FiTCHli ve FiTCHsiz GALATASARAY

Tolga Altınoluk' Alıntı:
gel gör güzel kardeşim. fitch olsa yine yenilirdik. hakemlerin arkasına sığınmak istemiyorum ama ilk çeyrekte 8 faul çalındı yanlış hatırlamıyosam ve yine yanlış hatırlamıyosam 2 tanesi tufan ve murata çalınmıştı. ayrıca dün onsuz 24 top kaybettik nerden biliyosun ki fitch ile daha fazlası olmayacaktı? bıktım şu fitch muhabbetinden hiç gelmeseydi takıma çok daha hayırlı olucaktı en azından takım en baştan beri takım olarak oynayacaktı.

CİMBOMBOMUM OLEYYY :claps
muhalefet olmak için yazmayın arkadasım fitch in takımımız için önemini hala anlamış değilsen sana söylenecek zaten fazla birşey yok
fitch'in takıma katkısı sadece skor olarak degil ribaund ve caldıgı toplar yaptığı defans bunların hepsinin goz ardı edilmesi son derece haksızca
sene basındaki turkiye kupası maçındada rakip takımların nekadar oturmus oldugunu dusunmek gerekir fitch in geldigi ilk macıda gorduk 17-18 sayı atmıstı 15 dkka gibi bir surede takım oyununu cok etkilememisti ama yinede onun sayesinde kazanmıstık fitch olmadan bu takım bu mevkide olamazdı bunu kabullenin artık

Fitch oynadığı zaman söylenen eleştiri hep şu oldu;Fitch çok top kaybı yapıyor ve Fitch çok zorlama atış yapıyor."Ama dünkü Bjk maçına baktığımızda ne maçta pota altına drive edip zorlayan var nede takım fitch'siz top kaybı yapmıyor.Fitch varken tamam 5 top kaybı ortalaması yapıyordu ama dün Fitch olmayınca skorer oyuncumuzda olmadı ve hatta kulüp tarihine geçtik top kayıplarında.Fitch olsaydı birincisi biz o kadar top kaybı yapmazdık!İkinciside Fitch olsaydı o top kayıplarımızın 3-5 hücumunda en az, Fitch ile sayıyla dönerdik.Yani bu dümen Fitch'siz yürümez.Fitch artık futbol sözüyle söylersek bu takımın 10 numarası konumunda.Ayrıca Fitch olmasa o 20 sayı ortalamalarını kimin tutturmasını bekliyorsunuz?Tufan olsun Murat olsun tamam skorerler ama oyun sıkıştığı zaman devreye giremiyorlar.Zaten devreye girebilselerdi biz BJK maçını kazanırdık.Takımdan zaten geçen sene bir Malik Dixon diye sayı kralımız gitti,Şimdide Fitch gitsin ve biz skorersiz kalalım bumu olsun?Böyle skorerleri her takım bulamıyor.Bazı arkadaşlar böyle bir oyuncumuz varken bide beğenmemizlik yapıyor anlayamıyorum?

Fitch'in oynadığı maçları da kaybettik.Hatta içine ettiği maçları toparlamak için de ekstra performans göstermek zorunda kaldık zaman zaman.

Durumu,Fitch,X,Y veya Z'den soyutlayıp takım üzerine odaklanmak gerekiyor.Fitch oynayınca kazanırız veya kaybederiz gibi ispetlanması son derece zor olan tartışmalardan uzaklaşmak gerekiyor.Diğer başlıkta da yazdığım üzere sistem adına sahaya birşey koyamazsan bugün Beşiktaş'ı yenersin,yarın Tekel'e ona buna yenilirsin.Mühim olan takımdaki oyuncuların yokluğunu en az hissedebileceğiniz bir model oluşturabilmekte.

Thomas'sız Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yenebileceği gibi,Fitch'siz Galatasaray'da pekala Beşiktaş'ı yenebilirdi...

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
muhalefet olmak için yazmayın arkadasım fitch in takımımız için önemini hala anlamış değilsen sana söylenecek zaten fazla birşey yok
fitch'in takıma katkısı sadece skor olarak degil ribaund ve caldıgı toplar yaptığı defans bunların hepsinin goz ardı edilmesi son derece haksızca
sene basındaki turkiye kupası maçındada rakip takımların nekadar oturmus oldugunu dusunmek gerekir fitch in geldigi ilk macıda gorduk 17-18 sayı atmıstı 15 dkka gibi bir surede takım oyununu cok etkilememisti ama yinede onun sayesinde kazanmıstık fitch olmadan bu takım bu mevkide olamazdı bunu kabullenin artık

muhalefet olmak için yazmıyorum beni yanlış anlamışsın. bence yapıcı eleştiri yapmak, "fitchsiz gs bişeye benzemiyor" demekten daha iyi. siz de mesela murat kayadan bahsedebilirsiniz tufanın hücumdaki istikrarsızlığından bahsedebilirsiniz böyle bir ortamda fitch'in oynaması lazım dersiniz ama bu şekilde "fitch forever" söylemleri açıkçası bana saçma geliyo.

