FIBA Dünya Şampiyonası 2006 Japonya

Dünya Şampiyonası'nın en büyük favorilerinden biri olan Arjantin A grubu son maçında Sırbistan & Karadağ'ı son periyottaki oyunuyla 83-79 yenerek ilk turu kayıpsız atlattı.

Arjantin adına maçın yıldızı TAU'lı Luis Scola oldu. 22 sayı ve 13 ribaundluk harika performansla galibiyette pay sahibi olan Scola'yı, 14 sayıyla Carlos Delfino, 13 sayı ve 4 ribaundla Manu Ginobili ve 12 sayıyla Andres Nocioni izledi.

Sırbistan'da 25 sayı ile oynayan Igor Rakocevic ve 24 sayı ve 12 ribaundluk performansıyla Darko Milicic yenilgiye engel olamadı.

Arjantin bu sonuçla A grubunu 1. sırada tamamladı ve B grubu 4.sünü beklemeye başladı.
 
D Grubu'nda mücadelesinde Çin, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla Slovenya'yı 78-77 geçip gruptaki ikinci galibiyetine imza attı.

Çin'de oyunu domine eden isim 36 sayı ve 10 ribaundla Yao ming oldu. Yao Ming'i 10 sayıyla Zhizhi Wang takip etti.

Slovenya'da Sani Becirovic 20 sayıyla etkili olmaya çalışırken, Uros Slokar 15 sayı ve 6 ribaundla rakibe direnmeye çalıştı. Diğer maçların etkili ismi Bostjan Nachbar hiç sayı üretememesiyle dikkat çekti.
 
Grubumuzda yer alan Avustralya, turnuvanın en zayıf rakiplerinden olan Katar'a 47 sayı fark atarak sahadan 93-46'lık galibiyetle ayrıldı.

Kangurular'da Mark Worthington yine skor yükünü çekti. 17 sayıyla takımının en fazla skor üreten isimi olan Worthington'u 16 sayıyla Jason Smith ve 10 sayı, 7 ribaundla Andrew Bogut izledi.

Katar'da Saad Abdulrahman Ali'nin 16 sayısı ve Ali Turki Ali'nin 12 sayı ve 9 ribaundu mağlubiyeti önlemeye yetmedi...

C grubundan çıkacak son takım Litvanya-Brezilya maçından sonra belli olacak...
 
Grubumuzda yer alan iki takımın mücadeledesinde Litvanya, Brezilya'yı 79-74 yenerek ikinci tura çıkmayı garantilerken, Brezilya turnuvaya veda etmek zorunda kaldı.

Litvanya'da yine sayı yükünü Macijauskas çekti. Kalaşnikof, 21 sayısının yanına 7 ribaund ve 3 asist ekledi... İlk maçlarının suskun ismi Gustas ise 19 sayıyla takımına destek verdi.

Turnuvaya erken veda eden Sambacılar'da Tiago Splitter 17 sayı ve 7 ribaund aldı. Barbosa ise 12 sayı ile durgun bir görüntü çizdi...

Litvanya aldığı bu galibiyetle C grubunu 3. sırada tamamladı.
 
Büyük çekişmeye sahne olan maçı İtalya Porto Riko karşısında bir sayıyla, 73-72 kazandı ve rakibinin tur umudunu bitirdi.

Maç boyunca iyi müdafaa tapan ve rakibinin hızlı hücumlarını kesen İtalya, maçı 1 sayı farkla kazandı ve grubu Amerika'nın arkasında ikinci tamamladı.

Porto Riko bu mağlubiyetle dünya şampiyonasına veda etti. Maçın en büyük hayal kırıklığı Porto Riko’nun NBA yıldızı Carlos Arroyo oldu. Arroyo sadece 4 sayı kaydedebildi.
 
Yeni Zelanda Panama engelini geçti ve ikinci tur biletini aldı: 86-75. Panama ise 20 yıl aradan sonra katıldığı dünya şampiyonasında galibiyet elde edemdi.

