Galatasaray'a Euroleague Şansı Doğdu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
G.Saray'a büyük piyango vurabilir
Beko Basketbol Ligi'nde play-off yarı finaline kadar yükselen ancak yarı finalde Beşiktaş'a elenen Galatasaray Medical Park ile ilgili dikkat çekici bir iddia gündeme bomba gibi düştü
02:34 | 08 Temmuz 2012
Geride bıraktığımız sezonda Beko Basketbol Ligi'ne play-off yarı finalinde veda eden ve Euroleague ön elemesi için davet alamayan Galatasaray Medical Park'ın durumuna ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.
Bir çok oyuncusu ve çalışanına borcu bulunan Union Olimpija'nin Euroleague'in kendisine verdiği süre içerisinde bu ödemelerini yapamazsa organizasyon dışı bırakılabilecegi belirtildi. Slovenya ekibinin yerine ise Euroleague ön elemesinde oynayan Fransız ekibi Le Mans'ın turnuvaya alınacağı iddia edilirken; ön elemede doğacak boşluğun ise Galatasaray ile doldurulacağı haberleri sarı-kırmızılı taraftarlarda heyecan yarattı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu; "Şu anda Avrupa genelinde oluşan finansal problemler bizi endişelendiriyor. Şu durumda finansal istikrar ve kararlılık sadece kulüpler için değil Euroleague'in kendisi için de çok önemli. Union Olimpija son günlerde bu konuda çok fazla çaba gösterdi. Eski oyuncularına olan borçları temizleyeceğine dair bir planları olduğuna bizi ikna ettiler. Bu yüzden onlara şartlı bir B lisansı verdik. Öngörülen şartları yerine getiremezler ve borçlarını yaz sonuna kadar temizleyemezlerse 2012-2013 THY Euroleague sezonunda onların yerine başka bir takım mücadele edecek." şeklinde konuştu.
THY Euroleague A Grubu'nda Fenerbahçe Ülker ile aynı grupta bulunan yeşil-beyazlı ekibin başkanı Jani Möderndorfer ise; "Euroleague'in bu tepkisi bizim için sürpriz değil. Bu üst düzey bir organizasyon ve bu organizasyonda bulunmayı disiplinli ve istikrarlı kulüpler hakediyor. Sponsorlarımızla borçların ödenmesi konusunda anlaştık ve bunları en kısa sürede temizlemeye çalışacağız. Umuyoruz Euroleague'in şartlarını yerine getirebiliriz, diğer ihtimalleri düşünmek bile istemiyorum." ifadelerini kullandı.
Türkiye'den Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş'ın yer alacağı THY Euroleague'de ön elem turu 25-28 Eylül arasında İtalya'nın Destro kentinde oynanırken; normal sezon 11 Ekim'de yapılacak maçlarla başlayacak.

SPORX

Önce Olimpia gidemeyecek, sonra biz alınacağız elemelere, elemeleri gececeğiz de EL'ye gideceğiz, çok zor, boşuna umutlanmamak lazım.

@ismailsenol
Geçen sezon da Union Olimpija'nın aynı sorunları yaşadığını hatırlatalım. Verilen tarihin son saatlerinde yetiştirebilmişlerdi parayı

Umutlanmak güzel; ama beklentiye girip hüsran yaşamak kötü olur. Eurolig hakkı kazanmış bir takımın, bunu kaybedeceğini düşünmüyorum.

Euroleague de artık bazı yenilikler yapmalı.Hak etmeyen bir çok takım yıllardır bu arenada mücadele ediyor ve hak etmediği bir prestij kazanıyor.İşte Union Olimpija.Bu takımın ne işi var Euroleague'de.Hadi bizi geçtim.Unics Kazan,Cantu gibi takımlar ön elemedeyken bu takım direkt gruplarda.Umarım ne ödemesi varsa ödeyemezler de turnuvaya daha çok renk getirecek bir takım katılır.

