Greg Whittington

7 Şubat 1993 doğumlu, 2.06 boyundaki oyuncuyla anlaştık. Geçen sene İsrail'de Hapoel Galil Gilboa da 18.4 sayı, 9.6 ribaund, 2.6 asist, 1.5 top çalma ve 1 blok ortalamalarıyla oynadı. Hayırlı olsun.
 
Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında 2.06 boyundaki Birleşik Amerikalı forvet Greg Whittington ile bir yıllık anlaşmaya vardı.

7 Şubat 1993, Maryland doğumlu Greg Whittington profesyonel basketbol kariyerine 2015’te Miami Heat’in G-League takımı olan Sioux Falls Skyforce ile başladı. 2015-16 G-League sezonunda 27 maça çıkan uzun forvet 13.8 sayı, 8 ribaund, 2.7 asist, 2.1 top çalma ve 1 blok ortalamalarıyla oynarken 17.9 ortalama verimlilik puanı üretti. O sezon takımıyla G-League’de şampiyonluğa ulaştı. Sezon sonunda ligin En İyi Çaylak Beşine seçildi.

2016 yazında kariyerinin ilk deniz aşırı tecrübesini elde etmek üzere NBL takımlarından Sydney Kings ile sözleşme imzaladı. 27 maçta 11.8 sayı, 6.1 ribaund, 1.9 asist ve 1.5 top çalma istatistikleri tutturan Greg Whittington, üçlük çizgisinin gerisinden de %36.6 isabet oranıyla oynadı.

2017-18 sezonunu Japonya’da geçiren 26 yaşındaki Amerikalı forvet, kariyerinin en önemli sezonunu ise geçtiğimiz yıl İsrail’de geçirdi. Hapoel Galil Gilboa ile ilk kez Avrupa’ya adımını atan oyuncu, İsrail ekibiyle 30 maça çıktı. Sezon boyunca ligin en önemli yıldızlarından biri haline gelen Whittington, 18.4 sayı, 9.6 ribaund, 2.6 asist, 1.5 top çalma ve 1 blok istatistikleri yakaladı. Sezonu ligin verimlilik puanı alanında lideri (24.6) ve sayı krallığında üçüncüsü olarak tamamladı. Ayrıca üçlük çizgisi gerisinden %41.5 gibi yüksek bir yüzdeyle oynadı ve kariyerinin en iyi rakamlarına ulaştı.

26 yaşında kariyerinin yükseliş noktasında olan Greg Whittington’a hoş geldin der, sarı kırmızılı forma altında başarılı bir sezon dileriz.
 
Tanıdığım bir oyuncu değil. Anlatılanla istatistikleriyle Nigel Hayes'in ikamesi gibi duruyor. Tabii eldeki kadroyla Tai çok büyük gelişim göstermediği takdirde geçen yılın üstüne pek bir şey koyabileceğiz gibi durmuyor. Aynısını Auguste için söyleyemiyorum çünkü bence o genel kariyer ortalamasına yakın bir sezon oynadı ve adamın çapı bu. Webster umut edilen seviyelere çıkamazsa Whittington'ın Hayes'in yerini doldurması ölçüsünde üç aşağı beş yukarı aynı takım oluruz. Hayırlı uğurlu olsun, pek o noktada umut vermese de inşallah işin savunma tarafında da takımı yukarı çeken bir görüntüde olur.
 
Şu ana kadar ki performansı gayet tatmin edici.
Geçiş oyununu iyi oynuyor.
Şutu iyi.
Topu yere vurabiliyor.
Oyun içinde istikrarlı.
Nigel Hayes'i aratmadı, hatta devamlılığı daha yüksek.
Gelişmeye devam ederse önemli bir kazanım olacak.
 
Rytas maçında sakatlanan Greg Whittington 4-6 hafta forma giyemeyecek.

Yiğit'ten sonra rotasyonun ana oyuncularından birini daha uzun süre kaybettik.
Her şey olumsuz gidiyor şu anda.
 

Üst