Hıncal Uluç...Destek...Gündem...

aziz yıldırım'ın desteği gibi bir şey hayatta gerçekleşemez zaten, kimse bunu kaldıramaz; gerçekleşse bile o herifin yöneticiliğiyle ancak paramızla rezil oluruz. :) ama böyle bir girişim olsa belki artık camiada bir yerlere gelmiş bazı kişiler hicap duyar da işin ucundan tutmaya çalışır. duyarsızlık öyle boyutlara ulaştı ki artık...

bence aragorn'un fikri mantıklı. hıncal'ın ne bunları yazacağını düşünüyorum, ne de yazısının aman aman bir etki yapacağını.

RB yine saldirmaya basladin hayirdir.Aldigimiz galibiyet nefrettinimi arttirdi yine=)
Anlamak istiyenler ne demek istedigimi anladi zaten.Bu sitede anlamak istiyenlerde devam edebilirler.

Aragorn bu ay yada gelecek ay dergide Muge coachumuzla roportaj yayinlanabilir.Bu da benden size son haber olsun.

HUluç bugün basket yazmış ama ...

Hıncal Uluç' Alıntı:
Çanak söyleşi ve muhalefetin sesi!..

Celal Demirbilek adına üzüldüm, Hürriyet'te Turgay Demirel söyleşisini okurken. Celal, futbol dışı sporlar deyince bu ülkenin en önde gelen gazetecisi, birinci sınıf muhabiridir. Onu bu sütunlarda çok kutladım, hep gururla izledim. İlk defa onun adını olmaması gereken bir yerde buldum. Hem de nasıl çanak sorular.. Hayır.. Bunlar Celal'in olamaz. Federasyon başkanı seçimleri öncesi Hürriyet tarafsızlığını daha evvel de olduğu gibi bırakıp adaylardan birinin yanında yer alabilir. Ona tam sayfa söz hakkı tanıyabilir. Ama bu, ülkenin en gözde muhabirine çanak sorular sordurarak olmaz.
Ünal'ı aradım. Baş muhaliflerden.. "Rakiplerin bak nasıl yol alıyor. Muhalefetin sesini doğru dürüst duyuran bir tek SABAH Spor'da sen vardın. Niye susuyorsun" dedim.. "Susmuyorum. İki yazımı 20 gündür bekletiyorlar" dedi.
"O zaman bana gönder, ben köşemde yayınlarım" dedim.
SABAH Spor beklettiği sürece, Ünal'ın yazıları benim sayfamda yayınlanacak. Bunlar, benim, Ünal'ın muhalefet gurubu içinde yer aldığım, bu görüşleri paylaştığım anlamına alınmasın. İktidar güçleri seçim öncesi bazı yerleri ele geçirip rakiplerini susturma çabasında olabilir. Ben İfade Özgürlüğü adına Federasyon Başkanlığı seçimleri sona erene dek, sayfamı Ünal'a açıyorum. Hepsi bu!..
İşte SABAH Spor'da "Nedense" yayınlanmayan yazıların ilki..

NBA, 80'li yıllarda solo kanal TRT'de haftada bir akşam banttan maç yayını ile yaşamımıza girdi. Hafta başı gelen maçı seyrederken anlatır, aynı gün akşamı yayına yetiştirir, Cabbar, Magic Johnson, Jordan gibi yıldızları kamuyla tanıştırır, parlatırdım. Eş zamanlı ekrana gelen "Beyaz Gölge" ve Efeli, Ermanlı, Birinci Rüya Milli Takımımızın Balkan Şampiyonluğu, Türk basketbolunu ülkenin ikinci sporu tahtına oturttu o yıllarda..
Rahmetli Aydan'la birlikte bizim Rüya Takımını her yıl oyunun anavatanı Amerika turuna götürür yeni dünyaya uyumunu sağlardık...
Çeyrek asır sonra bugün geldiğimiz noktada ise, 3 dev adamımız NBA'de oynuyor, dördüncüsü Avrupa'da sakatlıktan uyanıyor, 2 koçumuz Avrupa'nın önemli takımlarını çalıştırıyor.
Efes ve Ülker'imiz basketbolumuzu temsilen Euroleage'de kafaya oynuyorlar.
Sabaha karşı NBA maçları yayınlanıyor. Etraf Mr. NBA doldu, içimiz dışımız NBA oldu...
Oldu da ne oldu?
Bizim ulusal basketbolumuz ne vaziyette peki? Basketbolumuz olması gereken gelişme hızını yakalayıp, iyi yönetilmiş midir bu süreçte?
Kesinlikle HAYIR... Ulusal ligi seyredilmez, TV'de yayınlanmaz olmuş basketbol tepetaklak aşağı gitmektedir.
Kimdir 12 dev adam; sadece Efes ve Ülker'in oyuncularından kurulmuştur. Yani 12 dev adam masalının yazarı da onlardır, ligi sırtlayıp götürenler de onlar. 12 yıldır basketbolü yöneten Federasyon ne yapmıştır peki? 12 dev adamın sportif başarısını basketbol için kazanıma dönüştürememesi en büyük yanlışıdır Federasyon'un. 12 dev adam rüzgârıyla basketbolün yelkenleri doldurulamadı. Sponsor gelirleri çarçur edildi.
Yeni milenyumda, önce 2001'de, koç grubu (Aydın Örs ve saz arkadaşları) yanlış seçimiyle İstanbul'da elden kaçan Avrupa Şampiyonluğu. 2002 aynı nedenle, Indiana'da Dünya 11'inciliği ve Olimpiyat katılım şansının kaybı. 2003'te yanlışta ısrarla, Avrupa ilk sekizine girememe ayıbı.
Ne oldu... Dev adam balonu patladı ve medyadan silindi, şimdi üfle ki yeniden şişiresin...
Ücra yerdeki Apdi İpekçi Spor Salonu'nu basketbolün mabedi ilan ederek seyirciyi ligden küstürdüler. Özerklik konusunda futboldan yıllarca geç kalarak, şaibeye açık vakıf yan yollarını tercih ederek basketbolü profesyonel gelirden yoksun bıraktılar.
Bu gün gelinen nokta şarkıdaki gibi: Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç...

