Genç Kadın Takımı (2011-2012 Sezonu)

Rahat bir maç oynadık. Ece'nin sakatlanması kötü oldu. Geçmiş olsun Ece'ye, bir an önce toparlar ve geri gelir inşallah.

Uca son iki maçta da çok iyi oynadı gerçekten, tebrikler Gizem'e. Nurcan da istatistiğe bakınca iyi gözüküyor ama ben daha verimli oynamasını bekliyorum şahsen. Yağmur ve Gamze de iyi isimlerdendi, oyunu hızlandırıp, hücuma ve savunmaya enerji kattılar. Hızlı ve bol paslı hücumlar a takımı da hatırlatmadı değil. Rahat bir maç oynayayıp, özellikle son çeyrekle beraber güzel bir maç çıkardık takım halinde. Ece'nin sakatlığı dışında tabii, genç oyuncumuza geçmiş olsun diyelim tekrardan. Takımımıza da tebrikler son olarak.
 
Rahat bir maç oynadık. Ece'nin sakatlanması kötü oldu. Geçmiş olsun Ece'ye, bir an önce toparlar ve geri gelir inşallah.

Uca son iki maçta da çok iyi oynadı gerçekten, tebrikler Gizem'e. Nurcan da istatistiğe bakınca iyi gözüküyor ama ben daha verimli oynamasını bekliyorum şahsen. Yağmur ve Gamze de iyi isimlerdendi, oyunu hızlandırıp, hücuma ve savunmaya enerji kattılar. Hızlı ve bol paslı hücumlar a takımı da hatırlatmadı değil. Rahat bir maç oynayayıp, özellikle son çeyrekle beraber güzel bir maç çıkardık takım halinde. Ece'nin sakatlığı dışında tabii, genç oyuncumuza geçmiş olsun diyelim tekrardan. Takımımıza da tebrikler son olarak.
 
Takımımız akşam oynanan maçta İstanbulgücü'nü rahat yendi 60 civarı farkla bitti sanırım son skoru bilmiyorum:) Bu tarz maçlarda çok konuşalacak şey olmuyor ne yazık ki ama takımda epey sakatlık problemi var, inşallah tam kadro oynayabilirz hem yıldızlarda hem gençlerde bir an önce.
 
Galatasaray:98 - İstanbulgücü:29 tam olarak maç skoru.

100'ü istedik ama gelmedi, sağlık olsun :) Gizem Uca ve Kumandanoğlu'nun sakatlıkları sonrasında Yıldız Takımı Nurcan ve Merve takviyeli izlemiş olduk bir kez daha. Savunmaları malum zaten, şutlar da girince 98 gibi sayılar normalleşip, az bile kalıyor. Sahada 97 doğumlu oyuncularımız da vardı, ben onlardan İrem Naz'ı (daha önceden de yazmıştım) beğendim. Kendinden 3 yaş büyüklere karşı hiç sırıtmıyor, iyi de işler çıkarıyor. İrem'e yaşı küçük olduğu için değindim, yine isim isim ayırmıyorum, yoksa -özellikle kısalardan başlayarak- 12'sini de övmek gerekecek :) Hepsi fazla da yorulmadan, keyifli bir maç çıkarıp yollarına devam ettiler. Tebrikler diyelim.

Arada atladığımız 2 maç oldu sanırım, Genç Takım'ın oynadığı 8 maçın sonuçlarını hatırlarsak:

Fenerbahçe:90-Galatasaray:57
Galatasaray:75-İstanbul Üni.:78
Asspor:17-Galatasaray:83
Galatasaray:78-Yoncalar:51
Beşiktaş:51-Galatasaray:73
Galatasaray:91-DSİ:38
Hüseyin Alp:42-Galatasaray:94
İstanbulgücü:29-Galatasaray:98

6 galibiyet alan takımımız, puan tablosunda Fenerbahçe, Üniversite ve Beşiktaş'ın arkasında 4. sırada bulunuyor. Kontenjan oyuncumuz Ayşe Cora'nın sadece bir kez (Beşiktaş maçı) forma giydiğini de hatırlatalım.
 
Sabahtan beri Galatasaray basketbol şubelerinin alt yapı takımları hakkında adam gibi bir bilgi arıyorum malesef yok. Rezil bir sitemiz var. Altyapı demiş, İsim Soyisim ve doğum tarihi bilgisi vermiş başka bir şey yok. Boyu nedir? Pozisyonu nedir? Aldığı ödüller var mı? Milli oldu mu? Hak getire!

Ezeli rakibimizin sitesi yeminle bizimkine 10 basar! Bir de onlarınkine bakayım dedim. Her şey ortada. Aradığın her bilgiye net olarak ulaşabiliyorsun.

Dipnot: Adamların küçük bayan takımında bir tane 13 yaşında 1.87'lik forvet, bir tane 13 yaşında 1.88 lik Pivot ve bir tane de 12 yaşında 1.89'luk pivotları var. Bu takımı kim nasıl yenecek yahu? Bizim takımın boy durumu nasıl? Gerçi şimdiye kadar yazılarınızda hep size sorununa değindiniz. Bütün anormal uzunlar onları mı seçiyor? Yoksa onların scout ekibi çalışıyor da bizimkiler yatıyor mu?
 
