Galatasaray Basketbol Şubesi nereye gidiyor? / Arda EZER

Arda Ezer

ARdaQue
*** GSbasket.Org Ana Sayfadan köşe yazısı formatında yazdığım yazıyı foruma da aynen geçiriyorum.


Galatasaray Spor Kulübü; Türkiye' ye basketbolu sevdirmiş ve bugünlere getirmiş çok önemli bir camiamız. Basketbol sporunda birçok ilklere imza atmış, Türkiye' de basketbol denince ilk akla gelen kulüplerden biri Galatasaray.

Hal böyleyken, son senelerde basketboldaki önlenemez düşüş camianın üzerine karabulut misali çökmüş ve basketbolun içindeki insanları kahredici bir seviyeye gelmiştir. Peki nedir bu kötü gidişatın nedenleri, gerçekten kötü bir gidiş var mıdır, yoksa her şey güllük gülistanlık bir halde olmasına rağmen bizler hayal mi görüyoruz?

Pek tabi ki bunun hakkında çeşitler fikirler mevcut. Bir takım insanlar basketbol şubesinin olabileceği en iyi seviyede olduğunu düşünüyorlar, bazı kesimler ise tam tersine dipsiz bir kuyuda ilerlediğimiz kanısındalar.

Şahsen ben de dipsiz bir kuyuda şuursuzca düşmeye devam ettiğimiz düşüncesindeyim. Özerk basketbol şubesi derken tamamıyla kendi yağıyla kavrulmaya terkedilen bir basketbol şubesine kavuştuk. Artık bununla iftihar mı etmemiz gerekir bilemiyorum. Sponsor firma dışında tek gelirinin gişe hasılatları olduğu basketbol sporunda, karşılaşmalara bilet ücreti vermeksizin iştirak etmeye şartlanan bir taraftar portföyüne sahibiz. Durumu olsun ya da olmasın odaklanılan tek sonuç salona ücretsiz girebilmek. Tabi ki bu şekilde de basketbol şubesinin gelir elde etmesi imkansız hale geliyor. Gelirlerin giderleri karşılayamadığı bir ortamda başarı hedeflemek de hayalcilikten öteye gidemiyor.

Son senelerde; Yalçın GRANİT, Derya TAŞDELENLER, Sinan KALPAKÇIOĞLU ve Tuğrul DEMİR gibi isimleri basketbol şube yönetiminde söz sahibi konumunda gördük. Peki bu isimler basketbol şubesi için gözle görülür neler yaptılar? Hangisi şubeye sahip çıktı, hangisi kulüp yönetimiyle şube arasında köprüyü sağlayabildi, hangisi sportif başarıyı getirebildi, hangisi şubeye maddi kaynak bulabildi, hangisi taraftarın sorunlarıyla ilgilenip onların salonlarda yaşadıkları problemleri asgariye indirebilmek için çabaladı?

Aslında sorular uzar gider ama hiçbirine cevap bulamayız. Şube yönetiminin basiretsiz tutumları nedeniyle son üç senedir erkek basketbol takımının başındaki Halil ÜNER' e maddi yetersizlik bahanesini kullanma hakkı tanınıyor. Normal şartlarda; çok başarısız sezonlar geçiren erkek basketbol takımının başındaki Halil ÜNER' e, başarısızlığın faturası çok daha önceden kesilmesi gerekirken bir türlü bu başarısızlığın sorumlusu olarak gösterilip yaptırımda bulunulamıyor. Basketbol şubesi maddi ve manevi açıdan görevlerini yerine getiremezse, şubenin maaşlı çalışanı durumundaki teknik sorumlu ne yapsın. Kağıt üzerinde Erkek Basketbol Takımı teknik sorumlusu görevinde bulunan Halil ÜNER; şubedeki başıboşluk nedeniyle yeri geldiğinde menajer, yeri geldiğinde maddi sponsor, yeri geldiğinde ise şube başkanı görevlerini de yürütmeye çalışıyor. Bütün bu katkıları da kendisinin başarısız bir teknik adam olmasının göz ardı edilmesini sağlıyor. Kendisini eleştirenlerle beraber tamamen duygusal olarak kendisini sevip sayanlar da var. Bu duygusallığı da şubedeki başıboşluk yaratıyor. Basketboldan başka herşeyle ilgilenmek durumunda kalan Halil ÜNER, çatlak seslerin çıkmasını engellemek adına kendince çözümler üretmeye çabalıyor ve genel anlamda da bunlarda başarılı olduğunu görüyoruz.

