Houston Rockets

Oklahoma City Thunder ile Houston Rockets Chris Paul ve Russell Westbrook takası için anlaşma sağladı.

Bu takastan Thunder, Russell Westbrook karşılığında Chris Paul, 2024 ve 2026 Draft ilk tur seçim hakkı. 2021 ve 2025 Draft'larında da seçim değişim hakkı elde etti.

😲
 
Harden ve westbrook ??? Artık clippers’dan lakers’dan daha çok merak ediyorum houston takımını. Harden’ın şampiyonluk umutlarını tamamen mahvedebilir bu hamle yalnız. Westbrook yine istatistik kasacaksa harden sahada dalar buna bi gün.
 
Bu yil Nba cok degisik oldu. Ilk 10 da yer alan oyuncular bir araya geldi neredeyse. Ari gibi caliskan ve inatci bir Westbrook her daim her takimda is yapar. Sampiyonluk kolay degil ama belki de gecen donem Houston'un sampiyonluk yolundaki en onemli esksigiydi Westbrook.

Ne demis unlu bir Rus Atasozu; Uvidim pasmotri ( Bakalim gorecegiz )
 
Paul-Rockets birlikteliğinin beklenen etkiyi yapmaması bir yana geçtiğimiz yıl büyük problemler yaşadılar. Paul’un fiziksel olarak yaşadığı düşüşün yanında yüklü kontratı pek hamle şansı vermiyordu Houston’a. Wb ve Harden cap’de yaklaşık 85 milyon dolarlık yer kaplayacak ama Paul’dan 4 yaş küçük olduğunu düşünürsek Rockets adına daha akıllı bir hamle oldu.

Şampiyonluk favorisi olarak sayılmaz belki ama Westbrook kendini biraz törpülerse Houston da kenarda bırakılacak bir takım değil gibi.
 
Yıllardır GS tokadı yedikten sonra artık birşeyleri değiştirmenin vaktinin geldiğinin onlar da farkındaydı. OKC takas kovalar hale gelmese belki de bir ahmaklık yapıp CP3'ün yanında CAPELA ve Eric GORDON'ı da postalayacaklardı. Ama bu takastan sonra artık takımı dağıtma değil "bir de böyle deneyelim" yoluna girdiler. WESTBROOK'un bulunduğu takımı kendine bağımlı oynatan oyun şeklini burada devam ettirmeye imkan yok. Söylendiği gibi HARDEN bu takası istediyse mutlaka bu konular gündeme gelmiştir. Elbetteki geçtiğimiz yıllardaki ROCKETS düzeni bir damla WESTBROOK ile bile kadehteki rengini oldukça değiştirecektir ama bu takımın halen birbirine bağlı zincirlerini koparmadan bir şampiyonluk şansı imkansız görünmüyor.

NOT: WESTBROOK'un adı ciddi ciddi HEAT ile geçerken bu kez de OKC'ye giden CP3'ÜN ismi HEAT ile anılır oldu. Olursa oldukça ilginç bir takas olur. Düşünsenize sizin verdiklerinizi tercih etmeyen takımdan takasla aldığı oyuncuyu alıyorsunuz. Muhtemelen CP3'ü takas pazarına çıkardıkları dedikodusu yayıldığı sırada da ilgisini belli etmiştir HEAT ama serbest oyuncu dönemini beklemiştir. Ancak sürpriz Paul GEORGE takasından sonra bir "fırsat takası" imkanı bulunca önce WESTBROOK'u denediler ve olmayınca şanslarına CP3 de çok planlarında yer verilmeyecek bir takıma takas oldu. OKC için de enteresan çünkü takımı tamamen yenilerken soyunma odasında ve sahada bırakın problem çıkarmayı genç oyuncuların moralini bozacak bir karakteri ellerinde buldular. Sanki gemiden su tahliye ederken bir başka dev dalga gemiyi vurmuş gibi oldu:eek: Ancak belki de bu fırsata döner ve ADAMS'ın artık takımın yeni profilinde gereksiz yüklü olan kontratını da yanına koyar HEAT'e takaslarlar DRAGIC,OLYNK ve tabiiki draft hakları karşılığında:ROFLMAO:
 
Houston Rockets, Andre Iguodala'yı kadrosuna katmak için Memphis Grizzlies'in kapısını çalmaya devam ediyor. (@sam_amick)
 
Houston Rockets, 37 yaşındaki deneyimli pivot Tyson Chandler ile 1 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağladı.

(@TheSteinLine)
 

Üst