Dün (Pazartesi) oynanan maçta takımımız, Küçükçekmece Basketbolu 77-26 mağlup etti.

Bir süredir sakatlığı dolayısıyla oynayamayan İlayda -yanılmıyorsam- 2. maçına çıktı bu sezon. İyi işler yaptı, hemen dikkati çekti. Geçmiş olsun diyelim genç oyuncumuza, onu ve takım arkadaşlarını da tebrik edelim galibiyet dolayısıyla.
 
2 Ocak Pazartesi günü Fenerbahçe ile karşılaşacak Genç Takımımız, maç saat 17:00'de Bayrampaşa'da. 4 gün sonra da, Yıldız Takım'da yine Fenerbahçe sınavı var. Çoğu oyuncumuz her iki maçta da oynayacaklar.

Bugün A Takım maçında sakat gibi gözüktü Ayşe Cora, bir de ayın 4'ünde A Takım'ın Ceyhan deplasmanı var muhtemelen olmayacaktır bu maçın kadrosunda ama oynarsa keyifli ve çekişmeli bir maç izleriz.
 
54-66 mağlup olduk Fenerbahçe'ye. Bir tane 3.5 numara (Nurcan) gerisi 1-2 numaralar olan genç takımımızın açıkçası güçlü rakibi karşısında galip gelmesini beklemiyorduk. Fakat gayet iyi oynadı kızlarımız özellikle Gizem Kumandanoğlu ve Merve Alkış'ı ayırmak gerekiyor. Kumandan'ın isyanı olmasa çok farklı bir şekilde mağlup ayrılabilirdik sahadan. Uca, Kumandan, Merve ve Nurcan çok uzun süre alırlarken (zaten yaşı genç takım seviyesinde olan sadece bu 4 oyuncumuz var), 5. oyuncu için Öykü, İlayda ve İdil süreleri bölüştüler. Gamze de sakatlığı yüzünden forma giyemedi maçta, zaten yıldız takım oyuncularına fazla süre vermedi koç, cuma gününü de düşünerek.

Bugün Fenerbahçe'nin çok erkenden -ve çoğu insan tarafından hiç izlenmeden- yıldız mertebesine yükseltilen oyuncularını görünce, Ayşe Cora'nın ne derece önemli bir isim olduğunu ve bizim alt yapımızda da çok iyi oyuncularımızın olduğunu anlamış olduk. Uzun sorunu halledilse diğer kızların emeği, tam olarak karşılığını bulacak. Şu gün olmasa bile hak ettikleri değer verilirse alt yapımızdan birçok oyuncumuzu iyi bir gelecek beklediğini görebiliyoruz.
 
15-0'la başlayan maçta takımımız maçın geri kalan bölümünde gayet iyi mücadele etti.Neredeyse her pozisyonda kendilerinden 15cm uzun oyunculara karşı mücadeleleriyle maça ortak olmaya çalıştılar,özellikle 2. yarı gayet iyi bir oyun ortaya koydular.66-54'lük bir sonuç ortaya çıktı.

Merve 26 sayı,5 ribaund,1 asist,4 top çalmayla,Gizem Kumandanoğlu da 8 sayı,6 ribaund, 4 asist,6 top çalmayla(sahadaki oyunu bu istatistiklerinin çok ötesindeydi) takımımız adına ön plana çıkan oyuncular oldu.2. yarı Fenerbahçe Merve'yi durdurmakta oldukça zorlandı.Ayrıca Nurcan 10 sayı,5 ribaund, 1 top çalma;Gizem Uca da 8 sayı,5 ribaund,3 top çalma ve 1 blokla katkı verdiler.Gizem Uca 3. çeyrek sonunda bizi korkuttu ancak birkaç dakika sonra oyuna tekrar döndü,inşallah ciddi bir şeyi yoktur.Bu 4 oyuncuya ek olarak kısa süreler alan Öykü 2 sayı,1 ribaund;İdil 1,İlayda ve Esra 2'şer ribaundla maçı tamamladılar.

Kendilerinden çok daha fizikli oyunculara karşı özellikle 2. yarıda iyi mücadele eden takımımızı tebrik ediyorum.Son olarak rakip uzunlardan 1'ini bizim takımda oynatma şansımız olsaydı gerçekten çok zevkli bir mücadele izleme şansımız olurdu herhalde.
 
Genç Kızlar | İstanbul Üniversitesi-Galatasaray

10 Ocak Salı
17:00 Bayrampaşa S.S.

Genç Takımımız sezonun en önemli maçlarından birinde İstanbul Üniversitesi ile karşılaşacak. Takımımız 3 mağlubiyet ile 3. sırada, Üniversite ise 1 mağlubiyet ile bir üstümüzde. İlk maçı 75-78 kaybetmiştik, bu maçı 4 ve üstü farkla kazanmamız, Üniversite'nin Fenerbahçe'yle oynayacağı maçı düşününce ikincilik yolumuzu açacak.