Federasyon yetkililerine ulaşamayan Galatasaray Basketbol Şubesi yöneticisi olabilir mi? Bunu da gördük, yaşadık. Adama sormazlar mı sen necisin burada diye? Evet normalde sorarlar ama Galatasaray Spor Kulübü' nde bunu soracak bir mercii de kalmadı ki. Vah bu kulübün haline. Maddi yetersizlikler, teknik anlamda yapılan yanlışlar nedeniyle bir zamanların yenilmez armadaları Erkek Basketbol takımının play-out sayesinde ligde kalışını, Bayan Basketbol Takımı' nın 2. lige düşmesini de izledik. Saçı sakalı birbirine karışmış, üzerine başına dikkat etmeyen, hiç bir prezantabl hali olmayan şube yöneticileriyle bugünlere kadar geldik. Kendine hayrı olmayan, sıfatının ağırlığını taşıyamayan insanlar tarafından yönetilen bir basketbol şubesi burası.

Daha bir hafta öncesine kadar şubenin başındaki ismin kim olduğu bile bilinmezken; bugün hakem tartaklayan, boş boş konuşan, camianın hakkını kimseye yedirmem safsatalarıyla kendi reklamını yapıp insanları kendimize güldüren yöneticiler de gördük bu şubede. Pardon şube yazmışım, hangi şubedir bu, şube mi kalmıştı Galatasaray' da? Gören bilen varsa insaniyet namına haber versin lütfen. 18 / 02 /2006
 
Arda abi gercekten cok guzel bir yazı olmus eline saglık
Durumun ne kadar vahim oldugu gercekten ortada
Artık bazı seyler yapılmalı
Ama böyle gitmez
Basketbol subesinin en önemli isimlerin birinin sahaya inip hakemi tartaklaması ne olursa olsun gercekten cok yanlıs ve icinde bulundugumuz aciz durumun göstergesi
Eger hersey gene böyle devam edicekse Galatasaray gibi koskoca bir marka bir isim bu kadar küçük düşürülücekse,tutarsız yönetimler kararlar devam edicekse gerekirse Galatasaray basketbol subesinin kepenkleri bile indirilsin..Artık bunca olanların sebebi yan bi faktör olmasın.Birileri biseyler yapsın.Kimsenin sabrı kalmadı

Mesela futbolda olsa bugun ki olay asla yasanmazdı..O konumda bi yönetici bunları bu kadar rahat yapamazdı.Tuğrul Demir bile yöneticisi oldugu takımın maçında sahaya inip hakem itip kakabiliyosa yani bu organizyona verdiği değer saygı buysa kimsenin içeri para vererek giricek kadar değer biceceğini sanmıyorum..
 
Gerçekten her şeyi anlatan bir yazı olmuş. Şu anda bir çoğumuz Halil Üner'i eleştiriyor(buna ben de dahilim).Ancak basketbol şubemizin sahipsizliği sebebiyle Halil Üner'in bu şubedeki bütün görevleri tek başına üstlenmesi sebebiyle Halil hocayı savunanlar da var.Bu açıdan bakılırsa onlara da hak veriyorum. Takım bu kadar yokluk içindeyken hiç bir antrenör bu takımın başına geçmez istemezdi. Bir tek Halil Üner bu kadar görevi bir arada üstlenebilirdi. Peki başarılı bir antrenör mü?Bence hayır. Halil hocayı %100 savunmuyorum.Ancak onun yaptıklarını da göz ardı etmemek lazım.


Hangi açıdan bakarsanız bakın, Galatasaraydaki tüm sorunların temelinde kötü bir yönetim var. Eğer Canaydın yönetiminin basketbol şubesindeki olup bitenlerden haberi olsaydı Halil Üner şu anda bu takımın başında olmazdı.Yönetim diye bir şey olsaydı, Halil hoca bu şubede tek adam gibi çalışmazdı.

Dileriz 25 Mart'ta(başkanlık seçiminin tam tarihini hatırlamıyorum yanılmış olabilirim) kulübümüzü güzel yönetebilecek, yarıştığımız bütün branşlara ilgi gösterebilcek bir yönetim başa geçer.
 
Galatasarayda kötö gıden bırtek basket subesımı?.İyi olan bır sube varmı.?Alacagı olmayan bır oyuncu veya kulup calısanı varmı?_En onemlısı ve tek cıkıs yolu olan CANAYDININ gitmeye niyeti varmı? Ben söyleyeyim arkadaslar butun soruların cevabı aynı HATIRRRRRRRR
 
Ben bu şubede sadece Ankara´daki maçlarda daha bir çok şey gördüm ki;

Geçen sezon bilet fiyatları nedeniyle dışarda kalan seyirciyi Tamer Oyguç´un şeref tribünü girişinden alıp tribüne soktuğunu da gördüm bu sezon, 10 YTL olan maça gelen taraftar dışarda kaldığı haberi iletildiğinde banane dercesine kafa çeviren idareciyi de. Biri Tuğrul Demir hala aktif görevde diğeri Tamer Oyguç nerede olduğunu malesef bilmiyorum.

