Hazırlık Maçları/Turnuvaları

Kamp Programı Belli Oldu

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde İstanbul'da oynadığı Darüşşafaka ve Hacettepe Üniversite maçlarının ardından yapacağı kamp programı da kesinleşti.

Takımımız 3-9 Eylül 2011 tarihleri arasında İtalya'nın kuzeyinde yer alan Folgaria'da hazırlıklarına başlayıp kamp bitiminde bu bölgeye yaklaşık 350 km uzaklıktaki Slovenya'nın Kransjka Gora kasabasına geçecek.

Galatasaray, Euroleague Ön Eleme Turları'na katılan ve A kategorisinden geldiği için 3. Ön Eleme Turu olası rakiplerimizden Hırvatistan'ın köklü temsilcisi KK Cibona Zagreb ile 10 Eylül'de, Euroleague D Grubu'nda yer alan Slovenya'nın Union Olimpija Ljubjana takımıyla 11 Eylül'de, Euroleague Ön Eleme Turları'na katılan ancak B kategorisinden geldiği için rakibimiz olmayan Çek Cumhuriyeti'nden Cez Nymburk ile 13 Eylül'de birer hazırlık maçı yapacak.

Takımımız 16-18 Eylül 2011 tarihleri arasında Pınar Karşıyaka, Euroleague Ön Eleme Turları'na katılan ancak B kategorisinden geldiği için rakibimiz olmayan Almanya'nın Alba Berlin ve Euroleague Ön Eleme Turları'na katılan ve A kategorisinden geldiği için 3. Ön Eleme Turu olası rakiplerimizden Karadağ'ın KK Buducnost takımlarının katılım gösterdiği İzmir'de düzenlenecek olan "Pınar Cup" organizasyonunda yer alacak.

28 Eylül Çarşamba günü Euroleague Ön Eleme Turları'nın gerçekleşeceği Litvanya'nın Vilnius kentine hareket edecek olan Galatasaray'ın PAOK BC ile karşılaşacağı Euroleague 1. Ön Eleme Turu maçı, 30 Eylül 2011 Cuma günü TSİ 18:00'de Lietuvos Rytas'ın kullandığı 11.000 koltuk kapasiteli Siemens Arena'da oynanacak.

Kaynak: Galatasaray.org
 
Union Olimpija ve Cibona maçlarının tarihleri yer değiştirmiş yani bugünki maç union olimpija ile TSİ 19.00da başlicakmış..

Luksa Andricte kampa katılmış..
 
Yine ilginç bulduğum noktalardan birisi 3 eylülde italya kampımız başlamış ve 9 eylülde kamp için slovenyaya geçmişiz..
İtalyada geçirilen 6 günde hiç hazırlık maçı yapılmamış olması beni biraz şaşırttı..Takımların hazırlık dönemlerinde oynayacakları maç sayıları yeni sezona hazırlık ve sezon içi ritm için oldukça önemli..İtalyada 6 gün geçirmişken 2-3 kalifiye italyan takımıyla hazırlık maçı yapılabilirdi bence..
 
Maça Doğru: Galatasaray - Union Olimpija Ljubjana

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde yurtdışındaki ilk maçlarına çıkıyor. Takımımız 3 Eylül'de İtalya'nın kuzeyinde yer alan Folgaria'daki kamp çalışmalarına başladı ve 9 Eylül'de bu bölgeye yaklaşık 350 km uzaklıktaki Slovenya'nın Kransjka Gora kasabasına geçip hazırlıklarını sürdürdü.

Daha önce duyurusu yapılan maç programında değişikliğe gidildi ve ilk maçımız bugün TSİ 19.00'da Slovenya temsilcisi Union Olimpija Ljubjana ile gerçekleşecek.

Galatasaray
Oktay Mahmuti yönetimindeki Galatasaray sezonu 15 Ağustos'ta açıp, çalışmalarının ikinci gününde taraftarıyla hasret giderdiği bir antrenman gerçekleştirdi. Takımımız Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynadığı iki hazırlık maçında; 27 Ağustos'ta Darüşşafaka (79-34) ve 29 Ağustos'ta Hacettepe Üniversitesi (88-64) galibiyetleri aldı.

Slovenya'da dün başlayan çalışmalara Litvanya'da düzenlenen 2011 Avrupa Şampiyonası'ndan dönen Luksa Andric de katılım gösterdi. C Grubu'nda mücadele eden Hırvatistan, iki galibiyet üç yenilgi ile ilk üçe giremedi ve turnuvadan elendi. Maç başına ortalama yaklaşık 9 dakika süre alan Luksa Andric 4,0 sayı 2,4 ribaund istatistikleri tutturdu.

