İspanya La Liga (Futbol)

Abicim saygı duyuyorum çok güzel anlatmışsın nedenlerini, fakat benim söylemek istediğim şu Messi Ronaldo'dan bir adım daha iyi olabilir ileri uçta belki, ama daha iyi futbolcu dediğin zaman ben o oyuncunun her şeyine bakarım. Mesela messi çok güzel kafa golleri atar ama Ronaldo gibi dan diye topa kafasıyla vuramaz. Lyon maçında adam defansın önünden gelip top alıyordu, kaç topu kesti bana kalırsa da Messi den çok fazla artıları var Ronlado'nun Lass ile Alonso ile oynamak var bir de Xavi İniesta ile oynamak var buna sende değinmişsin. Ronaldo Barselona takımında oynasa, o sistemle o orta saha ile oynasa yapabileceklerini hayal bile edemiyorum inan.
Maradona konusunda kesinlikle Ronaldodan daha iyi bir hücüm oyuncusu idi ama daha iyi Futbolcu demek çok başka birşey abicim. Daha iyi Futbolcu dedinmi sadece attığı golleri yaptığı çalımları düşünmemek gerekir bence.

Yani abartıyor olabilirim ama ihtiyaç olsun Kewell da olduğu gibi Ronaldo sıfır hata ile Stopper, sağ bek sol bek oynar gibi geliyor bana o ışık var Ronaldo da. Aynı şeyleri Messi için söyleyemiyorum mesela o yüzden Ronaldo diyorum ben.

Benim gözümde en iyi oyuncu, bu futbol denen oyunu en göze hoş gelir şekilde oynayan, sonuca etki eden, bu oyunu sanata dönüştüren adamdır. Bu yüzdendir ki Messi derim.

Tabi sende kendi bakış açından haklısın. Ronaldo, Messi'ye göre daha komple bir oyuncu olabilir. Defansif anlamda görevler de üstlenebilir. Şunu da söylemek isterim Ronaldo'da o profesyonel anlayışın olduğunu düşünmüyorum. Ve eğer Ronaldo, Barcelona'da oynasaydı bir Messi olmazdı, bunu da biliyorum. Çünkü Barcelona'da egoizme, bencilliğe yer yoktur. Bunu bu sene Ibra'da gördük. Ibra uyum sağlamakta çok güçlük çekti. Barca sisteminde paylaşım ön plandadır. Ronaldo bu anlayışa sahip bir oyuncu değil. Bu yüzden bu birliktelik olmazdı, diye düşünüyorum. Messi gibi sonsuz yetenek, sıfır ego adam lazım.

Bu arada abi, Ronaldo Barcelona'da oynasaydı ne olurdu tahmin bile edemiyorum diyerek, Barcelona'nın daha iyi olduğunu onaylamışta oldun. Tebrik ediyorum :)

Tabi abicim onu saklamıyorum ki zaten. Geçen seneye göre bayaa kötü olmakla beraber şu an bile tıkır tıkır işleyen, ve insanlara seyiri çok güzel gelen bir Futbolu var Barselona'nın. Ama Real şampiyon olacak çünkü çok daha fazla istiyorlar ben Ronaldo'daki o özveriyi hiç görmemiştim bu güne kadar, milli maçlarıda dahil. 4-1 öndeyken alakasız bir topa yetişmek için attığı bi depar varki acayip bişey. Bi Sevilla maçı izledikki akıllara zarar, ne barça ne bi başkası, bir maçı o kadar çok isteyen bi başka takım daha yoktur diye düşündürttü. Ayrıca Kaka tam adapte olabilmiş değil değil takıma, o da tam manası ile katıldığında Madrid'e çok çok daha iyi olacak her şey. Tabi birde akıllarda soru işareti bırakmayacak bi teknik ekip bulması şart Perez'in.

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Bu arada El Clasico, 11 Nisan'da sanırım.

Kısmetse iyi bir YGS'den sonra, akşam bir Real galibiyeti iyi gider. Tavşan sezonu açılmış :)

Abicim sınavın çok iyi geçer inşallah fakat 11 nisan akşamı için çok ümitlenip üzülme derim abi nasihatı :) .

Guardiola'nın önceliği La Liga!

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, önceliklerinin Şampiyonlar Ligi olmadığını, La Liga'ya (İspanya 1. Ligi) daha çok önem verdiklerini söyledi.
Sky Sports'un haberine göre Guardiola, Manchester United'ı veya Arsenal'i yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmaya öncelik vermediklerini, ilk hedeflerinin La Liga şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Guardiola, kendi liglerinde başarı sağlayamamaları halinde Avrupa'da da başarılı olamayacaklarını, bu nedenle İspanya şampiyonluğunun öncelikleri olduğunu kaydetti.

Kaynak : AA

Barnebau´daki maç berabere bitmesin, tek temennim bu La Liga için.

Eğer Barça kazanırsa listemde Şamil, Gazanfer, Okan var. Listeye adını yazdırmak isteyen var mı? : )

Yenilirsek; iki hafta gizli girerim, hiçbir başlığa yazmam sonra "başarılar gelir geçer asaletin bize yeter" derim olur biter. : )

Valencia 1 - 0 Malaga

Evimizde kazandık ve tek golümüzü David Villa Sanchez attı.

Haftasonu Zaragoza deplasmanındayız ve tüm renktaşları deplasman yapmak üzere stad önünden kalkacak otobüslerle maça davet ediyorum. :)

Erdal Avcı' Alıntı:
Ben varım. :p
Uyar değil mi Onur abi?
:p
Uyar tabii Erdal, uymaz mı hiç. : )

Şamil´im ben Galatasaray karşı yakadakilere yenildiği zaman bile telefonumu kapatma gereği hissetmedim, Barça için hiç hissetmem. Ama aradığında sessiz tuşuna basma hakkım baki. : )