Galatasaray'da gizli operasyon!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Galatasaray'da gizli operasyon!

30.4.2008



Galatasaray basketbol takımı, iki sezondur büyük bir çıkış içine girdi. Bunda Cafe Crown ile yapılan sponsorluk anlaşmasının yanında, Murat Özyer gibi çalışkan ve işini bilen bir coachun göreve getirilmiş olması da etkiliydi. Ne var ki, Sarı-Kırmızılı takımı, tam bir batağın içinden çıkaran, küme düşme hattından alıp, şampiyonluğun iddialı takımları arasına sokan, nihayetinde bu sezon ULEB Cup gibi çok zor bir organizasyonda Final-Four'un kapılarını aralayan, yani takımın yapısı kadar, kulübün basketboldaki vizyonunu da üst seviyelere taşıyan Murat Özyer, kulüpte belli bir kesime bir türlü kendisini kabul ettiremedi. Galatasaraylılıksa, kulubün fanatik bir taraftarı, lise muhabbetiyse, elindeki; Galatasaray Lisesi diploması! Referanssa referans, başarıysa başarı. Şu anda A Milli Takım'ın başına geçse, büyük ihtimalle, yanlış bir antrenör ve bir sürü hikayeyle bizlere unutturulan 12 Dev Adam destanı yeniden başlar.
Camia da çok sever Murat Hoca'yı, ancak ne var ki, Galatasaray'ın içinde bazı isimler, tabiri caizse, kendisine taktı!
Sezon başında Murat Özyer'in yerine adam getirme çabaları boşa çıkınca eminim ki birkaç kişi alınacak başarısızlıkları beklemeye başlamıştı. O zaman bu ismi göndermek çok daha kolay olacaktı. Ama işler bekledikleri gibi çıkmadı. Takım kazandıkça onlar sustu, başarılar geldikçe, göstermelik destek mesajları havada uçuştu. Ancak şimdi aldığımız duyumlar, içeride yeniden bir idam sehpasının oluşturulduğu... Nasıl mı?
Gelecek sezon için yeni bir coach ile görüşmeler başlamış. Bir tanesi Domercant olmak üzere iki yabancı ile el sıkışılmış. Kadroda önemli değişiklikler yapılacakmış... Hatta yeni bir sponsor da bulunmuş, zaten eskisiyle anlaşma opsiyonluymuş. Mış mış muş...
Bunların konuşulduğu zamana bakar mısınız? Play-Off'ların hemen öncesi. Bu duyumlar bize kadar ulaştığına göre, Murat Özyer de, oyuncular da planlanan operasyondan haberdardır. Efes Pilsen'e 16 sayı farkı da bu atmosferde atmışlardır! Belki de yapılanlara karşı bir tepkidir güçlü rakiplerine karşı ikinci yarıda sergiledikleri müthiş basketbol. Belki 'bizi rahat bırakın' mesajı vermişlerdir; Torino'da tarih yazarken. Belki içinde bulundukları durumu anlatmak istemişlerdir; galibiyet coşkusuyla taraftarlarına koşarken. Belki de 'Bizim görevimiz şu anda önümüzdeki kritik maçlara hazırlanmakken, bu söylentiler tüm huzurumuzu kaçırıyor' demek istemiştir; Coach Murat Özyer camiaya destek çağrısı yaparken.
Evet Galatasaraylılar durum bu... Play-Off ilk turundaki rakip, bu sezon şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi olan Telekom. Saha avantajı da rakipte. Yani Aslan'ın işi gerçekten çok zor. Her şeyin maksimumunu yapmalılar. Ancak böyle tur atlarlar. Bunun için çok iyi konsantre olmalılar ve maçtan başka hiçbir şeye kafa yormamalılar.
Şimdi soruyorum size... Eğer Galatasaray, Türk Telekom'a elenip sezonu noktalarsa, bunun sorumlusu kim olacak. Eminim ki, Murat Özyer ve ekibini sehpaya çıkarır, bu ortamı yaratanlar. Ancak böyle bir sonuç alınırsa, bence asıl sorumlu onlar... Yani takımın en kritik döneminde kafaları karıştırmayı başaranlar. Eski ağabeyler, yöneticiler, ortam bozucular. Hadi yeni yeni piyasaya çıkan ve cin olmadan adam çarpmaya kalkanlar bir yana da, eski ağabeylere ne demeli. Yıllardır Galatasaray'ın yönetimindeydiniz, basketbol şubesini oyuncağınız haline getirdiniz. Tarihin en başarısız dönemleri sizinle yaşandı, rahat bırakın bu işi sizden çok daha iyi yapanları...
Aslında geçen seneki Fenerbahçe'yi hatırlattı bana yaşananlar. Sarı-Lacivertli ekip, şampiyonluğa giderken, Aydın Örs'ün yerine, Tanjeviç ile anlaşmıştı geleceğin planlarını yapanlar! Takım şampiyon olmasına rağmen planlarını hayata soktular ve değişimi yaptılar. Gelinen nokta ortada; her ne kadar saha içinde başarılı sonuçlar devam etse de, Fenerbahçe'nin köklü basketbol seyircisini salondan uzaklaştırdılar, bir huzursuzluk ortamı yarattılar. Galatasaray da şampiyon bitirirse sezonu acaba Sarı-Kırmızılı ağabeyler de yaparlar mı operasyonu... Belki de ezeli rakiplerinin yaşadıklarından ders alırlar.
Mutlaka muhalifler çıkacaktır bu yazıya da? ?Kulüplerin kendi tasarrufundadır diyecekler? tüm bunlar? Evet bu konuda haklılar. Kulüpler kendileri verirler kararlarını. Ancak asırlık camialarda ahde vefa gibi, dürüstlük gibi, delikanlılık gibi kavramlar da çok önemli yer kaplar. Eğer bir değişiklik yapılacaksa, takımın konsantrasyonunu bozmadan, sezon sonunda yapar, bu kulüplerde yönetici olma onuruna erişmiş şahıslar.
Bizden bu kadar, bu yazıda isim vermedik, zaten anlayan anlar?