Euroleague de artık bazı yenilikler yapmalı.Hak etmeyen bir çok takım yıllardır bu arenada mücadele ediyor ve hak etmediği bir prestij kazanıyor.İşte Union Olimpija.Bu takımın ne işi var Euroleague'de.Hadi bizi geçtim.Unics Kazan,Cantu gibi takımlar ön elemedeyken bu takım direkt gruplarda.Umarım ne ödemesi varsa ödeyemezler de turnuvaya daha çok renk getirecek bir takım katılır.

Aynen öyle !! Çok haklısın, ben de aynı şeyleri düşünüyorum hatta birçok kişinin boyle düşündügüne eminim.. Asseco Prokom,Unıon Olımpıja vs. bunların Eurolig'de olması anlamsız, tamamen figüranlar.. Kazan'ın direkt katılamaması bile ayıp , adamlar birçok takıma kök söktürdüler, Barca bile zor eledi onları, neredeyse final four yapacaklardı.

Union Olimpija nın geçen seneden beri ciddi maddi sorunları var
ve hatırlanacaktır bazı oyuncuları ödeme yapılmadığı için Euroleague devam ederken takımdan ayrılmıştı
bu hafta içi durum netleşir diye düşünüyorum
giderler son dk. yatırırlar parayı bizimde hevesimizi kursağımızda bırakırlar :)

Cumhuriyet Gazetesi’nden Cumhur Önder Arslan’ın haberine göre; Slovenya temsilcisi Union Olimpija’nın oyuncularına ve kulüp personeline olan borçları nedeniyle bu sezon Euroleague’den çıkarılması ihtimali bulunması üzerine Sarı – Kırmızılı yönetim ve basketbol şubesi harekete geçti.

Euroleague yönetimi, gereken maddi ödemelerin yapılması ve kendilerine verdiği taahütlerin yerine getirilmesi için Union Olimpija yetkililerine 20 Temmuz’a kadar süre tanıdı. Slovenya temsilcisi bu tarihe kadar gerekli şartları yerine getirmezse Euroleague yönetimi tarafından Avrupa Ligi’nden çıkarılacak.

Union Olimpija’nın ligden çıkarılması durumunda ön elemede yer alan Le Mans’ın gruplara direkt katılma; G.Saray Medical Park’ın ise Fransız ekibinin yerine Euroleague ön elemesi oynama ihtimali gündeme gelecek.

Bu olasılığı değerlendiren ve ciddi anlamda çalışmaya başlayan Sarı – Kırmızılı ekibin basketbol şubesi, çarşamba günü Euroleague yönetimiyle önemli bir görüşme gerçekleştirecek.

Euroleague yönetimiyle kritik zirve

G.Saray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer’in, çarşamba günü Euroleague yönetiminden üst düzey bir isimle görüşerek, Union Olimpija’nın Avrupa Ligi’nden çıkarılması halinde Sarı – Kırmızılıların ön elemeye katılmak için yapacağı başvuruyu aktaracağı öğrenildi. Özyer’in, G.Saray’ın geçen sezon Euroleague’de elde ettiği başarı ve iç sahada oynanan maçlarda yakalanan seyirci ortalaması gibi konulardan bahsederek, Sarı – Kırmızılıların kupaya katılmak adına ne kadar istekli olduğunu belirteceği ifade edildi.

1 sene oynadık ama sanki içimize işledi bu euroleague.. Yarı finalde elendik, euroleague direkt katılımları açıklandı, eleme takımları açıklandı ama tuhaf bi şekilde kabullenemiyor ve küçükte olsa bir umut taşıyordum.. Bu haber dillenmeye başladığından beri de artik umudum tavan yapmış durumda.. Yazın bir kenara bu sene euroleagu'deyiz.. Kritik gün 20 temmuz..

maalesef kötü bir haber var euroleague nin le mansı direk euroleague ye alıp letonya takımı ventpils'i ön elemeye alma düşüncesi varmış bize zor olur demişler açıkçası ve yayılma politikası istedikleri de açık umutlanmamak gerekli demiştim...

Cumhuriyet Gazetesi’nden Cumhur Önder Arslan’ın haberine göre; Slovenya temsilcisi Union Olimpija’nın maddi sorunları nedeniyle Avrupa Ligi’nden çıkarılması ihtimali üzerine ön eleme oynamak için umutlanan Sarı – Kırmızılılar, bu dev organizasyona katılma taleplerini Euroleague yönetimine bildirdi.