Kamp kadrosunda, A Milli Takım'la Avrupa Şampiyonası'nda bulunan Ender Arslan, Litvanya forması giyen Darius Songaila ve Slovenya'da oynayan Jaka Lakovic yer almıyor.

Union Olimpija Ljubjana
İlk maçta karşı karşıya geleceğimiz Union Olimpija Ljubjana 2011-2012 sezonunda Euroleague D Grubu'nda mücadele edecek. Bir önceki sezon Euroleague'de Top 16'ya kalan Sloven temsilcisi, Krka Novo Mesto'ya final serisinde 3-2 kaybedip yerel liginde şampiyonluğu kaptırdı. Adriyatik Ligi final maçında da KK Partizan'a yenilip hüsranla ayrılsa da Slovenya Kupası'nı kazanıp teselli buldu. 1992'de kurulan Slovenya liginde 15 şampiyonluğu bulunan kulübün en önemli başarısı İsviçre'nin Lozan şehrinde oynanan final maçında Tau Ceramica'yı 91-81 yenip kazandığı 1994 Saporta Kupası'dır.

Union Olimpija, Kransjka Gora şehrinde iki hazırlık maçı oynadı. 1 Eylül'de Rusya'dan Lokomotiv-Kuban'a 76-71 ve 4 Eylül'de Rusya'nın BC Khimki takımına 72-54 yenildi.

Bu yaz, Maccabi Haifa'dan pivot Robert Rothbart, Asseco Prokom'dan pivot Ratko Varda, San Antonio Spurs'den guard/forvet Danny Green, Geoplin Slovan'dan genç guard Jaka Blazic ve BC Zalgiris'ten oyun kurucu Aleksandar Capin transferlerini gerçekleştiren Saso Filipovski'nin antrenörlüğünü yaptığı Union Olimpija'nın kadrosunda bulunan oyunculardan bazıları; Danny Green'in North Carolina Üniversitesi'den 2009 NCAA şampiyonluğunu birlikte kazandıkları takım arkadaşı Deon Thompson, büyük tecrübe Goran Jagodnik ve Ben Woodside olarak göze çarpıyor. Vlado Ilievski ise takımdan ayrılıp Anadolu Efes'e geçti.

Maç Programı
Union Olimpija maçının ardından takımımız 11 Eylül Pazar günü TSİ 19.00'da Hırvatistan'dan KK Cibona Zagreb ve 13 Eylül Salı günü TSİ 18.00'de Çek Cumhuriyeti'nden Cez Nymburk ile oynayacak. Her iki takım da Euroleague Ön Eleme Turu'na katılacak ve KK Cibona Zagreb, 3. Ön Eleme Turu olası rakiplerimiz arasında bulunuyor.

Takımımız 16-18 Eylül 2011 tarihleri arasında Pınar Karşıyaka, Euroleague Ön Eleme Turları'na katılan ancak rakibimiz olmayan Almanya'nın Alba Berlin ve Euroleague 3. Ön Eleme Turu olası rakiplerimizden Karadağ'ın KK Buducnost takımlarının katılım gösterdiği İzmir'de düzenlenecek olan "Pınar Cup" organizasyonunda yer alacak.

28 Eylül Çarşamba günü Euroleague Ön Eleme Turları'nın gerçekleşeceği Litvanya'nın Vilnius kentine hareket edecek olan Galatasaray'ın PAOK BC ile karşılaşacağı Euroleague 1. Ön Eleme Turu maçı, 30 Eylül 2011 Cuma günü TSİ 18:00'de Lietuvos Rytas'ın kullandığı 11.000 koltuk kapasiteli Siemens Arena'da oynanacak.
 
sonuc guzel galıbıyet alıskanlıgı takım ıcın ozguvenı artırır. Istatıstıklerıde bende merakla beklıyorum
 
Galatasaray 71 Union Olimpija Ljubjana 61

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde yurtdışındaki ilk maçına Slovenya'nın Kransjka Gora şehrinde Union Olimpija Ljubjana karşısında çıktı.

Takımımız ilk yarısını üç sayı geride kapattığı mücadeleyi 71-61'lik skorla kazanmasını bildi.

1. Periyot: 13-18
2. Periyot: 16-14 (29-32)
3. Periyot: 23-9 (52-41)
4. Periyot: 19-20 (71-61)

Maçın en skorer ismi 7/14 saha içi isabetiyle 18 sayı üreten Preston Shumpert oldu. Amerikalı forvet aynı zamanda 6 da ribaund çekti. Sertaç Şanlı 6/6 saha içi isabetiyle 13 sayı buldu. Preston Shumpert ile birlikte maçta en çok süre alan diğer isim olan (22 dakika) Furkan Aldemir ise 4 sayı 3 ribaund 3 top çalma ile oynadı. Yeni transferlerden Cevher Özer 5 sayı 4 asist 2 ribaund içeren bir performans sergiledi. Olympiakos'tan transfer edilen Jamon Gordon 21 dakika süre aldığı mücadeleyi 3/6 saha içi isabetiyle 9 sayı ile tamamladı. Litvanya'da düzenlenen 2011 Avrupa Şampiyonası'ndan dönen Luksa Andric de karşılaşmayı 5 sayı 3 ribaund içeren bir oyunla sonlandırdı.