Hafızamı yoklama nedenim iş yapmak isteyenin dışarda şov yapmak isteyenin hala görevde olduğunu ve bu kafayla asla bir noktaya ulaşamayacağımızı bir anekdot ile hatırlatma istemiydi.
 
10 yıldır aynı filmi görüyoruz.bir kere daha game over.allah sabır versin hepimize.sezon başından beri 11-12 maça gittim.hiçbirine bedava girmedim ki hepsinee bedava girme şansım varken.

sezon başında bu konuyu dile getirmiiştim ama ilgilenen çıkmamıştı.

3 milyonluk bilet parasını vermekten aciz bi seyirci topluluğunun da çok suçu var bu durumda.

3 değil 10 lira olmalıydı o biletler ve bedelini ödemeyen ne olursa olsun alınmamalıydı.isterse içeri 50 kişi girsin.

taşıma suyla değirmen dönmez.
 
queencounty' Alıntı:
3 değil 10 lira olmalıydı o biletler ve bedelini ödemeyen ne olursa olsun alınmamalıydı.isterse içeri 50 kişi girsin.
Oraya gelenlerin cogu ztn basketbol zevki olsun hadi iyi bi mac seyredelim diye gelmiyo.Öyle olsa o parayla alır çekirdeğini evinde açar tv sini nba bakar.Amac Galatasarayı desteklemek degilmi?Ztn basketbola ilgili cok az bileti 10 milyon yaparak gelen az bi kitleydie yok edelim..ee sonra?
Seref tribününe mac oynansın
 
Acaba Ardaque yazısını yazarken böyle mesajlar geleceğini tahmin ediyor muydu?Galatasarayımızın kötü yönetimini ele alan bu yazıdan sonra 3'ün 5'in kavgasını yapmak ne kadar anlamlıdır?
Galatasaray yaklaşık 10 senedir basketbolda kafasını kaldıramayacak durumdadır.Her sene yeni oyuncularla ümit tazelesek de takımı istediğimiz yere getiremedik.Herhangi bir branşta armamızın şampiyonluk için yarışmaması bizim için utanç olmaktan çıkmıştır.Türkiye'de sporun her alanında GS olmalıdır ve şampiyonluk için oynamalıdır.
Basketboldan gelen bir başkanın basketbol şubesini ayırmasıyla yaşan pürüzler ortadadır.Bayanlar küme düştü,erkekler de az kalsın düşüyorlardı.Ligde kalmaya oynuyoruz :(
Klübün imkanlar yaratması gerekiyor.Ardaque,olmayan tribün gelirinin bir an önce elde edilmesini istiyor.Ama taraftarımız bu noktada çok yanlış yapıp 3 milyonu bile klüp için vermek istemiyor.Bu adamlar klübün maddi durumundan şikayetçi olamazlar.Ben 10 milyon rakamının Türkiye'nin basketbola ilgisini düşünürsek ciddi olduğunu düşünemiyorum.Bu sene her taraftar içeriye 3 milyona,seneye de 5 milyona girmesi gerekir.Başka zaman vermeyin de bu zamanda klüpten hala maddi çıkar bekliyorsanız Gs'ye yakışmıyorsunuz.
Arkadaşlar elimizden geleni yapalım,tartışalım ki GS kazansın.
 
CemGSCem' Alıntı:
Acaba Ardaque yazısını yazarken böyle mesajlar geleceğini tahmin ediyor muydu?Galatasarayımızın kötü yönetimini ele alan bu yazıdan sonra 3'ün 5'in kavgasını yapmak ne kadar anlamlıdır?
Galatasaray yaklaşık 10 senedir basketbolda kafasını kaldıramayacak durumdadır.Her sene yeni oyuncularla ümit tazelesek de takımı istediğimiz yere getiremedik.Herhangi bir branşta armamızın şampiyonluk için yarışmaması bizim için utanç olmaktan çıkmıştır.Türkiye'de sporun her alanında GS olmalıdır ve şampiyonluk için oynamalıdır.
Basketboldan gelen bir başkanın basketbol şubesini ayırmasıyla yaşan pürüzler ortadadır.Bayanlar küme düştü,erkekler de az kalsın düşüyorlardı.Ligde kalmaya oynuyoruz :(
Klübün imkanlar yaratması gerekiyor.Ardaque,olmayan tribün gelirinin bir an önce elde edilmesini istiyor.Ama taraftarımız bu noktada çok yanlış yapıp 3 milyonu bile klüp için vermek istemiyor.Bu adamlar klübün maddi durumundan şikayetçi olamazlar.Ben 10 milyon rakamının Türkiye'nin basketbola ilgisini düşünürsek ciddi olduğunu düşünemiyorum.Bu sene her taraftar içeriye 3 milyona,seneye de 5 milyona girmesi gerekir.Başka zaman vermeyin de bu zamanda klüpten hala maddi çıkar bekliyorsanız Gs'ye yakışmıyorsunuz.
Arkadaşlar elimizden geleni yapalım,tartışalım ki GS kazansın.

