Halil Üner in röportajı.. satır atlamadan okuyun

BENDEN DAHA BÜYÜK GALATASARAYLI YOK...

Geçen seneden başlayalım?
Geçen seneye başlarken biraz baltalandık. Mesela Amerikalı oyuncu Lyday'i götürdüler burdan. Biraz zor takım kurduk, Arda'yı da son anda kurtardık. Yine de seneye iyi başladık. Lige yedide altı galibiyetle girdik ve Türkiye Kupası'nda Final Four'a kaldık. Arkasından da Arda'yı ve Buskevics'i satmak zorunda kaldık. Sata sata senenin sonunu getirdik ama ekonomik özgürlüğünü sağlamaya çalışan bir şubenin bu şekilde bir geçiş dönemi yaşamasıda normaldi. Başta Yalçın Granit olmak üzere şerefimizle sonuna kadar mücadele ettik ve yine de Türkiye Kupası'nda Final Four oynayarak çok zor şartlarda senenin sonunu getirdik.

Peki Ya Bu Sene?
Bu sene Galatasaray'ın 100. yılı... 100. Yılda klüpten de destek alarak iyi bir yerli oyuncu kadrosu kurduk. Genç ve istikbal vaad eden bir kadro bu. Şu an da teknik kadro olarakta Gürkan, Kemal ve Serkan arkadaşlarımızla beraber diğer bütün takımlardan daha iyi çalışıyoruz. Kişisel kondüsyon programlarıyla çalışıyoruz. Bunda da klübün futbol şubesindeki kondisyon ve tıp ekibi de bize destek oluyor. Şimdi ise bu takıma yabancı takviyesine geldi sıra. 2 ve 4 numaralı pozisyonlara yabancı düşünüyoruz. 2 yabancı ile lige başlayacağız ve sezon içinde yerli oyuncuların durumuna göre Ocak ayında tekrar takviye yapıp lige devam edeceğiz. 100. yılda teknik ve idari kadro olarak profesyonelliği bir kenara bırakarak elimizden geldiğinin en iyisini yerine getirerek bu sene Galatasaray'a yakışan bir sezon yaşayacağız.

Özerk bir basketbol şubesi mi yoksa klübe bağlı bir basketbol şubesimi sizin için daha ideal?
Para hangi şartta gelecekse o bizim için iyi. Maddi anlamda bu sene sıkıntı çekmek istemiyoruz.

Birazda taraftardan söz edermisiniz?
Taraftar senenin başında bir miktar gelmeye çalıştı ama yeteri kadar olayların içinde değillerdi. Bu sene Beşiktaş ta Fenerbahçe de çok kuvvetli takımlar kurdular. Seyirci ile bütünleştiğimiz anda bu kadro çok fazla başarı elde edebilir. 100. Yılda seyircininde işini gücünü bırakıp yalnız futbol olmadığını hatırlayıp tüm camianın basketbola dört elle sarılması lazım diye düşünüyorum.

Seneye hangi salonda maçları oynayacaksınız?
3 büyükler seneye Abdi İpekçi'de oynayacaklar.Seyirci gelmediğinde çok büyük bir salon olmasından dolayı boş tribünlere oynuyorsunuz ama mecburen orda oynayacağız.Ne Beşiktaş Akatlarda ne de biz başka bir yerde oynayacağız.

Birazda kadrodan bahsedermisiniz?.
Bu sene tekrar Arda'yı aldık. Arda İTÜ ile antremanlara orda arkadaşları olduğu için çıkmıştı.Bize gelmek istiyordu fakat onu geri getirmek için de o şartları oluşturmamız gerekiyordu ve oluşturduk. Şu an oyuncularada hiç bir borcumuz bulunmuyor. Yönetim geçen senede olan borçların hepsini ödüyor,vakti gelen oyuncu gidip parasını alıyor. Şu an kadroda altyapıdan İsmet ve Fatih'in de katılımı ile 12 oyuncu bulunuyor. 2 yabancı gelecek,yerli transferi ise bitti.

En son olarak Orhan Güler de takıma katıldı fakat transferini duyurmadınız?
Orhan Güler 2-3 senedir doğru dürüst antreman yapamamıştı ama Darüşşafaka'da oynadığı seneler Türkiye'nin en başarılı oyun kurucusu idi. Şimdi onun fiziksel eksikliğini giderip eski günlerine dönerse boş kontrata imza attığı Galatasaray'da çok başarılı olacak.

Peki ya sağlık durumu?
Doktor kontrolünden geçti, şu anda sağlık anlamında dört dörtlük ama kondüsyon olarak hazır değil. 2 ay sonra liginde başlaması ile oyun kurucu mevkinde sıkıntı çekmeyeceğiz diye düşünüyorum.

Gelecek sene ki hedefler ne?
Gelecek seneki hedefler yabancıların takıma oturmasıyla belli olur. Şu andaki Türk oyuncumuz kadrosu diğer kuvvetli takımların Türk oyuncu kadrosuna yakın bir seviyede ama yabancılar takım kimyasına da uyarsa o zaman yine yukarılara oynayacak bir takım kurmuş oluruz.

İnsanlar arasında Galatasaraylılığınız sorgulanıyor.Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Taraftarın hepsi beni destekliyor .Desteklemeyenler burdan ayrılan bazı antrenör arkadaşların dolduruşu sebebiyle böyle düşünenlerdir. O konulara girersek onlar üzülürler. Burdan takımlara oyuncu kaçıran arkadaşlar, dışarıdan Galatasaray'ı baltalayan arkadaşlar.Bunlar madem bu kadar Galatasaraylı idiler geçen sene takımda bir Lira para yokken ben takımın başında erkekçe sahaya çıktım, bu sene 100. yıl yine hiç para ve profesyonellik düşünmeden burdayım.Kim daha Galatasaraylı görüyoruz.

Antrenör olarak kendinize koyduğunuz bir hedef var mı?Nereye kadar gidebilirim diye düşünüyorsunuz?
Antrenör olarak görünen adamların hiç yaşamadığı bir geçmişim var.Benim hedefim onların hayal bile edemedikleri yerler, en yukarıları... Ama yabancıları alıp takıma oturtmadan kimseyi ürkütmeyeceğiz.Sessiz ve derinden gideceğiz.Bunları da ilk size söylüyoruz, benim burada antrenör olarak devam ettiğimin bile kimse farkında değil.Dediğim gibi sessiz ve derinden gidiyoruz.

Seneye Galatasaray'ın 100. yılı olacak...
Bizim için 100. yılda Galatasaray'ın başarısı herşeyden önemli ve bunun için her şeyi yapacağız. Bir kere 100. yıl yaşanıyor ve bu benim için de büyük bir onur. Ben ve arkadaşlarım bu onuru paylaşıyor ve güzel hatırlanacak bir yıl geçirmeyi istiyoruz.İnsanlar tarihe geçerler ama tarihe geçmek iyi yada kötü olur. Biz tarihe iyi geçenlerin tarafında olmak istiyoruz.

3 büyüklerin en büyük sıkıntılarında birisi altyapı çalışmaları.Galatasaray'da altyapı ne durumda?
Altyapı çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Mesela 88 doğumlu 2 yıldız takım oyuncusunu A takıma çıkarttık, bu yaşta 1. Lig tecrübesi kazanacaklar.

Türk Milli Takımı'nı nasıl buluyorsunuz?
Milli takım başarılı olsun istiyoruz. Milli takımın başına getirilen idari kadroyuda desteklemek Türkiye'de her antrenörün görevi. Bizde oyuncu vererek üzerime düşeni yapıyoruz ayrıca fikrimiz sorulursa onu da söyleriz. Ama milli takımın zaten birinci eleme grubu zayıf bir grup ve o grubu rahat geçeriz. Geçtikten sonra da kafalarındaki sistemi oturtmaya çalışacaklardır. Eğer sorarlarsa da 25 yıldır bu işin içinde olan bir spor adamı olarakta fikir veririz.

Son olarak eklemek istediğiniz...?
Ben geçen sene profesyonelliği bir kenara bırakıp Galatasaraylı olduğumu deklare ettim. Bunu ne klüp ne de taraftarlar daha çok sevsin diye yapmadım. Tek bir sebebi var o da hasta Galatasaray'lı olan ve altyapıda forma giyen çocuklarımın çok üzülmesi idi.Yıllarca hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'de çalıştım. Biribirinden oyuncu almaları bile olay olan bu klüpte birden herkesten daha fazla çalıştım. Bunun da sebebi benim taraftar olmam değil kabiliyetlerimdir. Ayrıca benden daha fazla Galatasaraylı olan varsa gelsin 2 senedir bu şartlar içinde hiç olmazsa bana yardım etsin. Geçen sene TRT'den gelecek 1 milyon dolar parayı hesaba katarak kafamızda 1,5 milyon dolarlık bir bütçe hesaplamıştık. Takım da o açıkladığımız hedeflere ilerliyordu ta ki TRT'in parayı vermeyeceği kesinleşene kadar. Eğer benim yerime başkası olsaydı “para yok hadi bana eyvallah” diyerek çekip gider ve çok başarılı bulunurdu.Ben ise en önemli ekipleriden bir yığın transfer teklifi olmasına rağmen zorlukları bile bile devam ettim. Başka klüplerde profesyonelce görevlerini yapıp ordan para alsalar bile Galatasaray ile ilgili ahkam kesen kişiler ben burda olduğum sürece beni karşılarında bulurlar. Burdan oyuncu kaçırmaya çalışmak Galatasaraylılık değil. Tribünde Galatasaray için tezahürat yapan herkesten daha fazla Galatasaraylı idik biz profesyonel yaşantıya başlamadan önce. Profesyonel ahlak herşeyden önce gelir.Sonuçta ben geçen sene profesyonel yaşantıya son verdik. Aileden Galatasaraylı olan ben çocuklarım nedeniyle bunu deklare etmem durumdan kaldım, ölende kadarda Galatasaylıyız. Benim onda birim kadar Galatasaraylı varsa buraya gelsin. Hodri meydan...
 
klasik

Bir HEİL ÜNER! klasiği daha...Oldukça kaba bir üslup,sürekli kendinden başka herkesi suçlama, daima bahaneler gösterme...İnanın hiç şaşırmadım ona...

p.s: Galatasaraylılığı ile ilgili söylenen bütün şaiblere rağmen(fener marşı vakası vs) buralarda onun galatasaraylılığı sorgulanmıyorsa(buralarda karşıtlarının argümanlığı kişiliği ve kabiliyetleridir,gs li olması değil) onun bir röportajda bizlerin taraftarlığını sorgulamaya kalkması ahlaksızlıktan başka birşey değildir. Sırf BENİM ONDA BİRİM KADAR GALATASARAYLI VARSA GELSİN(balık daha feci de belki onun değil röportaj sahbinin attığını düşünüyorum btün iyi niyetimle!) CÜMLESİ BİLE BU İNSANIN GALATASARAY DEĞERLERİNDEN HABERSİZ OLDUĞUNUNU İSPATIDIR....
 
Teknik heyetimize sonuna kadar güveniyorum busene başarılı olacağımıza inanıyorum.
-Halil Üner'in açıklamalarına katılıyorum geçen senenin ne kadar zor şartlarda geçtiğini anlatıyor doğru oyuncu satarak sakatlıklar kaçan otunculara rağmen kale gibi dimdik ayakata kaltık.
şimdiden teknik heyeti yıpratmaya başlamayalım şimdi birlik zamanı 100.yılımızda takımımızla kenetlenelim.
sevgili gordon aramıza hoşgeldin.
NOT:HEİL ÜNER değil HEAD COACH HALİL ÜNER
 

Üst