Genç Kız Takımı (2012-2013 Sezonu)

Hakem yönetiminden öte bu iğrenç davranış bizim midemizi bulandıran konu Aras'ın dediği gibi. Zaten ilk yarı boyunca hakem aleyhine düdük çalmamış hep seni desteklemiş, sadece son pozisyonda faul çalmıyor diye kendini oyundan attırıyor hanımefendi amacı belli. İkinci yarı başlarken konuştuk aramızda katledecekler ikinci yarıyı ama neyse ki ilk yarı da Fener'den yanaydı hakem o yüzden çok ezemezler diye. Ama bizim tahminlerimizi geçti hakemler, ben böyle rezalet görmedim.

Fenerbahçe'de altyapı görevinde Ömer Akan vardı uzun senelerdir, dışardan gördüğümüz kadarıyla da gerçekten iyi biriydi insan olarak. En azından maçlarda bir yanlış hareketini filan görmedik, oyuncularla da ilgilenen biriydi. Kemal Dinçer göreve gelince onla yolları ayırıp Tuba Kılınç'ı getirdi, belli ki torpili yüksek hanımefendinin, ee hakeme o kadar gider yapıp kendini attırınca tehdit de etmiştir o ara arkasındaki kişilere güvenip, şaşırmamak gerekir, her şey beklenir bu tarz insanlardan.
 
Galatasaray 52-42 Beşiktaş


Genç takım uzun süredir maç yapmıyordu özlemişiz :) Bugün Beşiktaş'ı baştan sona üstün oynadığımız maçta, 52-42'lik skorla yendik, Aras daha ayrıntılı yazar maç için ama bugün Öykü çok özel bir performans sergilediği için onu ayrıca tebrik edemeden geçemedim. Hücumda çok iyi işlerinin yanında, takımı rahatlatması, oyunu sakinleştirmesi, savunmada yaptığı işlerle harika bir performans izletti bize. Takıma tebrikler, hep böyle görmek dileğiyle.

İdil Türk - 7 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı
İrem Naz - 6 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı
Seda Deniz - 4 ribaund, 1 asist
Elif - 1 sayı, 2 ribaund
Yağmur Bul - 8 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı
Elif İrem Portakal - 1 ribaund, 1 top kaybı
Melike - 8 sayı, 4 ribaund, 2 asist
Ece Tilmaç - 4 sayı, 3 ribaund
Cansu Zaim - 5 ribaund, 1 top çalma
Nurcan Başaran - 6 sayı, 7 ribaund, 2 top çalma, 2 asist, 2 top kaybı
Ece Yurdakul - 4 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 4 top çalma, 1 top kaybı
Öykü - 14 sayı, 8 ribaund, 5 top çalma, 3 asist, 2 top kaybı

15-10
26-20
46-34
52-42
 
Genç takım çok uzunca süredir maça çıkmıyordu, şubat ayının sonunda Okul Şampiyonası için Ankara'dayken takımı izleme şansımız olmuştu. İlk maçta kötü oynayıp hayal kırıklığı yaratsalar da sonraki 1'ini kaybettikleri iki maçta iyi performans sergileyip özlediğimiz takımı göstermişlerdi bize.

Dün de Beşiktaş maçıyla geri döndü takım lige, geçen sene son toplarda pis maçlar kaybetmiştik Beşiktaş'ın bu yaş grubuna karşı ama şampiyonada oynadığımız maç kırılma noktası oldu kesinlikle. "Psikolojik üstünlük" bizim tarafa geçti bu sene. Yaptığımız iyi savunmaya, Beşiktaş'ın dış atışlarda geçtiğimiz dönemde dış atışlarda yakaladığı şansın bu sefer yanlarında olmaması eklenince rakibi 42 sayıda tutmayı başardık. İçeriyi iyi savunduk ve ribaundlarda da iyi iş çıkardık bu maçta ve rakibe fazla ikinci şans basketi vermedik.

Çok yüksek bir sayı atmasak da hücumda, öyle göze hoş gelen sayılar, organizasyonlar, bireysel performanslar oldu ki maçın seyir zevkini de kaliteyi de çok yukarılara çekti kızlar. Böyle şeyler genelde Yağmur'la özdeşleşti bizim takımda ama bugün herkes arasında güzel hareketler yarışı vardı sanki. Ece Y. ile Nurcan'ın oyunda fark yaratması güzeldi, onların ağırlık koyması takımı ileri taşıyor kesinlikle. Melike'yi Ann Wauters'a benzettim bugün, malum yaşından ötürü bitiriciliği çok yüksek olmasa da Wauters'in oyun ve pozisyon bilgisi çok yüksek, her şeyi bildiğini hissettiriyor sahada. Melike de en dikkat çeken performansını sergiledi Galatasaray'daki. Yağmur şanssız başlasa da maça kritik anlarda istediklerini yaptı ve imza bıraktı maça, İdil de yine skorda öne çıkan oyuncularımızdan biri oldu. Tabelada fazla bir şey yazmasa da uzunumuz Elif de daha hazır gözüktü bu maçta, bir gelişim içinde olduğunu görmek heyecanlandırıcı. İrem, Seda, Ece T., Cansu, Elif İrem de süre aldıkları dönemlerde görevlerini başarıyla yerine getirdiler, arkadaşları dinlenirken takım için handikap oluşmasını engellediler.

