Galatasaray 1- Real Madrid 6

Gördük sezon başından beri oynamayan Rierayı. Kaplumbağa hızında ama ne hikmetse 90 dakika boyunca o kondisyonla maçın bizim adımıza en iyi oyuncusu.
Gelip burda yersiz sallamayın boşuna.
Ayrıca lig maçlarında kendisi yerine Eboueyi tercih eden zihniyetede yazıklar olsun. Bir cacık olmaz bu takımdan.
 
O kadar doluyum ki, buraya sayfalarca eleştiri yazabilirim. Fatih Hoca'dan yönetime, oyunculara... Herkesi yerden yere vurabilirim. Ama bu sinirle yazmak istemiyorum.

Tek dileğim bu sonucun 1999 senesindeki 5-0'lık Chelsea yenilgisiyle benzer etki yaratmasıdır. Umarım BJK maçı ile birlikte silkelenip kendimize geliriz. Aksini düşünmek dahi istemiyorum.
 
Bu takım böyle ancak uçuruma gider maalesef. Derbiden herhangi bir beklentim yok. Yalnız Fatih Terim'in bu maça yönelik iyi hazırlanmadığı net belliydi. Yıllardır büyük maçlarda ne zaman ilginç tercihlerde bulunsa sonuç hezimet oldu. Hocanın yeterince geçmişten ders çıkarmadığı kanaatindeyim. Bundan sonrası için şunu söylemek lazım: Daha kötüsü olmaz. Oyuncuların biraz karakteri varsa bu durumdan çıkmak için adım atmak ve kafaları kaldırmak zorundalar. Kendine güvensiz forvet hattı, bireysel hata patlaması yaşayan defans hattı, ağır orta saha ve takımı ileri götüreceğine baltalayan kariyerli oyuncuların kombinasyonundan gelecek adına ümitlenmek zor olsa da yine de bugünün en dip olduğunu unutmamak gerekir.
 
Ben oyunculardan önce Terim´e sitem ederim. Çünkü dün dersine çalışmamış öğrenci gibiydi ne yazık ki. Sebebi R. Madrid maçı için harcayacağı mesaiyi Andora ve Romanya için harcamasından kaynaklanmış olabilir mi! Geçmişte Galatasaray´ı çalıştıran antrenör Milli Takımı da çalıştırdı ve belli bir başarı elde etti ama o günler geride kaldı. Hedef Avrupa´nın zirvesi değildi o dönemlerde, ayrıca futbol bu denli profesyonelleşmemişti.

Genç arkadaşımız Kaan 1999 senesinde Chelsea maçı sonrası uyguladığım kararı almış. Sonrasında gelinen noktayı düşündüm, gülümsedim...

Aslında eleştirilecek o kadar çok şey var ki geride bıraktığımız geceye dair ama sinirlerine hakim olamayanlar sakinleşince yazmayı tercih etmeli. Sonra tebessüm ederek okuyor insan bu satırları.
 
''Allah çalışana veriyor,biz de çalışmayı seviyoruz'' minvalinde bir cümle kurmuştu TFF'yle olan basın toplantısında.Allah vermeyi bırakıp var olanı da almaya başladıysa sebebi kimdir hocam?
Chelsea'ye karşı kuyruğunu indirmeyip 5 yiyen,Kadıköy'de Galatasaray'ın vizyonu çerçevesinde 2-0 gerideyken ileriye takviye yapan Galatasaray'la hep gurur duydum ben.Bugünse maça zihinsel anlamda zirvede başlayıp 2-0 geriye düşünce yere çakılan,psikolojiyi kusan bir takım vardı.İnsanların hayallerini çalanları koruyan,bunu da dalga geçercesine yapan bir yapının kontrolündeki Milli Takım'a harcanan mesai bugün hocanın burnundan fitil fitil geldi.Fatih Terim hak etti ama biz hak etmedik bence,şu hayatta ilk defa Galatasaraylılara hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum.Düşülen bu komik durum Galatasaray'ın dinamikleri çevresinde gelişmedi zira.
 
Tek söyleyebileceğim, takım fiziksel olarak iyi hazırlanmış, gol yiyene kadar mükemmel oynadık bence.4 tane net oğlu net pozisyonumuz vardı o ana kadar. Real'e başka ne yapılabilir ki o dakikaya kadar. Fakat golü herzaman ki Eboue hatasında yediğinde, orada defo ortaya çıktı ! takım mental olarak sıfır hazırlıktaymış meğerse , Neden ? Fatih hocamız başbakan istedi diye tüpçünün ayağına gidip milli görevi kabul edip, mesailerini boş bırakınca olmuyormuş demek ki ! Bu seviyelerde elin oğlu darmadağın ediyor adamı . Ne Andorra ne Romanya ya benzemiyor burası ! Yanlış hatırlamıyorsam hocanın maç sonunda oyunculara bir iki sitemi vardı. Yapma hoca ! sen ettin takım buldu !!! Sen milli davaya gitmedin , milli oyuna gittin , el ele kumpasa aldılar seni ama YOK diyemedin !!!

