GALATASARAY 57-47 Panküp Kayseri

bugüne kadar hep takımımızın savunmasını şikayet ettim iyi savunma yapmıyoruz diye. Gerçektende iyi savunma yapmıyorduk. Bu yüzden zorlu maçlarda hemen pes ediyor fark yiyorduk. Ceyhun hoca biraz daha savunmaya el atmış bu belli. Bolca skoreri olan bir takımı 47 de tutmak önemli bir ayrıntı. Basketbolda atılan sayıya bakılmaz yediğiniz sayıya bakılır. Buradan syani svaunma mantaliteli bir takım yaratabilirsek bir kademe hatta 2 kademe yukarı çıkar bu takım. Diğer bir yandan bu tamika sevdamızda sona ersin. Bize sezon başında katılacak oyuncu gerek.

Ceyhun Hoca Oktay Hocamızı taklit ediyor,valla çokta iyi yapıyor :)
Malzemecimizin bile Defense! diye bağırdığı bir takım olduk.İnşallah güzel günler gelecek.Semih Abinin dediklerinin üstünde durulmalı fakat biraz daha kibarca :)
Tutku Abi Ceyhun Hocayla geçen diyalogların aynısı röpörtajda da geçtiği için yazdım.

Ceyhan maçıyla beraber takımda kimlik değişimini net görebiliyoruz. İlk maçta herkesin oyuna katkı vermesi, bu maçta aynı katkının devam etmesi ve yapılan savunma ilk yarıda görmek istediğimiz hareketlerdi kesinlikle.

Takımımızın ilk yarıda gösterdiği ve hepimizin de mutsuz olduğu tablodan sonra gayet güzel geçen ilk iki maçta eleştiri olmasına anlam veremedim. Evet hücumda organize olma konusunda hala sorun yaşıyoruz fakat her oyuncunun oyuna katkı vermesi çok önemli bir nokta takım olgusu adına. Panküp maçında Nihan & Yasemen ikilisinin özellikle savunmada gösterdiği katkı çok kritikti örnek vermek gerekirse. Takımdaki bu katkının dağılımı, alacağımız sonuçlara da direk etki edecektir.

Panküp ligin önemli ekiplerinden ve bizle beraber en az sayı yiyen ekibi. Her ne kadar hücum tarafında 57 sayı bulsak ta Panküp'ü 47 sayıda tutmamız gayet güzel bir başarı. Nitekim maçın zora girdiği dakikalarda baskılı savunmamızın oyunu tekrardan tarafımıza çevirmede ne kadar etkili olduğunu gördük. Bu savunmanın devam etmesi her şeyden daha önemli şu anda.

İlk beşteki oyunculardan ziyade kenardan gelen katkının galibiyette kritik rol oynadığını düşünüyorum. Doneeka & Nihan & hücumda olmasa da savunmada verdiği enerjiyle Yasemen öne çıkan isimlerdi.

Kötü anıların üstüne set çekmek gerekiyor. Oyuncular o anlamda farklı bir görüntü ile sahadalar, mücadele duygusundan bunu çok net anlayabiliyoruz. Zor bir döneme doğru yaklaşıyoruz ve takımın gidişatı beni umutlandırıyor açıkçası. Hücum gücümüz değil bu umudu veren, baskıyı yükselttiğimiz dakikalarda yaptığımız savunma bizi mutlu edecek olan.