Fernando Francisco Reges

Fernando Galatasaray'da

Galatasaray Sportif AŞ, profesyonel futbolcu Fernando ile anlaşmaya varıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'a gönderdiği bildirim şu şekilde:

Profesyonel futbolcu Fernando Francisco Reges ve kulübü Manchester City FC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 5,250,000 Euro net tutarında transfer bedeli ödenecektir.


Ayrıca, bonuslara istinaden maksimum €900,000 Euro (net) olmak üzere;


Kulübümüzün 2018-2019, 2019-2020 veya 2020-2021 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı bir dönem için 500.000 Euro net,


Kulübümüzün 2018-2019, 2019-2020 veya 2020-2021 sezonlarında UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı bir dönem için 250.000 Euro net,


Futbolcunun forma giyeceği yirmi beşinci resmi müsabakaya (Türkiye Süper Ligi veya UEFA müsabakaları) istinaden 250.000 Euro net,


Futbolcunun forma giyeceği ellinci resmi müsabakaya (Türkiye Süper Ligi veya UEFA müsabakaları) istinaden 250.000 Euro net ödeme yapılacaktır.


Futbolcunun kendisiyle de 2017-2018 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.


2017-2018 sezonu için 3.300.000 EUR net sabit transfer ücreti.

2018-2019 sezonu için 3.300.000 EUR net sabit transfer ücreti.

2019-2020 sezonu için 3.300.000 EUR net sabit transfer ücreti.

Buna ek olarak Futbolcuya takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir. İlaveten, sözleşme süresince şampiyonluğun kazanıldığı her bir sezonda oyuncuya hak etmiş olduğu puan başı primlerin %25'i tutarında prim ek olarak ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
manchester city'den kadroya kattığımız fernando, geride kalan iki haftada 172 dakika sahada kalırken yüzde 93 isabetli pas oranıyla istatistiklerde zirveye çıktı. brezilyalı futbolcu takımımızın yaptığı antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlarken taraftarı türk telekom stadyumu'na davet etti ve sorulan bir soru üzerine "türkiye'ye geldiğim ilk andan beri beni en çok şaşırtan unsur taraftar oldu. büyük kulüplerde, önemli topluluklar önünde oynadım ama galatasaray taraftarı bir başka. bizi inanılmaz motive ediyor. onların bizimle olması, bize destek vermesi... "50binaslanomuzomuza" güzel bir hashtag... sivas maçında 50 bin aslanımız umarım tribünde olur" yanıtını verdi.

fernando'nun kendisine yöneltilen sorulara verdiği diğer yanıtlar ise şöyle oldu:

"benim performansımdan ziyade takımın iyi performans göstermesi beni daha mutlu ediyor. ben de iki haftadır takımıma yardımcı olmaya çalışıyorum. zaman geçtikçe daha iyisini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın."

"ligin seviyesini iki maç oynamama rağmen iyi olduğunu düşünüyorum. bu iki maç da takım olarak iyi performans gösterdiğimiz bir periyot oldu. galibiyetler sevindirici ama bizim amacımız bu iki maçta gösterdiğimiz performansı diğer karşılaşmalarda da gösterebilmek... hocamızın bizi hazırlaması, yaptırdığı çalışmalar adaptasyon sürecinde bize çok yardımcı oldu. "

"premier league'deki sertlik seviyesi ve oyun temposu yüksek ama türkiye'de benim iki maçta aldığım mesaj iyi hazırlanmanız gerek. burada rekabet seviyesi çok yüksek..."

"2 galibiyet aldığımız doğru ama sahada yaptığımız yanlışlar da var. bunları tekrarlamamak istiyoruz. hocamız daha iyiyi arayan bir insan. her konuşmada her çalışmada daha iyi şeyler verebilmek için elinden geleni yapıyor."
 
Adama gizli kahraman diyorlar ama tamamen gercek kahramandır kendisi.
 
fourfourtwo dergisinden:

Galatasaray’ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Fernando, “kirli işleri” nasıl yaptığını anlatıyor


1 Dengeli oyna

Pozisyonunu kaybetmemeye çalış
“Defansif orta saha oyuncusuysanız daima doğru bölgede durmanız gerek. Tabii bu, duruma göre değişir ama oyunu çok iyi okumalısınız. İşiniz daha ziyade topsuz oyundan ibaret. Takımınız hücuma çıkarken onları desteklemeye hazır olun ama olası bir kontratak tehlikesi için güvenliği elden bırakmayın! Takımın savunma-hücum dengesi size bağlı.”

2 Rakibi tanı

Maç öncesi hazırlığını iyi yap
“Rakibin oyun stilini bilmelisiniz. Kısa pas mı yaparlar, yoksa uzun top oynamayı mı severler? Topla çabuk mu, yoksa düşük tempoda mı oynarlar? Kısa pas yapmayı seven bir oyun kurucuya karşı yakın oynayın; böylece verkaç yapmasını engellersiniz. Ayağı çabuk oyunculara karşı ise biraz mesafeli durun; bu sayede, yaptıkları hareketin yönüne doğru dönebilirsiniz.”

3 Hocanı dinle

Potansiyeline ulaş
Porto’daki teknik direktörüm Jesualdo Ferreira’ya çok şey borçluyum. Taktik bilgimin gelişmesinde büyük katkısı var. Doğal bir yeteneğim var ancak bu tek başına yeterli değil. Sıkı çalışmalı, hocanızı dinlemeli ve oyununuzun her alanını geliştirmelisiniz. Futbol beyinle oynanan bir oyun ve sahayı rakibinizden daha iyi kullanmak için zeki olmalısınız.”

Fernando’dan savunma dersleri
4 Hıza karşı gücünü kullan

Agresif ol
“Hızlı bir oyuncuyu savunmak ciddi bir kabus olabilir. Bu tür oyuncuları durdurmak için yapmanız gereken, pasın gelmesini beklemek ve onlar topa dokunamadan yaklaşmak. Bire birde ise durum daha zor; zira fazla yaklaşırsanız sizden kurtulurlar, fazla uzakta durursanız ani bir deparla sizi geçerler. Vücudunuzu ve beyninizi kullanmalısınız.”

5 Doğru kararı ver

Pas yaparak tehlikeyi uzaklaştır
“Baskı altında topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmaya çalışın ancak markajdaki arkadaşınıza pas verirseniz sorun çıkabilir. Bu yüzden riske girmeden topu güvenli bir yere yollayın. Bazı antrenörler topu aldığınız anda hücuma çıkmanızı isterken; bazıları ise topu, takımın yaratıcı oyuncularına vermenizi söyler. Bu kararı verme konusunda kendinize güvenin.”

6 İşini sevmeyi öğren

Sahip olduklarının kıymetini bil
“Porto’ya gelmeden önce Vila Nova’da oyun kurucuydum. Porto’da ön libero olunca ‘Bunu istemiyorum’ dedim. Gol atmaya alışıktım ancak orada benden rakibin hücumlarını bozmam istendi. Defansif orta saha oynuyorsanız faydasız bir iş yaptığınızı düşünebilirsiniz ancak daha sonra görevinizin önemini anlarsınız. Az gol atsanız da takımın dengesini sağlamak sizi mutlu eder.”

BİLİYOR MUYDUNUZ?

Fernando, Porto’da oynarken “Ahtapot” lakabını almıştı. 2014-15 sezonunda yüzde 91 pas isabetiyle Yaya Toure, David Silva ve Fernandinho’yu geçerek bu alanda takımının en başarılı ismi oldu.
 
Giderse yerine Selcuk oynayacak farkında değilsiniz galiba. Sezon sonu belki ama şu anda kesinlikle satılmamalı.
İyi para veriyorlarsa mutlaka satılmalı. Seneye aynı paraları veremeyebilirler. Hem zaten öyle ahım şahım top oynamıyor, hatta son maçlarda bariz kötü. Onun yerine Atalay, Abdussamed oynasa en az onun kadar oynar. Madem radikal kararlar alıyor teknik ekip, her mevkiden başlayacağız öyle bir-iki yerde değil.
 
İyi para veriyorlarsa mutlaka satılmalı. Seneye aynı paraları veremeyebilirler. Hem zaten öyle ahım şahım top oynamıyor, hatta son maçlarda bariz kötü. Onun yerine Atalay, Abdussamed oynasa en az onun kadar oynar. Madem radikal kararlar alıyor teknik ekip, her mevkiden başlayacağız öyle bir-iki yerde değil.
Çok izlediğin belli. Atalay veya Abdusamed'in hangi özellikleri Fernando'dan daha iyi bizi de aydınlatır mısın madem en az onun kadar oynayabiliyorlar.
 
Çok izlediğin belli. Atalay veya Abdusamed'in hangi özellikleri Fernando'dan daha iyi bizi de aydınlatır mısın madem en az onun kadar oynayabiliyorlar.
Abduş'u izlemedin galiba. Ozan'la birlikte jenerasyonun en iyi defansif oyuncusu. Akademi liglerine fazla geliyor. Atalay'ı zaten söylemeye bile gerek yok şu haliyle Belhanda'ya 10 basar. Fernando'nun sadece ismi var. Oynadığı top kesinlikle eskisi gibi değil. İyi para verirlerse satsınlar diyorum zaten. Seneye sözleşmesi bitiyor.
 

Üst