Herkesi saydıktan sonra harika geri dönüşe gelelim artık. Öykü performans olarak çok özel bir maç oynadı, fakat maçın özelliği bununla kısıtlı değildi onun adına. Bu sene kafası karışık başladı okul konusunda vermesi gereken karar sebebiyle, geçen seneki Öykü değildi belki ama kafası rahatladıktan sonra Ankara'da izlediğimiz Öykü'yü çok arayacaktık takımda. Bugün onu formasıyla görünce çok sevindik, maç sonunda da bir kat daha arttı mutluluğumuz. Aramıza hoşgeldi tekrardan. Maçın yıldızı Öykü ve tüm takıma tebrikler.
 
Beşiktaş maçından sonra bugünde İstanbul Üniversitesi ile oynadı genç kız takımımız. Maç rahat geçtiği için çok öne çıkan performans olmadı, belkide bir yada iki oyuncu çok fazla öne çıkmadığı için bu kadar rahat geçti maç. Bazı oyuncularımızın genelde iyi oyunlarına alıştık İdil ve Yağmur bunlardan sadece ikisi, Nurcan da genelde çok iyi maçlar çıkarmasına rağmen bugün de bir seviye yukarda oynadı onu da ayrıca tebrik ederim. Seda, Melike hep ilkerisi için olumlu sinyaller veriyor. Çok daha iyi olacaklar inşallah. Cansu'daki olumlu gelişim de gözlerden kaçmıyor o da sanki her maç daha da iyi oynuyor gibi.

Öykü'yü uzun zaman sonra Ankara'da okul turnuvasında izlemiştik çok da beğenmiştik hatta o zaman geri dönse keşke diye aramızda konuşmuştuk Tanju ve Aras ile. Öykü o kararı vermenin rahatlığı ile Bjk maçında gerçekten çok özel ve güzel oynamıştı, bu maçta o kadar parlamasa da takım içinde üzerine düşeni yaptı. Onun fiziki yeterlilikleri, 2 senedir takip ettiğimiz kadarı ile oyun aklı ve yetenekleri ilerisi için çok önemli, malum biri olunca öteki olmuyor öteki olunca diğeri olmuyor. O bu anlamda çok şanslı biri umarım değerlendirecek bu şansını biz ona çok güveniyoruz.

İrem bence Galatasaray Altyapısının en önemli yıldız adaylarından biri, bir alt yaş grubunda olmasına rağmen genç takımda da çok önemli işlere imzasını atıyor. Benim tüm yaş gruplarında gözümüzün bebeği gibi sakındığım birkaç oyuncu var İrem Naz da onlardan birisi, umarım çalışma temposundan kaybetmeden tüm konsantrasyonu ile bu işin üstüne eğilir, zira parlıyor gerçekten.

Göz bebeğimiz demişken, Gamze bugün süre almadı onu sahada görmemek bizi gerçekten çok üzüyor, zira yeteneklerinden benim şahsen zerre kadar şüphem yok daha bir kaç ay önce Türkiye şampiyonasında Yıldız Kızlar kategorisinde turnuvanın en iyi Guard'ı seçildi. Hadi be abicim dön artık sen de, özledik...


Günün istatistikleri tutabildiğimiz kadarı ile;

14-13 (1. çeyrek)
34-22 (ilk yarı)
46-31 (3. çeyrek)
54-42 (maç sonucu)



İdil : 12 sayı 4 Ribaund 3 top çalma 3 top kaybı
İrem Naz : 9 ribaund 1 asist 1 top kaybı
Seda : 2 sayı 3 ribaund 1 top kaybı
Elif : 2 ribaund
Yağmur : 12 sayı 5 ribaund 1 asist 3 top kaybı
Melike : 8 sayı 5 ribaund 3 top çalma 2 asist 1 blok
Ece Tilmac:
Cansu : 8 sayı 6 ribaund 2 asist 1 top kaybı
Nurcan: 6 sayı 14 ribaund 6 asist 1 top kaybı
Ece Yurdakul : 4 ribaund 3 top çalma 1 asist 1 top kaybı
Öykü: 6 sayı 6 ribaund 2 top kaybı
 
Genç takımımız son maçta Dsi'yi yenip normal sezonu 3.sırada kapattı. Eksiklerimizin de olduğu maçta iyi basketbol oynamasak da kazandık. Türkiye Şampiyonası'nda başarılar takımımıza.
 
