Galatasaray-Union Olimpija

maçta şuan 18-14 olimpia üstünlüğü var,karşılıklı baskatlerle geçiyo maç karşı takımda sani becirovic ve gasper vidmar etkili...
 
Cemal umdugumdan iyi cikmasina ragmen bence oraya yinede cok iyi bir oyuncu lazim. Rancik cok fazla disarda takiliyor.

Caner bence bu takimda zor oynar. cok basit top kaybediyor.

Tufan niye oynamadi bu macta??? Tufansiz cok sorun yasariz bence. sut tehdidi olan oyuncu sayimiz cok az.
 
jasaitis,wilkonson ve tufan yoktu ama eren,alican,caner,murat,polat neredeyse sıfır katkı vermişler biraz daha etkili olmalılar....
G.SARAY CAFE CROWN: 62
Darius Washington 8 (2s: 2/6, 3s: 0/1, SA: 4/4, 1 rib, 1 as, 5 tk)
Caner Topaloğlu 6 (2s: 1/2, 3s: 1/1, 8 rib, 1 as, 2 tk)
Murat Kaya 0 (2s: 0/3, 3s: 0/2, 2 rib, 3 tk)
Polat Kocaoğlu 2 (2s: 1/1, 1 rib, 1 as, 1 blk)
Radoslav Rancik 15 (2s: 7/15, 3s: 0/5, 5 rib, 2 as, 4 tç)
Cemal Nalga 10 (2s: 5/8, 3 rib)
Evren Büker 10 (2s: 2/2, 3s: 2/6, 4 rib, 3 as, 1 tç, 1 tk)
Can Akın 11 (2s: 1/1, 3s: 3/6, 3 as, 1 tç, 1 tk)
Alican Güney 0 (2s: 0/1, 3s: 0/1, 1 rib)
Eren Beyaz 0 (2s: 0/2, 3s: 0/1)
 
15 sayi farkdan gelip maci kazanma asamasina getirmek gercekten umut verici .

Birde bu takima Tufan Ersoz , Simas jasaitis ve Wilkinson'un katilacagini düsünürsek :roll:
 
tam evden çıkmak üzereydim ki ilk periyodun son 4 dakikasına bakabildim..saolsun Murat Kayanın üstüste yaptığı 3 top kaybı benim evden daha hızlı çıkmama neden oldu..

Union karşısında Üstelikte bukadar eksiğe rağmen birde geriden gelmek son derece olumlu..Ütelik geçen seneki en büyük eksiğimizdi geriye düştüğümüz hiç bir maçı çeviremiyorduk mücadele etmiyorduk..Bugün bukadar eksikle böyle önemli bir takıma karşı geriden gelmek gerçekten beni mutlu etti..

Top kullanması gereken tüm adamlardan yoksunduk..geriye Was ve Rancık kaldı..Normalde tabiki Rancik bukadar zorlamayacaktır..
 
Maçı izlemedim, tamamen istatistiklere göre konuşuyorum...

Murat Kaya 0 (2s: 0/3, 3s: 0/2, 2 rib, 3 tk) şu istatistiklere göre -6 etkinlik puanı. :roll:

Union Olimpija gibi bir takıma karşı eksik kadroyla galibiyeti kaçırıyorsak takımı tebrik etmek gerekir. İnşallah daha da gelişiriz.

Tufan ve Mike'ın neden oynamadığına dair bir bilgi var mı? Bir de Jasaitis ne zaman geliyor?
 
Forumdaki teknik aksaklıklardan sanırım foruma bayadır giremediğim için salsanın blogunda yorum kısmına maçla ilgili yorumlarımı yazmıştım.Şimdi o yazıyı buraya kopyalıyorum

Rancikin şutu gayet iyidir.zamanla şutundaki istikrarı yakalayacaktır.Evet belki yıldız bir oyuncu sayılamaz ama sert iyi bir rol oyuncusudur.Ben onun için zizicin bir level altı diyorum.

Darius mevzusunda ise darius istikrarsız dağınık bir oyuncu ve takımı organize etme konusunda çok yetersiz.Şutu da çok istikrarsız.Tek istikrarlı noktası deliciliği ama bu özelliğini yersiz kullandığında takımın sistemini bozuyor.Can takımı daha toparlayabilecek bir oyuncu ama onunda deliciliği çok iyi değil.Takım ritminden çıktığında tabir i caizse darius saçmaladığında canı oyuna almak takım için doğru seçim olacaktır.

Evren hususunda ise tamamen paralel düşünüyoruz evren bu takımda en çok sorumluluk alması gereken yerli oyuncu.Çok pasif kalıyor.Hücumda daha çok sorumluluk almalı.Daha çok içeriyi zorlayarak oynamalı.Murat Kaya Galatasaraya ilk geldiğinde bende dahil herkes bu çocuk milli takımın geleceği olacak diyorduk.Ama o mental olarak bu ağırlığı taşıyamadı ve kaybolup gitti.Teşbihte hata olmaz ama Pegasusun veliahtı olmasını beklerken pegasusun kanadı bile olamadı maalesef.Umarım evrende murat gibi yerinde saymaz.

Galatasaray hakkında genel yorumum ise bu takım savunmada daha istekli daha mücadeleci bir takım.Bu takım zayıf rakiplere karşı bir şekilde hücum eder ve maçları büyük oranda kazanır.Ama euroleague savunması yapan efese fbye karşı ise 75-85 arası sayı yer 60-70 civarıda sayı atar.

