Galatasaray Lisesi'nin ayrıcalığı nedir?

  • Konbuyu başlatan Yılmaz Karakaş
  • Başlangıç tarihi
Aklıma şu geldi. Zamanında Deniz Feneri diye bir dernek kurulmuştu Kanal7'deki programın isminden esinlenerek. Ve o programın yapımclarının etrafında gerçekten çok yararlı çalışmalar yaptılar. Tabi bu yardımları gören yardım sever yurdum insanının daha çok yardım etmeye başladığını gören rant çevreleri bir anda Deniz Feneri derneğinin çehresi değişti. Uğur Arslan'ın bununla ilgili bir demeci vardı. "Bir gün bir baktım dernek de tanımadığım adamlar var yavaş yavaş farklı insanlar gelmeye başladı yardımlar arttı bu da bizi sevindirdi ama ben geri çekilmemin daha iyi olacağını anladım" Ve ondan sonra da Deniz Feneri artık o ilk deniz feneri ile alakası olmayan bir sürece büründü.

Bunu neden anlattım. GS lisesinin ve üyelerin verdiği bazı yararlarda var. Misal Serdar Bilgili Hasan Arat'ı geçip başkan olmak için bir günde GS'lı FB'li 5000 kişiyi kulübe üye yapmıştı. FB'de zaten üyelerin listesi gelir aidatlar 3-5liradır grup adı altında bu grup sahipleri aidatları yatırır FB'de söz sahibi olurlar (Eskiden Aziz Yılmaz-Semih Bayülken(sonra oğlu Kazım) - Muhittin Bulgurlu gibileri). İşte GS'da bu imkansızdır. Bir kere yılda %3 üye alımı vardır. Yani GS'ı ele geçirmek isteyen bir zihniyet azından bir 15 sene düzenli ve sistematik çalışmak zorunda. Öte yandan siyasi baskı sonucu rant-Gelir ihale üzerinden üyeleri etki altına almaya çalışan olsa, gene bu lisenin ağırlığında ezilirler. Bu yüzden Çok da avantajı vardır. Ha Liseliye 600 Normal insana 10bin TL üyelik giriş ücreti olması bana da garip ve saçma geliyor. Aslına bakarsanız bu durum dernekler kanununa da aykırı. Bİr dava süreci olursa kulübün bu anlamda başı ağrıyabilir. Ama bunu üyeliğe başvuran birinin yapması lazım. O noktada da GS'ı mahkemeye vermek camiada hoş karşılanmaz. Sakal bıyık gibi bir durum var. Neyse benim kafam basmaz. GS'da sorun varsa bu sorun lise değil, hayattaki tek ulvi değeri lise olan kişilerdir
 
Hortlatalım bu konu...

Galatasaray lisesi, Galatasaray spor kulübünün gerçek sahibidir. Lisenin müdürü her daim Galatasaray A.Ş.' nin yönetim kurulundadır.

Mezun olduğum ve bununla gurur duyduğum ender şeylerden biridir GSL.
 
Bu kulubun, 2000 yilinda ulastigi seviyeden sonra, arada gecen 17 yilda, sportif olarak bugun bir Bayern Munih, Barcelona seviyesine ulasma imkani varken, o gun ulastigi seviyenin bile fersah fersah gerisine dustuyse ve mali acidan cokus noktasina geldiyse, bunun en onemli sebebi, cagdisi bir kongre yapisi ve de GSL nepotizmi yani liseci zihniyettir.
 

Üst