• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Gianmarco Pozzecco

Puanları 36
Çözümler 0
@Furkan Dillice
Galatasaray MCT Technic Erkek Basketbol Takımımız, kulüp ve millî takım düzeyinde edindiği antrenörlük tecrübesiyle Avrupa basketbolunun önemli figürlerinden biri olan Gianmarco Pozzecco ile 2026/27 sezonu sonuna kadar geçerli olacak sözleşmeye imza atmıştır.

5 Ocak 2026’da başlayacağı görevinde yeni başantrenörümüz Gianmarco Pozzecco’ya başarılar diliyor, Galatasaray ailesine hoş geldin diyoruz.

15 Eylül 1972 doğumlu olan Gianmarco Pozzecco, İtalyan basketbolunun hem oyuncu hem de antrenör olarak en ikonik isimlerinden biridir. Oyun kurucu pozisyonunda görev yaptığı oyunculuk kariyerinde Varese, Fortitudo Bologna ve Khimki gibi kulüplerin formalarını giyen Pozzecco, ayrıca İtalya Millî Takımı ile Avrupa Şampiyonaları ve 2004 Atina Olimpiyatları’nda görev almış; kulüp kariyerinde ise İtalya Serie A şampiyonlukları ve EuroLeague finalleri yaşamıştır.

Aktif basketbolculuk kariyerinin ardından antrenörlüğe adım atan Pozzecco, Sassari ile 2019 yılında FIBA Europe Cup şampiyonluğu yaşayarak 2019 FIBA Europe Cup Yılın Antrenörü seçilmiştir. Sassari ile ortaya koyduğu üstün performansın ardından Milano, ASVEL ve Cedevita gibi Avrupa’nın önemli kulüplerinde görev alan Pozzecco, 2022–2025 yılları arasında İtalya Millî Takımı başantrenörü olarak EuroBasket ve Dünya Kupası sahnesinde ülkesini temsil etmiştir.

Tutkusu, saha kenarındaki enerjisi ve oyuncularıyla kurduğu güçlü bağ ile tanınan Gianmarco Pozzecco’ya bir kez daha Galatasaray ailesine hoş geldin diyor, sarı kırmızılı renklerimiz altında başarılarla dolu bir dönem diliyoruz.

Tempolu ve enerjik bir basketbol oynatmak isteyecektir.
Bu oyuncu yapısı ile ne kadar başarılı olur bilmiyorum.
Umarım Bizde Dusan Alimpijevic etkisi yapar.

Hayırlı olsun. Şimdiden başarılar diliyorum.

Böyle bir ortamda elbette ilk tercih olmamalıydı ama şu sıralar şubede çıta öyle düştü ki, bu saatten sonra kim gelirse gelsin mevcut durumdan daha aşağı istese de indiremez.
Sportif açıdan bakılırsa elbette soru işaretleri mevcut olan bir isim, bunun yanında oldukça da sorunlu bir oluşum teslim alacak. Özellikle de önemli maçları sahaya çıkmadan kafada kaybetmeyi alışkanlık haline getirmiş bir takım var.
Kendisi taraftarla güçlü bir bağ kurma potansiyeli yüksek olan bir karakter. Bunu başarabilirse en azından uzun zamandır üzerine ölü toprağı serpilmiş şube için bu bile büyük bir adım olur.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun, üstün başarılarla dolu bir dönem olsun.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Yakup Sekizkök'ten karakter olarak çok farklı bir profile geçiş yaptık. Son yıllarda bir kaç güzel anlar dışında gelen başarısızlıklar üstüne taraftar ile bağ kuramayan teknik ekipler ve takımları çokça izledik. Micov ise kulüpte ilk değişmesi gerekenin teknik kalite yerine bu mücadeleci ruhu sahaya yansıtabilen bir figür olması yönünde yorumlamış olacak ki Pozzecco gibi hırs ve azimle tanımlanan bir hoca geldi. Galatasaray taraftarı olarak başarı görmek isteriz tabi ki ama bir taraftar olarak kazansak da kaybetsek de sahadaki hereksin formanın hakkını vermesini, terinin son damlasına kadar mücadele ettiğini görmektir. Pozzecco ise tam bu profile uyan bir hoca. Bize bir yapı inşa edebilir mi veya CL'de muhtemel İpekçi'de ki F4'a bizi götürebilir mi oraları çok tahayyül edemiyorum, onu zamanla göreceğiz. Ama bir kan değişimi ile beraber artık bir süredir var olan mücadelesiz ruhsuz bir takım ve oflaya puflaya salona giden insanlar görmeyeceğimizi düşünüyorum.

Varese ile bize karşı oynamıştı galiba , yanlış mı hatırlıyorum acaba ?

Hayırlı olsun,güzel ve uzun bir birliktelik olur inşallah.

Hoş geldin hayırlı olsun koç.

Muvaffakiyetler dilerim en azından kenarda coach olacagi ortada lakin kadro ve takim kimyası uzerine çalışması ve degisim yapmasını bekliyorum o da hemen olacak bir durum degil...

Sabırlı olmalıyız.
Elinde sihirli değnek yoksa ki olmayacak, hemen sonuç beklemek sabırsızlık göstermek bizi yoracaktır.
Umarım bu saatten sonra her şey istediğimiz gibi gider.

Hoş geldin, umarım çok büyük başarılar kazanıp bize de büyük mutluluklar yaşatırsın.

Denildiği gibi elinde sihirli değnek yok ve hamle şansıda çok kısıtlı. Kazanır kaybeder sorun değil zaten kendi kurduğu takımda değil. Şu ruhsuz ve sokak basketbolu oynayan takıma can verip savunma gayreti aşılaması yani bakın ben gerçekten bir koçum ve buradayım diyerek bir kaç koçluk meziyeti sergilemesi bile biz taraftarlar için oldukça kıymetli olacaktır.

Vallahi artik maçın başina heyecanla geçmek istiyorum. Güzel oyun seyretmek istiyorum. Her oyuncunun ya en başindan ya da süreç içerisinde çöp olmasini seyretmek istemiyorum. Umarim bu istediklerimi yeni koçla yakalariz

Hiç bir fikrim yok kendisiyle ilgili inşallah çok başarılı olur.

Henüz elit seviye koçlar arasına girmediyse de iyi bir başlangıç yaptığı söylenebilir. Oyunculuğu çok iyiydi. Teknik, taktik olarak bilemem ama karakter olarak ihtiyacımız olan bir profilde. En azından bir ruhumuz olacaktır diye düşünüyorum. O da atmosferi görünce sahaya girip üçlük filan denese şaşırmam. Hoş gelmiş aslan hocamız. Umarım bir seneye omuzlarımızda yükselerek kupalar kaldırır.

Basketbol açık ara kulübün en kötü yönetilen branşı durumunda. Yonetme zihniyeti degismezse muhtemel önümüzdeki yilda farklı şeyler konuşmuyor oluruz.
Pozzecco, vasat üstüne geçilemeyen, teknik ekip seyirci arası bağın kurulamağı, final gördüğümüz halde yeterli heyecanin yakalanamadigi yillarin üstüne umarim iyi birseyler kurabilir.

Üstün basarilar kendisine...

Geri