Ilk yari degerlendirmesi

Ligin ikinci yarisi baslarken ilk yari performansimizi kisaca degerlendirmek istiyorum.

Sonucta 15 macta 8 galibiyet 7 maglubiyet aldik. Bu maglubiyetlerimizden deplasmanda Telkom, BJK, Fener ve Efes, Ulker olabilecek maglubiyetlerdi, iceride Dacka ve Beykoz maglubiyetleri ise ekstra puan kayiplari oldu.

Ozellikle Beykoz macindaki maglubiyet kabul edilemez bir sonuctu. Ilk yarinin sonlarina dogru takim olarak belirli bir hava ve ritm yakalamisken de Dacka'yi yenmemiz gerekiyordu, bu maglubiyet de bence cok gereksiz bir puan kaybi oldu.

Diger maglubiyetlerimizden Efes maci icin pek soylenecek birsey yok, iyi mucadele ettik ama neticede bizden cok daha guclu ,oturmus ve organize bir takima karsi kaybettik. Ulker macinda daha ilk 10 dk'da teslim olmak herhalde hepmize cok agir geldi, galiba Ulker'in ilk yari boyunca ITU maciyla beraber en rahat kazandigi mac bizim mac oldu. BJK, Fener ve Telekom maclarini ise coaching farki yuzunden kaybettik, her uc macta da takimlarin basindaki koclar yer degistirse bence sonuc farkli olurdu.

Kazandigimiz maclardan en onemlisi bence Banvit deplasmaniydi. Hem sezon basinda baslayan maglubşyet zincirini kirdik, hem Efes'in bile takildigi zorlu bir deplasmani galibiyetle kapattik, he de gecen yilin rovansini aldik. Tekel ve KSK maclarini ancak son periyotlarda kazandik, diger galibiyetlerimiz de zaten dogal sonuclardi, elimizdeki kadroyla kaybetmemiz buyuk surpriz olurdu.

Ligin 2. yarisindaki ilk 6 mac bence kaderimizi tayin edecek. Ilk yarida ilk 5 macta 4 maglubiyet almistik, sonraki mac da banvit maci. Bu ilk 6 maci en az 5 galibiyetle (Efes macinda seyrettigi gibi bir Ulker'i pek yenemeyiz)kapatabilirsek sezon sonu icin umutlanabiliriz. Oyuncularin ilk yari perfromanslarini degerlendirmek gerekirse:

M.Dixon: Bazen fazla bireysel oynasa bile takimin en buyuk hucum silahi, ilk yarida en buyuk skor katkisini yapan oyuncuydu. Ikinci yarida kendisine buyuk is dusecek.

D.Hadley: Cok enteresan bir oyuncu, ozellikle savunmada inanilmaz bir katkisi var, sut yuzdesi de hic fena degil. 2. devrede sakatlik yasamazsa hedefe ulasmamizi kolaylastirir.

Semsettin: Kendisine hic isinamasam da, bekledigimde fazla katki yapti, 3 numarayi elinden geldigince doldurmaya calisti. Istatistikleri bircok macta fena degildi ama oyun stili gorsel olarak hala seyredenlere izdirap veriyor!

Burak: Cok formda oldugu kupa maclari sonrasi lig baslamadan birkac gun once sakatlanip 3-4 hafta takimdan uzak kalmasi cok buyuk sanssizlikti. Toparlandiginda takima ciddi katkida bulundu. Ligin 2.yarisinda saglam ve 3 sayilik kullanma inadini birakmis bir Burak takima cok sey katacaktir.

Glenn Whisby: 4 ve 5 numaralari oynayabilmeve savunma anlayisiyla takima katkisi oldu. Ancak Tukiye'den arildigindan beri gecen zaman Whisby'ye pek yaramamis. Iyi maclarin yaninda cok kotu oynadigi maclar da oldu, bir turlu istikrari yakalayamadi. Takima belirli bir katkisi oldu ancak yoplam performanisini dusununce keske yabanci tercihi farkli kulanilsaydi diye dusunuyor insan.

Livingston: Beklentilerin cok altinda performans gostriyor, benim acikcasi pek umudum kalmadi

Fatih Solak: Ilk macta inanilmaz bir oyun cikardiktan sonra birden durdu ve surekli oyun olarak geriye gidiyor. Eline gecen oynama firstini cok kotu kullaniyor, boyle giderse onumuzdeki yilllarda 2. liglerde oynayan bir uzun olur.

Umut: Takima gec katildi, ilk oynadigi BJK macinda da cok kotu bir goruntu sergiledi , hic umit vermedi(elbette bunda 2 gun once gelen adami sirf eski takimina karsi hirs yapar diye ilk 5 oynatan Halin Uner'in de katkisi buyuk!). Ancak sonra giderek performansi yukseldi, takima ciddi katki yapmaya basladi. Bu cikisini surdururse ikinci devre pota altina buyuk guc katar.

Huseyin: Birkac mac haricinde pek varlik gosteremedi, diger uzunlari dinlendirmek disinda birsey yapmadi.

Valentin: Tam takima isinip ciddi katki vermeye baslamisken sakatlanmasi buyuk sanssizlik oldu, umarim kisa surede tekrar oynamaya baslar.

Gokhan: Saha disindaki katkisini bilmiyorum ama saha ici katkisi sifirdi.

Luzumsuz tartisma yaratmamak icin koc degerlendirmesi yapmiyorum
 
Oyuncu değerlendirmesi yapmak istemiyorum..Takım olarak bakarsak çok kötü olduğumuz söylenemez..Özellikle kaybedilen Beykoz ve Telekom maçları olmasa çok daha iyi bir yerde bitiricektik.Bu 2 maçtada bariz hoca hataları olduğunu düşünüyorum..Özellikle Telekom maçı bence hediye edilmiş bir maçtır..Beykoz'un küçümsendiği içinkaybedildiğini düşünüyorum..

Eger kenarda iyi bir teknik ekibimiz olsaydı şu an ilk 4 içinde olacağımızı düşünüyorum.Ama geçen seneyi düşünürsek ve bu kadar kötü yönetilen bir klüp olduğumuzu da düşünürsek,çokta kötü değil bulunduğumuz yer..
 
İlk yarı boyunca kaybettiğimize hayıflandığım iki maç var. Birisi Beykoz diğeri Telekom. Beykoz maçını rahat kazanırız havasıyla oynadığımız için kaybettiğimiz aşikar. Telekom maçında ise takım ilk üç periyotta beklentilerin üstünde bir performans sergiledi. Ancak son periyotta yorgunluğun da etkisiyle performansın dibe vurması vardı. Kondisyon yetersizliğinin yanında bir de Ankara´da Telekom´a olan fobimiz hortlayınca elimizdeki maçı verdik.

Oyuncuları tek tek eleştirmek yerine ilk yarı performansı ile öne çıkan isimleri söylemeyi tercih edeyim. İlk yarıda Malik Dixon, Burak Sezgin, Şemsettin Baş. İkinci yarı performansında çıkış beklediğim iki isim ise Gökhan Üçoklar ve Fatih Solak.
 

Üst