Gizem Başaran

WQll5E.jpg


Galatasaray, Yakın Doğu'dan Gizem Başaran'ı transfer etti.

28 Eylül 1992'de dünyaya gelen Gizem, 1.93 boyunda, pivot pozisyonunda oynuyor, henüz 17 yaşındayken profesyonelliğe adım attı ve Burhaniye forması giydi. Bu takımda forma giydiği maçlarda ortalama 14,6 sayı ve 11,5 ribaund üreten Gizem, 2012-2013 sezonunda ise Orduspor forması giydi. Bir sonraki sezon Hatay BŞB ile Birinci Lig'e adım atan pivot, bu takımda süre bulmakta zorlandı.

2014-2015 sezonunda MBK Doğuş forması ile İkinci Lig'de oynayan Gizem, burada gösterdiği iyi performansın ardından 2015-2016 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah beyazlı takımda aldığı sürelerde 3,8 sayı ve 3 ribaund ortalamaları tutturan oyuncu, 2016-2017 sezonu için Yakın Doğu Üniversitesi ile anlaştı. Bu takımda ortalama 10 dakika süre alan Gizem, 3,9 sayı ve 3 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti ve Yakın Doğu Üniversitesi ile sezonu 3 şampiyonluk yaşayarak tamamladı. 25 yaşındaki pivot, gelecek sezon Galatasaray forması giyecek.

Galatasaray ailesine hoşgeldin Gizem Başaran, başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmen dileğiyle...
 
Son düzenleme:
NONEAN.jpg


“Zamanla daha iyi olacağız”

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın oyuncularından Merve Uygül ve Gizem Başaran, Galatasaray Televizyonu’ndan İbrahim Demir’in hazırlayıp sunduğu “Son Topa Kadar” programının konuğu oldu. Programdan öne çıkan sözler şöyle:


Merve Uygül: “Teklif beni hem şaşırttı hem de mutlu etti”

“Ligde son olarak Yakın Doğu Üniversitesi’yle maç yaptık, maçın ardından ise bir gün iznimiz vardı. İzin dönüşünde milli takımlara gitmeyen Türk oyuncularla antrenmanlara başladık.”

“Geçen sene ben, Mersin Üniversitesi’ndeyken devre arasında Galatasaray ile menajerim aracılığıyla kontağımız oldu. Ancak o dönemde Mersin beni bırakmamıştı. Sezon bittikten sonra Galatasaray’la yeniden görüşüp teklif aldım ve transferim gerçekleşti. İlk teklifi aldığımda açıkçası çok şaşırdım. Neticede daha önce süper lig tecrübesi olmayan bir oyuncuyum. Bu teklif beni hem şaşırttı hem de mutlu etti. Geçen sezon iyi bir basketbol oynadığım için böyle bir teklif geldiğini düşünüyorum.”

“Takım kimyamız çok güzel. Herkes çok cana yakın, herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Yeni bir sistem var; herkes farklı yerlerden geliyor. Bu yüzden sisteme alışmak biraz zaman aldı.”

“Yakın Doğu Üniversitesi maçında çok iyi mücadele ettik. Son topa kalan maçlarda muhakkak ki bir taraf kazanıyor. Biz de son hücumlardan boş döndük. Onlar değerlendirdi ve kazandı.”

“EuroLeague’deki ilk maçımız olan Sopron deplasmanına hazır değildik. Birçok şey yeniydi. O maçtan sonra toparlanıp deplasmanlarda galibiyet aldık. Zamanla daha iyi olacağız. 3 aydır beraber çalışan bir takımız. Buna rağmen uzun bir yol kat ettik.”

“Pazar günü Hatay ile oynayacağız. Zor bir deplasman. Beşte beş yaptılar. Sıralamada üst sıralara çıkmamız için mutlaka kazanmamız gerekiyor.”

“Maç ve idmandan sonra hafta içinde çok az zamanımız olduğu için boş günlerimizi dinlenmeye ayırıyoruz. Çok fazla yalnız zaman geçirmeyi sevmiyorum. Genelde ailemle veya arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Boş günlerimde dizi veya film izliyorum.”


Gizem Başaran: “Herkes birbirini yeni tanıyor”

“Üç günlük iznin ardından antrenmanlar devam ediyor. Güzel çalıştık, eksiklerimizi tamamladık. Milli takımlardan gelen diğer arkadaşlarımızın da katılımıyla devam ediyoruz.”

“Altyapısından çıktığım kulübüme bu sezon başında tekrar geldim. Altyapıdan sonra dönem dönem kiralık olarak başka takımlara gittim. Şu anda takımda güzel bir arkadaşlık var. Yeni bir takımız. Herkes koçu ve oyuncuları yeni yeni tanıyor. Her maça hazır olmamız lazım. Marina Maljkovic çok disiplinli biri; herkese adaletli davranıyor.”

“Sopron maçında hiç hazır değildik. O maçı kaybettik ama diğer maçlarda çok farklı bir takım vardı sahada. Haftaya Polkowice maçı var. İnşallah o maçı da kazanıp yolumuza iyi bir şekilde devam edeceğiz.”
 

Üst