Yeni Zelanda tur biletini son maçta kaptı. 17 sayı atan Bradshaw ve 16 sayı atan Penny, Yeni Zelanda’ya turu getiren isimler oldular.

Michael Hicks’in 20 sayısı Panama’nın turnuvada galibiyetle tanışmasına yetmedi.

Yeni Zelanda grubu dördüncü tamamladı ve bir üst tura çıkma hakkı elde etti. Panama ise galibiyet alamadan evinin yolunu tutmak durumunda kaldı.
 
Lübnan’ı 23 sayı farkla 95-72 yenen Nijerya tur biletini kaptı. Lübnan ise bu mağlubiyetten sonra evinin yolunu tuttu..

Nijerya altı oyuncusunun çift haneli sayılar kaydettiği maçta Lübnan’ı 95-72 yendi ve ikinci tura çıkmayı başardı. Nijerya karşılaşmayı hastalığı bulunan Amerikalı koçu Paul Coughter olmadan oynadı.

Dün Fransa’yı bozguna uğratan Lübnan, bugün Nijerya karşısında tutunamadı ve tur ümidini kaybetti. Lübnan bu maçı da vize sorunu yüzünden gelemeyen, en önemli oyuncusu Paul Khoury olmadan oynamak durumunda kaldı.
 
* 2. yaarıda 10-12 dakika oyun kurucularımızı Kaikouzis tuttu ve bunu son dakikalara kullanamdık, sonra ender denedi 1-2 kere.

* Bu zamanlarda ilk yarıda çok iyi oynayan Engin çok pasif kaldı, toıp getirmedi, Serkan'a verip kaçtı ve Kakiozuzisi hiç kullanmadı.

* Savunmada top içeri girince yardım sonrası rotasyonu iyi yapamayınca çok açık verdik.
 
rakibimiz Slovenya oldu. Bizim maçın galibi Arjantin-Yeni Zelanda maçının galibi ile çeyrek final oynayacak. Çeyrek Finalde Arjantin'i yenebileceğimizi hiç sanmıyorum.


2.TUR

Arjantin-Y.Zelanda
İspanya-Sırbistan
Yunanistan-Çin
ABD-Avustralya

Türkiye-Slovenya
İtalya-Litvanya
Fransa-Angola
Almanya-Nijerya
 
liseliaslan' Alıntı:
yunanistan gibi 1 takıma karşı 21 top kaybı yaparsak yenilmemiz normal ancak guardlar takımı daha iyi yonetseydi yenebiliirdik şimdi rakip slovenya!
sana aynen katılıyorum. bi maçta 21 tane top kaybet ondan sonrada bekleki maçı kazanasın. senin dediğin gibi guardlar daha iyi olsaydı maçı kazanırdık. guardlarımız topu bi türlü düzgün kullanamadılar. özelliklede maçın başında hakan demirel aldığı her topu diamantidis'e verdi. açıkça görülüyorki kerem tunçeri olmayınca milli takımımız sert savunma yapan takımlara karşı oyun kurmakta güçlük çekiyor. pota altında da kötü oynadık. kaya ve kerem'in gereksiz top kayıpları, ermal'in üçlük sevdası bi çok pozisyondan sayı çıkaramamamıza neden oldu. serkan ise elinden geleni yaptı. yunanistan gibi savunmacı bi takıma 30 sayı attı. serkan'ı tebrik ediyorum. umarım diğer oyuncularımızda toparlanırlar ve takıma katkıda bulunurlar. ersan'ın sakatlanmasıda çok kötü oldu. inşallah o da iyileşir bir an önce. keşke bu maçı kazansaydık ama olmadı sağlık olsun artık. inşallah slovenya önünde iyi bi oyun sergileriz ve ankara'da olduğu gibi yine onları deviririz.
 
