FIFA Dünya Kupası Katar 2022

En Büyük Şampiyonluk Adaylarınız Hangi Takımlar?


  • Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .
Pis takımları yenmek zordur. Portekiz favorim desem de Fas'a karşı %50'yi geçmiyordu güvenim. Nitekim sert kaya olarak devam etti yine yoluna Fas.
 
Ben sadece Ronaldo'ya üzüldüm. Ronaldo bu yani Cristiano Ronaldo. Öyle 50 yıl öncesinin de değil, son 15 yılın süperstarı. Bu adamı ne diye bu hallere düşürdünüz. Dünya futbol tarihinin rekorlarını alt üst etmiş adamı 35'i aştı diye ''balon len'' muhabbetine sokmaya çalışıyorlar bir de. Yarın öbür gün de Messi'ye üzüleceğim muhtemelen. Jenerasyonun ve futbolun değişmesini, yılların değişmesini kabullenemiyorum sanırım. Zaten futbola olan ilgim de düştü son yıllarda. Bugün 11/12 sezonu 3-1 kazandığımız FB derbisinin tekrarına denk geldim Bein'de. Oturdum izledim büyük keyif ve heyecanla.
 
Finalin adı Arjantin-Fransa olarak kondu. Turnuvada birçok sürpriz yaşansa da kupa öncesi en büyük 4 favoriden 2'sini finalde göreceğiz yine de. 2 takım eğer Arjantin gruptaki son maçında istediği grup liderliğini alamadan gruptan çıksaydı henüz son 16 turunda eşleşecekti. Ancak 2 takımdan biri için bu kritik gelişmenin yaşanmaması olumlu olmuş. Finali kim kazanırsa kazansın tarihi bir zafer olacak. Arjantin ve dolayısıyla Messi'ye ithaf edilecek bir kupa müthiş bir kariyere müthiş bir son olacakken, Fransa kazanırsa hem modern zamanların ilk üst üste 2 Dünya Şampiyonluğuna tanık olacağız hem de Messi adına dramatik bir sona..
 
Bir yanda adı Fransa olan ama kadrosunda neredeyse hiç Fransız oyuncu bulunmayan bir takım; diğer yanda onca yıldızlar göçüp gittikten sonra tek başlarına son turnuvalarında ülkeleri için savaşan old school Di Maria-Messi ikilisi. Arjantin tam bir Güney Amerika savaşçılığı uyguluyor sahada. Sahanın her bölgesindeler ve favori olan rakiplerini eziyorlar. Bunun neticesinde de 45-50 dakikada 1 şut dahi atamayan Fransa.
Bu maç ikinci yarı tuhaf şeylere gebe. Ya kafa kafaya gelecek ya da farka gidecek.
 
Arjantin'in gol yedikten sonra bu kadar sinmesi enteresan. Yenilmiş gibiler. Fransa 2-3 tane daha sallayacak hale geldi. 70 dakika 1 şut çektirmediler ama sonrası tek kale olarak geçiyor. Hakikaten ilginç...
 
Bu nasıl takım arkadaş böyle iş mi olur ya. Adı Fransa ama hepsi komple siyahi oyunculardan oluşuyor. Yedekten de sürekli siyahi oyuncular sokup sanki maçın ilk dakikaları gibi yorgunluk hissetmeden canavar gibi oynuyorlar. Adamların ten rengini geçtim ismi bile Fransız ismi değil.
 

Üst