Galatasaray Cafe Crown 74 - Efes Pilsen 78 (Hazırlık Maçı)

Galatasaray Cafe Crown, bugün hazırlık maçında Efes Pilsen ile karşılaştı. Takımımız, Ayhan Şahenk Spor Salonu’ndaki mücadeleden 78-74’lük skorla mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya Josh Shipp ve Preston Shumpert ikilisinin dış şutlardaki yüksek isabet oranıyla hızlı başlayan Galatasaray Cafe Crown, üç dakikalık ilk bölümü 10-6’lık skor üstünlüğüyle geçti. Preston Shumpert’ın üst üste üç savunma pozisyonunda çaldığı toplar ise Efes Pilsen potasına turnike olarak gitti. Ancak hemen ardından Efes Pilsen’in etkili dış şutları gelmeye başladı. Bootsy Thornton ve Lawrence Roberts’ın sayılarıyla üstünlüğü lehine çeviren lacivert-beyazlı ekip, ikinci çeyreğe 19-18’lik skorla önde girdi.

Maçtaki on dakikalık ikinci bölümün başında savunmada daha güçlü kalan takımımız, skor avantajını lehine çevirdi. Efes Pilsen, Cenk Akyol’un üçer sayılık basketleriyle geri döndü. Ve 9-0’lık seriyle bitirdiği periyot sonrasında soyunma odasına 43-37’lik üstünlükle gitti.

Galatasaray Cafe Crown, üçüncü çeyreğin ilk bölümünde rakibi önünde söz hakkını alan taraf oldu. Efes Pilsen tarafından cevapsız bırakılan yedi sayının ardından öne geçen takımımız, daha sonra rakibinin koşusunu karşılamak durumunda kaldı. Oktay Mahmuti’nin periyodun tamamlanmasına 3:54 kala aldığı molaya altı sayı geride giren Galatasaray Cafe Crown, Efes Pilsen’e yalnızca bir basket izni vererek 10-3’lük seri yakaladı. Dördüncü çeyreğe girilirken konuk ekibin skorda 57-56’lık avantajı vardı.

Maçın on dakikalık tüm periyotlarına iyi başlayan takımımız, üç dakika içerisinde sayı izni vermediği rakibi karşısında dört sayı bularak öne geçti. Ama Efes Pilsen, bu bölümde de başarılı bir seri yakaladı. Ve karşılaşmadan da 78-74’lük skorla galip ayrılmayı bildi.

Galatasaray Cafe Crown’da Luksa Andric, 16 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Hırvat pivot, 16 sayısının 12’sini maçın ilk yarısında üretti. Preston Shumpert ve Josh Shipp, 11’er sayı attı. Caner Topaloğlu ve Radoslav Rancik de 10’ar sayıyla maçı tamamladı. Karşılaşma boyunca 10 oyuncusundan skor katkısı alan Efes Pilsen’de Cenk Akyol, 18 sayı bularak bu alanda maçın en başarılı ismi oldu. Igor Rakocevic, takımı adına 13 sayı üretti. Kerem Gönlüm (12 sayı) ve Bootsy Thornton (11 sayı) da çift haneli sayılara çıktılar.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Oktay Mahmuti, ilk günden itibaren tüm rakiplerine saygı duyduklarını ve bu tavırlarında değişiklik olmayacağını belirterek, “Her iki takım da varyasyonlar denedi. Tüm oyunculara şans verildi. Sert geçti. Bunun için güzel bir maç oldu. Dört sayıyla kaybettiğimiz bir maç. Ama bugün skordan ziyade önemli olan bazı noktalar vardı. Bugün, bu maçtan istediklerimizi aldığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Oyuncumuz Preston Shumpert ise, “Bizim için iyi bir test olacağını biliyorduk. Bugün bazı konular üzerinde çalıştık. Antrenmanlarda denediklerimizi sahada görme fırsatı bulduk. Sert bir maçtı. Biz de belli sertlikte oynamayı seven bir takımız. Ligde bundan sonraki her maça odaklanarak hazır şekilde çıkacağız” dedi.

Galatasaray Cafe Crown, Beko Basketbol Ligi’nin 26. hafta maçında Oyak Renault ile 16 Nisan Cumartesi günü, saat 15.00’da, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaşacak.

galatasaray.org
 

Üst