roberto baggio' Alıntı:
X' Alıntı:
Abi subeyi duzene sokucak oyunculari ve bizleri mutlu edicek destegi saglasin Aziz Yildirimin fotosuyla cikalim sahaya =)
Ne demisler..
Kopruyu gecene kadar..

bunlar inşallah gerçek fikirlerin değildir.

eğer öyleyse gerçekten yazık çok yazık

ya ne diyorsunuz siz. ortamı geren mesaj bu mu.

siz başarı için kulübü azize bile satarım gibi bir düşünceye bu kadar kibar bir cevap verdiğim için eleştirin eleştireceksiniz. burası herkese açık bir forum x kim y kim bunların gerçek düşünceleri nedir kimse bilmek zorunda değil. bir galatasaray taraftarının ağzından bu söz çıkarsa ben de müdehale ederim müdehale etmeyenlere de hayret ederim.

x sen merak etme aldığımız galibiyet değil 30 tane şampiyonluk olsa benim halile nefretim ne artar ne eksilir. biz 14 sene beklerken galatasaraylı olduk. bizim galatasaraylılık değerlerimiz şampiyonluklara oyuncu transferlerine endeksli değil.

Ben Baggio' ya katılıyorum. Tamam ülkemiz şartlarında para çok büyük bir güç ve parası olan her zaman güçlüdür ancak herşeye rağmen koskoca Galatasaray camiasında adam bulamayıp da Aziz Yıldırım' a sarılmak ya da onun yardımlarına kucak açmak dengesizlik. Belki böyle bir şey gercekte olmayacak ama bunun polimiğinin bile yapılması anlamsız. Bazı arkadaslar yokluğumda sarı-lacivert renklerle çok iç içe olmuşlar sanırım.
Lütfen polimiğe girmeyelim, hatayı kendi camiamız içinde arayalım, onun bunun vermesini istediğimiz destekle ya da yardımla kendimizi avutup hayallere dalmayalım.

Çok sevdiğimiz Ergün Gürsoy, Adnan Polat gibi isimler nerededir? Önce bunu sorgulayalım .....

RB tek yorumum aglanicak halimize guldugumuz olur.
Kinaye yaptik anlamadin.Halada israr ediyorsun.yok bu dusunce filan.

Son olarak son zamanlarda Basketbol takiminada HU nede bakisim bellidir.Cozum bulundugu halde elimi tasin altina hepberaber koyabilsek keske.
Tabi cozum varsa..

Murat, Arda saka yapıyor sanırım.

Aizi yıldırım kinayesi üzerinede ama çok takıldınız :)

Önder Abi bu konuyu haftaya Cuma günü kısmetse konuşuruz ;)

X için:
Murat kardeş... inşallah yarın Daçka maçında görüşeceğiz... o zaman dergi röportajı ile ilgili daha ayrıntıya gireriz.

Sağ ola verdiğin bilgi için.

Görüşmek dileğiyle....

Not (genel):
Bazı arkadaşlar forum içerisinde halen mazilerindeki sürtüşmeleri (sebep genelde Halil Üner mevzusudur!!!) sürdürme gayretindeler... ne diyelim....

Zaten az sayıda taraftarız salonlarda (.... ve galiba stadyumlarda da artık!) bari bu az sayıdaki taraftar olarak ortak hedefimiz... yani Galatasaray'ımızın başarısı için birlik olalım... Dikkat ediyorum da... destekten çok... herkes bir başkasının lafını bir yerden tutup yine öbürüne çarpmaya çalışıyor...

Burada kimsenin kimseye Galatasaray'lılığını ıspatlamak gibi bir derdi olmamalı! X kardeşimizin dergimizde "Forza Pendik" kaşkoluyla çektirmiş olduğu fotoğraf zaten yeterli bir cevaptır umarım....

Saygılar