Galatasaray 3 - Yamamay 2

7-6 geri düştük. Mola aldık. Set başında çok basit sayılar yedik.
11-9 geriye düştük. Mola aldık. İyi organize olamıyoruz.
 
15-13 final seti sonucu. Liderliği korduk. Calderon bitirdi maçı. Sinem harikasın. Bugünün en iyi isimlerinden biriydi. Çok iyi servisler attın.

Yamamaya geçen seneden gıcıklığım vardı iyi oldu bu. Son maçlar liderliği belirleyecek. Lider çıkarsak Top 16'da avantajlı durumda olacağız.

Özellikle 2. ve 3. seti iyi irdelemek lazım. Çok kötüydük.
 
Molnar ağır sakatlıktan sonraki ilk ciddi sezonunda ve ilerleyen dönemlerde hücumda performansı artacak inşallah. Ayrıca Calderon, Neriman ve Gioli varken cidden oraya savunması ve manşeti iyi biri almakta fayda vardı, Molnar manşetlerde rahatlatıyor takımı, öyle de bakmak lazım.
 
Takıma tebrikler. Molnar dışında oyuncu kalitesinde sıkıntı yok. Molnar Avrupa Şampiyonası'ndaki formuna yaklaşamazsa takımın zayıf halkası olur. Voleybol oyunun tek yönünü oynayan oyuncuların sporu değildir. Erkek takımında Janic de böyle savunuluyor böyle şey olmaz. Sağlam bir takım gelir ortada ne Molnar ne de Janic bırakır. File önünde zaten yokları oynuyorlar bir voleybol takımı için en korkutucu olan şey tahmin edilebilir hale gelmektir. Molnar'ın öldüremediği her top rakbin sizi çözmesini sağlar. Bir de oyun içinde pasör güvenini kaybettiniz mi tamam artık takım bir kişi eksik oynuyor demektir.
Manşet-defans için oyuncu alınmaz mı? Elbette alınır arkada üç pozisyon oynayıp çıksın diye. Molnar bu lig için alınmış direkt ilk altı oyuncusudur oynadığı maçı standart bir pozitif manşet ve hücum yüzdesiyle çift haneli sayı yaparak bitirmelidir. Şu an sadece manşet-defans için alınmış bir yedek pozisyon oyuncusu gibi, kadar oynuyor.
 
Her iki takımımıza da tebrik etmek gerekir. Çok iyi maçlar çıkardılar ve kazandılar. Bayanlarda özellikle Sinem destansı servisleriyle maçı çevirdi. Çok büyük bir oyuncu olacak inşaAllah. Tebrikler Fİlenin Aslanları...
 
Hava yağmurluyken trafikteyseniz İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğu malum.Erkeklerin maçının son setini izleyebildiğimden fazla bir şey söyleyemem.Hoş tamamını izleyenlerin de durumu farksızdır,rakibin voleybolla alakalı ciddi sorunları vardı zira.Nikolov'un elinin hali düşündürüyor,üzüyor.
Geçtiğimiz 2 sezon erkek basket takımının maçlarına nasıl koşar adım gidiyorsam,bu sene de kadın voleybol takımının peşinden aynı hazla gidiyorum.Maçtan önce zaman geçirdiğimiz mekanda kulağım keyifli muhabbette gözüm saatteydi.Salona 2 dakika uzaktayken aklımdan sürekli ''yavaştan salona yerleşsek mi?'' sorusu geçiyor.Takımın ve salondaki kemik kitlenin güzelliğini bu şekilde anlatabilirim herhalde.
Ezberimizin fazlasıyla dışında bir maçtı.Sano'nun varlığı manşet ve daha önemlisi defans anlamında çehremizi değiştirdi.Bunun yanında Sano da dahil olmak üzere yabancı ağırlıklı 6'mız pek formda değildi.Yamamay ise kalitesini uzun rallilerde kanıtlasa da İstanbul'a maçtan 2 saat önce inmişçesine garip yerleşim hataları yaptı zaman zaman.Bilhassa ilk sette ve ikinci setin genelinde uzun rallilerden,defans yeteneklerine şansın da yardım ettiği toplardan çok yakındık.Bu noktada Leonardi'ye ayrı bir parantez açmak lazım.Kolunun arkasından tutun,ensesiyle sırtının birleştiği yere kadar vücudunun hemen her yeriyle top çıkarabiliyor. :) Topu çevirmek isterken sandalyenin köşesine çarpıp sayı bitmeden hiçbir şey olmamışçasına sahaya dönüşü ibretlikti.Plastik dense inanırım.
Neriman forumun tanınan simalarından birinin söylemiyle net olarak Başbakan.Aramızdaki bağ maçtan maça güçleniyor.Maç sonu üçlü çektirirken elini kulağına götürüp sesi yükseltin komutu verişi süperdi. :)
2 set alarak liderliği Fransa'ya endekslesek de hava bu kadar olumluyken maçı kaybetmek olmazdı.Kabusa girecek şekilde 13. sayıyı verdikten sonra 4-0'lık seriyle 15-13'ü bulmak keyifli oldu.Burhan Felek'teki Yamamay maçı geleneğinin dışına çıkmadık. :) Fransa'dan istediğimizi rahatlıkla almamız lazım normal şartlarda.İşi bu noktaya getirmişken liderliği bıraktığımızı düşünmek dahi istemiyorum.
Son olarak Sinem Barut.Kendisi 3 maçtır ne yapıyor,bu zamana kadar neredeydi,bizim için lütuf mu,böyle gelişmeye devam edebilir mi...Dengemi bozuyor performansıyla.
 
Aslında bu maçta liderliği garantilememek daha iyi oldu, böylelikle Mulhouse maçına daha fazla konsantre olurlar ve umarım Bükreşteki gibi bir kazaya neden olmazlar
 
F4 nerede yapılır peki? Belli olmadı sanırım değil mi? İstanbul için şansımız var mı? Son üç sezonda Fransa, Türkiye ve Azerbaycan'da oldu da. Rusya'da olur muhtemelen değil mi?
 

Üst