hani bi lastik firmasının sloganı var ya "kontrolsüz güç güç değildir" diye, işte fitch de kendini kontrol edemeyip coştuğu zaman benim gözümde bora sancardan farkı olmuyo malesef. böyle bir yetenek bize zarar verir, veriyor ve hatta çoktan verdi.

Her oyuncu gibi Fitch´in de artıları ve eksileri var. Önemli olan artılar eksilere üstünlük sağlayabiliyor mu, baktığımda artıların bariz bir üstünlük kurduğunu görüyorum. Maçta zaman zaman kontrolünü kaybedip gereksiz zorlama atışlara yönelebiliyor, kendi istatistiğine yönelik bencillik de yapıyor, takımı durdurduğu anlar da oluyor. Ancak topu kaybedince kaçak güreşmiyor, benim işim sayı atmak diyerek topun kendine gelmesini beklemiyor, ribaunt uzunların işi demiyor. Özetle sahada olduğu sürece elinden gelen mücadeleyi gösteriyor.

Sezon başında takım oyununa yönelik bir kadro kurulmuşken sonradan getirtilen Fitch muhtemelen Murat Hoca´nın istekleri doğrultusunda alındı. Takım oyunundan lider oyuncuya endeksli bir oyun tarzına dönmek Murat Hoca´nın tercihidir günahıyla sevabıyla. Belki de Murat Hoca Holman´ın takıma girmesiyle Fitch´in yükünün hafifleyeceğini ve böylece daha fazla verim alacağını da düşünerek bu transferi istedi.

Not: Konu başlığı Türkçe deseniz Türkçe değil, İngilizce deseniz İngilizce de değil. Anlayamadım... Umarım dil konusundaki hassasiyetim abartı olarak görülmüyor.

Fitch'in bir oyuncu olarak kesinlikle çok fazla artısı var. Zaten Fitch'i eleştirenler Fitch'in bireysel "artı"larından şikayetçi değil bu "artı"ları takıma ne kadar yansıttığından şikayetçi. Bu kadar sayı atan oyuncunun bir iki yanlış şut seçme hakkı mutlaka vardır. İyi savunma yapan (ki sene başındaki savunmasının daha iyi olduğunu belirtmem gerek) ribauntlara ve asiste katkısı (ki sene başında asist katkısının olmadığını belirtmem gerek) olan oyuncu bir de takımın sayı kralı ise tabi ki bazı yanlış seçimler yapabilir ve bu seçimleri hoş görülebilir ancak bu yanlış seçimleri bir ya da ikiliyle sınırlı kalmıyor. Fitch takımın diğer oyuncularının oyundan kopmasına neden olacak kadar bencilleşiyor ve takım, oyundan tamamen kopuyor. Bunları sene başında çok yazmıştım. Çünkü başka bir transfer yapılarak takım oyunu oynayan bir takım yaratma şansımız vardı. Ama bu saatten sonra Fitch'le devam etmemiz gerekiyor. Fitch'in yanlış seçimlerine katlanmamız gerekiyor ama başarılı olmamamız için örneğin Burak'ın ya da Mitchell'ın yanlış seçimler yapmaması gerekiyor.

Not: Onur Bey'in dil konusundaki duyarlılığını göz ardı etmememiz gerekli. Başlıkta hem imla ve hem de dil yanlışları var ve ayrıca forum kurallarına da uymayan bir başlık: "Konu başlıklarını büyük harflerle açmayınız,aynı zamanda yazılarınızı da büyük harflerle yazmayınız, noktalama işaretlerine, imla ve yazım kurallarına özen göstermeye çalısınız."

edit:
Egemen Eski' Alıntı:
Fitch'in oynadığı maçları da kaybettik.Hatta içine ettiği maçları toparlamak için de ekstra performans göstermek zorunda kaldık zaman zaman.

Durumu,Fitch,X,Y veya Z'den soyutlayıp takım üzerine odaklanmak gerekiyor.Fitch oynayınca kazanırız veya kaybederiz gibi ispetlanması son derece zor olan tartışmalardan uzaklaşmak gerekiyor.Diğer başlıkta da yazdığım üzere sistem adına sahaya birşey koyamazsan bugün Beşiktaş'ı yenersin,yarın Tekel'e ona buna yenilirsin.Mühim olan takımdaki oyuncuların yokluğunu en az hissedebileceğiniz bir model oluşturabilmekte.

