Galatasaray 63 - Olin Edirne 58 vs. Galatasaray - CSKA Moskova

Maçlara dair sorularınızı yardımcı hocamız Emir Alkaş cevaplandıracaktır...

not: Kaynak gösterilse dahi gsbasket.org dışında herhangi bir yerde yayınlanamaz.
 
Olin maçı ile birlikte sezonun yarısını bitirdik sayılır play-off sürecini de sayarsak tam olarak yarısı olmadı sezonun gerçi.

Hücum ve savunma anlamında sezon başınındaki düşüncelerinize hedeflerinize göre oyun anlamında (sonuçlardan ve liglerdeki poziyondan bağımsız olarak) takımı nerede görüyorsunuz .Hangi alanlarda-konularda hedeflerimize ulaştık parke üzerinde, neler hemen tamamen istediğiniz gibi gidiyor. Şu an neleri tam olarak arzu ettiğimiz gibi yapamıyoruz eksiklerimiz yada daha çok üzerinde durmayı düşündüğünüz daha çok çalıştığımız konular neler ve sezon sonuna kadar devam edecek süreçte eksikleirmizi ne ölçüde giderebiliriz.
 
Basketbol mikro ve makro planlar oyunu. Maçın içinde saniyerleri kurtarırken, aynı zamanda 10 aylık sezonu planlamak zorundasın. Daha ziyade bu sezonun planlamasında, başka bir sezona baktığımızda öteki planlardan farklı bir şey yapmadık. Biraz da sonuçlar belirliyor hedeflere ulaşıp ulaşmadığını ama özünde baktığın zaman Oktay Mahmuti takımlarında genel olarak istenen ve beklenen gelişim süreci şöyle; öncelikle şuna bakılır; sezonun başıyla, o analiz yaptığımız sürenin arasında geçen zamanda hücum ve savunma anlamında kafamızdaki daha önce belirlenen, sabit olan prensiplerimizin uygulanıp uygulanmadığı. Nedir bunlar? Müdafa sertliğimiz yerinde mi, topu baskı altına alabiliyor muyuz, çemberimizi iyi koruyabiliyor muyuz, sürekli topun arkasında bulunabiliyor muyuz, açık saha sayısı yiyor muyuz, hücumda topu çabuk hareket ettirebiliyor muyuz, açık alan sayısı üretebiliyor muyuz, ikili oyun oynayıp sahanın bir yanından diğer yanına avantajımızı yansıtabiliyor muyuz, driplingden çok, pasın ön planda olduğu oyunu oynayabiliyor muyuz, topsuz hareket edebiliyor muyuz, belirli oyuncukları (ikili, üçlü oyunlar) keskin, net, koyu hareketler ile oynayabiliyor muyuz... Bu alanda bu takımla katılıyorsak demek ki doğru istikamette, doğru yöne doğru ilerliyor demektir. Bu yolda her takımın kat ettiği mesafe, özellikle bu seneki takım için konuşayım; müdafa anlamında ciddi yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Bizim şöyle bir şansımız var, büyük müdafacılardan kurulu olmasak da, takım defans örgüsü içinde de herkes birbirine yardım ederek bunu kapatıyor. Bence bu şu ana kadar olan bölümde bizim kafamızdaki olan şey müdafamıza çok yakın düştü. Genel olarak aslında sezonun gidişatına dair benim söyleyebileceğim şey budur. Çünkü baktığın zaman hep önündeki maçı kazanmaya, önündeki turu geçmeye oynuyorsun. Kaybetmenin ve kazanmanın belirli etkileri oluyor. Bunları biraz nötralize edip genel çizgiye bakacak olursak en azından gelişmekte olan, aynı şeyleri yapmaya çalışan ama yaptığı şeyleri daha iyi yapan bir takım görüyoruz. Sezon içinde farklı dönemler oldu, senenin içinde takıma Zaza katıldı. Zaza takımda olduğu zaman, ister istemez kilon artıyor, biraz takımın ağırlaşıyor. O dönem içinde bu tip şeyleri matematiksel yöntemlerle düzeltip genel trende baktığımızda durum budur.
 

Üst