Maalesef arkadaşım 10 milyon rakamı çok ciddi ve bir tokat gibi ortada. Ayrıca oraya takımlarını desteklemeye gelen arkadaşların çoğu öğrenci ve bir basketbol maçı özellikle kulübe hiç bir maddi getirisi olmayan bu 10 milyon verilemeyecek bir rakam. Ayrıca aynı biletlerin bazılarına 5 milyona verilmesi ise ayrı bir çelişki. Kimse kulüpten maddi çıkar beklemiyor sadece biraz adam yerine konulmak istiyor.
 
Bilet konusunda 10 ytl baltalar kesin ama maçlara gelipte 3 ytl vermek istememek başka veremiycek durumda olanlara da herkez cebindeki bozuk paraları verip bilet alır ya olay kafada bitiyo
İNŞALLAH BU SON MAÇTA OLDUĞU GİBİ BİLET FİYATLARI UCUZ TUTULUR ve ÜCRETSİZ BİLET OLAYI SONA ERER(bu haftaki gibi herkes parasını verip girer)
 
çok güzel bir yazı arda abi ellerine sağlık

Yalçın Granit'in ayrılmasından sonra sürekli Canaydın'dan da kaynaklanan bir boşluk bir başıbozukluk üvey evlat muamelesi gören Yenilmez Armada bizleri çok üzmekte
 
CemGSCem' Alıntı:
Klübün imkanlar yaratması gerekiyor.Ardaque,olmayan tribün gelirinin bir an önce elde edilmesini istiyor.Ama taraftarımız bu noktada çok yanlış yapıp 3 milyonu bile klüp için vermek istemiyor.Bu adamlar klübün maddi durumundan şikayetçi olamazlar.Ben 10 milyon rakamının Türkiye'nin basketbola ilgisini düşünürsek ciddi olduğunu düşünemiyorum.Bu sene her taraftar içeriye 3 milyona,seneye de 5 milyona girmesi gerekir.Başka zaman vermeyin de bu zamanda klüpten hala maddi çıkar bekliyorsanız Gs'ye yakışmıyorsunuz.
Arkadaşlar elimizden geleni yapalım,tartışalım ki GS kazansın.
Konuyla ilgili yorum yaparken şubenin başarısı için çalışan kişilerin uzaklaştırılırken şov yapanların hala yerlerinde oturduklarını gözler önüne sermek istedim ancak olaya bilet açısından yaklaştığım izlenimi doğdu. Ama yeri gelmişken bilet konusuna da değineyim. İstanbul´daki durumu pek bilmiyorum. Ankara´da ise Ankara takımları kendi taraftarına davetiye dağıtırken Galatasaray taraftarına 10 YTL´den bilet satarsa bu zihniyeti eleştiririm.

Kulüplerin bu konuda yapması gereken bana göre düşük bilet fiyatları ile basketbolseverleri tribüne çekmek ve yaratılan ilgiyi sponsorlar aracılığı ile maddi kaynağa dönüştürmek.
 
ağzına sağlık başkan.inşallah muhataplarda okurda utanırlar
 
Konu nerden bilet parasına geldi.
Öncelikle bilet parası Gençlik Müdürlüğüne gidiliyor.Fiyatıda onlar belirliyor doğal olarak sanırım.
Zaten bu çek olayına gelinceye kadarda sorun olmuyordu bildiğim kadarıyla.

Konumuzun en son bilete gelmesi gerekiyordu bana göre şu yazının üzerine.
 
