• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Işıl defansif olarak gayet iyi, 8 ribaunt alması bunun kanıtı en basitinden, fakat çok müsait pozisyonlarda potaya bile bakmadı. Sadece yabancı oyuncular sayı atarsa lastik bi yerde patlar.
Skor opsiyonuna az da olsa yerlilerden de katkı gerekli. Örneğin Fb deki Nevriye maçta büyük fark yarattı. Bunun suçlusuda yerliler değil, ya onları bu takıma alanda, yada aldığı halde verim alamayanda.

Haklısın Birsel > Işıl. Ne yapıcaz şimdi var mı senin bir fikrin?
Dün özelinde bence Işıl kendinden ne istendiyse onu başarı ile yerine getirdi. Savunmada iyiydi, ribaundlara katkı sağladı sahaya mücadelesini koydu. Potaya bakmamasın da Işıl kadar hatta daha fazla hocanın suçu olduğunu düşünüyorum. Görevi belli topu al Dee veya Prince teslim et sonra izle bakalım ne olacak.

Be ne Işıl'da ne de başka bir oyuncu da suç buluyorum...
Eğer bir oyuncu geriye doğru giderse sorumlu kendisidir, ama Sürekli tüm oyuncular geriye doğru gidiyorsa bunun tek nedeni koçtur...
Işıl, Bahar ve hatta bize geldiğinde sayı kralı olan Melisa 3 sene önce neredeydi, şimdi nereye geriledi ?
Bizden ayrılan Ceyda Kozluca'nın bu sene bize neler yaptığını seyrettiniz mi ?
Ceyhun Hoca'nın sisteminde süpriz bir isme yer yok. Milli takımda öyleydi, GS da böyle...
Takımın yıldızı Birsel (Milli takımda)-Taurisi kimse o topu eline alır, diğerleri seyreder...Onlar isterse uzunlarla ikili oyun oynar, diğer oyuncular ise mecburen 5-5 basket yapmak için oradadır...
Sizler hala sorunu oyuncularda aramaya devam edin...Biz de kelle avcısı olalım...

Haklısın Birsel > Işıl. Ne yapıcaz şimdi var mı senin bir fikrin?
Dün özelinde bence Işıl kendinden ne istendiyse onu başarı ile yerine getirdi. Savunmada iyiydi, ribaundlara katkı sağladı sahaya mücadelesini koydu. Potaya bakmamasın da Işıl kadar hatta daha fazla hocanın suçu olduğunu düşünüyorum. Görevi belli topu al Dee veya Prince teslim et sonra izle bakalım ne olacak.

Ben koç suçsuz demiyorum.Bahar'ı eleştirirken de hocanın yabancıların sırtına da bindiğini söylüyorum zaten.Ancak sahaya çıkan oyuncuları bir kenara atıp tamamen koçu suçlamak yersiz olur.Işıl, Eurocup senesinde gerçekten çok iyiydi.Ben o Işıl'ı görmek istiyorum.Görürsem sahada o performansı kendisinden özürde dilemesini bilirim.Ancak sözün bittiği yerdeyiz.Işıl eski formuna geri dönecek, Bahar patlama yapacak diye beklersek bence boşuna yıllar geçecek.Çözüm mü istiyorsunuz ? O zaman çok açık: En iyi yerli oyuncular hangileriyse ve hangi takımdaysa onları koparmaya çalışacaksın ve bu büyük yatırımların karşılığını verecek koçu takımın başına getireceksin.Bu kadar basit bence.Bu da yönetimin görevidir.

Ben koç suçsuz demiyorum.Bahar'ı eleştirirken de hocanın yabancıların sırtına da bindiğini söylüyorum zaten.Ancak sahaya çıkan oyuncuları bir kenara atıp tamamen koçu suçlamak yersiz olur.Işıl, Eurocup senesinde gerçekten çok iyiydi.Ben o Işıl'ı görmek istiyorum.Görürsem sahada o performansı kendisinden özürde dilemesini bilirim.Ancak sözün bittiği yerdeyiz.Işıl eski formuna geri dönecek, Bahar patlama yapacak diye beklersek bence boşuna yıllar geçecek.Çözüm mü istiyorsunuz ? O zaman çok açık: En iyi yerli oyuncular hangileriyse ve hangi takımdaysa onları koparmaya çalışacaksın ve bu büyük yatırımların karşılığını verecek koçu takımın başına getireceksin.Bu kadar basit bence.Bu da yönetimin görevidir.

