Genç Erkek Takımı ( 2011-2012 Sezonu )

Genç Erkekler A Beyaz Grubun'da yer alan Galatasaray, 5. haftası geride kalan ligde ikinci konumda. İlk hafta Darüşşafaka'dan mağlubiyet aldıktan sonra yenilgi yüzü görmeyen takımımız yoluna gayet iyi bir şekilde devam ediyor. Sezon boyunca yakalayabildiğimiz tüm detayları paylaşmaya çalışacağız.

Rakiplerimiz:

Pertevniyal
Darüşşafaka
İBB
İTÜ
İstanbul DSİ
İhlas Koleji
Yeşilyurt

Oynadığımız maçlar:

Darüşşafaka 52 - Galatasaray 47

Galatasaray 103 - Yeşilyurt 44

İBB 44 - Galatasaray 53

Galatasaray 84 - İTÜ 76

İstanbul DSİ 76 - Galatasaray 104
 
Genç Erkek takımımız, bugün Ahmet Cömert SS'nda Pertevniyal ile karşılaştı. 6. maçında 2. mağlubiyetimizi almış olduk böylelikle. Baştan sonra geride takip ettik rakibimizi, ilk defa izleme şansı bulduğum takımımız ile ilgili gözlemlerimi aktarayım.

Galatasaray 64 - Pertevniyal 81

1. periyot: 15-22
2. periyot: 19-22
3. periyot: 14-23
4. periyot: 16-14

Takım genel tablosundan başlamak gerekirse, rakibimizden fizik olarak baya bir gerideydik. Bu aşağıda kalış, rakibin iki pota altı oyuncusunu ( 11 & 14 ) maçın en çok skor üreten iki ismi haline getirdi. Maçın çok büyük bölümünde alan savunması yapmamıza rağmen, teke tek kaldı bu pota altı oyuncuları bir çok pozisyonda. Karşısında sert duracak bir uzuna sahip olmayışımız, bizi geride tutan en önemli faktörlerden biriydi.

40 dakika boyunca, tam saha baskı yaptı takımımız. Bu en az 7-8 kere sonuç verdi, top kaybına zorladık rakibimizi. Ancak, bütün maç alan savunmasındaki ısrarımızı ben doğru bulmuyorum açıkçası. Oyuncularımızın kişisel savunmaları hakkında en ufak bir ön bilgiye sahip olamıyoruz böylelikle. Fizik olarak geride kalsak da, en azından bir periyot adam adama savunma beklerdim takımımızdan.

Hücum anlamında, set hücumlar üzerinden fazla sayı bulduğumuzu söyleyemeyeceğim. Rakibin top kayıplarından ve hızlı hücumlar ağırlıklı sayılara imza attık. Yayın gerisinden kendisine güvenen, rakibin pota altına kapanmasını önleyecek bir yapıda değiliz. Her oyuncumuzun ilk olarak penetreyi düşünmesi, fizik olarak çok üstümüzde olan rakibimizin çok işine geldi doğal olarak. Bu noktada, takımın kısalarının oyun kontrolünü ellerinde tuttuklarını söyleyemiyoruz. Kısalarımızın mutlaka daha iyi randıman vermesi gerekiyor, özellikle oyun kontrolü konusunda. Bunun yanı sıra, sorumluluk alarak takımın tıkanmasını önleyecek bir oyuncunun olmaması takımı çok zorladı. Bu noktada aslında çok iyi verim verebilecek Burak Eşlik'in iyi verim vermemesi bizi zor durumda bıraktığının altını çizmek gerekiyor.

Genelden sıyrılıp, dikkatimi çeken oyuncular üzerine gitmek istiyorum. Ancak, bütün oyuncuların ismini bilmediğimden dolayı rakamlar üzerinden gideceğim, bunun için özür dilerim.

Burak Eşlik : Kendisinin yeteneklerini birebir biliyorum. Takımın onun iyi performansına ve oyunu yönlendirmesine çok büyük ihtiyacı var. Hem penetresi, hem de şutu bulunmasına rağmen bugün sorumluluktan kaçınan bir görüntüsü vardı. Onun daha fazla ön planda olması takıma büyük artı kazandıracaktır, daha iyi olmalı.

12' : Kısa rotasyonda yer alıyor. Bir kaç tane çok iyi pası vardı, oyun görüşünü nitelendiren şekilde. Bunun üzerine fazla bir şey koyamadı ancak o oyun görüşü çok önemli. Baya pozisyonda kafasını kaldıramadı ancak uzunları iyi beslediği bir gerçek. Oyunun bu tarafına odaklanması onun adına iyi olacaktır, fark ettirebilir kendisini.