Thomas'sız Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yenebileceği gibi,Fitch'siz Galatasaray'da pekala Beşiktaş'ı yenebilirdi...

egemen çok güzel özetlemiş. Fitch varken bu model olur mu?

Fitch gercekten eli bu kadar duzgun bir sutor mu sadece sunu soyluyum super yildiz dediginiz fitch'in eli murat kaya kadar duzgun degil tamam dinamik olarak atigi sutlarda etkili ama bir mrsic yada bir murat kaya kadar guvenmişyorum sutuna. Ayrica fitch belki nicholastan daha iyi bir skorer diyelim ama 10000 takıma sorun fitch mi nicholasmi diye 9999'i nicholas der sadece basariyi degilde taraftari mutlu etmeye calisanlar fitch der. Turkiye liginde idia ediyorum fitchden cok daha yarali bir suru oyuncu var. Basketbol her elini geldigini sallamak degil zaten fitch warken bile ya fitch'e 5 hucum yada 4 e 5 hucum yapiyoruz bu durumda fitchin her mac Gs'in atigi sayilarin yarisini atmasi lazim cunku her 2 hucumda bir bazen daha fazla Fitche 5 hucum oluyor. Tamam yeteneklerine kimsem laf etmiyor sadece biraz daha takım oyunu gerektiginde bos adama pas ki fitch ile oynarken bos adam cok oluyor sadece bunu yapsa burda kimse laf etmez fitche ayrica Tolga ile Fitchi karsilastiran arkadasa sadece guldum!!!!! O zaman bende sana mrsicle fitchi karsilastiriyim hangisi iyi ona bak yuzde olarak asist olarak solomon olmasaydi ortalamalari ne olurdu. 2 numara ile pf oynayan birini ucluk olarak karsilastirmak sadece bilmiyorum simdi yanlis anlasilir anlayan anlar bunu. Yukarida soyleyen arkadas gibi fitch gitmese bile hollman'in gidip 3 numara almamiz lazim o zaman bu takımı izlemek daha buyuk bir zevk verecek ben seneye zaten graves disinda bir yabanci kalacagini sanmiyorum yada ben olsam boyle yapardim. Umarim Galatasaray hakketigi yere gelir tum Gs'lilar bunu dusunuyor ama Tolga kardesimin dedigi gibi bunu Fitch super diyerek degil nedenleri ile anlatin. Top kaybi dediniz Fitchin buyuk maclarini izleyin ne yapmis da kalan takıma laf ediyorsunuz

Şimdi sira ile Fitchin buyuk maclardaki istatisiklerini yaziyorum
Bjk ilk mac 9 sayi 4 top kaybi 3/8=2sayi 5/0 =3 sayi 3 top calma 3 ribaund 4 asist
Fb maci 22 sayi 5/12 2 sayi 2/7 3 sayi 6/6 serbest atis 9 tob kaybi 9 ribaund 2 asist;
Efes maci 13 sayi 3/9 2 sayi 3/13 3 sayi 2/1 sa 4 ribaund 3 asist 3 top kaybi 4 top calma,
Gordugunuz gibi cok yuzdeli oynamis 3 mactada ayrica 20 yi gectigi tek mac olan fb macindaki yuzdesine o kadar guzel bir istatistik eklemiski artik diyecek bir sey bulamiyorum ben ciksam 9 tane yapmam heralde !!

ben çıksam 9 tane top kaptırmam ben 15 tane sut atsam 8 tanesi girer ben olsam 34657577tane asisst yaparım geçin arkadaslar bunları masa basından ötmesi kolay
ayrıca fitchin takımlar tarafından tercih edilmemesinin sebebi onun oyun tarzı degil kisisel yapısı fitch NBA de kalabilecek bir oyuncuyduki bu senenin miamisinde iyi surelerde alırdı ama rotasyon oyuncu olmayı istemedi ordaki minumum kontrata sahip olsa bile burda kazandıgının 2 katından fazla kazanacaktı

Tolga Altınoluk' Alıntı:
muhalefet olmak için yazmıyorum beni yanlış anlamışsın. bence yapıcı eleştiri yapmak, "fitchsiz gs bişeye benzemiyor" demekten daha iyi. siz de mesela murat kayadan bahsedebilirsiniz tufanın hücumdaki istikrarsızlığından bahsedebilirsiniz böyle bir ortamda fitch'in oynaması lazım dersiniz ama bu şekilde "fitch forever" söylemleri açıkçası bana saçma geliyo.

