Liverpool'un 'ÇILGIN' planı!
Liverpool'un January planı! New England Sports Ventures'e satılması gündemde olan Liverpool, ara transfer döneminde iki bomba peşinde...
Amerikan Profesyonel Beyzbol Ligi takımlarından Boston Red Sox'un sahipliğini yapan New England Sports Ventures'in Liverpool'u satın alacak olması belki de en çok 57 yaşındaki teknik adam Roy Hodgson'u sevindirdi. Tom Hicks ve George Gillet'in itirazlarına rağmen Liverpool'un satışına oldukça sıcak bakan Hodgson, "Bu değişimin kolay bir prosedür olmadığını biliyorum ancak yaşanan gelişmelerin pozitif olması beni çok mutlu ediyor" dedi.
Ada'nın en köklü kulüplerinden olan Liverpool'un içerisinde bulunduğu durum sadece Anfield Road sakinlerini değil başta Türkiye olmak üzere Avrupa'nın dört bir yanındaki Liverpool sempatizanlarının içini burkuyor. Uzun yıllar sonra ilk kez EPL'de küme düşme potasında bulunan Liverpool'un New England Sports Ventures'a satılmak üzere olması romantik futbol tutkunlarını mutlu etmese de, endüstriyel futbol gerçekleri futbolun sadece yeşil zemin üzerinde oynanan basit bir oyun olmadığını bir kez daha tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.
New England Sports Ventures'in Liverpool'u satışı resmi olarak onaylanmasa da Ada basını daha şimdiden Liverpool'un transfer politikası ve alacağı oyuncular üzerine kehanetler yağdırmaya başladı. Gelecek sezon Steven Gerrard ve Fernando Torres'i takımda tutacak olan Liverpool'un ilk ciddi hamlesi ocak ayında gelecek. Liverpool'un ocak ayı transfer döneminde kadrosuna katmak için planlar yaptığı isimlerden biri Juan Mata, bir diğeri de Ricky van Wolfswinkel...
David Villa ve David Silva'yı 75 milyon avro'ya satan Valencia'nın 400 milyon avro'luk borcunu eritmesi için eldeki en önemli kozu olan Juan Mata, Liverpool'un ara transfer dönemindeki en ciddi hamlelerinden biri olarak gösteriliyor. Juan Mata'yı ısrarla kadrosunda görmek isteyen Liverpool Teknik Direktörü Roy Hodgson, kulübün satışından sonra bu isteğini daha yüksek sesle dile getirmeye başladı. Juan Mata için Ryan Babbel'i gözden çıkartan Liverpool, Juan Mata için de Valencia'ya 10 milyon avro teklif edecek. Juan Mata'nın bonservis bedelini 27 milyon avro olarak belirleyen Valencia ise Barcelona'nın de peşinde olduğu İspanyol yıldız için Liverpool ile pazarlık masasında kıyasıya mücadele etmesi bekleniyor.
Bu sezon transfer döneminde adı sıkça Galatasaray anılan Ryan Babel ise artık Liverpool'dan ayrılma zamanının geldiğini düşünüyor. Ada basınına Liverpool'da az forma şansı bulduğu gerekçesiyle dert yanan Babbel, "Transfer döneminde takımdan ayrılmak istemedim, Liverpoool'da kendimi huzurlu hissediyorum ancak artık oynama zamanımın geldiğini düşünüyorum. Transfer sezonunda İngiltere, İspanya, Türkiye ve Yunanistan'dan çeşitli takımlardan teklifler aldım ancak bunların hepsini geri çevirdim. Kulüp yönetimi de zaten bunları biliyorum." ifadelerini kullandı.
Liverpool'un ara transfer dönemindeki bir diğer hamlesi ise Ricky van Wolfswinkel olacak... Standart Liege'den transfer ettiği Milan Jovanovic'ten beklediği verimi alamayan ve Sırp oyuncunun 'ayrılırım' tehtidi ile karşı karşıya kalan Liverpool, ara transfer döneminde Fernando Torres'in alternatifini bulmak için rotasını Hollanda'ya çevirecek. Utrecht'te göstermiş olduğu başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken ve attığı goller ile Ajax'ın gol makinesi Luis Suarez'i de gölgede bırakan Wolfswinkel için şimdiden nabız yoklamaya başlayan Liverpool, 21 yaşındaki genç yıldız için 12 milyon avro'luk bonservis bedelini gözden çıkarttı. Ricky van Wolfswinkel'in peşinde Liverpool'un yanı sıra Bayern Münih, Ajax ve Newcastle United gibi takımlar da var.