7' : Fizik olarak çok üstün olmamasına rağmen, pota altında gücü ve çevikliği ile gayet iyi işlerin altına imzasını attı. Oyunun pis işlerini gayet iyi yerine getiriyor, takımın da en hırslı ismiydi şüphesiz. Fazla hırsının kurbanı oldu bazı pozisyonlarda ancak heyecandan eksik bir takım olduğundan bugün sahada, kendisine pek suç atmıyorum. Özellikle pota altında kendisinden fizik olarak epey üstün olan rakiplere karşı gayet iyi savaştı. Kendisinin gördüğüm en önemli eksikliği, heyecanına kapılması ve bazı pozisyonlarda fazla sorumluluk alması. Kendi yeteneklerini bilip parkede ona göre oyununu sergilemeye çalışırsa çok yararlı bir oyuncu olacaktır.

İlk maçtan edindiğim bütün gözlemler bu şekilde. Sezonun ilerleyen zamanlarında işin detayına daha fazla inebilirim ancak Genç takım jenerasyonun yüzleri güldüren meyvelerini vermesi için daha fazla çalışması gerekiyor, bugün sahada hiç bir etkinlik gösteremediler.
 
Bir pertevniyal maçı daha geçti ;

Bir şey ler yazmak istedim.
94 doğumlu oyuncuları ağırlık lı olduğu bir lig oynanıyor.Bizim takımımız 95 doğumlu gecen senenin türkiye yıldızlar finalisti oyuncularıda içinde barındıran,dinamik,hızlı fakat kontenjan oyuncusu(93 doğumlu)olmayan bir takım.
Pertevniyal ise 2 ci ligde mücadele eden abilerini orada bırakıp aynı kadro ile genç takım olarak sahaya çıkan yani haftada 2 maç oynayan bir takım.
Arkadaşlar size lı bir uzununuz yoksa ki bu kontenjan olabilir ramazan gibi bir oyuncuyla mücadele edemezsiniz
boyalı alanı kullanmayı bırakın içeri devrilene top indirmek bile zor olur.Birde tayfun ve can gibi skorer oyuncularınız yoksa sıkıntı büyüyor..

Sizinde güzel yanlarınız var tabiki ama en iyi 1 ve 2 numara sizdeyse de yani deniz ve göktürk aynı zamanda eşlik gibi sorumluluk alan oyuncunuz ,cağatay gibi hırs küpü, tugay gibi mücadeleci ne eksik??

Kontenjan.

Bir soruda hocamıza(ne haddimize) bence sinan hoca bu takımın bu hale geleceğini tahmin bile etmiyordu.Bu takım sağlam bir kontenjan uzun oyuncusuyla %90 finallerde ilk 4 olurdu..Bunu şimdi daha iyi gördüğünü tahmin ediyorum.Hocam;seneyi kaybettirme yada kaybetmelerine izin verme gecen sene final oynadın görüyorsun çocuklar çok çabuk büyüdü,önümüzdeki sene final bekliyoruz,kimden mi iste?

kanımca ne hakan bey nede ali bey eksiği bırakmaz......
 
Artık play off maçları var ve ilk maçımız ışık!!

Moral motivasyon her şey .Arkadaşlar motive olmuş bir takım kontrolü eline alıyor,istediğini yapıyor ve yaptırıyor sonuç gel git ler olsada galibiyetle sonuçlanıyor..Fark 16 lara yükselsede sonuç 67-60

Işık diye başladım maç FMV ışık spor ile ama ben ondan değil (ışık!!) tan bahsetmek istedim

Genç takımımızdaki ışık tan parıltıdan hocamızın sakinliğinden sanki bir 2lig maçı izledim...
Sorumluluk alan Rolünü iyi oynayan hucum gücümüzden,sert fakat kontrollü savunmadan ki burada göktürk ten bahsetmeliyim ,4/5top çalma sıkı bir savunma ve faul yapmadan göze batan bir savunma...

Arkadaşlar iş bu ışık!!

Sinan hocada bu ışığı görmüş olmalı sakin mantık öğreten ,sorgulu bir söyleyişteydi....

Hadi hayırlısı....
 
Galatasaray 73 - Beşiktaş 60

1.Periyot : 22-17
2.Periyot : 15-17 (37-34)
3.Periyot : 21-11 (58-45)
4.Periyot : 15-15 (73-60)

Uzun bir aradan sonra genç takımımızı izleme fırsatı buldum. Kadroda bir kaç değişiklik vardı. Beşiktaş karşısına çıkan takımımız, özellikle üçüncü periyotta ezici bir oyun sergileyerek galibiyete ulaşmasını bildi. Maçın sonlarında oyun tempomuzda düşme yaşasak da, kritik bir iki isabet galibiyete uzanmamızı sağladı. Göktürk ve Deniz ikilisinin iyi performansları vardı, özellikle Göktürk hücum alanında oldukça etkiliydi. Beşiktaş'ta A takım ile maçlara çıkan Kartal'da kadrodaydı ancak maçın son dakikalarını bir kenara koyarsak etkisiz bir görüntüdeydi. Takım olarak iyi savunmamızın yanında onunda iyi gününde olmaması galibiyet adına önemliydi. İlk maçta 2 sayı ile mağlup olmamızın ardından galibiyete ulaşmamız sevindirici. Takımımızı tebrik ediyorum.
 

Üst