• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Galatasaray SK Başkanı ve Yönetim Kurulu (2022-)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yaman Tarcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
Adnan Polat asla gelmemeli. Adnan Polat vizyonsuz, cimri ve basarisiz birisidir.

Adnan Polat'In son 3-4 ayda tekrar görünür olması çok sevindirici. Umarım Adnan Polat yanına Hakan Üstünberk ve Fatih Birol'u alır gelecek yıl başkan olarak seçilir. Basketbolda eski günlere dönmemiz için Ligde ve Avrupa'da tepeye oynamamız için gördüğüm en kestirme yol budur.

Daha önce de söylemiştim. Adnan Polat gerçekten "Bizim başkan" diyebildiğim son başkandı. Ünal Aysal, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz ve Burak Elmas basketbolda o kadar skandala imza attılar, basketbol takımlarımızı o kadar hor gördüler, o kadar vurdum duymaz davrandılar ki 13 yıldır süründüğümüz yerden hala kalkamıyoruz. Galatasaray'ın Basketbol takımına kalite, anlayış, ciddiyet, tepeye oynayacak rekabetçilik ve para getirecek bir başkana ihtiyacı var. Yeni bir kişi başkanlığa güçlü bir yönetimle başkanlığa aday olmayacaksa bunları Adnan Polat yapar. Ve Basketbol takımımız tekrardan bizi gururlandıran günlere geri döner.

Adnan Polat'In son 3-4 ayda tekrar görünür olması çok sevindirici. Umarım Adnan Polat yanına Hakan Üstünberk ve Fatih Birol'u alır gelecek yıl başkan olarak seçilir. Basketbolda eski günlere dönmemiz için Ligde ve Avrupa'da tepeye oynamamız için gördüğüm en kestirme yol budur.

Daha önce de söylemiştim. Adnan Polat gerçekten "Bizim başkan" diyebildiğim son başkandı. Ünal Aysal, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz ve Burak Elmas basketbolda o kadar skandala imza attılar, basketbol takımlarımızı o kadar hor gördüler, o kadar vurdum duymaz davrandılar ki 13 yıldır süründüğümüz yerden hala kalkamıyoruz. Galatasaray'ın Basketbol takımına kalite, anlayış, ciddiyet, tepeye oynayacak rekabetçilik ve para getirecek bir başkana ihtiyacı var. Yeni bir kişi başkanlığa güçlü bir yönetimle başkanlığa aday olmayacaksa bunları Adnan Polat yapar. Ve Basketbol takımımız tekrardan bizi gururlandıran günlere geri döner.
Cemal Nalga skandali yasatan Baskana basketbola önem veriyor demek :)

Karl Heinz Feldkamp, Cevat Güler, Michael Skibbe, Bülent Korkmaz, Frank Rijkaard, Gheorghe Hagi ve Bülent Ünder gibi Teknik direktör secimi olan ve Haldun Üstüneli pasifize edip Adnan Sezgine güvenen bir adam asla Baskan olmamali.

Cemal Nalga skandali yasatan Baskana basketbola önem veriyor demek :)

Karl Heinz Feldkamp, Cevat Güler, Michael Skibbe, Bülent Korkmaz, Frank Rijkaard, Gheorghe Hagi ve Bülent Ünder gibi Teknik direktör secimi olan ve Haldun Üstüneli pasifize edip Adnan Sezgine güvenen bir adam asla Baskan olmamali.

Cemal Nalga skandalından önceki iki sezonda Galatasaray ligin ilk 4 takımından biriydi. Cemal Nalga skandalından sonraki sezonda ligde final oynadı ve son maçın son hücumunda finali kaybetti.

Sadece Erkek Basketbol takımımız değil Kadın Basketbol Takımımız da ligde şampiyonluğa oynuyordu. 2005'te küme düşen takım Adnan Polat'ın başkanlığı ile birlikte 2009'da Eurocup kazandı. 2009 Ekim'de tarihinde ilk kez Euroleague oynadı. Sonraki Euroleague şampiyonlukları arka arkaya 8 sezon Euroleague oynayan takımın temelleri Adnan Polat döneminde atıldı. Ligde arka arkaya finaller oynadı. Birinci ve ikinci finalde kaptan Işıl Alben'in sakatlığı nedeniyle üçüncü finalde de hakemlerin yardımıyla Fenerbahçe şampiyon oldu. Ve en önemlisi Adnan Polat döneminde kadın basketbol takımımız Euroleague kazansa ne olursa olsun o takım korunurdu. Euroleague'de ve ligde hegemonya kurulmak için tüm destek verilirdi. 2014 Nisan'dan sonra bu yapılmadı. Ünal Aysal'ın marifetiyle takım dağıtıldı. Olası bir hegemonya başlamadan bitti.

Adnan Sezgin, Mİchael Skibbe vs. mazide kaldı. Ama Zvezdan Mitrovic, Milos Padjen, Erman Kunter, Alper Durur zihinlerde. Yakup Sekizkök'de hala gözümüzün önünde. Ayrıca yeni Ali Sami Yen Stadıyla stat gelirlerinde Türkiye'nin en tepesindeyiz. Aziz Yıldırım'lı illegal sezonlar, gelirlerimizin az olduğu sezonlar ve 5-6 yabancı sınırlamasının olduğu dönem tarih oldu. Adnan Polat'ın başkan olması için en ideal zamandayız. Ben kendisine Basketbol için tamamen güvenirim. Futbol için de biraz yönetime biraz da ortama bakarım. Ortam müsait. Yönetimde bugünkü Dursun Özbek yönetiminden kötü olamaz.