Euroleague yönetimi, 20 Temmuz’a kadar maddi sıkıntılarını aşması için süre verdiği Olimpija’nın gerekli adımları atmaması halinde Fransız temsilcisi Le Mans’ı Avrupa Ligi’ne direkt olarak almayı planlıyor.

Bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda ön eleme oynayacak ekiplerden boşalan kontenjana geçmek isteyen Sarı – Kırmızılılarda Basketbol Şube Sorumlusu Murat Özyer, taleplerini Euroleague yönetimine iletti.

İlk şans Ventspils’in

G.Saray’ın isteğinden memnuniyet duyduklarını açıklayan Euroleague yetkililerinin, Olimpija’ya tanınan sürenin dolacağı 20 Temmuz’a kadar bir durum değerlendirmesi yapacaklarını Sarı – Kırmızılılara ilettiği öğrenildi.

Ancak, Euroleague kurmaylarının, ön eleme için kontenjan boşalması halinde ilk haklarını Letonya ekibi Ventspils’den yana kullanmayı planladığı bildirildi.
Kritik tarih 20 Temmuz

Euroleague’nin buna gerekçe olarak, ülke puanı ve takım sıralamasını kriter olarak aldığı gösterildi.

Eğer Ventspils, olası kontenjan boşluğu halinde ön eleme turu oynamamayı tercih ederse, Euroleague yetkilileri aralarından G.Saray Medical Park’ın da bulunduğu Eurocup’ta mücadele edecek takımlara gözünü çevirecek.

Sarı – Kırmızılıların bu gelişme sonrasında 20 Temmuz’a kadar bekleme kararı aldığı, gelişmelere göre bu tarih itibariyle yoğun kulis çalışmalarına başlayacağı kaydedildi.

Bana masal anlatmasınlar. Futbolda koskoca UEFA tüm Avrupa’ya yayılamadı, 10 yıllık organizasyon mu yayılacakmış? Palavra… Ha cidden böyle bir niyetleri varsa, o zaman direk gruplara dahil etsinler de samimi olduklarını anlayalım. Asıl sebebi, 4 ispanyol takımıyla birlikte 4 türk takımı istememeleridir. Bu kadar açık. Biliyorlar ki adını bile söyleyemediğim, yılların vasat Eurocup takımını alırlarsa Unics Kazan’a rakip olamayacalar. Eğer bu ligin gerçekten gelişmesini istiyorlarsa gerçekten yatırım yapabilecek takımları almamılar. Çünkü bizi alırlarsa onlara göre çok çok daha iyi kadro kurabileceğimizi dostu-düşmanı biliyor.

Benim anlayamadığım bunlar bu kadar methiyeyi ne diye düzdüler geçen sene. Yoksa bunların bizim hakkımızdaki düşüncelerini bizimkiler mi abarttı? Baksanıza daha ön eleme için bile mırın kırın ediyorlar.Biz ağzımızla kuş tutsak 3. Türk takımı olan bize A lisansı vermeyecekler gibi gözüküyor. Oldu ki Union atılır ve yerine bizi ön elemeye bile dahil etmezlerse hiç düzgün bir organizasyon olduklarınıda iddia etmesinler. Bunlar beni Fiba’yı tekrar ister konuma getirdi resmen. Voleybolu takip edenler de bilir ki FIVB’nin Dünya Kupa’sında kadın milli takımımıza wild kart vermeyip yerine asıl büyük ülkeler zarar görmesin diye Arjantin’i almasıyla eşdeğer bir durum ortaya çıkar eğer Letonya takımını alırlarsa. Biz geçen sezon, en azından bu ligin ön elemesinde oynamayı hak ettik. Umarım ULEB yetkilileri Union atılırsa bizi almama gafletinde bulunmaz.

artık EL sevdasından vazgeçip eurocup'ta şampiyon olacak kadroyu oluşturmanın zamanı geldi de geçiyor gibi..şu durumda velickovic'lerden kejely'lerden vazgeçelim artık..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...