Turnuvanın ilk 2 maçında Ceyhan ve İstanbul Uni'ye yenildik, büyük hayal kırıklığı oldu benim için. Aynı jenerasyonla 2009'da küçüklerde 2.olan, 2011'de yıldızlarda 6.olan çeyrek finalde finaliste elenen takımımızdan madalya beklerken ilk turda gittik, o geriye gidiş üzüyor.
 
Takip eden arkadaşlara bir sorum var. Küçük ve Yıldız takımları bu kadar iyi giderken genç takım neden böyle? Koç mu problem?
 
Yiğit'in dediğinde haklılık payı var çünkü aynı jenerasyonla 2009'da 2.olurken, 2011'de 6.olmuştuk o da başarı değil tabi ama çeyrek finalde kura şanssızlığıyla elenmiştik yoksa gene ilk 4 olmalıydık. O jenerasyona oyuncular eklendi yetenekli, kadrodan gidenler de oldu ama güç farkı pek yok kadro olarak o dönemle, o yüzden geriye gidiş üzdü beni. Geçen seneki yıldız takım başlığında da belirtmiştik fizik olarak dezavantajlı takım olsak da mücadeleyle kapatıyoruz bunu ama genç takım seviyesine çıkınca rakip uzunlar da daha gelişmiş oluyor, olgunlaşıyorlar ve etkili oluyorlar. Bu sene zorlu gruba düşsek de gruplarda elenecek takım değiliz, Ceyhan'ı yenmemiz lazımdı bence ki sezon içi Universite'ye karşı oynadığımız maçlarda da onlardan daha iyi kadroya sahip olduğumuzu düşünüyodum hep, şampiyonada yeneceğimize dair inancım tamdı. Universite'nin uzunu Betül 30 sayı, 13 ribaundla oynamış ki uzun sıkıntımızdan kaynaklanıyor bu, ciddi bir sayı bu seviyede. İlk 5'deki uzunumuz Melike de 8 dakika oynayabilmiş faul problemi sebebiyle, o olay da etkilemiştir muhakkak. Savunması ve mücadelesiyle bilinen bir takım olarak 2 maçtır çok yüksek sayılar yedik normalde önemli maçlarda rakibimizin 65 üzeri attığı nadir olmuştur.
 
- Güre Belediyesi, sadece Merve Alkış ve savunmasıyla finale çıktı.
-Galatasaray 2009'da 2. olan,2011'de 6. olan kadrosuyla gruptan dahi çıkamadı.
-Fenerbahçe son 5 sezonda 4üncü kez Genç Kızlar kategorisinde şampiyon oldu.

Şu bilgiler ışığında baktığımızda Galatasaray'ın bu jenarasyonu 4 sene içinde gelişim gösterememiş,yerinde bile sayamamış,istikrarlı bir şekilde düşüş yaşamıştır.

Bu düpedüz başarısızlığın sebeplerin arkasında özellikle kadın basketbolunda çok daha önemli olan potaya yakın oyuncularımızın kısa olması,yani uzun oyuncularımızın olmaması yatıyor.Bu küçükler kategorisinde göze çarpmasa da bugüne geldiğimizde bizden götürdüğü çok şey oldu.

Çok fazla guard oyuncumuzun olması sebebiyle süre/pozisyon/gelişim dairesinde de sıkıntılar olduğu açık.Bu jenarasyon milli takımlara 1-2 oyuncu gönderilmiş,o da bir-iki dönemle sınırlı kalmış. 2.olduğumuz senede gelecekte neler beklediğimizi düşünürsek bu jenarasyondan,bugün elimizde somut hiçbir şey olmadığını göreceğiz ne yazık ki.

Koça dair ; Gizem Uca+Gizem Kumandoğlu+AYŞE CORA+Merve Alkış(Bugün tek başına finalde)+Nurcan Başaran+Şu anki kadroyla (6. olduk) başarısız olmuş birisi.

"Hep Başarısız Oluyorsanız,Sabitlerinize Odaklanın" gereği yapılır umarım.
 
Küçülmenin konuşulduğu bugünlerde A takımın can damarı olabilecek bir takımda böyle başarısızlık ve daha önemlisi geriye gidiş can sıkıcı bir durum. Gereken yapılsın, gerekirse koç değiştirilsin.
 

Üst