Galatasaray 96 - 67 CD Fundosa Once

Yarı finalde, saat 17.30'da CD Fundosa Once takımıyla karşılaşacağız. Yarın 12.15'teki final için son maçımız. Engelsiz Aslanlar'ımız yine yüzümüzü güldürecektir bu maçta da.

CD Fundosa Once

Avrupa Sıralaması: 9

5626f.jpg


İspanya'nın Madrid şehrinin temsilcisi olan Fundosa 1994 yılında kuruldu. Engelsiz Aslanlar'ımız gibi kurulduğu günden bu yana kazandığı başarılarla İspanya'nın en başarılı temsilcisi konumunda olan Madrid ekibi, 1997 senesinde kazandığı Şampiyonlar Kupası ile bu kupayı kazanan ilk İspanyol takım olma hüviyetini taşımaktadır. 10 İspanya Ligi, 9 İspanya Kupası şampiyonluğu bulunan Fundosa Once'nin Şampiyonlar Kupası'nda defalarca katılmış, önemli dereceleri olan bir kulüp. Avrupa'nın en iyi takımlarından olan Fundosa Once, geçen sezon İspanya Ligi'ni ikinci sırada bitirirken, İspanya Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. Şampiyonlar Kupası'nda ise beklediği performansı sergileyemedi ve kupayı 6. sırada tamamladı. İçinde bulunduğumuz sezonda ise İspanya Ligi'ni 17 galibiyet, 1 mağlubiyet ile lider tamamladılar.

İstanbul'a Nasıl Geldiler?

Almanya'nın Zwickau kentinde düzenlenen Euroleague 1, A Grubu elemesine katılan Fundosa'nın grubunda ülkemizden Beşiktaş JK, ev sahibi Rollis Zwickau, Fransız Hyeres Handisport ve İtalyan Stefano Sport takımları yer alıyordu. Grupta yer alan 5 takım arasında en güçlü ekip olarak dikkati çeken İspanyolların maçları da grup liderliğini garantilemiş şekilde çıktıkları son maç olan Stefano Sport maçı dışında rahat geçti.

Rollis Zwickau - Fundosa: 73-84
Fundosa - Hyeres: 71-41
Fundosa - Beşiktaş: 81-63
Fundosa - Stefano: 79-76

maç sonuçlarını elde edip, 5 maçını da kazanarak grup lideri oldular ve tarihlerinde bir kere daha Şampiyonlar Kupası'na katılmaya hak kazandılar.

Takım Kadrosu

4- Daniel Rodriguez (1)
5- Daniel Stix (1,5)
6- Richard Nortje (4,5)
7- Javier Lopez (2)
8- Javier Gomez (2)
9- Alejandro Zarzuela (3)
10- Petr Tucek (4,5)
11- Jose Angel Mingo (1)
12- Ismael Garcia (4)
13- Rafael Munio (2)
14- Juan Carlos Gevira (4)
15- Jaume Llambi (1,5)
16- Pablo Zarzuela (3)

Not: Parantez içerisinde belirtilen sayılar oyuncuların puanlarını göstermektedir.

Yorum: 2011 Avrupa Şampiyonası'nda 3. olan İspanya milli takımı oyuncularından Zarzuela kardeşler, Ismael Garcia ve Rafel Munio'yu kadrosunda bulunduran Fundosa, Güney Afrikalı Richard Nortje ve eski oyuncumuz, Çek pivot Petr Tucek ile oldukça önemli bir kadroya sahip. Koç Abraham Corrion yönetiminde bir kez daha gruptan çıkmak için savaşacak olan Fundosa'nın bu şansını pek fazla görmüyorum. Yine de yarı finale çıkabilecek sürprizi yapabilecek oyuncu kalitesine sahipler. Kendileri ile alakalı kişisel tahminim grubu 3. sırada tamamladıktan sonra, sıralama maçlarının ikisini de kazanıp turnuvayı beşinci sırada tamamlayacakları yönünde.
 
Above expectations. Grubu ikinci sırada tamamladılar ve yarı final oynuyorlar.

Eski oyuncumuz Petr Tucek en önemli silahları konumunda.

Önemli bir maç ve daha önemlisi rakibimizin burada iyi bir taraftar grubu var.

Maça az kaldı. Gelebilenlerin salonda olması çok mühim.
 
2 gündür tribünlerde çok kötüyüz. engelsiz aslanlarımıza destek için müsait olan herkesin gitmesi lazım mutlaka..
 
Açık ve net yazıyorum: Gelebilecek durumda olup yarın 12.15'te Sinan Erdem'de olmayı, Nevizade'de, Sokak'ta olmaya tercih etmeyenler burada samimi olmayan "tebrik, takdir" duygularını aktarmasınlar.

Engelsiz Aslanlar bu samimiyetsizliği hak etmiyorlar. Her zaman yaptığınız gibi "görmeyin, duymayın."

Eyvallah.
 
Yarın final maçına gitmeyecekler, şu takımın başarılarıyla gurur duymasın, tebrikler falan yazmasın...

Hele hele maç yerine Nevizade’ye gidip içip sıçacaklar maç öncesi anons yapılırsa alkışlamasınlar, helal olsun demesinler...

Şu turnuva Galatasaray taraftarının lekesidir, ayıbıdır. Galatasaray taraftarıyım diye geçinenler ile gerçekten Galatasaray taraftarı olanları kalın çizgilerle ayırmıştır.

Yarın kupa kalkınca önce aynanın karşısına gidin, sonra gelin tebrikler falan yazın, içiniz el verirse...

YAZIKLAR OLSUN!!!!!!!!!!!
 

Üst