Final | Galatasaray - Lahn Dill

RSV Lahn-Dill

Avrupa Sıralaması: 1

teamfoto-ues.jpg


Avrupa'nın tartışmasız en iyi iki takımından biri olan RSV Lahn-Dill 1983 yılında Almanya'nın Wetzlar kentinde kuruldu.

Aslında Lahn-Dill ile alakalı verilecek birçok bilgi var ancak şu video ile işe başlamak en güzeli:

[video=youtube;YgxX66xa9BU]http://www.youtube.com/watch?v=YgxX66xa9BU[/video]

İzlediğiniz görüntüler 2009 yılında Wetzlar'da oynanan Lahn-Dill - Zwickau maçından. (Hatta şu an kadromuzda bulunan Luszynski ve Filipski de Zwickau kadrosundalar.) Bu görüntüler aslında bizlere örnek olmalı. Organizasyon, tribün doluluğu... Takıma destek konusunda bizden iyi olabileceklerini hiç düşünmüyorum ancak organizasyon kısmında bizden iyi oldukları ortada.

Lahn-Dill'in başarıları son 15 yıla sığmış olsa da belli bir plan ve program ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Kurulduktan kısa bir süre sonra Bundesliga'ya yükselen Wetzlar ekibi, bu seviyede fazla duramayıp, peş peşe küme düştü ve 7 sene boyunca, 1994'e kadar, Bundesliga'ya yükselemedi. 1994 yılında yeniden Bundesliga mücadelesine başladılar ve ilk başarıları 1997 yılındaki lig ikincilikleri oldu. Bu ikincilik ertesi sezon gelecek şampiyonluğun da habercisi olacaktı ve Lahn-Dill tarihinde ilk defa 1998 yılında Bundesliga şampiyonu oluyordu.

Alman temsilcisinin en iyi yılları henüz başlamamıştı. 2004 yılından itibaren, bizlerin Türkiye'de Engelsiz Aslanlar ile gördüğümüz dominasyonun bir benzerini Almanya'da yaratmaya başladılar. Önce 2002 senesinde gelen ilk Alman kupası zaferi ve Willi Brinkmann Kupası şampiyonluğu, ardından 2004 yılında başlayan ve yalnızca 2008 ve 2009 yıllarında sekteye uğrayan Bundesliga ve Almanya Kupası dubleleri... (2008'de kupa, 2009'da lig kaybedildi.)

Lahn-Dill'in dominasyonu sadece Almanya ile sınırlı kalmadı. 2004, 2005 ve 2006 yıllarında Şampiyonlar Kupası'nı üst üste kazandılar. Araya ilk önce Santa Lucia, akabinde Engelsiz Aslanlarımız girdi fakat 2010 yılında kupaya yeniden uzanmasını bildiler. Tüm bu başarılar 2010 yılında Kitakyushu Kupası (Kıtalararası Kupa) kazanılmasıyla taçlandı.

Kısacası, RSV Lahn-Dill, organizasyon yapısı, 1999 yılında oluşturulan taraftar birliği ve başarılarıyla sadece Avrupa değil, Dünya'da tekerlekli sandalye basketbolunun lokomotif kulüpleri arasında.

İstanbul'a Nasıl Geldiler?

Şampiyonlar Kupası'nda doğrudan katılma hakkı yalnızca ev sahibi kulübe ve son şampiyon takıma verilir. 2011'de Şampiyonlar Kupası finalini Engelsiz Aslanlar'ımızla oynayan Lahn-Dill, karşılaşmayı kaybetmesine ve ikinci olmasına rağmen Galatasaray'ın ev sahibi olmasıyla turnuvaya doğrudan katılım hakkı kazandı ve B grubuna yerleşti.

Takım Kadrosu

4 Mina Mojtahedi (1)
5 Michael Paye (3)
6 Jan Haller (2)
7 Thomas Gundert (2)
8 Joey Johnson (4.5)
9 Wataru Horie (4.5)
10 Marco Zwerger (3)
11 Steve Serio (3.5)
12 Gesche Schueneman (4.5)
13 Thomas Böhme (3)
15 Dirk Koehler (4)
 
Bu mac 2009 kasimda oynanmis galiba. Cünkü ben bu salonu hatirlamiyorum benim hatirladigim salon daha kücüktü. Bu salon yaklasik 4bin kisi kapasiteliymis, bizim gittigimiz salon en fazla 500-700 kisi gibiydi :S zaten 150 kisi felan biz vardik.

Keske sinan erdem degilde ahmet cömertte oynansaydi maclar en azindan dolu gözükürdü salon.
 
Kardesim TÜM ZAMANLARIN diyor. Onlarin kupa sayisi 4 bizim 3. 1 puan önümüzdeler. Bugün sampiyon olup INSALLAH 1.siraya yerlesiriz.
 
33-45 ilk yari

9-4 faul

fifi ve ali asker 3er faulde

bir de teknik faul yedik

hakemler kasitli yapiyorlar istemiyorlar bizim yenmemizi. gecen senede yaptilar finalde romadada yaptilar ayni seyleri.
romada elendik gecen sene taraftar sayesinde yendik bugün taraftar kendine gelmeli ölü gibiler!!!
 
Maçın ilk bölümünde hücumda istediğimizi yapsak da savunmada bir türlü çözüm üretemedik rakibimizin kolay sayı bulmasına. Kırılma anlarında da ağırlığımızı koyamayınca 2. olarak tamamladık turnuvayı.

Akıttığınız ter, maç sonu döktüğünüz gözyaşı önünde saygı ile eğiliyorum... Oyuncularımızın üzüntüsü kupayı kaybetmenin yarattığı burukluktan çok daha ön plandaydı kendi adıma. Neden üzüldüler, onu da anlamadım gerçi! Biz sizi şampiyon oluyorsunuz diye sevmedik ki!..

Teşekkürler Sedat Hoca, Engelsiz Aslanlar´ın bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese.
 

Üst