özeti budur ....daha 6-0- 4 kuralı için de yazılacak çok şey var o meymenetsiz suratlı adam için ama yeri burası değil..
 
ulan ne de güzel başlamıştık oysa ki sezona.. arsenal, porto galibiyetleri, ilk hafta klasik ''şampiyon galatasaray'' havasıyla antep galibiyeti.. sonra ne olduysa bu hâllere geldik. 2 senelik o psikolojik üstünlük 2 maçta gitti ya inanılır gibi degil.
 
Bu ilk farklı yenilgi mi? hayır son olacak mı ? hayır futbolun doğasında var bu sonuçlar ama asıl maçın kırılma anı burağın kafası değil,cassilas'ın oyundan çıkması işte profesyonellik bu 11 ay forma giyme sonra ilk maçında sahada bir darbe al görünüşte ağır bir darbe değil ama sen takım menfati için değişiklik iste bu değişiklikte sana maçı getirsin çünkü melonun topunu çıkaramazdı bu halle.Burağın kafasına hamle yapamazdı.Burak kaleciden kurtarayım diye çok köşeye vurdu aut oldu.

Biz yenildik sonuçta büyük ihtimalle guruptan 3 cü çıkarız uefaya gideriz sonrasımı tarih tekerrürden ibarettir.
 
Başkan ve çalışan ego savaşında. Çalışan kendi altında çalışana takik. Ve sorun 6 gol yenmesi değil o ruhsuzluk. 2. Golden sonra takımın dağılması takımda isyan eden olmaması.

İki kişinin ego savaşı bize zarar veriyor. Terim açık kapı kalsın diye kovulmaya çalışıyor.
 
Başka takımları bilmem de GS gibi Avrupada nam salmış Türkiye'nin gururu olmuş bir takım için kendi evinde böyle rezil olmak "bunlar futbolda olan şeyler" olarak açıklanamaz, futbolda olabilir ama GS'de olmaz, olamaz!!! Birileri hesap verecek.
 
Başka takımları bilmem de GS gibi Avrupada nam salmış Türkiye'nin gururu olmuş bir takım için kendi evinde böyle rezil olmak "bunlar futbolda olan şeyler" olarak açıklanamaz, futbolda olabilir ama GS'de olmaz, olamaz!!! Birileri hesap verecek.

Tamam sor hesabı seni başarıdan başarıya koşturmuş teknik heyettenmi? İki senedir almadık kupa bırakmamış futbolculara mı? yok bu birlikteliği sağlayan yönetimemi soracaksın kardeşim.Neyin hesabını soracaksın futbolun doğasında var bu sonuçlar.Belirttiğim insanların hata yapma lüksü yok mu? biz en büyük rakibimizden de 6 yemedik mi? sonuçta onlar skordan sen kupalardan konuşuyorsun. Bu hafta Beşiktaşı dağıtırsın olay biter daha önce yapmadın mı chelsiden fark yiyip uefayı almadın mı?
 
Basketbol ligleri başlayacak yakında zaten o sebeple benim de futbol ile baglantım asgariye inecek ki ne mutlu bana...

Ama son bir laf edeyim futbol takımına dair; eboue ve burak futboldan para kazanabiliyorsa eger ronaldo kulüp gelirlerinden %75 hisse alacak dense dahi şaşırmaz hakediyor derim..
 
Tamam sor hesabı seni başarıdan başarıya koşturmuş teknik heyettenmi? İki senedir almadık kupa bırakmamış futbolculara mı? yok bu birlikteliği sağlayan yönetimemi soracaksın kardeşim.Neyin hesabını soracaksın futbolun doğasında var bu sonuçlar.Belirttiğim insanların hata yapma lüksü yok mu? biz en büyük rakibimizden de 6 yemedik mi? sonuçta onlar skordan sen kupalardan konuşuyorsun. Bu hafta Beşiktaşı dağıtırsın olay biter daha önce yapmadın mı chelsiden fark yiyip uefayı almadın mı?

Usta olay skor değil sahada GS forması taşıyanların ruhsuzluğu, vurdumduymazlığı. Sezon başından beri hiç birlikte oynamamış defans dörtlüsünün ilk defa Madrid karşısına çıkması. Sen yenilgiyi kendin hazırlamışsın zaten. Her maçta yatmaktan başka bir halta yaramayan Eboue'de ısrar etmenin anlamı ne? Dünyanın en iyi stoperini koysan onu bile futboldan soğutacak Dany ile maça çıkarsan sonuç kaçınılmaz olur. Dünyada neredeyse çift forvet oynayan takım kalmamışken hiçbirini yedek bırakma cesareti gösteremediğinden hem de arkalarında Sneijder ile çift forvet çıkarsan böyle olur.. Bizim başkan t.direktör devam etsin güç gösterilerine, santraç hamlelerine...
 
Bu mağlubiyeti normal görmedim.

Fener e6-0 yenilip şampiyon olmuştuk.

Chelse ye 5-0 yenilip UEFA yı almıştık.

Sezon sonu bakalım bu olağandışı yenilgi bize bir kupa getirirmi?İyimser bakış diye bir şey var bu hayatta:)
 
Mesele skor değil. Chelsea maçında bile bu kadar vurdumduymazlık yoktu fenerbahçe maçında da. Bugün biraz oynadık gol kaçırdık lakin 2. golden sonra sahadakiler ruhunu teslim etmiş zombiler gibi dolandı durdu. 6 golle iyi yırttılar.

Ve Burak'ı yuhlayanlara ve küfür edenlere tamam futbolda dün yok bugün var lakin bu yapılanı açıklamaz. Bugün bu haldeyse onunla ilgili tasarrufları konusunda karar veremeyenlerdir. Satacaksanız diyecektiniz şu kadar para getiren alır ya da satmayacaksanız oturur bizim gelecek planlarımızdasın denirdi.

Selçuk'uğu zaten anlamıyorum. Eboue sahada gezindi durdu. Melo ve Dany ortak hata yaptı. Bakıyorsun Melo gidiyor topa hala niye çıkıyorsun.
 
Ne kadarda hemen geçmişi bir çırpıda silmeye alışkınız !

Evet yanlışlar vardır doğrudur. Savunma kurgusu Dany bu seviyeler oyuncusu olmadığı açık tecrübesi de yok ama Semih de keza ondan aşağı kalır yanı yoktu oynasaydı çok mu farklı olurdu pek sanmıyorum. Burada önemli olan nokta takımın bir bütünlük sağlayamaması , yardımlaşma yok ve inanç hiç yoktu dün akşam...

Fatih Hoca çıkardığı kadro ilk gölü ben atarım sonrada istediğimi yaparım mantığıyla kurulmuştu ve kabul edelim çoğumuzun beklemediği kadar iyi başladı takım maça 3-4 net pozisyonumuz vardı onlardan biri gol olsa Fatih hocanın planları tutacaktı. Ama işte takımı 1-0 öne geçme hesabıyla kurduğu için hiç beklenmedik anda 1-0 geriye düşünce bütün hesaplar bozuldu ayrıca Dragba da çıkınca sudan çıkmış balığa döndük.

Ama hepimiz hemfikirizki bu takımı böyle disiplinden uzak hemen teslim olan oyunu bırakan bir yapısı asla olmadı , bellik polemikler oyuncuları fazlasıyla etkilemiş.

R.Madrid geçen yılki takım değil kesinlikle hani skora bakıp muhteşem yorumları yapmak hayalcilik olur. Hemde iyi oynamayan bir R.Madri'den 6 yemek hemde ilk yarım saat çok iyi top oynayıp 6 yemek çok garip bi durum.

Defans kuralar çekildiğinde en zayıf karnımızdı ve maalesef bu gece o acı gerçekle yüzleştik.

Eboue resmen faciaydı, Dany keza öyle, Engin öyle, Wesley öyle ne yazıkki hayalkırıklığı yaşadık...

İyi bir tokat oldu umarım artık daha gerçekçi ve doğru olarak olaylara yaklaşırlar, önlemlerini alırlar.
 
Bu mağlubiyeti normal görmedim.

Fener e6-0 yenilip şampiyon olmuştuk.

Chelse ye 5-0 yenilip UEFA yı almıştık.

Sezon sonu bakalım bu olağandışı yenilgi bize bir kupa getirirmi?İyimser bakış diye bir şey var bu hayatta:)

Daha önce sonuç ne olduysa aynısı olur merak etmeyin,iyimser değil sadece profesyonelce yaklaşıyorum,üzülmedim mi sandınız kahroldum ama bazen galiptir aslında mağlup olan bu takımın ve camianın böyle silkinişe ihtiyacı vardı.En azından artık ayaklarımız yere basıyor.
 

Üst