Ümit Avcı - FANATİK
 
Olurda Murat Özyer seneye gönderilirse beni takımdan soğuturlar, tabi ki arma sevdalısıyız Herkes gider, biz kalırız ama bu vefasızlıkdan da öte birşey, adını bile koyamadığım şey olursa 2 senedir arasız takip ettiğim Galatasaray Basketbol Takımı'nı gelecek sene ben yalnız bırakırım eminim benim gibi düşünen birçok kişi vardır. Yazın ağır koşullarda çalışarak öğrenci başıma fiyatı ne olursa olsun alacağım kombinemden de formam dan da vazgeçerim!!!
 
Bu Fenerli yazar, ortalığı karıştırmaya çalışıyor.Yoksa Galatasaray'ı çok düşündüğü falan yok.Aptal bir yazı.Hiçbir kanıtı olmadığı gibi yazdıklarının, kendisinden başka bunları yazan biri de yok!
 
Daha geeçen gün bu forumda Erman Kunter başlığı açılmadı mı ?
Herkes kafasını kuma gömme derdinde.

İlk iç saha maçında daha gür bağıracağız demek ki İmparator diye.

Önce İpekçi'ye geçme sonra bu olay.Herşeyi yeniden başa döndürün,bravo.
 
Efes Pilsen maçı sonrası hocam seneyede bizlesin değil mi? diy sormuştum oda hayırlısı, inşallah diye cevap vermişti. Konu üzerinde biraz yardımcı olabilecek bir cevap:s
 
Hasan Temizel' Alıntı:
Daha geeçen gün bu forumda Erman Kunter başlığı açılmadı mı ?
Herkes kafasını kuma gömme derdinde.

İlk iç saha maçında daha gür bağıracağız demek ki İmparator diye.

Önce İpekçi'ye geçme sonra bu olay.Herşeyi yeniden başa döndürün,bravo.

Aynen kardeşim. Taraftara bu kadar kendini sevdiren bir hoca bulmuşken kolay kaybetmek olmaz. Herkes bilsin ki hocanın daha 2. senesi head coach'lukta. Sonuna kadar yanındayız.

Yazıya da gelirsek bizi karıştırmaya çalışanların başka bir oyunu. Lütfen kimse itibar etmesin Fenerli yazarlara.
 
Eyüp başlığı kilitlemiş ama ben de birşeyler yazma ihtiyacı hissediyorum. Ümit AVCI Fenerbahce' li olabilir ama basketbol camiasında objektifliğiyle tanınan bir isimdir. Öncelikle; şu Fenerbahceli, Besiktaslı, Galatasaraylı diye ayırdıgımız basını "güvenilir ya da güvenilmez" şeklinde degerlendirelim.

Ümit AVCI bu yazıyı yazmış tamam ama amacı Galatasaray' ı karıştırmak degil de gecen sene Aydın ÖRS örneğinde Fenerbahce' nin yaşadığı saçmalığı Galatasaray' da da görmek istememesidir. Pek tabi ki bu düşünceye hepimizin katılması gerekir.

Burada bize düşen görev; yazarın sempatizanı oldugu takımı degil de, objektifligiyle tanınan yazarın vurgulamak istedigi sacmalıgın üzerine gidip oyunu bozmaktır.

Murat ÖZYER başarılı ya da başarısızdır bu tartışılır; ki bence Galatasaray kadro itibariyle şampiyonluğa oynayan diğer takımlardan daha zayıf görülmektedir. Pek tabi ki bu benim şahsi fikrimdir ama bu sonuçta da teknik heyete kadroyu oluşturma esnasında varsa yanlış tercihleri nedeniyle hesap sorulabilir. Bütün bunlar sezon sonunda oturup konuşulabilecek, üzerinde değerlendirmeler yapılabilecek konular.

Takım ULEB Kupası yarı finaline kalmısken, ligde de yoluna devam ediyorken bütün bu haklı/haksız eleştirilerin yapılması ve hatta hatta eleştiriyle de kalmayıp yeni sezon için köklü değişimlerden bahsetmek hiç de mantıklı ve etik bir davranış değil.
ULEB Kupası yarı finaline kalan (Ki yarı finalde elendigi Juventut Badalona, Euroleague seviyesindedir ve kupayı kazanmıştır) Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, oldu ya Turkiye Ligi' ni de kazanıp lig sampiyonluguna uzanırsa ne olacak? Ikinci bir Aydın ÖRS vakası mı yaşayacak Türkiye?
Oyuna gelmeyelim arkadaslar !!!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst