Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı İlk 5 i

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Ya ben düşündüğüm vakit aklıma kimse gelmiyor yani geliyor da 1-2 sene içinde olanlar geliyor. Yaşım da ufak değil ki :) Ama burada isimleri okudukça aaa bu adam ya, aaa bunu da hatırlıyorum oluyorum :)
 
Koch ( sakatlanmasa çok süper olucaktı, unutulmaz)
Steward ( çok yetenekli bi pf di)
Durham ( çok istikrarlı bi pf di)
Nickerson ( son Türkiye kupasını kazandığımız sezon oynadı, ispanyada dvm etti sonra)
Crudup ( o da nickerson gibi, sonraki senelerde sanırım izmirde de oynadı)
Mamic ( bilgin gökberk maHİC derdi ama adam leblebi gibi üçlük atardı, sonra sanırsam Albe Berlinde oynadı)
Handlongten ( ülkere kaptırmıştık, iyi bir pivottu)
Lollis ( çok iyi bir pf di, oyakta 2lig de oynamış, bizden sonrada Ülker ve Alba Berlinde oynamıştı)
Dawkins ( Futbolda Hagi neyse, baskette Dawkins oydu)
Valla 5'i geçti :) Aslında anlamadığım, herkes Daniels' ın da ismini vermiş. Tamam bu adamın kariyeri, özellikle sokak basketbolu anlamında, çok iyi olabilir ama Galatasaray'da sanırsam oynadığı maç sayısı 5 veya 6ydı. Ayrıca basketboldan gelen Faruk Süren'in tek yatırım yaptığı senede ( o sene sezon açılış şovu bile yapılmıştı, öyle düşünün!) bu adam Tolga Tuğsavul tarafından nerdeyse kurtarıcı gibi getirilmiş, eski sorunlarını ( disiplinsizlik ve malesef bağımlılık) bir daha yaşamayacağına ilişkin söz alınmıştı. Sonrası ise malum,kendisi takımdan kesilmiş, Galatasarayımız sezonu yine maddi zorluklarla tamamlamıştı. Dolayısıyla Daniels isminin bu kadar çok sayılması tasvip etmiyorum. Zararı çok daha fazla dokunmuştur.
 
chris herren-brian tolbert
lloyd daniels
paul dawkins
jason rabert koch
ben handlogten
chris herren'ı herkes unutmuş...adam çok iyi bir oyuncuydu.hele bir türkiye kupası maçı vardı fenerle.cnn yayınlamıştı maçı.o maçta süperdi.unutulmaz bir performanstı
 
Kusura bakmayın da Lloyd Daniels en iyi palyaço 5 ine seçilir ancak... Basketbolun tek kişiyle oynandığını sanan, yarardan çok zararı dokunan bir adamdı. Bir de Gerwin vardı aynı onun modelden.
 
brian boddicker ın adı fazla anılmamış ama kötü geçirdigimiz bi sezonun gerçekten ii bikaç oyuncusundan biriydi galatasarayımızın.hatta o ismet badem'in 'brad pitt'iydi(hatırlarsanız atvde yayınlanırken maçlar ismet badem boddicker a öyle diyodu:D:D)
j.r.koch uzun olmasına ragmen çok iyi 3 atıyordu..gs ye gelen yabancılar arasında favorilerimdendi
alexander koul çok ii bir pıvottu..hatta gs de oynamış en uzun piwotlardan biriydi yanılmıyorsam..2.15di sanırım
brian tolbert tam bir sokak basketbolcusuydu ve çok zewkliydi onu izlemek..gs de oynadıgı ilk maçı hatırlıorum da sonradan oyuna girmişti ve tarzıyla hemen göstermişti farklı oldugunu...
we bu topic de adını hiç göremedim jerald fitch...takımdan ayrıldıgını duyunca üzülsem de bence gs ye gelmiş en ii skorer guardlardan biriydi(dixonla birlikte)bi maç içersinde 3 kez parmagının çıkmasına ragmen maçı bırakmayıp 22 sayıyla en skorer isim olup maçı kazandırmasını unutmam..ki o çıkık parmagıyla 2pota altı oyuncusunun arasından bi degirmen turnikesi wardı sunucu murat kosowa bile coşmuştu:D:D
 