Son sözüm ise bu takımın f4 yapacağına inanmıyorum bunu yapabilecek hücum kapasiteleri yok.Savunmada istekliler şampiyonluğu savunma getirir abi diyenleri duyar gibiyim.Evet en temel prensip savunmadır.Ama ne kadar iyi savunma yaparsa yapsın hücumda tıkanan hücum zenginliği olmayan takım bir süre sonra demoralize olur ve savunması da düşer.Ayrıca bu Galatasaray takımı iyi savunma yapmıyor evet savunmada istekliler ama şu aşamada sadece istekliler savunmanın oturması zaman ister.
Eğer gerekli yerlere transfer yapılmazsa bu takım en iyi ihtimalle ligde 4.olur ve çeyrek finalde de elenir.
 
Takımı bu sene ilk kez izleme fırsatı buldum..
Dün geriden gelmek güzeldi ama takımı beğenmedim...
Yine dış şuta bağımlı oynuyoruz, şutlar girerse iyi girmezse kötü...
Özellikle fark açılırken 3. periyodda 4.55'e kadar sadece 3 sayı kullandık, böyle bir oyun sistemi olamaz...
Savunmamız iyiydi, daha da iyi olacak gibi ama...
D-Wash farklı telden çalıyor, zannedersem bu sene korktuğum iki şeyde başımıza gelecek gibi...
D-Wash ve Okan Çevik ile ve sadece savunmayla nereye kadar gidebiliriz bilmiyorum...Gerçi bu kadar erken umutsuz bir kanıya varmak doğru mu bilemiyorum, Her ne kadar Jasaitis, Tufan, Wilkinson oynamamış olsada, pota altı rotassyonu bu maç için iyice daralsa da ben takımdan gelecek için umut göredemedim...
Gidebileceğimiz en uç yer Uleb de top 16, ligde yarı final olur...
Peki hiç mi iyi bir şey yok ?? Elbette var...
PG'e baskılı savunmamızı Cemal'in beğendim ama yabancı pivotsuz bu iş olmayacak bu aşikar...
Bize Lance Williams veya Adeleke gibi bir pivot lazım, hemde en acelesinden...
Unutmadan, Jasaitis'i izlemedik henüz ama bu senenin görülen en iyi transferi Can Akın...Cüneyt'i aratmayacak hatta belki daha faydalı olacak gibi...
 
Fatih Hısım' Alıntı:
Cemal umdugumdan iyi cikmasina ragmen bence oraya yinede cok iyi bir oyuncu lazim. Rancik cok fazla disarda takiliyo

kesinlikle doğru ama yinede cemal bildimiz cemal attığı 10 sayının tamamını ilk çeyrekte attı sonra hücumda hiç katkı sağlayamadı.bencede bir uzuna ihtiyacımız var.
 
Arkadaşlar bence takım dun macı ıyı getırdı 19 sayı farktan ama tufan jasaitis ve mike yoktu buna rağmen ben genede bu takımın yetersiz oldğunu düşünüyorum efesin telekomun fenerin kadrosunu göz önüne alırsak ilk 3 e oynama şansımız bence yok biran önce skorer bir iki oyuncu alamalıyız bu takıma bugunku efes maçında da pek varlık gösteremeyiz gibi geliyor bana umarım herşey yoluna girer biraz küçülmeye gitmisiz gibi görünüyor şimdilik...
 
Takım maça dengeli başladı, savunmada vasattı ama, hücumda sürekli içeriyi zorladılar. Yanılmıyorsam Cemal tüm sayılarını ilk çeyrekte attı, ki bu içeriyi kullanarak oynadığımızda Cemal'in ne kadar verimli olabileceğini gösteriyor.

İkinci ve üçüncü çeyrek Union Olimpija çok rahat oynadı, istedikleri varyasyonu denediler. Takımımız, maalesef çok dağınık ve isteksiz bir halde idi. Sanki sezon bitmiş ve herkes tatile çıkmak istermiş gibi bir hava vardı. İçeriyi kullanmadılar, iki pas yapıp dış şut atarak zahmet çekmeden sayı bulmak istediler ama, dış şutlar girmeyince fark hayli açıldı. Takımı bu halde görünce maçı izlemekte maalesef sıkıcı olmaya başladı.

Son periyotta takım daha hırslıydı, zaten yapmaları gereken şey de buydu! Ne olursa olsun, mücadeleden vazgeçmeyen, sonuna kadar direnen, profesyonel sporcu olmanın gereğini yerine getirip kendilerinden bekleneni verebilen bir topluluk olmak... Union Olimpija iki çeyrek rahat oynayınca sertliğini kaybetti ve bu gaflet anında biraz sertlik gösterince afalladılar. Fark azaldı ve takımımız maçı kazanabilecek noktaya getirdi. Öne geçebilecek fırsatlar yakaladık ama, hızlı hücumları kötü kullanınca rakip bir üçlükle skoru 63-60 yaptı ve ne yazık ki maç sonunu kötü oynayarak kaybettik.

Yenilgi serisi dörde çıktı, bu kötü... Bugün kuvvetle muhtemel Efes Pilsen'de kazanacaktır ve seri uzayacaktır. Dilerim kronikleşen bir özgüven sorunu vuku bulmaz...
 
Rancik 5 tane 3'lük kullanmış ve sıfır isabet bunu anlamıyorum işte zaten pota altı konusunda sıkıntılarımız var elimizdeki tek uzun oyuncu'da 5 tane üçlük kullanırsa işler ileride kötü gidecek demektir.
 

Üst