Tabi yepyeni bir kişi çıkar. "Ben başkanlığa adayım." der. Ve güçlü bir yönetim oluşturursa ona da destek veririm.

Bu saatten sonra başkan olması gereken tek kişi Erden Timur'dur. Her anlamda başarıyı getirecek başka bir isim göremiyorum.

Her yerde şampiyonluk kutluyorlar.
Hatta sahada kazanan takımı masada yenmek istediklerinde sustunuz.
Bu takım SİZE RAĞMEN şampiyon olmuştur.
Bu şampiyonlukta payı en az olan sizsiniz.
O yüzden çokta sahiplenmeyin.

Bence yönetim başarılı değil,çünkü Türkiye'de Galatasaray'ı şampiyon yapmak başarı değildir,bizim bütçemiz zaten şampiyon olmayı gerektirir.Türkiye ligi malesef rekabetin olmadığı bir lig oldu,eskiden Bursa deplasmanı vardı ne kadar güçlü olursan ol puan kaybetme ihtimalin fazlaydı,Ankara deplasmanlarıda Gençlerbirliği - Ankaragücü puan kaybı yaşanan deplasmanlardı,artık böyle deplasmanlar yok.

Avrupa'da başarı gelseydi veya amatör branşlarda FB'yle rekabet edip,şampiyonluklar elde edebilseydik yönetim başarılı kabul edilebilirdi ama bence başarılı değiller.

Dursun Özbek sonrası Adnan Polat başkan olacak haberleri dolaşıyor. Florya arazisi ihalesini yapamayan kişiyi başkan görmek istemiyorum. Aman diyeyim.

Ne kadar haklı olduğumu ispat ediyor.
Daha ihale olmadan 300 milyon dolar bekliyorum dersen adamlar da bu şekilde düşük teklif ederler.
Adnan Polat maddi olarak ibra edilmemesine rağmen böyle bir projenin başına getirilmesi büyük sorumsuzluk.
Galatasarayı sevenlerin artık bu olaya el atması gerekiyor.

Ayrıca Erden Timur, kendimiz yapalım 800 milyon dolar kazanalım dedikten sonra neden uzaklaştırıldı şimdi daha iyi anlıyorum.

Yol arkadaşım, kardeşim dediği Erden Timur’u bir kalemde satıp saf dışı bırakan Dursun Özbek, Adnan Polat ile beraber kulübe nasıl en az kazandırırız diye hesap yapmıyordur umarım.

Tam 3 yıl önce bugün lig finali ve muhtemel şampiyonluğumuz 1 maç uzaklıktaydı. Olmadı ama ilerisi için umutluyduk. Büyük bir hikayenin başlangıcındaydık.

Sonrasında Andreas Pistiolis'e verilen kuş kadar bütçe. Bu bütçenin sonucu Yunus Emre Sonsırma ve Mahir Ağca gibi kazma oyuncular. Büyük bir haksızlıkla Pistiolis'in Mayıs'ta gönderilmesi. Günümüz basketboluna göre çağdışı kalmış ve oyuncularla iletişim kuramayan Zvezdan Mitrovic'in gelmesi. 2023 yazında bütçenin yükselmesi ama felaket yerli ve yabancı seçimleri. Mitrovic'in 2024'ün başında kovulması ve Ergin Ataman'ın yamaklığı dışında hiçbir kariyeri ve başarısı olmayan çapsız ve yeteneksiz Yakup Sekizkök'ün takıma getirilmesi. Sezon berbat şekilde bitmesine rağmen Yakup Sekizkök'ün kovulmaması. 2017'den beri en büyük bütçenin (6 Milyon Dolar'dan fazla bu yılki bütçemiz) ona teslim edilmesi ve bir dolu skandal transferle sezonu açması. Tesadüfen gelen Basketbol Şampiyonlar Ligi finali dışında utanç verici sonuçlarla geçen bir lig sezonu. Ve o kadar büyük bütçeye rağmen yerli-yabancı tamamen dağıtılıp sıfırdan kurulması gereken bir takım.

Hak eden kişilere gereken değeri vermeyip hak etmeyen çapsızlara ve çağdışı kalmışlara değer ve bütçe verilince oluşan sonuç bu. 3 Sezonda sıfır kupa ve sıfır başarı.

Basketbol takımımız ligde ve Avrupa'da (Eurocup'ta) şampiyon olana kadar benim için Dursun Özbek başarısız bir başkandır. Bu olmadan başkanlığı bırakırsa da onu başarısız olarak anmaya devam edeceğim.

Dursun Özbeki kurtaran kisi ilk basta Erden Timur ve sonrasinda Okan Buruktur. Eger Okan Buruk olmasaydi Dursun Özbek yönetimi bir sene sonra secime giderdi.

Zaten Erden Timurun ilk senesinde kurdugu kadroyla iki sene sampiyon olup yerini saglam tuttu....

Utanmanız olsa bir şeyler yazardım ama nafile.

Transferde yine çift başlılık var. Kış transfer döneminden ders alınmamış. Eğer böyle giderse yine canımızın çok yanacağı, zulüm gibi geçecek bir transfer dönemi bizi bekliyor demektir. Dursun Özbek umarım bir an önce gerekeni yapar ve çift başlılığı ortadan kaldırır.

Geri