X,Ardaque biraz da öfkeli tarzla genel olarak kötü gidişi değerlendirdi;bilet konusuna değinince bu konuda kuyruk acısı olan arkadaşlarda birini bekliyorlarmış gibi oradan girdiler.Haklılar ama burada değil de yeni bir topicte konuşsalar daha yerinde olurdu deil mi?
Herkes öfkeli,herkes tek tek bir suçlu gösterme derdinde.Şu günlerde bazı kanıksadığım forumdaşlar,sorunu genel olarak almaya başladılar.Genel olarak klübün kötü gittiğine kadar geldik.
Ancak yorumlar sadece tepki de kalmış.Ardaque net olarak isyan etmiş.İsyanında haklı olabilir,bence haklı,ama kendinin ne yapacağına hiç değinmemiş.Kendimizi sorun içine koyup sorunu düzeltecek bir özne haline getiremezsek bu taraftarlık boşunadır.En azından klübün dikkatini bu noktaya çekebiliriz.Biz taraftar olarak ne yapabiliriz?
 
CemGSCem' Alıntı:
X,Ardaque biraz da öfkeli tarzla genel olarak kötü gidişi değerlendirdi;bilet konusuna değinince bu konuda kuyruk acısı olan arkadaşlarda birini bekliyorlarmış gibi oradan girdiler.Haklılar ama burada değil de yeni bir topicte konuşsalar daha yerinde olurdu deil mi?
Herkes öfkeli,herkes tek tek bir suçlu gösterme derdinde.Şu günlerde bazı kanıksadığım forumdaşlar,sorunu genel olarak almaya başladılar.Genel olarak klübün kötü gittiğine kadar geldik.
Ancak yorumlar sadece tepki de kalmış.Ardaque net olarak isyan etmiş.İsyanında haklı olabilir,bence haklı,ama kendinin ne yapacağına hiç değinmemiş.Kendimizi sorun içine koyup sorunu düzeltecek bir özne haline getiremezsek bu taraftarlık boşunadır.En azından klübün dikkatini bu noktaya çekebiliriz.Biz taraftar olarak ne yapabiliriz?


Öncelikle; yazının anafikri bilet konusu değildi ama o konudan da bahsettiğim için ona da yorumlar gelmesi normal. Üç (3) YTL lik basketbol maçı bileti kimseye çok gelmemeli diye düşünüyorum.

ARdaQue bu kötü gidişatın düzelmesi adına kendisi ne yapacak denilmiş ;)
Aslında güzel soru; ama haydi beni geçelim, taraftarların bu kötü durumda yapabileceği en önemli katkı spor müsabakalarına katılım paylarını (maç bilet ücretleri) vermek suretiyle maximum sayıda iştirak etmektir. Taraftarın elinden gelen de budur zaten.

Ama ille de ARdaQue ne yapacak sorusunu yöneltirseniz; biletlerimi gişeden alarak maçlara geleceğim ve kongrede de gercekten bu kulübü layığıyla yönetebilecek başkan+yönetim kuruluna oyumu vereceğim. Elimden başka birşey geliyor da ben atlamışsam lütfen beni uyarın :)

Sevgiler
 
CemGSCem' Alıntı:
Kendimizi sorun içine koyup sorunu düzeltecek bir özne haline getiremezsek bu taraftarlık boşunadır.En azından klübün dikkatini bu noktaya çekebiliriz.Biz taraftar olarak ne yapabiliriz?

bence asıl soru bu. taraftar ne yapabılır. yada basketbol adına ne yapılabılır. cunku soyle de bakmak gerek. gecmıs yonetımler basketbola ne kadar sahıp cıktı. yıllar once alınan bı turkıye kupasından sonra nasıl bı basarı yasandı. hatırlayan varmı. ben hatırlamıyorum.

basketbola ılgısızlık hep vardı. hatırlarmısınız bılmem ama ust uste futbolda kazanılan yıllarda sırf taraftar gelsın dıye futbol bıletı alana basketbol bıletı bedava verılıyordu. buna ragmen kımse gelmıyordu.. artık taraftarında kendını sınaması gerek bence...
 
Arkadaşlar bu kadar kendinizi üzmeyin..Canaydın Martta tekrar başkan seçilsin,Basket Şubesi diye bir şey kalmaz zaten,rahat olun..

El salla El salla Büyük başkan el salla...............
 
GS Basketbol Şubesi'nin hangi yöne doğru gittiği geçen hafta oaln olaylardan sonra belli oldu.Ne demeli ki?Eğer basketbol şubesinde görevli olan kişiler böyle olaylar çıkarmaya devam ederlerse nereye doğru gideceğimiz zaten herkesçe bilinir :( Cafe Crown spornsorluk desteğini çekerse daha kötü günlerin bizi beklediği başka bir gerçek :? Haydi Herkes Görevinin Başına!!!BU BÖYLE GİTMEMELİ!!!DEĞİL Mİ AMA?HAYDİ GALATASARAY'IM(1905)
 

Üst