Sözleşmeleri devam eden oyuncuları gidip senin kadar bütçesi olan ve en büyük rakibin olan takımdan alalım. Olay bu kadar basit. Basiretsiz yönetim ne diyeyim:)
Işıl konusunda ben sadece hoca değil Işıl'la birlikte hoca da suçlu dedim. Sahada ki oyuncular belli yerde ağırlıklarını düzen dışına çıkarak koymalıdır ki 3. periyot da bunun en güzel örneğini Dee gösterdi bence. Ama karşında ki takım çok güçlü olunca o da bir yere kadar.

Sözleşmeleri devam eden oyuncuları gidip senin kadar bütçesi olan ve en büyük rakibin olan takımdan alalım. Olay bu kadar basit. Basiretsiz yönetim ne diyeyim:)
Işıl konusunda ben sadece hoca değil Işıl'la birlikte hoca da suçlu dedim. Sahada ki oyuncular belli yerde ağırlıklarını düzen dışına çıkarak koymalıdır ki 3. periyot da bunun en güzel örneğini Dee gösterdi bence. Ama karşında ki takım çok güçlü olunca o da bir yere kadar.

Tamam karşıdaki takım bizden daha iyi bunu herkes kabul etmiş durumda zaten.O zaman karşı taraftan oyuncu koparamıyor isek;

1-Düzgün bir koçun gelmesini,

2-Işıl'ın eski performansına kavuşmasını,

3-Bahar'ın da patlama yapmasını bekleyeceğiz.

Bir parantez daha açacak olursak;ben yönetimi eleştirmedim farkındaysanız.Ceyhun Hoca'yı eleştirirken de yönetimin her imkanı seferber ettiğini söyledim ve Ceyhun Hoca'nın yaptığı yanlışları da ilgili konuda yazdım.Ancak önümüzdeki yıllar için koç,yerli ve yabancı oyuncular ile ilgili planlamalar şimdiden yapılmalı.Artık bu sezon havluyu attık sayılır çünkü.

Savunma yönü diyoruz.. O yönü bize Prag maçında, Vici Aistes Kaunas maçında,Botaş, Kaski maçlarında lazım değil.. Fener maçında,Ros Casares maçında lazım.. Büyük maçların hepsinde rakip oyun kurucular gayet rahat sayı buluyor. Allah aşkına bu nasıl savunma? Biliyorsanız banada anlatın..

Her sakatlanan oyuncu tekrar eski haline dönecek diye bir kaide yok. Ne yazıkki Işıl da iyi dönemedi sakatlıktan sonra ve bir türlü istenilen seviyeye ulaşamadı. Birçok kişi, ben de dahil olmak üzere, kendisini gerçekten çok seviyoruz. Ama ne yazıkki takıma istenilen katkıyı yapamıyor, yapacak gibi de görünmüyor.. Tabi bu kadar kötü olmasında Ceyhun Yıldızoğlu'nun da neden olmuş olma ihtimali yüksek. Adam akıllı bi setimiz olmadan yıldız seviyesinde oyuncuların eline bakan bir oyun anlayışımız olduğunu da unutmamak gerek..

Mert Göker abimin de belirttiği gibi, bi çekingenlik ya da ne biliyim bana göre bi özgüven problemi var özellikle işin sayı üretme kısmında sanki. Geri kazanmamız çok önemli tabiki ama tünelin sonunda şu anki gidişata göre bi ışık görünmüyor.. Umarım gün gelir bizi utandırır demekten başka birşey gelmiyor içimden...

Savunma yönü diyoruz.. O yönü bize Prag maçında, Vici Aistes Kaunas maçında,Botaş, Kaski maçlarında lazım değil.. Fener maçında,Ros Casares maçında lazım.. Büyük maçların hepsinde rakip oyun kurucular gayet rahat sayı buluyor. Allah aşkına bu nasıl savunma? Biliyorsanız banada anlatın..

Birsel 6 sayı atabildi. çok rahat atmış değil mi? Bakın performasını eleştirin ama mağlubiyetin ya da galibiyetin tek sorumlusu ilan etmeyin.

ışılın performansı kötü, kabul edıyoruz ama cok agır bı diz sakatlıgı gecırmıstı.(capraz bağları kopmustu).bu sakatlıktan sonra eskı formuna donemedı.sakatlıktan once ışılın neler yaptıgını hepımız bılıoruz..bu illet capraz bag sakatlıgından sonra toparlanmak eskı formuna gerı donmek,o guvenı kazanabımek cok zor,insan zıplarken bıle 2 kere dusunuor!

