Guillermo Naranjo Hernández

Guillermo Naranjo Hernandez ismi geçiyor şu anda bile Ataman Güneyligil'den daha iyi bir isim diyebilirim, en azından voleybola benzer daha derli toplu bir şey oynatır diye düşünüyorum. Tabii daha iyi bir antrenör neden olmasın.

Voleybol Magazin | ÖZEL HABER

Fenerbahçe Medicana’nın ardından oynadığı Aydın Büyükşehir Belediyespor ve Türk Hava Yollar maçlarını da kaybeden Galatasaray Daikin’de yönetimin alınan mağlubiyetlerle ilgili başantrenör Guillermo Naranjo Hernandez’den rapor istediği öğrenilirken diğer yandan gelen duyumlara göre Galatasaray Daikin’in İtalyan başantrenör Marcello Abbondanza’nın menajeri ile iletişim kurduğu öğrenildi.

Şuan Güney Kore’nin Pink Spiders takımını çalıştıran Marcello Abbondanza geçmişte Türkiye’de Türk Hava Yolları ve Fenerbahçe Grundig takımlarını da çalıştırmıştı.

Açıkçası benim beğendiğim bir isimdi. Potsdam da başardıkları önceki sene bizim takımla yaptıkları iyi işler yaptı. Ama bu sezon bence takımı maçlara iyi hazırladı ama maç İçi değişikliklerde çok zayıf kaldı. Yolların ayrılması doğru karar bence çünkü kim olursa olsun ilk 4 de ilk devre bitirilmediyse başarısızlıktır. Ama sezon sonu yapılsa hoca değişimi daha iyi olurdu sanki devre arası takım düzeni karışabilir.

Adam adi suç işlemediyse, acayip bir teklif alarak farklı kulübe imza atmadıysa felaket karar. Derli toplu bir Galatasaray takımı izlettirmesi ağır geldi galiba.

Şu olay başından sonuna dek amatörlük. Profesyonel spor diye 50 paragraf yazı yazılsa da hikaye. Saha içindeki sonuçlar tamam, Burhan Felek'teki ambians tamam, takımın genel görüntüsü ve sinerjisi tamam. Yöneticiden de 5. yapıyorsa, CEV Cup'a götürüyorsa tamam şeklinde açıklama geldi. Sezon başındaki CEV Cup'ı dişlemeyen tarzları kurtulacaktı bu yolla.

Lanet etmemeyi umuyorum, yeni yılda muhtelif zamanlarda toplu şekilde maç izlenecek sezondu bu.

Haber doğru ise, ne diyeceğimi bilemiyorum. Bir hayli düşündürücü ve tedirgin edici bir karar. Asıl önemli olan, hedef'mi büyütüyoruz yoksa küçültüyormuyuz. İlave transfer beklentisi içindeyken böyle bir kararın sonuçları, gelip gidenlerle birlikte önümüzdeki günlerde ve 2.yarıda ortaya çıkacak. Hayırlısı diyelim...

Yönetim, yanlış kararlar alırsa, voleybol taraftar kitlesi kendilerini asla affetmez.

Bence yüksek ihtimal bu karar verildi ama tamamen taraftardan gaza gelinilmiş bence.Sezon ortası bu seviye bir lig de hoca değiştirmek ne kadar mantıklı hem isteyen taraftar hem de bunu yapan yöneticiler bir düşünmeli.Keşke sezon sonu yollar ayrılsaydı.

Hernandez ile ilgili daha önce de yazdığımız üzere bütçesi belli Alman Fransız Polonya ligi takımlarına voleybolun doğrularını oynatır takım oyunu içinde yıldızlar da çıkarır büyük takımlara maçlar kazanır turlarda zorluk çıkarır ve fakat büyük takım yönetecek bir koç değil oyun öncesi hazırlığı oyun ezberi iyi olsa da oyun içi koçluk meziyeti sınırlı her ne kadar kendisi voleybol dahisi olarak adledildiyse de bu forumda idareci olmak ile koç olmak farklıdır sahada koç varken şampiyonlar ligi şampiyonluğu falan kendisine yazılmaz mevcut kariyeri de bunu doğrulamaktadır. Bundan sonra da yarışmacı bir takımda göreceğimiz kanaatinde değiliz, kendisi mi gitti oyuncular mı istedi iş bilen biri mi gönderdi bilinmez fakat karar bize göre doğrudur şimdi yerine gelecek antrenör ile Galatasaray voleybol şubesindeki yöneticilerin voleyboldan ne kadar anladığını göreceğiz.

Halla bir açıklama gelmedi yönetimden yollar ayrıldı diye umarım tatlıya bağlanır sanmıyorum ama Hernandez ile sezon biter.Şuan ki plan hiç mantıklı değil çünkü.

kötü hamle gibi. Aslında kariyerine iyi başladı ama çok genç daha. 2 sene önce daha antrenörlük kariyerine başladı. Başlangıca göre dediğim gibi iyi başladı.Ama 2 senedir antrenörlük yapan birine bu takımın anahtarlarını bırakmak ne kadar doğru tartışılır.