FIFA Dünya Kupası Katar 2022

En Büyük Şampiyonluk Adaylarınız Hangi Takımlar?


  • Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .
Ana başlık yazısında eklemeyi unutmuştum ama bu turnuvayi digerlerinden farklı kılan şeyin duygusal ve psikolojik olarak çok evsahipli yapısı olacağını düşünüyorum. Katar belki oyun olarak buraların takımı olmadığını gösterdi ama diğer Arap takımları ve uzak doğu da olsa Asya takımlarının da kendilerini evinde hissederek oynayacağını ve oynadığını düşünüyorum. Bu arada İlkay golü attı ama bu tezimin arkasındayım :D
 
Orda rakiple alay ettiğini düşünmüyorum aslında Rüdiger böyle garip hareketleri olan bir futbolcu sanki hızlanmaya çalışmış gibi geldi bana.

Ek olarak 1-2 maç haricinde keyifli bir turnuva oluyor. Sanırım iyi takımlar arasında gördüğüm en skandal oyun Belçika’ya aitti cidden böyle kötü futbol görmedim uzun süredir.
 
Turnuva oncesi Uruguay’i destekliyordum ancak Muslerayla Torreira yerine Rochet ve Vecino coplerini gorunce vurdugun gol olsun Guney Kore diyorum.
 
Asya takımları ve arap ülkelerinn başarısı devam ediyor. Daha öncesinde de dediğim gibi kendilerini evlerinde hissettiklerinden ötürü hem daha rahat hem de daha motive olduklarını düşünüyorum. İran da ilk maçta göründüğü kadar kötü takım değildi zaten Galler maçında da bunu son dakikada gelen goller olmasa da oyun olarak göstermişlerdi. Dün Ronaldo için çalınan penaltı da çok ucuzdu. Portekiz'in gol atacağı yoktu. Gana gole çok iyi reaksiyon verdi ama beraberlik golünden sonra fazla gaza gelip arkayı düşünmeden oynadılar ve çabuk cezalandırıldılar. Yine de Afrika takımlarını tanımlayamadığımız oyun zekası sınıfına girmese de kurnazlık diyebileceğimiz bir posizyonla 1 puanı kurtaracaklardı ama futbol adaleti sağlanamadı maalesef. Afrika takımları içinde en kötüsü olarak görüyordum ama ilk golleri atıılar Afrika adına. Tunus ve Fas iyi oynadılar ama 0-0lık beraberlik aldılar. Senegal ve Kamerun da en azından 0-0 bitmesi gereken maçlarda gol yedi ve mağlup oldu. Genel olarak hepsi iyi gözükmesine rağmen gol atamamıştı ama ilk goller ilk maçlar bitmeden geldi.

Anket Hollanda maçına kadar yeniden açılmıştır.
 
Avrupa şampiyonası elemelerinde grubumuz gerçekten kolay. iki takımın çıktığı grupta beş takım var en ciddi rakiplerimiz hırvatlar ve galler. izlediğim iki takımda altın jenerasyonunu kaybetmiş ve oyun olarak zayıflamış ekipler. özellikle bu galleri geçemezsek diyecek bir şey bulamıyorum. yıl 2022 olmuş abd'ye transfer olmuş bale'nin ayağına bakıyorlar.
 
İsimli milli takımların neredeyse bütün teknik direktörleri rezalet ya. Takıntılı herifler foden kenarda adam hala grealish alıyor, biri Leao yu yedek bırakır saçma sapan işler.
 
Foden oyuna bile girmedi.Hem de 2 degisiklik hakki daha vardi.
Valla Dunyada Top 10 Milli Takimlarda bir tane adam akilli hoca yok.
Hatta bence Dunya Kupasi’nda 3-4 hoca haric hoca yok.Sacma sapan tercihler hepsinde.
Bu arada cok kalitesiz bir kupa oluyor.1-2 mac disinda oyun kalitesi rezalet.1-2 gol,1-2 guzel hareket olacak diye her mac bekliyoruz ama cogu izleyenler icin husran.
Ben bu son donemdeki bilgisayar,tablet futbolunu hic sevmedim.Ozel yetenekleri tamamen dizginleyen,kisitlayan,sen orda dur aman sen ofsayti boz,sen half space kosusu yap futbolu bizim 10 sene once izledigimiz futbol degil ve bana gore bunun izlenmeye deger bir tarafi yok.Sirf adi Dunya Kupasi diye katlaniyorum kendi adima konusursam.Valla ben artik yildizlarin sahne aldigi,topun direkt oynandigi,ozel yeteneklerin gozumuzun pasini sildigi,sistemin sayilardan ibaret olmadigi futbolu istiyorum.
Rezil bir turnuva bu..Aman gol yemeyeyim,15 dakikada 75 pas yapayim da millet vay ne takimmis desin futbolu beni kusturacak artik.
Su turnuvada cok sey beklenen takimlarin oynadigi futbolu Turkiye Ligi’ndeki takimlar oynasa herkes derdi ki agir cekimde top oynuyoruz..Umarim bundan sonra degisir de beklentileri karsilar koskoca Dunya Kupasi..
 
Hollanda rezalet zaten iki maçtır gakpo kurtarıyor, güya totel futbol temsilcisi van gaal utanmasa 8 tane stoper atacak sahaya. Southgate ise kadro o kadar kaliteli ki onun ekmeğini yiyor. Ramsdale yerine pickford oynuyor, foden ı oyuna almadı bugün, trippier zaten evladı 40 yaşında olsa yine oynatır.Bu sezon iyi başlamadı ama geçen yılın en iyi sağ beki olan Arnolda çöp muamelesi yapıyor. Fernando Santos belkide en kötüleri ama paçalarından bal akıyor onunda 2016 da normal sürede bir maç kazanarak Avrupa şampiyonu olmuş birisi. Sadece Hansi flick hocam elindeki kadroyla en ofansif futbolu oynatmaya çalışıyor oda japonya maçında hücum hattının kazma gününe denk geldiği için büyük ihtimal elenecek.
 

Üst