Yıldız Takımımızın Fenerbahçe maçında Genç Takım oyuncularımız bu maçta taraftar desteği istediklerini özellikle belirttiler, bizim de üstümüze bu isteği duyurmak ve takımımızın yanında olmak düşüyor.

Metrobüste Bayrampaşa durağında inip minibüsle veya Taksim'den 32T Cevatpaşa, Metro ile de Sağmalcılar durağında inip Çetin Emeç stadının yanındaki salona ulaşabilirler gelecekler.
 
Genç takımda 4 tane sadece genç takımda oynayan oyuncumuz var gerisi Yıldız takımdan gelen oyuncular o maça gidip Caferağa'da emekleri çalınan kardeşlerimize destek olmamız lazım. Ayrıca Genç takım için çok önemli maç Üniversite çok iyi takım ve sıralama için mutlak galibiyet şart.

Müsait olup gelmeyene gönül koyarım, yoklama yapacağım :D .
 
İlk maçı 75-78 kaybederken istatistikleri yazmıştım foruma:

Gizem Uca-> 6'da 2 isabetle 4 sayı, 5 ribaund, 3 asist,3 top çalma ve 6 top kaybı.

Öykü Öcal-> 2'de 1 isabetle 3 sayı, 1 ribaund, 1 asist ve 1 top kaybı.

İdil Türk-> 1 şut kullanıp sayı üretemedi 1 ribaundu var zaten çok az süre aldı.

Beste Saruhanoğlu -> 2 şut kullandı sayısı yok, 3 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı.

Yağmur Bul -> Bugün pek süre almadı 2 şut kullandı isabeti yok 1 de top kaybı var

Cansu Zaim -> Süre almadı

Gamze Dülegöz -> 3'de 2 isabetle 4 sayısı var, ayrıca 3 ribaund, 5 asist, 1 top çalma ve 1 top kaybı diğer istatistikleri.

Nurcan Başaran -> 12'de 5 2'lik, 2'de 1 3lük, 4'de 3 serbest atış yüzdesiyle oynayıp 16 sayı üretti. Ayrıca 9 ribaundu, 1 top çalma ve 2 top kaybı var.

Gizem Kumandanoğlu -> 6'da 3 saha içi isabeti, 2'de 1 serbest atış yüzdesiyle 7 sayıyla oynarken 3 ribaund, 6 asist, 5 top çalma ve 4 top kaybı var.

Merve Alkış -> 13'de 7 2'lik isabeti, 11'de 6 3'lük isabeti, 5'de 3 serbest atış yüzdesiyle 35 sayı atarken, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve 4 top kaybı var.

Esra Güler -> Süre almadı.

Ece Tilmaç -> 5'de 3 saha içi isabetiyle 6 sayısı var, 7 ribaund ve 3 top kaybı var bunların yanında.



Bu kadrodaki oyuncularımızdan Ece Tilmaç'ın sakatlığı devam ediyor bir süre daha aramızda olmayacak. Ayşe Cora'nın sakatlığı geçti ama Ceyhun hoca izin verir mi emin değilim, çünkü Çarşamba günü Euroleague maçı var diye burada oynamasına soğuk bakabilir, Beşiktaş maçında Cora'nın oynamasıyla rahat kazanmıştık, bu sene başka bir genç maçında da forma giymedi Ayşe Cora.

Çok zevkli bir maç geçmesini bekliyorum, İstanbul Universitesi'nin yıldızı Milli takımda da önemli rol üstlenen Betül Kalfalı, ilk maçta orta sahadan 3'lüğü de var Betül'ün süre biterken, bizi en çok zorlayacak isim olacak. Bu maçı kazanırsak İstanbul Universitesi ile aramızdaki fark 1 yenilgiye düşecek ve onların Fenerbahçe ile maçı var, normalde o maçı kaybederler, ligi de eşit galibiyette kapatabiliriz. Herkesi bekleriz, siteden maça gelecek başka arkadaşlar da olacak bizim takımın bench arkasında otururuz, kırmızı ağırlıklı olacağız:)
 
Müsait olan herkesi bekleriz, oyuncularımızın da özel ricası oldu maça gelmemiz için belirtildiği gibi. Altyapı heyecanı gerçekten yerinde yaşayınca farkına varılıyor, o duyguyu tatmak lazım.
 
Okul, sınav, dershane sağolsun gelemeyeceğim. Bir de bugün bu salonda maca çıktım ve parkelerini beğenmedim açıkcası. Bazı yerlerde top sekmiyor yahu :)
 


İstanbul Universitesi'ne 64-56 kaybettik, rakipte Merve Aydın'ı görünce ortada maç olacağını tahmin etmiştik Ayşe Cora oynasa bile ama sonlarda yorulduk ve hücumda tıkanınca kaybettik. Ribaundlardaki fark maçın sonucunu belirledi, tribün olarak da son 7 dakikaya kadar iyiydik ama İstanbul Universitesi'nin 12 numaralı oyuncusu ciddi sakatlık geçirdi, yerde de kıvrandı baya o olay bizim de moralimizi bozunca son dakikalarda keyifsizdik açıkcası. Geçmiş olsun kardeşimize, inşallah bağları kopmamıştır:(
 

Üst