hani bi lastik firmasının sloganı var ya "kontrolsüz güç güç değildir" diye, işte fitch de kendini kontrol edemeyip coştuğu zaman benim gözümde bora sancardan farkı olmuyo malesef. böyle bir yetenek bize zarar verir, veriyor ve hatta çoktan verdi.

arkadaşım bak böyle açıklayınca tamam ama o kurduğun son cümle yinede bu dediğinin dışında bir anlam ifade ediyor.'böyle bir yetenek bize zarar verir, veriyor ve hatta çoktan verdi.' demek bence yinede haksızlık oluyor Fitch'in takıma zarar verdiğine inanmıyorum .Aynı Onur abinin dediği gibi artıları eksilerinden çok daha fazla benim gözümde ,buda takıma zarar vermediğini söylemem için yeterli bir öngörüdür benim için.Ben zarar vermediğini düşünüyorum çünkü istikrarsız 2 şutör olan tufan ve murat ,yarı pili bitmiş holman ,ilk yarının ortasında kacan mc govan yine yanında sağlam biri olmadan çok güvenilir bir guard olmayan
mitchel ile takım oyununa dayalı bir oyunla nekadar ilerler kaç maç kazanırdık merak ediyorum

Uğur Demirel, Fitch zaten şutör değil. Fitch mükemmel bir penetreci, o penetresi de saydığın hiçbir adamda yoktu.

Ben şunu savunuyorum, Fitch olmayınca, her ne kadar takım oyunu oynarsak oynayalım doğal bir skorerimiz olmuyor. Dolayısıyla maç sonlarında ve kritik anlarda çok sıkışıyoruz, sıkışırız da. Maç sonları takım oyunuyla değil, genelde bireysel yeteneklerle kazanılır ve bu son dönemlerde belirgin bir biçimde su yüzüne çıkmaya başladı (hücumda tabii). Skorerimiz olmayınca sıradan bir takım bile olamıyoruz maalesef, çünkü bugün ligin alt sıralarına oynayan takımların hep çok da iyi olmasa skorerleri var.

Oynadığımız Beşiktaş'ta, McFarlin, Erkan, Reese gibi oyuncular hep skor potansiyeli olan oyuncular..

Ömer H.' Alıntı:
Uğur Demirel, Fitch zaten şutör değil. Fitch mükemmel bir penetreci, o penetresi de saydığın hiçbir adamda yoktu.

Ben şunu savunuyorum, Fitch olmayınca, her ne kadar takım oyunu oynarsak oynayalım doğal bir skorerimiz olmuyor. Dolayısıyla maç sonlarında ve kritik anlarda çok sıkışıyoruz, sıkışırız da. Maç sonları takım oyunuyla değil, genelde bireysel yeteneklerle kazanılır ve bu son dönemlerde belirgin bir biçimde su yüzüne çıkmaya başladı (hücumda tabii). Skorerimiz olmayınca sıradan bir takım bile olamıyoruz maalesef, çünkü bugün ligin alt sıralarına oynayan takımların hep çok da iyi olmasa skorerleri var.

Oynadığımız Beşiktaş'ta, McFarlin, Erkan, Reese gibi oyuncular hep skor potansiyeli olan oyuncular..
hmm penetreci diyorsan mukemel tamam o zamanda kapisirim sayi atmasin onuda istemiyorum 5 ustu assist yapsin top kaybi yapmasin eger sutor diyorsaniz ki cogu onu savunuyor ondada gordugumuz gibi savunmayi az cok bilen takımlara ne yaptigin ayrica ben orda 9 tane top kaybi yapmami saka olarak soyledim elbetteki ciksam her sutumda blok yerim her driblingimde topu benden alirlar ama super yildizsan yada takımı kurtaran kisiysen ya sayi atarsin tamam sutor degilsen asist yaparsan ama ben hicbirini goremedim ayrica her ne kadar ayni seyi savunsak da senle sen farklı bir sey diyorsun bence fitch gitmeli yerine skorer potansiyeli olan 1-2 oyuncu alinmali ben sahsen fitchin hem skorer hemde penetreci oldguuna lafim yok onceki mesajlarıma okursam sadece iyi bir yildiz olmasi icin kafasini kullanması lazim bu sekilde basketbol 50lerde kaldi nbade bile artik bu kalmadi tek yildizin ustune oyun tamam gecen sene bir istisna oldu miami wade ile herkesi yendi ama bakın son 4-5 seneye takım oyunu her zaman ustunku avrupada her zaman boyleydi kendimi bildim bileli burda 1000 kisi saldirsada bana , fitchin takım icin yararli olduguna zerre kadar inancim yok eger inanmam icin buyuk bir 2 maci bize kazandirmazsa.......