Galatasaray Basketbol Organizasyonu!

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
G

Guest

Misafir
Arkadaşlar bence değerlendirme yapacaksak sadece sahadaki sonuçlara göre yapmamalıyız.
Galatasaray Basketbol Organizasyonunu bütün olarak değerlendirmeliyiz.
Benim gördüğüm kadarıyla bu anlamda aşama kaydediyoruz olumlu şeyler yapılıyor ama daha fazlası olabilirdi diye düşünüyorum.
Birde kendimizi değerlendirirken ezeli rakibimizin geldiği yere görede değerlendirmeliyiz.
Bence Galatasaray hala baskette büyük düşünmüyor sadece günü kurtaracak açılımlar yapılıyor.
Bir gün sponsor desteği bittiğinde şube yine yerlerde sürünebilir asolan kalıcı gelir getiren bir takım açılımlar yapmak işte ozaman daha istikrarlı vede günden güne büyüyen bir noktaya varabiliriz.
1-Salon sorunsalı:Bir salonumuz olmaması reklam gelirlerimizin oluşmasında büyümesinde çok büyük engel.
Salon bize ait olsaydı salonun isim hakkı, kantin gelirleri, dışına içine konan reklam panolarından elde edilecek gelirler iyi bir oyuncu parasına tekbül ederdi belkide geçerdi.
Keza bizide olumsuz etkiliyor bize ait olmayan yeşilli mavili pembeli salonlarda kendimizi bulamıyoruz A.Samiyen gibi aidiyet duygusu veren bir mabed kültürü yaratılamıyor.
2-Pazarlama sorunsalı:Önümüzde malesef bir fener örneği var tamamen bir pazarlama tekniği ile yerlerde sürünen basketbol takımların E.L takım yaptılar tbl'de şampiyon olup bundan sonrada sürekli şampiyonluğa oynayacak duruma getirdiler.
Peki binlerce kez araştırmalrı yapılmış ve sonucunda Türkiye'nin en büyük markası olduğu ispatlanmış.
Tüm dünya'da bilinirlik olarak Türkiye,İstanbul isimlerinin önüne geçmiş ve yine 100 lerce kez yapılan anketlerde en fazla taraftara sahip olduğu ispatlanmış Galatasaray markası ve onun Basketbol takımı bu noktada değil????
Çok basit bizi malesef mahalle bakkalı gibi yönetiyorlar ve neyi yönettiklerinin farkında değiller malesef umarım bir gün bu zihniyet karanlığa gömülür yeni bir Faruk Süren çıkar kaldığımız yerden devam ederiz.
3-Sponsor sorunsalı(rezaleti):Sinir bozucu bir başlık aslında. Şimdi bizim kendinden menkul yöneticilerimiz ülker'den aldıkları sponsorluk ücretini bir başarı kabul ediyorlar, ve safiane bir şekilde şampiyon olacağımızı çok ilerilere gideceğimizi düşünüyorlar muhtemelen.
Bu olabilir bir şey aslında bir takım ekstra durumlar yanyana gelir belki 10 larca sezonun birinde şampiyon olursun iyide sen bunu başarımı görüyorsun.
Aslında utanılacak bir durum söz konusu ama insan kendini fark edecekki utansın.
sen nasıl olurda en önemli rakibinin aldığı ücretin 3 te birine tamah edersin senin GS markasını küçük düşürmeye ezdirmeye hakkın varmı???? Biliyormusun arjantinde river veya boca bunların birine fazla para vermeyi bırak birinin ismini önce yazınca bile olay çıkıyor!!!! bundan bir şey anlamıyormusunuz????
Bize verilen para önümüze atılmış sus payıdır umarım bir gün GS kongre üyeleri bu utancın hesabını CANAYDIN ve yandaşlarından sorar.
Bu paranın kendiside zate N.Ş.A altında 4. lük parasıdır yani bu parayla 4. olabiliriz 4. sınıf yabancılar alabiliriz falan filan....
Yapılması gereken ya aynı parayı almaktı yada başka sponsor bulmaktı ama nerde bizde öyle yönetim öyle yönetici.
Daha fazlası yazılabilir ama şimdilik kısa keselim biz taraftar olarak tuttuğumuz takımın büyüklüğünü unutmayalım bir gün bizim iş bilmez yönetimede anlatırız öğretebiliriz belki....
Küme düşmek üzere olduğumuz sezona bakıp birde bu güne bakıp şükretmeyelim.
Çünkü bizi bunlar kesmez önümüzde uzun bir yol GS kimsenin tapulu malı değil biz futbolda olduğu gibi basketbolda'da kupaları kaldıracağız elbet bir gün bu aciz anlayıştan kurtulacağız.
 
Haklısın Eyüp abi.Ama bu çark böyle dönmeye devam ediyor.Biz ne kadar ağlasakta,sızlasakta başta bulunan "akıllı yöneticiler" yaptıkları ile öğünüyorlar.Şu cümle çok doğru:

Ne yazik ki günü kurtarmaya çalışıyoruz.3 sene sonra belki de küme düşecez.Bir plan,program yok geleceğe yönelik.Acaba 6 ay sonrası için bir plan var mı diye düşünüyorum?

Yoksa rüzgar nereye savurursa mantelitesi mi uygulanıyor ? ...

Çabamızın Adı Galatasaray...
 
benim bildigim kadarı ile abdi pekci 7 takımın ortak malı idi bunların içinde gs mızda yer almakta ama nedense abdi pekci oyanamıyoruz anlamıs deılım ki su ü.... ismini soyleyip reklam etmek istemedgım sirketle neden dewam edıyoruz onuda cozmüs degilim adamlar göz göre göre hem parada hemde masa bası işlerle bizi keklıyolar evet bu dedıgımın arkasındayım bizm yönetimi kekliyolar kendini buyuk baskan olarak goren ozhan canaydında buyuk iş yaptık sanıyo nerden actın eyüp abi bu konuyu beni delırtın floryalım ztn basıcam sımdı tesısleri :D sonunda o olucak kimse bilmez ama bu baskan bıze terorist muhameliside yaptırmıs hiç bir kanalda gostermemistir florya tromsa macı sonrası 50 kısılık taraftar gurubunun üstüne 300 celık kuvvet cembere alınıp panzer ustumuze yurultulmustur neyse iyice bana gelidiler susayım en iyisi ztn susa susa elin 3 kurusluk adamları masa basında bizi kekler hayatlarında basarı gormemiş taraftarlarada makara konusu oluruz!!!
 
3 sene önce küme düşeceğimize,şimdilik günün mutluluğunu yaşamak benim açımdan pek sorun değil.
Artık 1 şampiyonluk istiyorum . . . Gerisini düşünmüyorum bile.
 
Keşke maçları a.ipekçi'de oynasaydık bu sene vede kapalı numaralı kombinesi alana basket kombineside verselerdi.
tek yapacakları mevcut kombine fiyatlarına 100 ytl basket farkı koyacaklardı.
Örneğin 5000 basket kombinesi verilseydi buna karşılıkta her kombineden 100 ytl basket şubesine aktarılsaydı
500.000 lira gelir elde edilirdi iddalı bir takımla A.İpekçi'de geçen sene febe'nin gösterdiği seyirci performansının üzerinde bir performans gösterebilirdik.
Derbilerdede full doldururduk ama yapılmadı.
 
Re:

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Keşke maçları a.ipekçi'de oynasaydık bu sene vede kapalı numaralı kombinesi alana basket kombineside verselerdi.
tek yapacakları mevcut kombine fiyatlarına 100 ytl basket farkı koyacaklardı.
Örneğin 5000 basket kombinesi verilseydi buna karşılıkta her kombineden 100 ytl basket şubesine aktarılsaydı
500.000 lira gelir elde edilirdi iddalı bir takımla A.İpekçi'de geçen sene Fenerbahçe'nin gösterdiği seyirci performansının üzerinde bir performans gösterebilirdik.
Derbilerdede full doldururduk ama yapılmadı.
Eyüp abi maddi açıdan olumlu bir eylem olabilirdi gibi görünüyor gerçekten;ancak bir de takıma destek tarafı var işin.Sizin de tahmin edeceğiniz gibi,futbol kombinelerinin yanında basketbol kombineleri alanların tamamı basketbol maçlarına gelmeyecekti.Bu yüzden 5000 gibi rakamın yarısı gelmediğinde kafadan 2500 kişilik yerin boş kalacağını görüyoruz.Ayrıca ne olursa olsun Abdi İpekçi'yi doldurmanın şu aşamada mümkün olduğunu düşünmüyorum.Bu yüzden Ayhan Şahenk doğru karar bence.
 
Re: Re:

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":3ce9d]Keşke maçları a.ipekçi'de oynasaydık bu sene vede kapalı numaralı kombinesi alana basket kombineside verselerdi.
tek yapacakları mevcut kombine fiyatlarına 100 ytl basket farkı koyacaklardı.
Örneğin 5000 basket kombinesi verilseydi buna karşılıkta her kombineden 100 ytl basket şubesine aktarılsaydı
500.000 lira gelir elde edilirdi iddalı bir takımla A.İpekçi'de geçen sene Fenerbahçe'nin gösterdiği seyirci performansının üzerinde bir performans gösterebilirdik.
Derbilerdede full doldururduk ama yapılmadı.
Eyüp abi maddi açıdan olumlu bir eylem olabilirdi gibi görünüyor gerçekten;ancak bir de takıma destek tarafı var işin.Sizin de tahmin edeceğiniz gibi,futbol kombinelerinin yanında basketbol kombineleri alanların tamamı basketbol maçlarına gelmeyecekti.Bu yüzden 5000 gibi rakamın yarısı gelmediğinde kafadan 2500 kişilik yerin boş kalacağını görüyoruz.Ayrıca ne olursa olsun Abdi İpekçi'yi doldurmanın şu aşamada mümkün olduğunu düşünmüyorum.Bu yüzden Ayhan Şahenk doğru karar bence.[/quote:3ce9d]EMRE selam.
Basketbola olan ilgi günden güne artıyor iddaalı bir kadro kurulursa gerçekten iyi isimler alınırsa İpekçi dolar.
Bu benim düşüncem.
 
Seyrantepeye Yapılcak stadın yanınamı içinemi bilemiyorum ama basket sahası yapılcak diye duymuştum.
Ne kadar doğru bilemiyorum ama yapılırsa en az 10 bin kişilik olmalı diye düşünüyorum



Not:seyrantepeye yapılcak stadda 2010 dan önce olmayacağına göre daha 2 sene hatta 3 sene sponsorlara bağlı kalıcaz
 
Eyüp abi saolnun dolduğunu kabul etsek bile bu takım arkasındaki desteğin Ayhan Şahenk'tekinden iyi olacağını göstermez.Evde kablolu olduğundan GS TV izleyemiyorum normalde,geçende izleme fırsatı buldum şansıma İÜSK ile içeride oynadığımız maç gösteriliyordu.Çift haneli farklardan sıon 1 dakikada farkı ikiye kadar indirmişlerdi;ancak kazanan biz olmuştuk.Maça az sayıda taraftar gelmişti.Fark çift haneli sayılarda gidiyor tezahüratlar aynı,üçlük yedik ikiye düştü yine tezahüratlar aynı.Elitist taraftar damgası vurmasın kimse;ancak ben bu tarz Galatasaray sevgisi üzerine yapılan tezahüratların maçın en kritik anında yapılmasının yanış olduğunu ve takıma hiçbir yarar getirmediği düşüncesindeyim.Elbette yeri geldiğinde bu tezahüratlar da yapılacaktır;ancak kesinlikle üstte belirttiğim tarzdaki anlarda değil.

Benim aklıma basketbol seyircisi dendiğinde takımını savunmaya teşvik eden,ters hakem kararlarında hatta zaman zaman gerekiyorsa ters olmayan hakem kararlarında bile küfürsüz bir şekilde tepkisini gösterip hakemleri sonraki pozisyonlar için baskı altına alan,sahaya bir şey atmayan,oyunu gereksiz yere bölmeyen seyirci geliyor.Böyle bir seyirciyi toplamak da sayıyla doğru orantılı değil kesinlikle.Misal,bizim Samsun'daki 1500 kişilik salonda böyle bir seyirciyi toplayıp maç yapsak,Abdi İpekçi'dekinden daha yararlı olabiliriz.
 
Aslında öncelikle takım özelliştirilmeli.Şöyle bir özelliştirme;
Takımın hisselerinin %51 lik kısmı satılır.Ardından sözleşmeye şöyle bir şart konur:Takımın ismini değiştirmeyeceksin,salon yapacaksın,en geç 2 yıl içinde de TBL şampiyonu olacaksın.Bu şartlar yerine getirelemediği zamanda hisseler üzerinde alan kişinin hak iddası olmayacak.

NOT:Belki saçma gibi ama en azından millete avuç açmaktan iyidir...
 
Bence daha kapsamlı bir sponsorluk anlaşması inzalanmalı.Örneğin vestel'le sponsorluk yapılacağı söylentisi hepimiz heyecanlandırmıştı.Buna benzer bir anlaşma yapılırsa medyanın da ilgisi artacaktır.Böylece ekonomik açıdan da şartlar iyileşecek ve daha iyi bir takım kurulabilecektir
 
Re:

Caglar Bedir' Alıntı:
Aslında öncelikle takım özelleştirilmeli.Şöyle bir özelleştirme;
Takımın hisselerinin %51 lik kısmı satılır.Ardından sözleşmeye şöyle bir şart konur:Takımın ismini değiştirmeyeceksin,salon yapacaksın,en geç 2 yıl içinde de TBL şampiyonu olacaksın.Bu şartlar yerine getirelemediği zamanda hisseler üzerinde alan kişinin hak iddası olmayacak.

NOT:Belki saçma gibi ama en azından millete avuç açmaktan iyidir...
Aslında doğru teşhisi bizzat kendin yazının sonunda koymuşun. Başarı böyle tavizler karşılığında gelecekse varsın gelmesin...
 

Üst