A Milli Takım'la Avrupa Şampiyonası'nda bulunan Ender Arslan, Litvanya forması giyen Darius Songaila ve Slovenya'da oynayan Jaka Lakovic kamp kadrosunda yer almıyor.

Oyuncularımızın maç istatistikleri:

Josh Shipp - 18 dakika 10 sayı 2 ribaund 1 asist 1 top çalma
Jamon Gordon - 21 dakika 9 sayı 2 asist 1 top çalma 1 top kaybı
Sertaç Şanlı - 14 dakika 13 sayı ribaund 1 blok 1 top kaybı
Göksenin Köksal - 15 dakika 4 sayı 2 ribaund 2 top çalma 1 top kaybı
Caner Topaloğlu - 9 dakika
Preston Shumpert - 22 dakika 18 sayı 6 ribaund 2 asist 1 top çalma 1 top kaybı
Furkan Aldemir - 22 dakika 4 sayı 3 ribaund 3 top çalma 1 blok 1 asist
Tutku Açık - 17 dakika 3 asist 1 ribaund 1 top çalma 1 top kaybı
Luksa Andric - 17 dakika 5 sayı 3 ribaund 2 asist 2 blok 2 top kaybı
Cevher Özer - 17 dakika 5 sayı 4 asist 2 ribaund 2 top kaybı
Haluk Yıldırım - 9 dakika 3 sayı 1 asist
Evren Büker - 15 dakika 2 asist 4 ribaund 1 top çalma 1 top kaybı
Can Korkmaz - 4 dakika 2 ribaund

Oktay Mahmuti yönetimindeki Galatasaray sezonu 15 Ağustos'ta açıp, çalışmalarının ikinci gününde taraftarıyla hasret giderdiği bir antrenman gerçekleştirmiş ve Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynadığı iki hazırlık maçında; 27 Ağustos'ta Darüşşafaka (79-34) ve 29 Ağustos'ta Hacettepe Üniversitesi (88-64) galibiyetleri almıştı.

Galatasaray 11 Eylül Pazar günü TSİ 19.00'da Hırvatistan'dan KK Cibona Zagreb ve 13 Eylül Salı günü TSİ 18.00'de Çek Cumhuriyeti'nden Cez Nymburk ile oynayacak. Her iki takım da Euroleague Ön Eleme Turu'na katılacak ve KK Cibona Zagreb, 3. Ön Eleme Turu olası rakiplerimiz arasında bulunuyor.

Takımımız 16-18 Eylül 2011 tarihleri arasında Pınar Karşıyaka, Euroleague Ön Eleme Turları'na katılan ancak rakibimiz olmayan Almanya'nın Alba Berlin ve Euroleague 3. Ön Eleme Turu olası rakiplerimizden Karadağ'ın KK Buducnost takımlarının katılım gösterdiği İzmir'de düzenlenecek olan "Pınar Cup" organizasyonunda yer alacak.

28 Eylül Çarşamba günü Euroleague Ön Eleme Turları'nın gerçekleşeceği Litvanya'nın Vilnius kentine hareket edecek olan Galatasaray'ın PAOK BC ile karşılaşacağı Euroleague 1. Ön Eleme Turu maçı, 30 Eylül 2011 Cuma günü TSİ 18:00'de Lietuvos Rytas'ın kullandığı 11.000 koltuk kapasiteli Siemens Arena'da oynanacak.
 
Andric hızını alamamış maçta da oynamış .Bu arada Cevher 4 asist yapmış.Toplam 18 asist yapmışız.

Hafta sonu bir izmir yapabilsek.
 
Geçen sene takımımız genelde 3. çeyrekte sorun yaşardı fakat şimdi 3.çeyrek iyi oynamışız. Lakovic ve Songalia'nın Avrupa Şamp. performansları beni biraz hayal kırıklığına uğratsada umarım iyi bir takım kimyası oluşacak bu gidişle. Luksa'ya da helal olsun diyorum.
 
her ne kadar eurobasketten dolayı olimpijanın eksikleri çok olsa da neticede EL takımı. Biz de artık o seviyelerin takımı olmak istiyoruz. maç hakkında da fazla bilgimiz yok ama kazanmayı alışkanlık haline getirme adına önemli bir galibiyet. İstatistiklerden de sayıların iyi dağıldığı görülüyor. umarım Oktay Hoca da herşeyin yolunda olduğunu düşünüyordur.
 

Üst