Galatasaray Neden Büyük Takımları Yenemiyor?

Galatasaray neden mi buyuk takımlari yenemiyor?????

Kadrosundaki yetersiz Turk oyuncular nedeniye yenemiyor..Bir Erdemi,Murati,Cemali,Polati Mersine Dackaya 10-15 sayı attı diye goklere cikariyoruz.Oysaki bu oyuncular ust duzey degil,karsilarinda zoru gordukleri an kapasiteleri yetmiyor.Cuneyt ve Huseyin disinda 3.bir buyuk Turk oyuncu yok takımda.

Sorun burdan geliyor!

Kadromuza ne zaman katarız Ermali,Kayayı,Keremi vs.. O zaman deplasmandada yeneriz sahamızdada..
 
Doğruya doğru oyuncularımıza kalitesiz demeyelim ama isim olarak daha tecrübeli oyuncuları var rakiplerimizin.Mirsad,Ömer Onan,Kerem Gönlüm,Kaya Peker gibi oyuncular bizde olsaydı daha az sıkıntı çekerdik.Basketbolda yerli oyuncu performansı çok önemli.
 
efes pilsen bizden çok daha güçlü....telekom bize karşı herzaman cska moskova kimliğine bürünüyor....beşiktaşı her şekilde yeneriz o sorun değil (busene ki koç faciasını saymazsak) fenerbahçe maçları ise artık gücün değil motive ve aklın hüküm gösterdiği maçlar..bu 2 sini yaptığımızda zaten onlarıda yeniyoruz
 
Özellikle 02-03 sezonunda E.Kunter döneminde ve 06-08 M.Özyer dönemleinde takımımız derbi maçlarında başarısız oldu. Özellikle Özyer'in
ilk sezonunda Tek yabancılı Beşiktaş dışında hiç bir maçı alamadık.
Koaray Hocanın şampiyonluklarla ve kupalarla bir kariyeri olmasada bizde
çalıştığı dönemlerde 97-99, 00-02 derbi maçlarında başarılı olduk kaybettiğimiz maçlarda da kafa kafaya oynadık Koray Hoca ile birlikte bu
kara tahliğimizi yeneceğimize inanıyorum 2.devre Efes, Beşiktaş ve Telekom'dan rövanşı alacağımıza inanıyorum.
 
Emir Kalyoncu' Alıntı:
Galatasaray neden mi buyuk takımlari yenemiyor?????

Kadrosundaki yetersiz Turk oyuncular nedeniye yenemiyor..Bir Erdemi,Murati,Cemali,Polati Mersine Dackaya 10-15 sayı attı diye goklere cikariyoruz.Oysaki bu oyuncular ust duzey degil,karsilarinda zoru gordukleri an kapasiteleri yetmiyor.Cuneyt ve Huseyin disinda 3.bir buyuk Turk oyuncu yok takımda.

Sorun burdan geliyor!

Kadromuza ne zaman katarız Ermali,Kayayı,Keremi vs.. O zaman deplasmandada yeneriz sahamızdada..

Emir,

benim,senin ve foruma yazan birçok kardeşimin gördüğü bir gerçek maalesef buradaki bazı arkadaşlar tarafından görülmüyor.

bu takımın yerli rotasyonu zayıf, bu 2x2=4 kadar net bir gerçek. Erdem,Murat,Cemal ve Polat şampiyonluğa oynayacak bir takımın kadrosunda olması gereken oyuncular değil. tüm rakibimiz sayılan takımların kadrolarına bakılacak olursa yerli oyuncularının bizimkilerden daha kaliteli olduğu görülüyor. başka bir başlıkta bunları yazdığım zaman üzerime koyulmadık sıfat (tek tek saymaya kalkarsam mutlaka unuttuklarım olur) kalmamıştı.

hep yerli oyunculardan bahsedersek yabancı oyuncularımıza haksızlık etmiş oluruz. sezonun ilk yarısında hangi yabancı oyuncumuzdan üst düzey bir verim aldık? onu da sorgulamamız gerekir diye düşünüyorum.

Fenerbahçe maçına ayrı bir paragraf açmam gerekirse; bir tek basketbolda değil akla gelebilecek her branşta kadroların kağıt üzerindeki kuvvetine bakılmaksızın GS,FB ve BJK'ın aralarında yaptıkları her maç her türlü sonuca gebedir.Fenerbahçe karşısında alınan bir galibiyet hepimizi çok sevindirdi ama maalesef görmemiz gereken bazı şeyleri de görmemizi engelledi. tıpkı Beşiktaş karşısında alınan yenilgi gibi, o tip maçların havasının her zaman çok farklı olacağı ve ekstra motivasyon,saha,seyirci gibi birçok nedenden dolayı her zaman herşeyin olabileceği herkes tarafından unutuldu.

sonuç olarak bana göre, Galatasaray basketbol takımının şu anki kadrosu şampiyonluğa oynayacak kadar kaliteli bir kadro değildir. bunun aksini söyleyen arkadaşlarım kendilerini kandırıyorlar gibi geliyorlar bana.

bundan sonra ne kadar takviye edilebilir bilemem ama, basketbol takımımız bu kadro yapısıyla geçen sene olduğu gibi ligin 2.yarısında rakibimiz denen takımların dışında kalan takımlardan da yenilgiler alacaktır ve lig sonunda da görebileceği en iyi yer play-off yarıfinalidir.

herkese selamlar...
 
Bence kadromuz yeterince kaliteli değil. Birde her sene yabancılar değişiyor bir yabancı oyncuyu iki sene üst üste izleyemedik. Geçen sene yabancılarımız oldukça iyidi bunlara bir Guroviç eklenseydi yeterli olurdu. Geriye iki tane kaliteli yerli transferi kalıyordu. bunlar yapılsaydı şu anda namağlup liderdik.
 
Sorun Kasun'dan daha iyi olup olmaması değil.Önemli olan takıma yararlı olması.Çok iyi bir adam getirirsin isim olarak herkesin üstündedir ama sakatlanır katkı sağlayamaz yada gurovic'te olduğu gibi tam verim alamazsın.Bu yüzden basketbol'da herşey isim değil takıma verilen katkı çok daha önemli.
 
Yok direk burayı kopyalayıp yapıştırıyor Tolga.
B urada yazılanların aynısı Forumlardan Yazılar adlı bir başlık altında aynen geçiliyor : )
 
Gecen sezon kucuk takimlara yenilip, Buyuk takimlari yeniyorduk.
Bu sezon kucuk takimlari yeniyoruz, Buyuk takimlara yeniliyoruz.
Bu konuyu her yonden degerlendirmek lazim.

Gecen sezon kucuk takimlara yeniliyor diye rahatsiz idik, Bu sezon buyuk takimlari yenemiyoruz diye rahatsiziz.

Sonuc: Istikrari yakaliyip buyuklere yenilgimizi en alt seviyeye cekip, Kucuk takimlari yenmeye devem etmemiz lazim.
 

Üst