Fitch "Melekler Koruyor"

.Saray'ın ABD'li basketbolcusu Fitch, 1998'de kaybettiği ağabeyinin sözlerini kazımış koluna: "Meleklerim her zaman seni koruyacak.".

Galatasaray Cafe Crown'ın sponsorluğunda basketbolda yeni bir sayfa açtı. Antrenörlüğe Murat Özyer'i getiren, takımı sil baştan değiştiren sarı-kırmızılılar BEKO Basketbol Ligi'nde iki maçını da kazanırlarken, en çok dikkat çeken isim ABD'li Gerald Edwind Fitch oldu. 2004'te Kentucky Üniversitesi'ni bitiren Fitch, NBA draftinde dışarda kalmasına rağmen Washington Wizards'ın yaz kampında yakaladığı 13.4 sayı, 3.8 ribaund, 1.6 asist ortalamaları ile kendine NBA kapılarını açtı. Ancak Wizards lig başlamadan onu serbest bıraktı ve Fitch, Avrupa yolunu tutup Cibona Zagreb'le anlaştı. 12 Ağustos 2005'te Miami Heat ile sözleşme imzalayan Fitch 18 maçta 4.7 sayı, 1.8 asist ve 1.7 ribaund ortalamaları tutturmuş ve daha sonra Houston Rockets'a takas edilmişti. Ve Fitch'in yolu Houston'dan Galatasaray'a döndü. Yaklaşık 2 aylık bir çabadan sonra sarı-kırmızılı takımın teklifini kabul eden Fitch, "Neden bu kadar uzattın?" sorumuza "NBA ve Avrupa'dan birçok takımdan transfer teklifi vardı. Beni isteyen Galatasaray Cafe Crown daha az para verdiği için başta anlaşmakta zorluk çektim, ama sonunda buraya geldim. Galatasaray Cafe Crown'da oynamaktan son derece mutluyum" cevabını verdi.

ŞAMPİYONLUKTA İDDİALIYIZ
Türkiye'ye gelmeden ülkemiz hakkında bir fikir sahibi olmadığını belirten Fitch, "Türk basketbolu hakkında da fazla bilgim yok. Burada bulunduğum kısa süre içinde gözlemlediğim kadarıyla iyi oyuncularınız var. İbrahim Kutluay, Ömer Onan, Ermal Kurtoğlu ve Kerem Gönlüm'ü sayabilirim" derken, sağ kolundaki dövmeye gidiyor gözümüz. Neredeyse omuzundan dirseğine kadar inen uzun bir yazı var. Lafı ağzımızdan alıyor Fitch. "Bu dövmenin benim için büyük önemi var. 1998 yılında ağabeyim George Fitch arabasının içinde kurşunlanarak öldürüldü. Kolumdaki dövmede ağabeyimin benim için gönderdiğini hissettiğim şu mesaj var: 'Sevgili kardeşim Gerald. Meleklerim her zaman yanında olacak ve seni koruyacaklar.' Geleli iki hafta olmadı ama ligimiz ile ilgili görüşlerini de almak istiyoruz Fitch'in: "Bu sezon Fenebahçe Ülker ve Efes Pilsen ligin lokomotifi olacak. Biz de iyi oyunculardan kurulu bir takımız. En az rakiplerimiz kadar şampiyonlukta iddialıyız. Ancak yeni ve çok genç bir kadro olduğumuz için zamana gereksinimimiz var."

Benim işim sayı atmak

G.Saray formasını giydiği ilk maçta Tekel'e sadece 15 dakikada 16 sayı attı Fitch. İkinci maçında da Tofaş potasına tam 34 sayı bırakıverdi. "Herkes seni konuşuyor" diyoruz Fitch'e. Cevabı "Benim işim sayı atmak. Bu benim için problem değil. Ama sayı atarken, aynı zamanda çok iyi savunma yapıyor, arkadaşlarıma asist yapıyorum. Başarıyı paylaşmaya bayılıyorum. Sekiz yıldır basketbol oynuyorum ve bu süre içinde devamlı manşetlerdeydim. Gazetelerin benden bahsetmesi güzel bir olay. Ama önemli olan G.Saray'a faydalı olabilmek" oluyor. "Boş salonda oyunundan zevk aldın mı?" diye sorduğumuzda ise "Boş salonda attığınız basketin tadını alamıyorsunuz. G.Saray taraftarının basketbolu iyi bildiğini ve ateşli olduğunu söylediler. Seyircimiz ile oynayacağımız maçları iple çekiyorum" cevabını veriyor Fitch.

kaynak sabah.com.tr
 
Valla Gazate mansetlerınde takım halınde olmayı tercıh edıoyrum..
Melekler gıbı bızde yanındayız Devam et Fıtch
 
ona bu sene güvenimiz tam

______________________________

SONSUZA KADAR GALATASARAY!!!

ŞEREFTİR SENİN RENGİNE ÖLMEK
ANDIMDIR SENİ KEFEN DİYE ÖRTMEK
 
işallah bu sene bize çok büyük bi katkı sağlıyacaktır
 
yeni gelmesine rağmen çok etkili oluyor.oynamasada sonuçta miami heat kadrosunda yer almış bi oyuncu.daha çok şeyler yapıcaktır.ayrıca 2. haftadaki rebound istatiğiylede sadece sayı atmakla kalmadığını gösterdi.
 

Üst