Paul Dawkins (benim için efsane)
Eldridge Recasner (bu adam süperdi , ne yazıkki play-off'larda sakatlandı, bir baktık ayağı alçıda , şok olmuştum, daha sonra NBA'de oynadı)
Michael Scearce (2. efsane)
Calvin
Derrick Gervin (tek başına oynayan her topu hemen kullanan ama çok skorer bir adamdı, sırf Ömer Çavuşoğlu'nun 50 sayı atarız dediği güçlü kadrolarını nerdeyse tek başına yendiği için o maç hatırına yazıyorum)
 
1-paul dawkins(tartışmasız çocukluğumun 1 numaralı oyuncusudur)
2-g.nickerson(tofaş gibi çok iyi kadroya sahip takımı türkiye kupasında yenerken ve kupayı alırken j.crudup ile şov yapmışlardı)
3-d.gervin(belkide Türkiye'ye gelen en iyi skorerdi)
4-l.daniels(sorunlu bir oyuncu olduğundan fazla kalamadı burada ama zaten sorunlu bir adam olmasaydı nba'de efsane olurdu:))
5-p.williams(örümcek adamımız.çok iyi bir oyuncuydu o da.

bunların dışında lollis,recostner,koch,meek son dönemdende boddicker,dixon gibi oyuncular var tabi.bir de bundan sonra efsaneler içinde ismini sayacağımızı düşündüğüm dee brown var tabi:))
 
1 numarada dee brown
2 numarada malik dixon
3 numarada brian boddicker
4 numarada charles gaines
5 numarada jason keep(bize tuborg maçını getirmişti)
 
Paul Dawkins gerçek bir efsane tabiki. onunla beraber güney sanayiden transfer edilen scorsesı unutmamak gerekir. avina adlı amerikalı koç dawkinsle geçinemiyordu. başka bir amerikalı getirmişti adı rudy hacket. gösterişsiz oynamasına rağmen bir fenerbahçe maçını tek başına almıştı. şimdilerde o adamın oynandığı basketbol rağbet görüyor. çok iyi defans yapıp, ribant ve bloklarda çok üstündü ama 15-20 sayıya yaklaşamazdı bile. ve bu kısır bir adam gibi gözükmesini sağlardı. o dönemlerde itüde jerry adında izmitte amerikan subayı olan bir basketçi her maç 40-50 sayı atardı. dawkinste 30 dan aşağı attı mı az attı denilirdi. ama neredeyse bütün topları dawkins kullanırdı. ama genede bir kahramandı o. Nihat iziçte yanına gelince gerçek kalitesini gösterdi.
 
1-brıan tolbert
2-gerald fitch
3-robert hıte
4-j.r.koch
5-henlongtun

banch-
6-hosley-7-lollis 8-malik dıxon 9-chrıs owens 10-a.graves 11-gaınes 12dejan milojeviç
 
Re:

Tugay Aktepe' Alıntı:
Benim yakalayabildiklerim...Çok sevdiklerim..

Gerald Fitch
Malik Dixon
Darrel Mitchell
Brian Boddicker
Jefferey Graves

1,5 yıl sonra...

Listeye devam...

Robert Hite
Charles Gaines
Chris Owens

Bu seneden devam edeyim...

Rashid Atkins
Quinton Hosley
Tolliver
Dejan Milojevic
 
Orhun ENE
Kerem TUNÇERİ
Yiğit ÖZMEN
Benjamin Hanglangton
Richard Petrusca

Bench
Alexander Koul
J.R. Koch
A.Mitchell
Larry Stewart(Washington Wizard takımında sezonda 70 maç oynamıştı geldiği sezon)
Patrick Durham-Tim Baroo(okunduğu gibi yazdım :) )

T.Mott(Avrupa kupası maçında elendiğimiz maçtan sonra Abdi İpekçide Camları indirip gitmişti :) )
 

Üst