İroni yapmış Kutay. Ünal Özüak sıkı Demirel Düşmanıdır ve iyi bir GS'lıdır. Yazısında "Fenerasyon" diyen adamın GS'ı eleştirdiğini düşünmüyorsunuz sanırım
İroni yapmış Kutay. Ünal Özüak sıkı Demirel Düşmanıdır ve iyi bir GS'lıdır. Yazısında "Fenerasyon" diyen adamın GS'ı eleştirdiğini düşünmüyorsunuz sanırım
Zaten sana demedim ki onu. 5 maçlık demesi komedi zaten. Aynı şekilde NTV'deki bir programda da gene 5 maçlık muhabbeti olmuştu. Ben yazıdan utanmayı gereksiz buluyorum onu kastettim Kutay. Bu arada gelsene sende akşam nevizadeye. İki lafın belini kırardık. Bir gördüm seni -gene bir FB maçı öncesi- öyle kaldı
BEKO Basketbol Ligi play-off finali öncesi her iki takımı, sezon başından bu yana izlediğimiz için artık hepimizin kafasında az bile olsa teknik anlamda bazı fikirler oluştu. En azından istatistiklere baktıktan sonra ligin en iyi hücum eden takımı ile en iyi savunma yapan iki takımının maçı olduğunu söylememiz mümkün.
Tüm derbiler de olduğu gibi salonun atmosferi yine çok farklı olacaktır. Ancak seyirci faktörü oyuncuların savunmadaki mücadele gücünü artırdığı gibi hücumda da inanılmaz yüzdelere ulaşmalarına neden olabiliyor.
Galatasaray Cafe Crown bu sezon belki birçok farklı savunmalar denemiş olabilir ancak tüm savunmalarının temelinde topa yaptığı baskının çok sert olduğunu görüyoruz. Bu sebeple diğer oyuncular daha rahat içeri gömülerek pota altını kapatabiliyorlar. Banvit serisinde olduğu gibi set başladıktan sonra savunmada değişiklikler yapmak sarı-kırmızılıların diğer bir silahı.
Ancak Fenerbahçe Ülker takımında, savunmada yapılacak ani değişikliklere aldırmadan topu kullanabilen çok sayıda oyuncu var. Ayrıca bu tarz sert savunmalara karşı sahanın her yerini görebilen ve adamlarını çabuk geçebilen kısa oyuncuların varlığı, boş şut bulma ihtimallerini de artırıyor.
Bu seride ister hızlı ister set hücumu olsun, çembere doğru yapılan her hamlede üç önemli aktör yer alacak; hücum eden oyuncu, savunma oyuncusu ve hakem.
Yorum: CEM AKDAĞ