Galatasaray.org, basketbola neden duyarsız?!

Tarih: 17.10.2007, Galatasaray, Antalya B.B. ile ligdeki ikinci maçını yapıyor ve kazanıyor. Maçın ardından iki gün geçmiş olmasına rağmen (19.10.2007) Galatasaray'ın Resmi Web Sitesi'ndeki puan cetvelinde herhangi bir değişlik yok. (http://www.galatasaray.org/basketbol/bekobl_puan.asp) Keza oyuncuların istatistiklerine yer verilen bölümde de hiçbir güncelleme yapılmamış! (http://www.galatasaray.org/basketbol/istatistik.asp)

Bunların yanı sıra takım kadrosunun bulunduğu kısımdaki birkaç hata uyarmamıza rağmen haftalardır düzeltilmedi. (http://www.galatasaray.org/basketbol/kadro_ti_erkek.asp) (Gaines kısa forvet olarak betimlenmesi, Chris Owens'ın isminin yanlış yazılması ve hala tek bir fotoğrafın eklenmemesi...)

Hazırlık döneminde birçok maç sonucunu dış kaynaklı web sitelerinden öğrendiğimizi saymıyorum bile!

Çok mu zor bu güncellemelerin yapılması?! Topunu toplasak 10-15 dakika sürmez! Galatasaray'ın resmi web sitesinden kim ya da kimler sorumluysa sadece bu işle mi mükellefler yoksa resmi web siteden sorumlu olmak ek işleri mi çok merak ediyorum?! Şayet bu kişi ya da kişilerin işi sadece Galatasaray.org'un alt ve üstyapısını kontrol etmek ve güncellemekse, bir taraftar ve sitenin takipçisi olarak görevlerini yaparken biraz daha dikkatli ve çabuk davranmalarını beklemek bizlerin hakkı değil mi?!

Milyonlarca taraftarı ve takipçisi olan Galatasaray'ın Resmi Web Sitesi'nde işlerin bu denli yavaş işlemesi bazı şeylerin henüz profesyonelce yürütülemediğinin göstergesidir. Bahsettiğim detaylar çok önemli görünmeyebilir, ama bu denli büyük kitlelere hitap eden bir yayın organında iki günlük gecikme yeterli duyarlılığın olmadığını ortaya koyar.

Bizler taraftar olarak, oyuncularımızın bilgilerini başka web sitelerinden öğrenirken, taraftarı olduğumuz kulübün resmi yayın organında neden göremiyoruz?!

Nur Germen'in ismi, Nur Germen istifa ettiği günde/saatte takım kadrosundan çıkartılırken, takımdaki mevcut isimlerin eksiklikleri neden giderilmiyor?!

Esasında resmi web sitemizde olması gereken, ama çok kolayca yapılabilecekken üzerinde durulmayan o kadar çok konu var ki onlardan bahsetmeye şu aşamada gerek duymuyorum. Bu işlere biraz daha fazla ehemmiyet verilmesi gerektiğini, enformasyon çağında daha hızlı yenilenmemiz gerektiği uyarısını yapıyorum.

Birilerinin kulağına gitmesi ve kalıcı çözüm üretilerek gereğinin yapılması dileğiyle...
 
Oyle diyorsun ama GSbasket.Org ana sayfası bile yeterli seviyede guncel degil. Ligde 2 mac yaptık, hicbirinin haberi ana sayfada yok. Takım kadrosu ve puan durumu da ha keza ;)
 
Öyle ise, gsbasket.org'unda daha hızlı yenilenmeye ihtiyacı var demektir. Fakat gsbasket.org bir portal hizmeti vermekten ziyade, forum tarzında yayın yaptığı için bunu kısmen olağan karşılayabiliriz. En nihayetinde gsbasket.org Galatasaray Spor Kulübü nazarında amatör/gönüllü bir yayın organıdır, değil mi?!

Ama burada esas olarak değindiğimiz husus, Galatasaray.org, yani Galatasaray'ın Resmi Web Sitesi'nin 5-10 dakikalık işleri bu denli geciktirmesinin altında yatan duyarsızlık halidir. Bu denli geniş kitlelere "resmi" olarak hitap eden bir yayın organının güncellenme konusunda daha hassas olması gerekiyor dersek haksız sayılmayız!...
 
Galatasaray.Org'u her ne kadar sevsem de resmi sitemiz olsa da çok cansız buluyorum indexteki resmi güncellemeye gösterilen özen, keşke bu tarz haberlere de gösterilse. En nihayetinde gsfutbol.org değil galatasaray.org ise sitenin ismi, tüm dallar konusunda gereken emek verilmeli.
 
GSbasket.Org ' daki takım kadrosunda Tolga TEKINALP gorunmuyordu.

Ancak yine de elesterilere kulak asıp ana sayfada guncellemeler yaptık. Galatasaray-Alpella macına 2 saat kala ana sayfamız da tamamen gunceldir.
 
Bir öneri:
galatasaray.org zaten kurulduğu günden beri amatör branşlara karşı duyarsız. Hoş duyarlı olmakta yetmez bilgili de olmak lâzım.
Bu nedenle gsbasket yöneticileri galatasaray.org un basketbol sayfalarının hazırlanması görevini üstlensin. Maçları takıp eden arkadaşlar resmî siteye gerçek zamanlı skor ve yorum versin. Böylece hem basketbolu bilen hemde takımımızı takip eden güvenilir haber kaynakları olur. Bizde takımımızın bir haberini görünce hayretle saldırmayız bilgisayar ekranına.
 
sadece org olsa daha iyi baska 1 topic de tv den konusuyoruz ben galatasaray.org gectım gs.tv bile baskete onem vermıyor bu yonetım kendi koltugu dısında neye onem verdıkı futbolda 7 sene sonunda kurulan iyi bir takım galatasarayın aslında her sene alması gereken oyuncuları buyuk yıldızmıs gıbı 7 senenın sonunda artık koltuk gıdıo die yapmıslardır stad ha keza bence baskete bu kadar ilgi nasıl verıyo bu yonetım ben sasırıyorum aklıma geldı ülker gurbu ugrasıyo, ülker grubununda yaptıkları ortada galatasaray.yönetimi degil yıne maksat veya haddımı astım kusura kalmayın
 
alpella maçının habri var ama anasayfaya grince haberi göremiyosun hem de daha eski tarihli haberler anasayfada gözükürken
basketbol bölümüne girip buldum haberi orda bi sorun yok yani :)
 
Tuncay Genc' Alıntı:
Bir öneri:
galatasaray.org zaten kurulduğu günden beri amatör branşlara karşı duyarsız. Hoş duyarlı olmakta yetmez bilgili de olmak lâzım.
Bu nedenle gsbasket yöneticileri galatasaray.org un basketbol sayfalarının hazırlanması görevini üstlensin. Maçları takıp eden arkadaşlar resmî siteye gerçek zamanlı skor ve yorum versin. Böylece hem basketbolu bilen hemde takımımızı takip eden güvenilir haber kaynakları olur. Bizde takımımızın bir haberini görünce hayretle saldırmayız bilgisayar ekranına.

Aman aman üstü kalsın. Biz böyle mutluyuz ....
 

Üst