Birsel 6 sayı atabildi. çok rahat atmış değil mi? Bakın performasını eleştirin ama mağlubiyetin ya da galibiyetin tek sorumlusu ilan etmeyin.

katılıyorum sonuçta Işıl Albenin önceki performansını dabiliyoruz.tekrar üstüne basa basa söylüyorum bugün Ceyhun gitsin bak Işıl da takımda nasıl kendine geliyor...

ışıl'ın hayatında yaşamış olduğu zorluklar yüzünden,zaman zaman kendimle özleştirmişimdir..
onun çabası,düştüğü yerden tekrar kalkmasını bilmesi falan filan ..

özellikle twitter'da okuyorum ''3'lü çektirmekten başka bla bla'' ..

bencede ışıl bi alex degil aa pardon birsel dicektim ..
parmağınız kanasa anneee dersiniz..
sonra orda burda ahkam kesersiniz..

galatasaray eurocup'ı aldı 2009'da. en büyük pay kimindi? cem akdag organizasyonu ''mone-sophia-ısıl..
aksine söyleyen beri gelsin.
organizasyon kötü,ışıl yeniden yürümeyi ögrenmiş,birşeyleri cabalamanın derdinde.
ugrasmayın su kızla..
önce yönetime,coach'a,manager'a giydirin.
ışıl işin başka boyutu.

her ne kadar forma sözünü tutmasa da ışıl'ı severim.
eyvallah.

Ellerine sağlı kardeş unutanlara hatırlatman iyi olmuş helal sana...

Tolga'nın ve son sayfadaki yorumlara istinaden bir sorum olacak;

Işıl ne zaman tam manasıyla iyileşecek de insanlar eleştirebilecek Işıl'ı? Isınmada neredeyse şut kaçırmayan Işıl potaya bakmıyorsa, son iki Fener maçında sayısı 0 ise bunun fiziksel bir sıkıntı ile ilintili olduğunu ben düşünmüyorum.

Voleybol mu oynuyoruz, Işıl libero mu? Futbol mu oynuyoruz, Işıl kaleci mi? Şu sayı atmasın savunma yapsın geyiği çok zarar veriyor. Işıl sayı atmazsa, takımın kaptanı bu maçta mental sorun yaşıyorsa biz de Fenerbahçe'yi yenemeyiz.

Tolga'nın ve son sayfadaki yorumlara istinaden bir sorum olacak;

Işıl ne zaman tam manasıyla iyileşecek de insanlar eleştirebilecek Işıl'ı? Isınmada neredeyse şut kaçırmayan Işıl potaya bakmıyorsa, son iki Fener maçında sayısı 0 ise bunun fiziksel bir sıkıntı ile ilintili olduğunu ben düşünmüyorum.

Voleybol mu oynuyoruz, Işıl libero mu? Futbol mu oynuyoruz, Işıl kaleci mi? Şu sayı atmasın savunma yapsın geyiği çok zarar veriyor. Işıl sayı atmazsa, takımın kaptanı bu maçta mental sorun yaşıyorsa biz de Fenerbahçe'yi yenemeyiz.
Ağzına sağlık Abi.Savunmadan kasıt ne onu da anlamadım ya.

Aras'ın söylediklerine ek olarak Işıl'ın savunmasında da ciddi sorunların olduğunu eklemek istiyorum.

Rakip yarısahada guardlara top getirirken yaptığı baskı, zayıf takımlara karşı sonuç veriyor olabilir; ama üst düzey guardlar rahat aşıyor o baskıyı. Zaten, bu maçta muhtemelen Ceyhun Hoca'nın uyarısıyla o baskıyı yapmadı. Gerek de yoktu, çünkü Birsel gibi iyi guardlar baskıyı geçip 5'e 4 hücumda cezayı kesebiliyorlar. Pozisyon savunmasında da ciddi sorunları var Işıl'ın. Üst düzey guardları iyi savunabildiği kanısında değilim.

Ayrıca, bizim seviyemizde bir takımın guardının görev tanımının top çalmaya ve havuza düşen topları almaya indirgenmesi doğru değil. Bu maça bakarsak, Birsel de geçen maçki gibi dominant değildi; ancak Birsel'i savunmada riske etme şansınız yok. Işıl Fenerbahçe maçlarında artık riske edilecek bir konuma geldi ki; bu onun adına çok çok üzücü bir durum. Ne yazık ki, Işıl mental sorunlarını bir türlü aşamadığı gibi, oyununda da ilerleme kaydedemez vaziyette şu an. Bu sezondan sonra yaz boyunca şapkayı önüne alıp düşünerek eksik yönlerini belirlemesi ve üzerine gitmesi gerekiyor. İlk iş olaraksa, mental açıdan gelişme sağlamak zorunda.