Maçımız sanırım Cumartesi sabahı 11:00 de dedi NTV ama ben yanlışları olaiblir. İyi yönden bakarsak yenseydik Çin ile Pazar sabah 04:00te oynamak zorunda kalcaktık :p
 
Gerçektende çok yazık oldu.Momentumu bu kadar iyi yakalamışken Yunanistan'ı (Son Avrupa Şampiyonu) yenmemiz birçok olguyu değiştirecekti.Yazık oldu ama artık bu maçı unutup Slovenya maçını düşünmeliyiz çünkü bu bir turnuva ...
 
yazık oldu 5 te 5 yapmaya çok yakındık ama olsun hepsini tek tek tebrik etmek lazım üstün performanslarından dolayı ilk yarı müthiş bir ikinci periyot geçirdik tabi bunda o uzun kolları ile guardlarımızı düşüren diamantidisin ikinci çeyrekte olmaması etkili oldu ve ilk yarıyı ynılmıyosam 5 sayı farkla bitirdik ama ne olduysa 3.çeyrekte benliğimizi yitirmiş isteksizce bir oyun sergiledik kaya ve ibrahimin basit top kayıpları ve son şampiyon yunanistanın bunları iyi değerlendirmesi bizi adeta şaşkına çevirdi son periyotta ise ii bir mücadele göstererek maça ortak olup maçı kazanabileceğimizi gösterdik ama son 2 dak. yapılan basit top kayıpları son şampiyonu devirmemizi engelledi serkanın müthiş çabasını hücumda 30 sayısını ve defanstaki o müthiş mücadelesi maçı kazanmamıza yetmedi ibrahim biraz daha skora katkı yapabilseydi maçı alırdık olmadı şimdi rakip slovenya 12 dev adamın bu maçıda alacağına inanıyaoruz
 
ABD Milli Takımı favori olarak çıktığı Senegal karşısında farklı gaklip gelerek grup maçlarını 5 galibiyetle kapattı: 103-58.

Baştan sona kadar etkili bir oyun ortaya koyan ABD'de Dwyane Wade karşılaşmada yer almazken, diğer bütün oyuncular sayı desteğiyle takımına katkıda bulundu. ABD adına en etkili isim forvet Chris Bosh oldu. 20 sayı ve 10 ribaundluk performans üreten Bosh'u, 17 sayıyla LeBron James ve 12 sayıyla İtalya maçının yıldızı Carmelo Anthony izledi.

ABD, ikinci turda C grubusu dördüncüsü Avustralya ile eşleşirken Senegal hiç galibiyet alamayarak turnuvaya veda etti
 
Mirsad: "Gurur duyuyorum"


Yeni sezonda Fenerbahçe Ülkerspor forması giyecek olan Mirsad Türkcan, davet edilmediği A Milli Takım’a övgüler yağdırdı.

"Yeni bir takım oluşturulmasına rağmen çok güzel sonuçlar alındı" diyen yıldız basketbolcu, şunları söyledi:

"Milli takıma yeni isimlerin alınması gerektiğini geçen sene ben de söyledim. Tanjeviç doğru olanı yapıp, takımı yeniledi. Herkesin de gördüğü gibi, geçen seneki milli takım ile şimdiki milli takım arasında büyük fark var. Kadrodaki 12 oyuncu da savaşıyor. Bu, Türk basketbolu için çok güzel bir olay. Milli takımı seyrederken çok hoşuma gidiyor, gururlanıyorum. Çocuklar çok isteyerek, hırslı ve en önemlisi inanarak oynuyorlar. Milli takım için her zaman hazırım ama bu jenerasyon değişikliğini doğru buluyorum. Kadroya girmesem de Türk milli takımı her zaman kalbimdedir." Mirsad, "Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur’un takımda olmaması daha mı iyi oldu?" sorusuna ise, "Katılıp katılmamak onların problemi" cevabını verdi.
 

Üst