbahçe veya şampiyon olan takımın maçları şifresiz yayınlanacak maddesi koyulmuş ?

Bence de tek üyelik paketiyle tüm maçların izlenmesi gayet olumlu olur. İnsanlar Digitürk ve D Smart' ı aynı anda satın almaktan kaçınıyorlardı. Bu sayede tek paket ile futbol ve basketbol maçlarını izleyebileyeceksek bu sonuçtan kanalda karlı çıkacaktır.

Bir siyasi parti bu konuda tepki göstermiyor,yazık.
Bu sistem wc'ye gittigimizde vücudumuzdan attıgımız dışkıdan bile vergi almak ister,bunada milyonlarca insan mantıklı bir sebep bulur ve isyan etmez,yazık.
Ntvspor hala spor kanalıyım diyorsa utanmalı,tabi suç çalışanlarda degil dünya'ya para kazanmaya gelmiş olan canlılarda,yazık.
Ve acırım bu cografyada orta halli ve yoksul ailelerin çocugu olarak dünya'ya geleceklere,yazık

Niye Galatasaray veya şampiyon olan takımın maçları şifresiz yayınlanacak değil de Fenerbahçe veya şampiyon olan takımın maçları şifresiz yayınlanacak maddesi koyulmuş ?

Anadolu Efes'in zaten yayınlanıyordu, yine yayınlanacak. Fenerbahçe Ülker'in yayınlanmıyordu, yayınlanacak. Euroleague'de oynayacak 3. takım belli değil, bu iki takım kesin katılıyor bu yüzden.

Bu arada D Smart platformuna geçmeyi düşünüyordum ama şimdi kafam iyice karıştı. D Smart için sadece Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kaldı, NBA olayını pek de önemsemiyorum açıkçası. En azından Euroleague de kalsaydı ellerinde harika olurdu. Şimdi kararsızım ben.

Bu arada D Smart platformuna geçmeyi düşünüyordum ama şimdi kafam iyice karıştı. D Smart için sadece Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kaldı, NBA olayını pek de önemsemiyorum açıkçası. En azından Euroleague de kalsaydı ellerinde harika olurdu. Şimdi kararsızım ben.

D Smart' ın da Digitürk gibi web üyeliği olsa fena olmayacak. Biz Digitürk Play ciler alıştık bu web üyeliğine ;)

D Smart' ın da Digitürk gibi web üyeliği olsa fena olmayacak. Biz Digitürk Play ciler alıştık bu web üyeliğine ;)

Arda bey var zaten. Dsmart Blue adı altıda internetten yayın yapıyorlar. Yalnız çok tuzlu. Spor paketi'nde UEFA, CL, NBA, Formula 1, Moto Gp, WWE gibi spor dallarını veriyorlar ama yıllık 480 lira istiyorlar. Yalnız müşteri hizmetlerini arayıp daha ucuza anlaşma yapabiliyormuşunuz. Buradan inceleyin;

https://blu.dsmart.com.tr/packages_buy_ott_static.php

Digiturk'ü Doğan grubu dışında bir katarlı grupta istiyormuş. Şuan en yüksek teklifi Doğan verdi. Tayyip Katarlılara satmazsa Doğan alacak gibi ama son olaylardan sonra ihtimal düşük. Ben şahsen Doğanın almasını istiyorum. Tüm spor dallarını bir platformda izlemek daha uygun olur.

D Smart' ın web üyeliğinden haberim yoktu ama bu fiyatlarla da bu hizmeti pazarlaması çok güç. Buna 500 , Digitürk Play' e 250-300 derken senelik 800 TL' ye gelen bir meblağ ortaya çıkıyor.
Kredi Kartına 9 taksit yapsalar aylık 100 TL' ye şifreli maçları izlemiş olacaksın ki bence web tv için hatırı sayılır bir meblağ.