Aras'ın söylediklerine ek olarak Işıl'ın savunmasında da ciddi sorunların olduğunu eklemek istiyorum.

Rakip yarısahada guardlara top getirirken yaptığı baskı, zayıf takımlara karşı sonuç veriyor olabilir; ama üst düzey guardlar rahat aşıyor o baskıyı. Zaten, bu maçta muhtemelen Ceyhun Hoca'nın uyarısıyla o baskıyı yapmadı. Gerek de yoktu, çünkü Birsel gibi iyi guardlar baskıyı geçip 5'e 4 hücumda cezayı kesebiliyorlar. Pozisyon savunmasında da ciddi sorunları var Işıl'ın. Üst düzey guardları iyi savunabildiği kanısında değilim.

Ayrıca, bizim seviyemizde bir takımın guardının görev tanımının top çalmaya ve havuza düşen topları almaya indirgenmesi doğru değil. Bu maça bakarsak, Birsel de geçen maçki gibi dominant değildi; ancak Birsel'i savunmada riske etme şansınız yok. Işıl Fenerbahçe maçlarında artık riske edilecek bir konuma geldi ki; bu onun adına çok çok üzücü bir durum. Ne yazık ki, Işıl mental sorunlarını bir türlü aşamadığı gibi, oyununda da ilerleme kaydedemez vaziyette şu an. Bu sezondan sonra yaz boyunca şapkayı önüne alıp düşünerek eksik yönlerini belirlemesi ve üzerine gitmesi gerekiyor. İlk iş olaraksa, mental açıdan gelişme sağlamak zorunda.

2008'de kendisini gördüğümde yaşadığım mutluluğu ve bana aşıladığı umudu çok özlüyorum.Hiçbir rakipten korkmayan,saklanmayan Işıl takım arkadaşının arkasına saklanıyor artık.

ışıl başta olmak üzere Türk oyuncuları eleştirenlere soruyorum bu oyuncuların takımdaki görevi nedir?
buna verebilecek bir cevabı olan varsa ve bu görevi yapmıyorlarsa eleştirin sabaha kadar...
Türkiye'de, Türk oyuncular içersinde topu eline alıp 20-30 sayı atacak maç kazandıracak oyuncu yok...
Milli takım guardlarımız belli
Birsel-Işıl-Meral
hiçbiri bir Alba Torrens değil mesela...
o zaman bu oyuncuların daha doğrusu bu tarz oyuncuların oynayabilmesi için bir sistem gerekir, kağıtta çizilmiş bir taktik disiplin gerekir, her oyuncunun yapması gereken ondan beklenen belli olmuş olması gerekir...
disiplinle oynayan bir takımda Işıl muhteşem bir guard olur hem takımı oynatır hem sabunmayı çok iyi yapar hemde ceza şutu atar...
ama Işıl topu eline alıpta 20 sayı atıp maç kazandıracak bir oyuncu değil...
Bahar hiç değil onun sınırları daha keskin, klasik 4 numara, üzerine çizersin seti oynar...

bu kaos oyununda, hiçbirşeyin sahada belli olmadığı, savunmanın bile insiyatif üzerine kurulduğu ortamda hiçbir Türk oyuncunun başarılı olma şansı yok...
Birsel'i de getirsek, Nevriyeyi'de getirsek 3 günde burda topa tutarız...
Fenerden geldikleri için takımı satıyorlar deriz, Şaziye'de olduğu gibi...

bizde yerli oyuncuların görevi belli ortasahaya kadar topu getir Amerikalıya ver birde kontenjandan dolayı sahada bulun...
bu ortamda ne bekliyorsunuzki bu oyunculardan?

milli takım antrenörü!?%&!!
9. yabancı oyuncuyu transfer ettirdi takıma, elinden gelse 19 uda aldırır...

Şimdi bilen insanlar Birsel ne yapmış diyemeyecekler Birsel Işılı ezdi bu maç daha ötesi yok..Sezon sonu ayrılacaksa hiç beklemesin altyapıdan bir oyuncu oynasın artık Işıl oynamasın..Hem bizi üzüyor hemde kendi üzülüyor olmuyor işte olmuyor..

Hocam iyi taraftarsın. Ama bir gram oyuncu değilsin. Bi zahmet Ceyhun Hoca ile birlikte sezon sonu da şu camiadan bir gitte senden kurtulalım takımımız rahatlasın. En azından gençlerden biri alır senin dakikalarını kendini geliştirir birşeyler yapar. Ama şu kesin ki hangi oyuncu olursa olsun ölüsü bile senden daha fayda sağlar şu takıma

Geri